Munakriisi vältetty!

Kuka muistaa viime vuoden munakriisin? OMG.

Tiivistelmänä: se oli siis (lähinnä äidin tyhmyyttään aiheuttama) kriisi, jossa oli annettu pääsiäisylläriodotusten nousta niin korkealle, että siitä ei voi seurata enää muuta kuin pettymys. Ja isi joka vannoi, että meille ei enää ikinä tule munan munaa (lisää v-alkuinen ruma sana tähän).

No entäs tänä vuonna?

Ei mitään ongelmaa. Tytöt olivat saaneet hoitopaikassa yllärimunat – Silva sai pienen koiran ja Seela auton, molemmat tyytyväsiä. Ja äsken käytiin kaupassa ja tytöt valitsivat itse munansa; Silva My Little Pony -munan ja Seela Muumi-munan.

Suklaata saa lounaan jälkeen jälkiruokana, mutta yllärit jo avattiin. Ja tällaiset sieltä tuli:

Lasten reaktio: oiiii, onpa kivat. Silva laittoi omansa kaulakoruun, ”vaaaau, katso tästä tuli ihan My Little Pony -kaulakoru” ja Seela katsoi omaansa, sanoi ”minä en halua leikkiä tuolla” ja lähti piirtämään.

That´s it.

Mitä tehtiin paremmin nyt? Ei varmaan yhtään mitään.

Lasten kanssa tuntuu usein siltä, että puolet on ikävaihetta ja loput sattumaa.

39

You Might Also Like

 • Heispi
  15.4.2017 at 13:19

  Meillä kestomunista (kartonkimuna, jotka naperot maalasi itse) löytyi tarroja, pääsiäismunakoriste, höyheniä ja suklaatiput. Ah sitä Onnea! Ja kun ne munat piti ensin tietenkin etsiä. Just riittävästi meidän naperoille 👍

  • krista
   15.4.2017 at 13:28

   Oi, niitä on siis sellaisia itsemaalattavia kestomuniakin, vau – meille ens vuonna sellaisia! Mistä niitä saa?

   Meillä oli kans tosiaan tänäkin vuonna virpomismunissa kestomunat (http://www.puutalobaby.fi/lapset-virpovat-pupuina/) , ja niissä oli tarroja, tipukoristeet, muovailuvahaa ja minikirjat. Oli tosi hyvät yllärit, tytöt tykkäsivät kovasti! Minipurkit muovailuvahaa oli isoimmat hitit. Nyt Silvan ikäiselle on viime vuodesta (4-vuotiaasta) asti alkanut kavereiden myötä tulla se, että vertaillaan, että millaisia suklaamunia on saanut. Ja aikuisetkin kyselevät, että ”no ootko syönyt paljon suklaamunia”. Haha meidän tytöt vaan tuijottaa, että ”ööööö ei” :D Ankea lapsuus :D Silva nyt eilen erikseen kysyi, että voitaisko me saada suklaayllärimunat ja lupasin, että totta kai. Käytiin sit tänään ostamassa :) Mutta niin kauan kuin erityisesti näitä ei lapsi tajunnut (heh) pyytää, niin mekin mentiin pelkillä kestomunilla. Viime vuonna tosiaan (4- ja 2-vuotiaina) tuli ekat suklaayllärimunat :)

   Meillä muuten leikittiin tänä aamuna tipunpiilotusta, oli tosi kivaa! Ja munan piilotusta myös ihan maalatuilla tavallisilla munilla. Eli yksi aina piilotti ja muut sitten etsivät. Oli kivaa – ja se riitti palkinnoksi, että ”jee löytyi!” :)

 • Menolippu Maalle
  15.4.2017 at 20:29

  Meillä oli tänään munakriisin ainekset kasassa, kun esikoisen munasta löytyi sisältä pelkkää tyhjää! Siis siellä oli kyllä se muovinen yllätyksen kuori, mutta ei varsinaista yllätystä. Onneksi tyttö otti tilanteen tosi lungisti, ja yhdessä todettiin, että olipas tylsä yllätysmuna. Sitten lapset leikkivät yhdessä kuopuksen yllätyksellä. Joskus pääsee helpolla, mutta tekisi mieli laittaa vähän terveisiä munatehtaalle…

  • krista
   16.4.2017 at 12:01

   Noooouh! Joo todellakin, ultimate-munakriisin ainekset kyllä! Onneksi lapsi suhtautui tuolla tavalla <3 Mutta hei kannattaa laittaa palautetta, vaikka yhdessä lapsen kanssa. Vähän tiettty valmistajasta riippuu, mutta joskushan sieltä saa ainakin uuden vastaavan ja joskus jotain ekstraakin - mä muistan lapsena, kun joku laittoi Jenkille palautetta, kun pakkauksessa oli vaan neljä palaa (eikä viittä) ja se sai iiiison paketellisen purkkaa, vautsi!!!

 • Mii
  16.4.2017 at 13:12

  Olen tänä pääsiäisenä jokusen suklaamunan lasten kanssa avannut ja todennut että voi v**** mitä p***** ne lelut on. Suurimmasta osasta lelut jouti suoraan roskiin. Mutta viime yönä pupu toi yllätykset hattuun, sieltä löyty muumimunat ja niissä oli sisällä muumihahmot. Ne ainakin tulee olemaan pitkäikäiset leikeissä kun pääsevät muumitaloo asumaan. Ens vuonna muistettava nää myös :)

  • Torey
   16.4.2017 at 13:20

   Siis meillä nuorempi sai kans Muumimunan ja sen yllätys muumihahmoineen oli tosi kiva! Kyllä esikoinen Frozenin jutuista ihan tykkäsi, mutta oli ne paljon tylsemmät, eikä niillä koristeilla leikitä.

   Muisteltiin aikuisten kesken miten omassa lapsuudessa ne kerättävät Kinderin krokot ja hipot oli ihan mahtavia, tai sitten Kyöpelivuoren munista saatavat isot kimaltavat sormukset! Palataan sellaisiin kiitos!

   • Mii
    17.4.2017 at 09:56

    Tosiaan niissä kyöpelivuorissahan oli hyvät lelut ja tykkäsin siitä suklaastakin. Luulen että mun vanhasta leikkimökistä saattaa edelleen löytyä niitä sormuksiakin :D Harmi ettei nykyään oo kunnon leluja. Esim.ryhmä hau munista tulleet koirat ei pysyny edes kasassa.

 • Lilah
  16.4.2017 at 13:48

  Me ei ostettu kans munan munaa mutta kertyihän niitä silti virpojille ja sukulaisetkin toi jonkun ja todellakin sisällöt joutaa melkeinpä suoraan roskiin. Meillä isot kiertää virpomassa keskenään ja tuntemattomillekin niin ei todellakaan aleta jakaa palkkoja mitä heille passaa antaa 😄 Mutta ei noihin nykyisiin muniin parane paljon odotuksia ladata tai pettymys on taattu.