Mene metsään! (ja pakkaa kauravälipala mukaan)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kaslinkin ja Indieplacen kanssa.

Ensimmäisessä vanhempainillassa lapsen koulun rehtori puhui fiksuja. Hän totesi, että lapsen koulun alku on sen verran kuormittavaa aikaa, että perheiden kannattaa rauhoittaa nyt muu elämä. Antaa tilaa palautumiselle. Juuri silloin tuoreeltaan Muumimaailmasta tulleina (ja siellä oli tietty ihanaa!) meihin tämä osui ja upposi. Hmm totta.

Tähän syksyyn ei tarvita niinkään actionia, vaan pikemminkin perheen yhteistä virkistävää ja rauhoittavaa pientä tekemistä.

Mitä se sitten käytännössä on? Me ihan juttelimme Joelin kanssa tästä, sen verran aihe kolahti. Totesimme, että meidän perheelle kaksi sellaista sopivaa virkistävää ja rauhoittavaa yhdessäolon muotoa ovat nämä: yhdessä ääneen lukeminen ja pienet yhteiset metsäretket.

Näitä me haluamme tänä syksynä vaalia. Rauhallisesti, yhdessä, kiireettä.

Meidän lähimetsikko on ihan tuossa vieressä – viisi minuuttia ja olet jo siellä! Pidemmälle ei arki-iltana tarvitse mennä. Luonnon vaikutus tällä pienellä metsäkaistaleellakin on jotenkin ihan välitön. Aurinko osuu kasvoihin (no, joskus yllättävä sade, kuten meillä viimeksi) ja hengityksen rytmi hidastuu. Kiire sulaa pois. Lapset pomppivat kivillä, etsivät aarteita ja kiipeilevät puihin.

Meille näissä retkissä ihan olennainen juttu on myös eväät. Oikeastaan aina meillä on mukana jotain pientä syötävää, jonka äärelle voi istahtaa yhdessä piknik-viltille.

Arki-illan retkieväät ovat meillä pienet ja helpot; ihan vaan ”mitä jääkaapista löytyy” -periaatteella mukaan napatut. Tällä koulunalkajaisviikon metsäretkellä meillä oli repussa Kaslinkin tuotenäytepakkauksessa saadut uutuudet, Aito Kauravälipala Angry Birds -välipalat. Ja herneitä ja kahvia.

Lapset valitsivat kahdesta tarjolla olleesta makuvaihtoehdosta mukaansa mansikka-banaanin makuiset välipalat. Toinen makuvaihtoehto on päärynä-vanilja, ja se puolestaan oma suosikkini. Mutta molemmat ovat hyviä! Makuyhdistelmät ovat tuotekehityksessä lasten valitsemat, ja ne vaikuttavat olevan sopivan ”helpot” lasten makuun.

Kauravälipalan maussa on toki ripaus kauraisuutta, mutta päällimmäisenä on suussa sellainen kivan hedelmäinen maku. Ei mitenkään äkkipikaisen hyökkäävä (mähän en tykkää överimakeasta) vaan mun makuun sopivan miedohko.

Suomalainen Kaslink on kouvolalainen perheyritys. Tämä heidän Aito-tuoteperheensä on meille entuudestaan tuttu ennen kaikkea noista Aito Kaurajuoma Barista -juomista; tätä te mulle olette suositelleet! Ja sitä mäkin olen nyt viimeisen Espanjasta-paluun jälkeen useamman kerran kokeillut kahviini. Huomasin muuten, että se voitti just viime keväänä jonkun iltapäivälehden kauramaitojen makutestinkin!

Myös nämä uudet Angry Birds -kuvituksella varustetut Kauravälipalat ovat siis tietysti nimensä mukaisesti kaurapohjaisia. Ne ovat maidottomuuden lisäksi myös gluteenittomia, ja makeus tulee tosiaan hedelmästä.

Ai että, tällaiset tuotteet ovat just mun makuun! Ei siis tarvitse olla välttämättä gluteeniton vegaani näitä syödäkseen, vaan välipala sopii ihan jokaiselle – ja Angry Birds -kuvat tekevät niistä tietysti erityisesti lapsiin vetoavan. Hyvähyvä! Just tällaisilla jutuilla saadaan tällaisten hyvien kotimaisten kaurapohjaisten tuotteiden kokeilukynnys mahdollisimman matalalle.

Ja vaikka Angry Birds -kuvitus on tietysti mukana purkissa varmasti juuri lapsia ajatellen, maistuvat nämä kyllä aikuisillekin. Kröhöm itseähän olen nyt nimittäin popsinut vaikka kuinka monta purkkia tuosta lapsille ajattelemastani tuotenäytepaketista. Etenkin kun on iskenyt (ööö joka päivä?) sellainen ”äkkiä jotain pientä ennen kuin lähden hakemaan lapsia hoidosta ja koulusta” -välipalanälkä.

