Vuosi sitten (huokaus)

Suu täynnä uutta rautaa (tsek Instagram) kävelin huppu korvilla pitkin tuulista Mikonkatua ja tajusin: vuosi sitten oltiin täällä. Voi huokaus.

Nyt sit ollaan täälläHS uutisoi eilen, että aurinko paistoi Helsingissä viimeisen kuukauden aikana vain 13 tuntia. Jea.

Ihan väkisinkin ajatukset… …että josko sitä… …tai siis jossain on… …voiskohan millään…

Tätä on ehkä vähän vaikea selittää – ehkä kuulostaa jotenkin typerältä. Mutta meidän matkallelähdöt eivät ole oikein koskaan tapahtuneet silleen ”no nyt ois lomaa, pitäiskö lähteä jonnekin?” -tyyppisesti. Tai että… ehkä oikea sana on: harkiten. Eivät ole tapahtuneet harkiten. Usein matka-ajatusta on vähän niin kuin heitetty ilmaan silloin tällöin, ja jonnekin sinne ilmaan se on jäänyt leijumaankin.

Kunnes.

On iskenyt joku sisäinen ääni. Että nyt. Nyt lähdetään ja varataan lennot. Hemmetti! Joo!

Usein silloin samana iltana on ollut lentoliput sähköpostissa.

Sen jälkeen on tyyliin lähetelty työnantajalle meiliä, että ööö tuota onnistuiskos. Kun tuota just tuota ööö satuin tos ostamaan lennot Tansaniaan.

Tai jotain.

*******

Silvan vauvatalvena me ei käyty pidempää reissua ollenkaan. Ei tuntunut siltä. Sitten 1-vuotiaan kanssa käytiin keväällä Italiassa.
(mitä hemmettiä – tuo kuvassa oleva 1-vuotiaan Silvan body on Seelalle ollut jo pitkään ihan liian pieni! täh?!?)

Tänä vuonna… …ei ole vielä tuntunut siltä. Tai on siis tuntunutkin, mutta…

Toistaiseksi. Paitsi että katselin juuri äsken lentoja. Olisihan niitä.

Mutta koska se sisäinen ääni ei ole vielä sanonut, että nyt. Niin… Äh. Ehkä se on vaan kahden pienen kanssa vaikeaa. Kun välillä on niin vaikeaa kotioloissakin.

Ja pääseehän sitä sit tarvittaessa äkkilähdölläkin.

Huokaus.

 

PS. Mitä luulette? Onko illalla jo varattu lennot? :D

You Might Also Like

 • M-M
  2.12.2014 at 15:18

  Minkä kokoinen Seela on nyt? Ootko verrannut Silvan ja Seelan pituutta ja painoa samanikäisenä?

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 15:28

   Neuvolakortin mukaan ero on ollut koko ajan n. kuukauden ero – eli sen verran kuin Silva oli silloin etuajassa… Mutta nyt tuo body pisti miettimään, että täh. Muutenkin Silva näyttää tuossa kuvassa (yli 1-vuotiaana) nii-iiiin pieneltä. Täytyypä kaivaa kortit uudelleen esiin vertailumielessä! Seela on jotain 7,5 kiloa muistaakseni nyt. Silva taisi olla kyllä 8-kiloinen silloin 1-vuotiaana :D

   Yhdet housut oon kyllä kans huomannut; Silva käytti niitä, kun käveli jo. Seelalle ne oli jo liian pienet. Älytöntä.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    3.12.2014 at 13:24

    Häh, meidän 6,5kk tyttö on 11kg?! Mä oon kyllä tiennyt että jollain kakkoskäyrällä hän on tietty. Aika isot erot! Ja tosiaan täysimetyksellä oli ekat puol vuotta (löydän itteni aina selittelemästä, kuvittelen että kaikki pulleroposkia päivittelevät epäilee mielessään että syötetään hänelle jotain suklaapatukoita tai sipsejä :) )

    Mut tää sit selittääkin miks kantorepunkin kanssa kantaminen on ollu raskasta ja jäänyt vähiin.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     5.12.2014 at 10:09

     Hei! Muistathan, että vauvojen painoa ei kannata verrata muihin samanikäisiin, koska jo syntymäpainossa saattaa olla yli kahdenkin kilon heitto :D Samoin pituuskasvussa on eroja. Sen takia siellä neuvolassakin on ne painokäyrät, missä olennaisesti vaikuttaa syntymäpaino ja se että pituus ja paino kehittyvät molemmat suht tasaisesti :)

 • Jami
  2.12.2014 at 15:43

  Sinne sähköpostiin ne kohta kilahtaa usko pois :D Ei auta vältellä kun se nyt-tunne iskee!

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 15:46

   Hih!

   Joo mä juurikin odotan sitä tunnetta. Jos se iskee, niin sit annan iskeä. Jos ei, niin… …no, kyllä se varmaan iskee :D

 • paganinja (Ei varmistettu)
  2.12.2014 at 15:56

  Just eilen luin teidän Thaimaa-postauksia ja mietin, että näinköhän ”ensi vuonna kahden kanssa”? :) Ollaan lähdössä joulun jälkeen noin kuukaudeksi Aasiaan, mukana silloin 1,5v ipana. Kivaa ja jännää!

