Enkka?

Huomaatko mitään erityistä tässä kuvassa?

Kyllä: ei joulukuusta!!!!

Saimme joulukuusen (sen minin) ulos Espanjan-kodista nipin napin helmikuun puolella. Sitä ennen se oli koristanut olohuonettamme suht erikoisessa muodossa: äitini veti sen päälle muovipussin ja kiinnitti harsoja sen ympärille pyykkipojilla. Kuulemma oli rikkonut Seelan ilmapallon.

Harmi, että tätä olomuotoa ei tullut ikuistettua kameralle.

Virallinen selitys meidän kuusiviivästymälle: ei ollut jätesäkkejä, johon sen olisi voinut laittaa. Kakkosselitys: koskaan kaupassa ollessa ei muistettu ostaa jätesäkkejä, johon sen olisi voinut laittaa. Kolmosselitys: ei ole mitään selitystä.

Kuusta pois kantaessaan Joel naureskeli, että kato nyt, ei tarvinnut kertaakaan muistuttaa ja silti vein.

Tehtiinkö meillä tän vuoden kuusensäilytysenkat? Vai onko jollain muulla vielä joulukuusi kotia ”koristamassa”?

17

You Might Also Like

 • ElinaBee
  1.3.2017 at 19:43

  Meillä on edelleen kuusi :D Ostettiin joulun aikaa sellainen ruukussa kasvava pikkuinen kuusi, johon jouluna laitettiin koristeet ja sitten loppiaisena riisuttiin, mutta tykästyin nakuun kuusi-raukkaan niin kovin, että tuolla se edelleen komeilee <3

  • krista
   1.3.2017 at 20:20

   Hahaa, voititte! :D Onko teillä pysyneet neulaset? Meillä oli ruukkukuusi eli periaatteessa ois ehkä voinut pysyä hyvänä, mutta en muistanut kastella :D Aikamoinen neulassato alkoi olla :D Koristeet mekin otettiin pois joskus tammikuun lopulla ehkä. Viimeiset tontut otin pois ikkunasta ehkä viikko sitten :)

   • ElinaBee
    1.3.2017 at 20:44

    Mä olen sitä hartaudella kastellut, eli siksi on varmaan pysynyt hyvänä, vaikka lapset, kissat ja koirat sitä toisinaan vähän kiduttaakin :D Olisipa kyllä hauskaa, jos se selviäisi kesän yli ja ensi jouluun!

 • Hannastiina
  1.3.2017 at 20:23

  Hämeentie varrella on yks asunto missä palaa vieläkin kuusi joka päivä 🤗 Viime vuonna sammu joskus maaliskuun lopulla kunnes taas palasi lokakuussa.

  • krista
   1.3.2017 at 20:32

   Todellinen jouluihminen! :)

 • Lumina
  1.3.2017 at 20:44

  Ei ehkä lasketa, mutta me siirrettiin viikonloppuna meidän joulukuusi terassilta roskakatokseen. :) Tammikuun lopulla se jo nostettiin terassille, mutta siellä se on ollut tähän asti. Ja näkyy siis meidän olohuoneen. Nyt se näyttää huvittavalta tuolla roskiksen vieressä. HSY kuulemma kerää kuuset maksutta joulun jälkeen. Jännityksellä odotan ottaako ne sen huomenna kyytiin :D

  Mun vanhemmilla on kyllä kuusi aina tosi pitkään. Mulla on synttärit helmikuun lopulla ja lapsena aina hävetti jos meillä oli vielä joulukuusi, kun oli kaverisynttärit. :D

  • krista
   1.3.2017 at 22:25

   Meillä viime vuoden joulukuusi oli meidän pihalla kans johonkin kevääseen asti :D Muistaakseni lopulta ei viitsitty viedä jätteeseen vaan laitettiin paloiksi ja kesän puutarhajätteeseen. Mutta eiköhän ne ota kyytiin :)

   Mahtavaa, muitakin kuusilaiskimuksia, ja jo monessa polvessa teillä! Tuostahan vois jo ajatella, että perinteitä täytyy noudattaa! :)

 • Karoliinan
  1.3.2017 at 20:53

  Mä huomasin tost kuvast vaa et ”vau!! Tässä näkyy siisteyttä ja järjestystä!” :D

  • krista
   1.3.2017 at 22:26

   Haha, siltä se näyttää omasta mielestäkin, kun tuli tuollainen yllättävä tyhjä kolo tuohon :)

 • Miitu
  1.3.2017 at 21:11

  Kuusen pakkasin jo pois kuukausi sitten, mutta mansikkaruukku roikkuu yhä pihalla 🙈

  • krista
   1.3.2017 at 22:26

   Mansikkaruukku, siis viime kesältä? :) No mutta siellähän se sit kesää odottelee, kohtahan se taas tulee! :)

 • Henna
  1.3.2017 at 22:01

  Mitä! Onko teillä Hau-vaunu! :D

  • krista
   1.3.2017 at 22:21

   Hahaa, joo sen tytöt ”sisustivat” tuohon kuusen jättämään koloon :) Saatiin se ennen joulua blogiyhteistyön myötä (http://www.puutalobaby.fi/no-se-kun-ne-aina-auttavat-eli-ryhma-hau/) ja kovasti sillä on kyllä leikitty! :)

   • Henna
    1.3.2017 at 22:58

    Hups, en muistanu tota postausta! Meidän päiväkerhois, missä teen keikkaa, on ihan paras asia ikinä hau-vaunu. :D siä kaikki haluais hau-vaunun… Kun mikääm ei riitä. :D

 • Puumis
  2.3.2017 at 10:19

  Meidän joulukuusi vietiin ulos 21.1. jo (pystyin tarkistamaan, koska tapahtumasta levitettiin humor-kuvia Whatsappissa)! Se oli täysimittainen, liki kaksimetrinen, aito kuusi, jota ei oltu kasteltu kertaakaan vuoden 2017 puolella. Eli itseasiassa ranka selvisi ulos asti, neulaset jäi matkalle (ja niitä löytyy vieläkin sukista pistelemästä, vaikka kuinka on imuroitu sen jälkeen). Koristeet myös pysyi siihen asti, tietty.

 • mammam
  2.3.2017 at 23:58

  Kuusesta otettiin koristeet pois ja se laitettiin laatikkoon (muovikuusi siis meillä) 5.helmikuuta. Jokunen päivä myöhemmin, mies sai myös jouluvalot ja jääkarhut ulkoa pois. Joulupukit ovessa jäivät vielä hetkeksi. Nyt olisi vielä olkipukit jäljellä. 😄 Ikkunaan liimatut lumihiutaleet voisi myös jo ottaa pois.. Ulkona kun on tällä hetkellä +15c ja ruoho vihreänä. Ei ihan hiutaleet istu maisemaan. Lastenhuoneen nurkassa myös pieni (muivi) kuusi odottaa varastoon viemistä. Just vasta huomasin. Oops. 🙈

 • Tilia
  4.3.2017 at 13:27

  Meillä oli lapsuuden kodissa kuusi aina ainakin helmikuulle ja hiihtolomaan, joskus maaliskuun puolellekin. Usein kuusi alkoi tehdä uutta vuosikasvua eikä sitä sitten ainakaan raaskittu laittaa pois. Lapsille lankesi aina lopulta tylsä kotityö pyyhkiä kevätauringon paljastamat pölyt kuusenpalloista ennen kuin ne pakattiin varastoon. Omassa huushollissa olen pyrkinyt kuusen purkuun reilusti ennen kuin tähän pölynpyyhintään joudutaan.