Puutalolasten taikablogi: kimalainen kukassa

(Tämän postauksen on ”kirjoittanut” ensi syksyn eskarilainen, äidille saneltuna)

Mä näin kimalaisen ja pyysin äitiä ottamaan siitä kuvan ja laittamaan blogiin.

Se on tosi tosi tosi kaunis. Se tuli niin lähelle ja ei pistänyt. Vaikka me syötiin, se ei ärsyyntynyt.

Kimalaiset on ihan muuten samannäköisiä kuin mehiläiset, mutta ne on vähän pörhösempiä ja niillä on ihan valkoista peppupäässä. Siitä ne tunnistaa. Ne eroaa niin hyvin muista pölyttäjistä.

Kimalaiset ottaa mettä ja vie sitä pesäänsä. Samalla siitepölyä menee kukasta kukkaan. Kimalaiset on vähän niin kuin puutarhureita, koska ne kasvattaa kukkia!

Ei kannata juosta pakoon kimalaisia. Voi pysyä ihan paikoillaan, niin kimalainen ei ärsyynny.  Kimalaisilla on siivet selässä, niin ne voi mennä nopeampaa kuin ihminen. Ne voi päätyä ihmisen eteen ja jos ne on ärsyyntyneitä, ne voi pistää.

Oikeastaan, jos katsoo tarkkaan, kimalaiset voi tulla silmiin söpöinä.

Miten sinä osaat erottaa kimalaisen muista pölyttäjistä niin kuin vaikka ampiaiasesta ja mehiläisestä, vai erotatko sitä ollenkaan?

23

You Might Also Like

  • sssansan
    15.6.2020 at 17:57

    Minunkin mielestä kimalaiset on ihan söpöjä :) Ampiaisista en tykkää ollenkaan, koska tykkään kovasti ruokailla ulkona, mutta loppukesästä ampiaiset tulee aina kiusaamaan, ne ei anna ollenkaan ruokarauhaa eikä ulkona pysty syömään, kun ne koko ajan pörrää ympärillä ja yrittää istua ruokalautaselle tai lasiin.
    Hyvää kesää ja syksyllä eskarin alkua tulevalle eskarilaiselle ja koko perheelle!