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 16:01

   Mä mietin ihan samaa – että näinköhän…? Jos ei tänä talvena, niin ens. Niin vaikea ajatella, että missäköhän vaiheessa vauva on tyyliin tammi-helmikuussa; sujuuko nukkumiset ja niin edelleen… Tuntuu, että ei sinne ihan henkisväsyhajoamaan kannata lähteä, sitä voi tehdä kotonakin :D

   Oi mut 1,5-vuotiaan kanssa lähteminen kuulostaa kyllä ihanalta. Hyvä ikä :) Ihanaa matkaa teille! Oon vähän kade :)

   • paganinja (Ei varmistettu)
    2.12.2014 at 19:47

    Kiitos! Pitkät lennot jännittää eniten, lapsi kun on aika viihdytettävää sorttia…. Lennetään varmaan pari Aasian sisäistä lentoakin, kun siirrytään vähän pitempiä matkoja. Unien osalta teidän Seela kuulostaa aika samalta kuin meidän lapsi oli, mutta 11-12kk iässä pidettyjen tiukkalinjaisten uniopiskelujen jälkeen nukkuu yöt hyvin ja päikkäritkin paljon paremmin kuin ennen! On myös kivaa, ettei päiväunet ole enää niin kriittiset kun ikää on enemmän ja jaksamista on mahdollista vähän venyttää.

 • odetskaja (Ei varmistettu)
  2.12.2014 at 15:58

  Just tuossa töiden lomassa mietin, että minnekähän sitä ensi kesänä lähtisi lomalle? Jonnekin on päästävä, mutta mikään paikka ei ole ylitse muiden. Tosin tuosta teidän Italian reissusta tuli mieleen, että sellainen autoiluloma Italiassa voisi olla ihan kiva….

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 16:04

   Mä en itse tuolla autoillut – ratin takana oli ukki – eli siihen puoleen en varsinaisesti osaa ottaa kantaa :) (lue: liikenne kaupungeissa aika kaaosta) Mutta tuo kolkka Italiaa oli kyllä iiiiihanaa seutua. Ihan hurjan kaunista. Ja ihan muuta (ystävällistä, rauhallista) kuin mitä olin Rooman-kokemuksen perusteella kuvitellut… Siinä mielessä suosittelen kovasti!

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 16:05

   Aaaaa niin joo ja mehän siis liikuttiin paljon junilla siellä, päiväretkillä siis – tosi toimiva junaverkosto oli!

 • suvitus (Ei varmistettu)
  2.12.2014 at 16:30

  Julmaa laittaa tällaisia kuvia keskellä pimeyttä! Jos teillä on tilaisuus lähteä,en tmymmärrä miten liput ei vielä ole sähköpostissa :D Mulla on ihan ahdistus siitä, kuinka pitkään pitää vielä odottaa et pääsee lämpimään ja kunnon lomalle! Laskettu aika toukokuussa ja viime kerran keskenmenon jälkeen liian hermoheikko lähtemään enää mihinkään, vaikka alkuraskaus onkin jo takana. Ja sitten on se pieni ja kahden opiskelijan talous… Ehkä mummon kanssa Teneriffalle puolentoista vuoden päästä (etkä tiedäkään kuinka houkuttelevalta ajatukselta sekin kuulostaa!).

 • kao kao
  2.12.2014 at 21:08

  Mä päätin kanssa, että ensi marraskuussa mä olen jossain lämpimässä. Toivottavasti koko talven.. :)

  • kao kao
   2.12.2014 at 21:10

   Toisaalta noin mä päätän tosi usein ja sit kuitenkin kökin täällä Suomessa.. hyrrr..

 • annakarin
  2.12.2014 at 22:11

  Mää veikkaan, että liput on (jo?!) sähköpostissa. Jos ei tänään, niin viimeistään loppuviikon vesisateiden jälkeen. ;-)

  Tottakai te lähdette reissuun! Mieti: kesälomakin oli ihan eri, kun teitä oli kaksi kotona. Ja sitten kun olisikin vielä joku muu tekemässä ruuat jne, niin eihän se ole homma eikä mikään. Ja JOS Seela nukkuu ihan miten sattuu, niin kyllä mä uskon, että siellä paratiisissa silti kaikki on niin-niin-niin paljon helpompaa kuin täällä kotoisassa Suomen ”talvessa”. 

  (Öö miks mä yritän puhua teidät ympäri? Olisin vaan ihan sikakade, mut silti!)

 • NiJoPu (Ei varmistettu)
  3.12.2014 at 00:05

  Ja hei, mieti sitä pukemisen vähyyttä siellä lämpimässä!! Ei tartte varata tuntia siihen, että saa muksut ja itsensä puettua ja juuri kun olet astumassa pihalle joku ilmoittaa ”kakka”. Aaaarrrgh!
  Voi jessus, miten mä odotan tammikuun loppua ja sitä, kun voi jättää toppatakin anopille lentokentällä ja hipsiä pelkissä legginseissä ja ohuessa paidassa lasten kanssa koneeseen.
  Ps. Tuonko haaremihousut tällä kertaa myös?? ;)

 • matkakuumeilija (Ei varmistettu)
  3.12.2014 at 21:05

  Moikka! Muistan kun joskus kerroit yhden huippureissun olleen joku Afrikan reissu safareineen. Yritin etsiä sitä tässä yks päivä, mutta en enää löytänyt. Mitenkähän löytäisin sen ja missä se safari oli? :) Kiitos blogista!