Kuvia! Kuvia! Kuvia! (eli eka tuloksia värjäilystä)

Tähän mennessä tapahtunutta:

Dylonilta siis tiedusteltiin, mahtaisinkohan olla kiinnostunut testaamaan heidän tekstiilivärejään – ja minä siihen, että ”JOO!” Heh ja kuten arvata saattaa, hommahan on tietysti lähtenyt jo ihan lapasesta. Huomaan pälyileväni jatkuvasti täällä kotona ympärilleni ja pähkäileväni, mitä kaikkea täällä voisikaan värjätä.

Mutku mutku mutku – maailmassa on niin paljon värjättävää!

 

”Harsot!” Se oli selkeä ensimmäinen värjäysideani. Olin ostanut yhden paketin oransseja harsoja, mutta enempää en ollutkaan sitten raaskinut satsata noihin värillisiin – hintaero värjätyillä ja valkoisilla kun on melkoinen.

Ja koska meillä käytetään harsoja ruokalapputarkoituksessa, näky valkoisten harsojen suhteen oli tämä:

Ennen – jälkeen.

…ja huom. nuo läntit valkoisessa harsossa ovat siten ruokaa. Oikeasti. Ja tuo harso on myös pesty. Kyllä. Oikeasti.

Minua muuten etukäteen varoitettiin, että värjäys ei välttämättä toimi tahrojen peittäjänä – tekstiiliväri kun värjää tietysti tahrakohdankin, ja se voi jäädä näkyviin. Siksi valitsin noille harsojen väriksi tuollaisen aika tumman ja… no: luumuisan. Ja peittyiväthän ne, jee!

Saumojen väri sen sijaan jäi valkoiseksi. Keinokuitu ei värjäydy; tässä tapauksessa siis tuo lanka oli jotain polyesteria. Näin kävi joissain muissakin värjäilyissä, mutta itseäni nuo valkoiset saumat eivät ole juurikaan häirinneet…

*******

Seuraava värjäysideakin tuli ihan heti: pinnasängyn reunapehmuste! Tässäkin nimittäin meillä oltiin tehty budjettivalinta. Ikean reunapehmuste maksoi vain murto-osan sellaisten nättien kuviollisten/värikkäiden merkkipehmusteiden hinnasta. Tarkoitus oli ollut ommella itse siihen jonkinlainen pussukka päälle, mutta… (öö keksi itse sopiva selitys tähän)

Joo onhan tämä nyt ihan kelpo pehmuste, mutta aika tylsä.

No, enää ei ole enää tylsä…

…vaan oranssi!

*******

Kiva ylläri mulle näissä värjäyksissä oli se, miten painokuvat käyttäytyvät värjätessä – ainakin mun testeissä ne säilyivät ihan sellaisinaan! Painokuvat pysyivät näin nätteinä:

Huuto.netistä kettupuvun kylkiäisenä tullut Tinttu.comin body oli ennen valkoinen. Kirpparilta 50 sentillä mukaan lähtenyt apinabody puolestaan oli kulahtaneen harmaa – no ei ole enää!

Kuviollisten kankaiden suhteen sen sijaan tuli todistettua se, mikä Dyloniltakin minulle etukäteen kerrottiin: ruma kuosi pysyy rumana kuosina – vaikkakin erivärisenä rumana kuosina :) Jos ei sitten ihan mustaksi vetäise…

Ennen. Ystävältä ilmaiseksi saatuja, monen perheen kierrättämiä ”hätävaravaatteita” – ja oikeassa alakulmassa taitaa olla äippäpakkauksen body (sen kuosi on kyllä ihan nätti, mutta väri meille liian pliisu).

Jälkeen. Mehiläisvaatteista, pöksyistä ja äippäpakkauksen bodysta tuli mielestäni kivat – kun taas nuo kaksi rumakuosista bodya ovat edelleen rumakuosisia, mutta nyt vaan värikkäitä :)

*******

Pakko näyttää vielä tämä case ”äiskä laittaa toisen keltaisen sukan vahingossa mustien pyykkien kanssa pesuun ja siitä tulee harmaa”. No, heitin nyt pikkusukat samaan värjäyserään noiden harsojen kanssa:

Käyttökelpoiset jälleen! …tai siis ööh valmiit yhdistettäväksi kuumimman päiväkotitrendin mukaisesti muiden parittomien kanssa.

*******

Ai niin, ja oonhan mä ehtinyt värjätä jo vähän muutakin kuin vauvanvaatteita ja -tekstiilejä. Tässä pieni näyte:

Esimerkiksi nämä Ikean perus-halpis-keittiöpyyhkeet…

Tadaa!

Nämä kaikki siis ”perusvärjäyksiä” noilla pesukoneväreillä – vielä en ole siis ehtinyt  ihan sellaiselle pro-tasolle, jolla tehdään vähän luovempia testauksia :D Värejä pystyy siis sekoittamaan keskenään, tekemään käsiväreillä liukuvärjäyksiä jne. Hih mutta katsotaan tässä kevään kuluessa, jos vaikka tulisi Taide :)

 

Hei ja laittaa kuvia tähän, jos teillä on tullut jo Taide!

