Kesälista 2023

Ajatukseni ovat vuosien varrella jalostuneet. Siinä, missä joskus vielä vältin jo pelkkää kesälistan tekemistä (liikaa paineita ja vaatimuksia), nyt välttelen enää kalenterimerkintöjä niille, haha.

Listan tekemisen innostusta on myös ruokkinut sellainen ihana perheen sisäinen konsensus, että kesälistan tekemistoiveet eivät ole pakkoja. Sellaisia, että niitä pitää suorittaa tai kesä on pilalla.

Vaan pikemminkin iloisia toiveita.

Kesälistan tekemiset ovat myös pysyneet ihanan ihmisenkokoisina. Jätskitötteröitä, uimarannalla käyntejä ja mummilaöitä. Mitä nyt yksi Blackpink siihen tänä vuonna ilmestyi. Tämä toive jäänee haaveeksi, mutta haaveillahan aina voi.

Puutalon pitkä kesäloma on siis alkanut. Joel jäi ensin isyysvapaalle ja sitten perään kesäloma. Työkone sulkeutui perjantai-iltana myöhään.

Kesätunnelma sen sijaan rakentuu tässä vasta silleen hipihiljaa ja vähitellen. Mutta kyllä se tästä vähitellen riemuksi repeää, varmasti!

Itse toivon ensisijaisesti lapsille ”lapsuuden kaikkien aikojen lapsuuskesää vuosimallia 2023” ja oma kesäriemu rakentuu ikään kuin sitä kautta. Pienissä haaveissa pilkkii pienet mahdollisimman spontaanit kesälomareissut kotimaassa; tekisi mieli käydä Yyterissä, ja lisäksi Sotkamon-reissujen yhteydessä voisi matkat käyttää kotimaalomahenkisesti pysähdellen. Mutta pääasiallisin toiveeni on ensisijaisesti nähdä lapset onnellisina!

Onneksi siihen tarvitaan vain jäätelötötterö käteen ja kesämekko päälle.

Siitä Blackpinkistä vielä keskustellaan, haha.


Ps. Mun julkaisualusta WordPress on päivittynyt. (aaargh) Jos tekstissä on jotain hassuuksia, hihkaiskaa!

28

You Might Also Like

 • Sumonen
  6.6.2023 at 16:57

  Nyt piti kyllä ihan googlettaa, että mikä ihmeen Blackpink 🫣😂

  • krista
   6.6.2023 at 17:08

   Hihi! En mäkään olisi vielä vuosi sitten tiennyt, mutta nyt on iskenyt fanitus :D

 • A
  6.6.2023 at 18:27

  Blackpink oli ihan tuntematon juttu täälläkin :)

  Lapsen kesälomahaaveisiin kuuluu jäätelöä, uintia meressä, järvessä ja stadikalla (hyppyallas on siellä best), kavereita ja huvipuistoa (Lintsi vai Särkänniemi, se on vielä auki) nyt ainakin. Tennistä ja keilailua. Frisbeegolfin pelausta (tämä on uusi hitti, rata löytyy kodin vierestä ja on kivaa koko perheen ulkoilua). Isovanhempien ja serkkujen näkemistä. Näitä varmasti onkin luvassa, lisäksi on äiti-tytär matka kesäkuussa ja koko perheen matkat heinäkuussa ja koulun alun jälkeen vielä elokuussakin, kaksi ennestään tuttua kaupunkia ja yksi lapselle uusi. Kaikenlaista kivaa odotettavaa siis :)

  Oma haave olisi mennä suvun mökille itä-suomeen, mutta se ei toteudu tänä(kään) kesänä (olisi mahdollista toteuttaa, mutta oikeastaan mieluummin käytän ajan ja rahan muuten kuin hyttysten syötävänä ;)). Sen sijaan ehkä toteutuu haave siitä, että marssin tästä merenrantaan ja lähden soutelemaan (bongasin että Skipperin kaupunkisoutuveneitä on tuossa merenrannassa kolme ja aika pieneen hintaan saisi koko kesän käyttöoikeudun niihin).

  • krista
   6.6.2023 at 20:55

   Haa vastaan myöhemmin tarkemmin, mutta linkkaan vaan tän! Jos on vielä muita, joille Blackpink-hulluus ei ole iskenyt, niin tän videon kun katsoo, niin on jo hyvin perillä :D


   Niiden hittibiisi ja itse asiassa myös mun mielestä ihan ÄLYTTÖMÄN hyvä :D

   • A
    7.6.2023 at 20:37

    Hih, kysyinpä lapselta vielä ”tiedätkö mikä on blackpink” ja vastaushan tuli kuin apteekin hyllyltä ”se on semmoinen korealainen tyttöbändi”. Eli oikeampi kommentti olisi ollut että ”äiti ei tiedä mikä on blackpink” :D Rinnakkaisluokalla on kuulemma fanittajia ja sit toki vielä kysymys ”ootsä kuullut niiden musiikkia, tykkäätkö” sai vastauksen ”joo oon kuullut, sitä on Just Dance pelissäkin” ja ”en tykkää” (meillä ollaan aivopesty lasta pienestä pitäen vanhempien lemppareilla, 80- ja 90-luvun parhaalla musalla ;) ja hänellä on basson soittoharrastuksen myötä klassikot usein soitossa :D