Pääsiäisperinne: Haltialassa

Viime pääsiäisenä (täällä) pohdin, että mitä pääsiäisenä oikein tehdäänkään.

Wikipedia antoi silloin mieleenpainuvimman vastauksen:”Pohjanmaan pääsiäisperinteitä on ollut lasten piiskaaminen pitkäperjantaina Jeesuksen kärsimysten muistoksi.” 

Okei ihan hyvä siis keksiä ihan omia perinteitä – ja me ajateltiin, että meidän tuleva pääsiäisperinne voisi olla Haltialan maatilalla käyminen.

Viime vuonna karitsoja katsomaan oli niin massiiviset jonot, että emme alkaneet jonottamaan. Tänä vuonna karitsat ovat nähtävillä vain lauantaina ja sunnuntaina – ja siitä voisi ennustaa jopa vielä pidempiä jonoja. Niinpä päätimme skipata lampaat – suloisia ne ovat vielä kesälläkin – ja käydä Haltialassa jo varaslähtömäisesti perjantaina.

Koska kolme tärkeintä siellä oli jo oli.

1. Poniratsastus:

2. Leikkipaikka:

…sekä se, millä tytöt ylipäänsä houkuteltiin lähtemään koko hommaan mukaan, eli…

3. Makkaranpaisto

Parempaa kuin piiskaaminen.

24

You Might Also Like

 • Lilah
  14.4.2017 at 20:48

  Pakko hakea mikä ihmeen Haltiala kun kivoja puistoja ja idyllisemmän näköisiä grillauspaikkoja on paljon. Ja poniratsastus…noh, myönnettäköön että talutusratsastus lähimmällä tallilla houkuttaa enemmän kuin ne ylihintaiset kierrokset mitä tapahtumissa on tyrkyllä. Mut en tarkoita kritisoida, ainakin meillä lapset tykkää monista paikoista, joissa itse en näe hohtoa ainakaan yhtä kertaa enempää.

  Oma pääsiäinen vietetään kotinurkissa. Kun mies on arjet reissussa on kiva olla koko jengi välillä kotona yhdessä. Trampoliinin pystytys taitaa olla lasten eniten odottama juttu näiltä pyhiltä.

  • krista
   14.4.2017 at 21:04

   Täytyypä lisätä tuonne linkki! Haltiala on siis kotieläintila ja sellainen kaistale maaseutua Helsingissä. Eli lyhyen matkan päässä pääsee kaupunkilaislapsetkin ihmettelemään lehmiä ja lampaita ja possuja :) Täällä kesäkuvia: http://www.puutalobaby.fi/haltiala/

   Joo vitskan minikierros on kyllä aina aika rahastusta noissa :D Kun vertaa, että meille synttäreille meidän lähikartanon ponit tuli tunniksi muutamalla kympillä koko lapsilaumaa ratsastuttamaan. Mutta noissa tapahtumissa se poniratsastus on kyllä lapsille iso elämys, kyllä me mennään aina, kun on mahdollisuus :)

   • Lilah
    14.4.2017 at 22:37

    Se on ehkä etten maalaisena meinaa ymmärtää kotieläinpuistojen viehätystä. Siis ymmärrän lasten mieltymyksen eläimiin, mutta vanhempana vierastan noita paikkoja, siis kaupallisuutta ja tungosta. Rahastuksen maku syntyy helposti. Täällä semi-maaseudulla tietysti löytyy luontevampiakin kontakteja eläimiin vaikkei välttämättä kaikkia elukoita kerralla sitten näekään.

    Huh, 5€ ratsastus. Luulin, että 3€ mitä täällä näkee tapahtumissa, on kallis!

    • krista
     14.4.2017 at 22:48

     Haltiala on siis ihan ilmainen, kaupungin paikka :) Maatila, johon voi mennä tutustumaan kuka vaan. Sieltä saa myös kesällä poimia auringonkukkia ja herneitä ilmaiseksi ♡

     Mut joo poniratsastuksella on älytön hinta :D Se ei ole niiden oma, vaan siinä käy ulkopuolinen poniajeluttaja jostain muualta.

 • Annu
  14.4.2017 at 23:26

  Makkara maistuu aina! Ja ulkona vielä paremmalta :)
  Meillä päin palaa huomenna pääsiäiskokot, saavat trullit äkkilähdöt. Ja täällä virvoittaa huomenna, mikä mun mielestä on tosi kurjaa koska jos oltais virvottu viikko sitten niin saataisiin nauttia virpomisoksista vähän pitempään…Kun pääsiäisen pyhät on ohi niin kyllä ne koristeetkin sen mukana lähtee taas vuodeksi piiloon.

  Huomenna siis kokolle makkaran syöntiin :)

  Hyvää Pääsiäistä!