PS: Ja ei, meillä ei koskaan silitetä mitään. Sori.

1

You Might Also Like

 • Papyli
  4.3.2013 at 10:58

  Ooo! Mäkin haluun :D tuli heti mieleen mitä kaikkea voisin värjätä.

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 11:06

  Ei vitsi!!! Ihan tosi herkullisen värisiä! Mä muuten värjään valkoiset pyyhkeet nyt pois. Kuolasin tuolla Arabiakeskuksen Finlaysonilla niiden ihanan värisiä pyyhkeitä mutta hinta. Täähän tän nyt sitten ratkaisi.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 11:06

  APUA mun on pakko kans saada paaaaljon noita värejä :D Mullois tuol just noita vanhoja vaaleitä booooriiing potkaribodyjuttuja joita joskus on tullu ostettua (turhana) kirppikseltä ku makso ehkä 10 senttiä. Vaikka niistä ei seuraavalle vauvalle oiskaa nii saapa sit vaikka nuket uutta väriä (;D)

  Iiihania.

  Ja Mä oon aivan totaalisen rakastunu teidän keittiöön. Epistä ku meillon iha tylsä.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 11:06

  Astianpesukoneen luukkua voi tietenkin koittaa väritellä vaikka tusseilla :D, mutta löytyy sen värjäykseen kivempikin vaihtoehto: Sisustustarrat! Valmiita tiskarin tarroja olen nähnyt Hobby Hallissa, mutta saahan siihen tilattua mitä tahansa. Tai dc-fixistä askartelee itse!

  Upeasti onnistuneet värjäykset! Hienoa, kun joku uskaltaa elää värielämää! <3

 • Lumikettu
  4.3.2013 at 11:07

  Mahtavaa jälkeä! Meillä ei värjäilystä tulisi oikein mitään, kun tykätään just noista pliisuista. Paitsi meillä on kanssa tuo hengaileva apina -body, jonka väri on juurikin kulahtaneen harmaa. Sen voisin ilomielin vaihtaa tuollaiseen vihreään.

  Ootte ihana väriperhe!

 • Mamma Koo
  4.3.2013 at 11:13

  Upeita! Minäkin haluan!

  Mutta tulisi aika kalliiksi ostaa yhtä suuri röykkiö noita värejä. Enkä minä halua värjätä kaikkea saman väriseksi, se olisi tyl-sää.

  Minäkin keksin jo vaikka mitä värjättävää, hmmm…

 • Lähiömutsi (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 11:18

  Oiku päheitä! Nykyään harsoille ei ole enää niin paljoa käyttöä, etteikö ne muutamat valmiiksi värikkäinä ostetut riittäisi. Mutta jos joskus meille muuttaa toinen minityyppi, ehdottomasti värjään ne valkoiset harsokasat. Mä kyllä tykkään puhtaan valkoisestakin värinä, mutta harsoissa, PUHTAAN valkoinen nyt ei vaan toimi, you get the point.

  Mullakin oli suunnitelmana värjätä Ikean valkoinen pinnasängynsuojus, mutta sitten saatiin vanha pupuwhateverkuvioinen pinnasängyssuojus ilmaiseksi, joten päällystin sen uudestaan kankaalla.

  Tän postauksen jälkeen mun on ihan pakko vähän värjätä keittiöpyyhkeitä! Niissä valkopohjaisissa kun on ”vähän” sama ongelma kuin haroissakin.

 • maaritanneli
  4.3.2013 at 11:18

  Eräs yhteinen ystävämme on spreijannut tiskarin valkoisen luukun metallin värisellä maalilla. Säädin osa edelleen valkea. Eli siitä vaan spreijaamaan mieleisensä väriseksi. Ehkä kuitenkin kannattaa maalata ulkona, eli vasta kesällä.

  Olen itsekin värjännyt vaikka mitä. Tytön vaatteita en ole uskaltanut, jos vaikka jää jotain värijäänteitä vaatteisiin. Vaikka onhan nuo kaupasta valmiiksi ostetutkin värjätty, eli huoli on kai turha. Äippäpakkauksen tylsät vaatteet olen antanut ulkomaan sukulaisille parempaan tarpeeseen.

 • Kristaliina
  4.3.2013 at 11:20

  Hihii, kiitos kaunis kehuista!

  Mä kans aattelin, että tästä lähtien kierrän kirppareita kyllä ihan uusin silmin: voi ostaa just tuollaisia 10 sentin vaatteita, kun voi piristää niitä sitten väreillä. Noita pikkuvaatteita kun meneekin aika paljon siihen 600 grammaan, mitä yhdellä purkilla voi värjätä.

  Hei ja jos haluaa vähän hillitympiä sävyjä, niin sitten koneeseen voi vai laittaa vähän enemmän värjättävää – silleen tulee vaaleampaa. Mä värjäsin itse asiassa aika pieniä koneellisia, että saisin mahdollisimman voimakasta.