No, täytyy ostaa näitä vielä kaupasta, että saadaan lisää ihan lapsillekin asti. Nämä jäävät meille ehdottomasti mukaan arkiseen välipalavalikoimaan.

Nämä Angry Birds -kauravälipalat ovat aika uusi juttu; ne ovat tulleet kauppoihin nyt elokuun 8. päivä.

Oletteko bongailleet näitä jo kaupan hyllyiltä tai kokeilleet? Tai käytättekö muita Kaslinkin kaurapohjaisia tuotteita? Saa myös vinkata hyviä käyttötarkoituksia ja lemppareita muistakin Kaslinkin Aito-tuotteista!

Kaupallinen blogiyhteistyö: Kaslink ja Indieplace

5

You Might Also Like

 • A
  22.8.2019 at 17:46

  Ei oo kokeiltu, eikä kokeilla. Ei mistään periaatteellisesta vastustuksesta vaan siitä syystä että, tadaa, kaura ei sovi kaikille! Meillä kun kotona majailee sellainen harvinaisuus kuin kaura-allerginen lapsi. Ja myös muna-allerginen…mikä on vaikeuttanut elämää tän nykyisen kaurabuumin aikakautena. Nimittäin kun ennen pystyi aika huoletta ottamaan lapselle vegaanisen vaihtoehdon leivonnaisissa, niin nykyään ei (koska ylläri, siinä missä myyjäisissä ennen vegaanipulla oli tehty soijamaitoon tai ihan veteen, niin tadaa, nyt siinä on kauramaitoa, kaurakermaa tms). No, ongelmat on onneksi pieniä silleen, että nykyisin lapsi sietää kohtalaisia määriä (ja esim. kauraa sisältävä sekaleipä on pääosin ok), vaan onhan lapsi saanut vuosien varrella kärsiä vanhempien mokista sekä kauran että munan kanssa (se on aika ikävää kun oireet on vatsakipu, pahimmassa tapauksessa oksu ja ihottuma kaupan päälle).

  Mutta luontoretkille jeet. Just koitan houkutella ekaluokkalaista lähtemään lähimetsään katsomaan oisko sieniä tai marjoja :)

  • krista
   22.8.2019 at 17:57

   No voi harmi, ja just kun kaurasta on paljon näitä vegaanisia tuotteita tosiaan!

   Ja todella JEE luontoretkille! Mä en ole ehtinyt kommentoida siihen sun perunannostojutun kommenttiin – piti kirjoittaa, että eiks olekin niin IHANAA, että vaikka ollaan pääkaupungissa, luonto on useimmille näin lähellä! <3 Se on Suomessa kyllä niin mahtavaa. Suurin osa suomalaisista saa halutessaan ihania, vehreitä ja rauhoittavia luontokokemuksia ihan lähialueiltaankin. Sitä on jotenkin vasta nyt lasten myötä oppinut ihan täysillä arvostamaan!

   • A
    22.8.2019 at 21:30

    Joo, tuo lähimetsä on kyllä ihana. Muistan kun Hkiin muuttaessa pidin keskuspuistoa ihan surkeana rytäikkönä, mutta kun on yli kymmenen vuotta asunut sen kupeessa, niin siitä on kyllä tullut tosi rakas paikka.

    Ja hurraa, sain kuin sainkin nakeron houkuteltua metsään (nolla sientä bongattuna, mutta puolukoita tyttö keräsi sellaiset pari desiä ja oli superylpeä kuinka paljon marjoja löytyi). Oli kyllä kaunis ilta ja mukava retki, iltapalalla sitten lapselle itse poimittuja puolukoita (ja loput pakastimeen).

 • Hanna
  22.8.2019 at 18:12

  Minä törmäsin noihin ensimmäisen kerran vuosi sitten Kouvolan Pride-kulkueen jälkeisessä puistojuhlassa, kun purkkeja jaeltiin kärryistä kaikille halukkaille. Täydellistä nurtsisyötävää keliaakikolle. Pride on taas lauantaina, saisikohan niitä taas vai käviskö ihan kaupasta ostamassa… Ai niin, purkeissa oli tapahtuman kunniaksi sateenkaarikuvitus kannessa.

  • krista
   23.8.2019 at 09:23

   No vau, tosi hienoa! Hih ja tähän teemaan sopivasti (lue: ihan 100 % vahingossa) meillä sattuu olemaan näissä kuvissa just sateenkaarikuvitettu viltti :D Kivaa pridea sinne! Toivottavasti tulee hyvä keli, täällä meillä just nyt SATAAAAAAAAA, mutta viikonloppuna pitäisi olla ihan kesäistä!