  Vierailija 11.06: Hih tää keittiöhän on siis itse fiksailtu, tää oli ennen tylsä kans :) Aikeissa oli tehdä vaan ”kokeellinen väliversio” ennen ”oikeaa” keittiöremonttia joskus, mutta nyt tuntuu ettei kyllä ehkä noista väreistä haluta luopuakaan :)

  Kiitos noista sisustustarravinkeistä, täytyypä tsekkailla! Nuo tasothan meillä onkin jo vedetty tuolla dc-fixillä, ja itse asiassa kaappien sisushyllyt myös. Ehkä vois vedellä vielä tuon astianpesukoneen ja jääkaapinkin, jos löytyis oikea väri!

 • Kristaliina
  4.3.2013 at 11:22

  Hei ja tuo spreijaus! Joo! Se vois olla hyvä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 11:31

  Oijoi,ootin innolla näitä lopputuloksia!!:) Toi reunapehmusteen värjäys ois kyllä meilläkin kiva ;)
  Mun piti harsoja värjätä myös jo ennen tenavan syntymää, mutta jänistin kun kukaan ei kertonut jääkö sitä väriä pesukoneeseen :D Juuri oli ostettu uus pesukone niin aattelin että sininen tarttuu kuitenkin johonkin xD Ei vissiinkään tartu?

  Hienoja on kyllä :)

 • Kristaliina
  4.3.2013 at 11:35

  Siihen tiivisteeseen jäi kyllä vähän väriä, mutta itse sain sen ainakin pois ihan Fairylla & talouspaperilla…

  Muualle koneeseen ei tarttunut, mutta ohjeessa neuvotaan pesemään yksi ”välikoneellinen” tyhjänä. No, itse en sitten kuitenkaan tyhjänä konetta pyörittänyt vaan laitoin siihen joko mustia sukkia tai joitain pierunvärisiä kotivaatteita seuraavaksi – eikä tarttunut väriä mihinkään. Valkoisiakin on jo värjäysten väleissä pesty :)

 • Adiina
  4.3.2013 at 11:35

  Hihih, värjäily on koukuttavaa! Itse käytin väriä vähän päinvastaiseen tarkoitukseen – muutin ihanat väriläiskät mustiksi. Ö

  Edellä kommentoineelle tiedoksi, ettei meillä tarttunut musta väri pesukoneeseen. :)

  http://www.lily.fi/juttu/isoaidin-tuunatut-pitsiliinat-blinipoydassa

 • Eppuli
  4.3.2013 at 11:53

  Oon tainnut värjätä viimeksi esikoisen harsot 11 vuotta sitten, mutta nyt kyllä heitän ne kaikki kaapissa makaavat valkoiset pyyheliinat värikylpyyn. Siellä ne on ihan käyttämättä, koska let’s face it valkoinen käsipyyhe ei vaan ole kätevä lapsiperheessä.

 • Liisa
  4.3.2013 at 11:53

  Oi, onpa herkullisia värejä. :)

  Meilläkin olisi muutama Ilon body jotka ovat vaaleita/valkopohjaisia ja joista ei lähde kaikki ruokatahrat irti. Taidan sittenkin säästää ne ja värjätä sitten jos taloon tulee toinen vauva. Nyt en kyllä enää jaksa kun ovat kohta pieniä kuitenkin.

  Minäkin meinasin ehdottaa dc-fixiä astianpesukoneen värjäykseen. Ainakin tuolla http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220 on melko laajan näköisiä värikarttoja kuvissa, mutta en tiedä onko niitä oikeasti saatavilla.

 • Minnuliini
  4.3.2013 at 11:55

  Voi ei ! Ihania värjäyksiä ! :) Mun silmiin osui tuo vedenkeitin (kai se on sellainen), ihanan vihreä! Haluaa myös tuollaisen :D

 • PSK
  4.3.2013 at 12:27

  Vau!

 • maitomamma (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 12:47

  IHAN MIELETTÖMÄN HIENOJA!!!!;D

 • Elmeri (Ei varmistettu)
  4.3.2013 at 13:00

  Aivan ihanan näköisiä! Vaikka oon aiemmin kokeillut niin nyt vasta innostuin. Mä niin ostan tästä lähtien kaiken valkoisena ja väjään JA käyn vaatekaapin läpi uudestaan noiden hätävaravaatteiden osalta. Tuli mieleen, että tämähän on loistava keino saada vanhat kulahtaneet lakanatkin uuteen iskuun!

 • eppunen
  4.3.2013 at 13:43

  Mulla oli ennen tapana värjätä valkoista pyykkiä punaiseksi, tai siis vaaleanpunaiseksi. Oih mitä kaikkea pahaa saisinkaan aikaan, kun saisin tekstiilivärejä ison kasan! Värjäyskuvasi saivat minut haaveilemaan kaikesta, mitä voisinkaan värjätä piloille kivemman väriseksi! :) Mies voisi tykätä, kun kaikki valkoiset hihattomat paidat eivät olisikaan pesun jälkeen vaaleanpunaisia, vaan loistaisivat mikä missäkin sateenkaaren värissä… 

 • 1 2 3