   Mutta joo, on tosi hyvää piknik-syötävää, kunhan on vaan lusikka mukana! Me ollaan syöty myös tuossa meidän takapihalla :) Miten kaikki maistuukin aina VIELÄ paremmalta ulkosalla? Eilen visioin, että nappaisin tuosta meidän puskasta karpaloita vielä kauravälipalan päälle, ja ehkä jotain mysliä myös tulisi ihan niin kuin kunnon annos!

   • RainDrop
    23.8.2019 at 09:57

    Onkohan siinä puskassa varmasti karpaloita? :D

    • krista
     23.8.2019 at 10:36

     KARVIAISIA! KARVIAISIA! Tää ei ole todellista, mä ihan kroonisesti sekoitan nämä, sanon väärin (myös puheessa) IHAN JOKA KERTA :D :D :D Kar… kar… kar… perustelen sillä, että ei siellä mun Kuusamon taajuudella tällaisia kasvanut! :D

  • Hanna
   24.8.2019 at 20:56

   Ei muuten ollut, tänä vuonna jaettiin mustikkamaidon makuisia juotavia ”jugurtteja”. Ei pahaa, muttei kovin täyttävääkään. Onneksi Nevillen muchos nachosit olivat yhtä hyviä kuin ennenkin. (Suositus, jos tulet Kouvolaan ja tykkäät meksikolaisesta.) Ja täällä oli poniajelua!!! Niin sääli, että olen henkipoisallerginen.

   • krista
    29.8.2019 at 11:43

    Hei täytyypä kokeilla noita mustikkamaidon makuisia juomajugurtteja lapsille! Oliko ne Kaslinkia/Aitoa kans? Täytyy tutkailla kaupassa hylllyä!

    Ja TYKKÄÄN meksikolaisesta! Just mietittiin, että pitäiskö tilata lounaaksi meksikolaista kotiin… :)

 • Hanna-Marleena
  23.8.2019 at 21:09

  Kaslinkin kauramaito on ihanaa! Taisin saada kesällä soijajuomasta allergisen reaktion, joten kauramaidoissa pysyn. Mustikka välipalaa olen useamman kerran ostanut, näitä muita en ole vielä bongannut.

  • krista
   29.8.2019 at 11:44

   Hei mulla taas on tuo mustikka maistamatta, täytyy ens kerralla ostaa kaupasta tota! Oon nyt vaan syönyt näitä lapsille tarkoitettuja :D

 • n
  25.8.2019 at 09:05

  Blääh, olispa olleet sokerittomia! Nyt näissä on sitä hedelmätiivistettä joka on käytännössä valkoista sokeria. En ole vielä onnistunut löytämään sokeritonta kauravälipalaa, ärsyttää. Juustoportin Hyvin-rahkat ja jogurtit on meillä käytössä (niissä on siis vain hedelmää, ei tiivisteitä), mutta koska muutenkin ollaan vähennetty maitotuotteita niin haluttaisiin saada nuokin pois. Satunnaisesti ostetaan juurikin Kaslinkia tai Yosaa mutta ei niitä jokapäiväisessä käytössä viitsi sokerin vuoksi pitää.

  • krista
   29.8.2019 at 11:46

   Joo tiivisteessä/hedelmissä/kaurassakin sitä sokeria tosiaan taitaa olla – mutta ehkäpä sitten vaikka tosiaan satunnaisessa käytössä, jos ei päivittäin halua! Ja ei meilläkään tietty päivittäin, silleen sopivasti silloin tällöin :)

 • MMinne
  26.8.2019 at 12:56

  Toi kaurajuoma barista on muuten hyvää kahviin! Jostain kans luin suosituksen ja olen tykästynyt. Käytän kyllä ihan tavallistakin lehmänmaitoa kahviin, mutta välillä on kiva vaihdella!
  Puolukka on mun suosikkini näistä kauravälipaloista, siis niistä perusmalleista, näitä Angry Birdsejä en ole vielä kaupassa nähnytkään..

  • krista
   29.8.2019 at 11:47

   Niin on! Mä huomasin tosiaan jostain iltapäivälehden testistä keväällä, että tuo oli voittanut makuvertailun ja siksi testasin varmaan eka kertaa :) Tai olin toki testannut tyyliin palaverikahveissa aikaisemmin (kun jossain tarjottu), mutta silloin ostin ek kertaa kotiin!

   Mulla taas on nuo perusmallin kauravälipalat testaamatta, itse laajennan siis makukokemuksiani lähitulevaisuudessa niihin! Nyt kun näistä ”lasten versioista” totesin, että nämähän maistuu tosi hyvältä! Että mäkin tulin sen lasten matalan kynnyksen kautta näihin tutustuneeksi :D