Haalarivaihtarit

”Onko teillä tarvetta talvi- tai välikausihaalareille? Meidän Kuutilla on jäänyt haalarit pieneksi ja ajattelin, että ne saattaisi olla just Silvan kokoa…”, ihana phocahispida viestitteli minulle viime viikolla.

Nooh, kun satuit kysymään… Silvahan on viime aikoina käyttänyt (kröhöm) sitä äitiyspakkauksen toppahaalaria. Kyllä, edelleen. Päällä se on vielä ollut ihan ok (mitä nyt lahkeet aika lyhyet), mutta sen päälle laittaminen on alkanut olla jo aikamoista änkeämistä.

Uusi, isompi haalari on kyllä odottamassa, mutta…

Juuri ennen joulua me nimittäin saatiin Isbjörn of Swedeniltä aivan mahtava paketti. Tällainen:

Kiitos! Hyvää joulua meille!

Uudet varusteet otettiin innolla mukaan joulun viettoon Kainuuseen, ja käyttöön pääsivätkin heti tuo aivan ihana lämmin hattu sekä kunnon tekniset toppahanskat. Mutta voih, tuo haalari! Näyttää niin hyvältä ja kaikin puolin toimivalta, mutta… Se on kokoa 86, mutta sen verran reilua kokoa, että meidän minitirppanalle se on vielä aivan liian suuri. Ensi talvena se on varmasti oikein hyvä!

Niinpä Silvan päälle on edelleen pungettu sitä äitiyspakkauksen haalaria.

Eli joo, kuten arvaatte, phocahispidan haalarilainatarjous otettiin puutalossa ilomielin vastaan! Ja tällä kertaa meillä oli antaa jotain myös takaisin (muutakin kuin Fresita-pullo, jonka lupasin lainanpalkaksi viime vaatelainoista): ottakaa te Kuutille vastaavasti lainaan tuo meidän Isbjörn – ei me sitä kuitenkaan tarvita ennen kuin ensi talvena! Sitä paitsi Isbjörnin edustaja näytti viime vuonna Lapsimessuilla omien lastensa haalareita, jotka olivat olleet heidän tytöillään käytössä peräti kolme talvea. Ja täysin hyväkuntoisia vielä olivat. Luotan siis, että laatu kestää.

Niinpä sovimme vaihtaritreffit tänne meille, ja phocahispida roudasi kassissa mukanaan meille Reiman toppahaalarin ja Ticketin välikausihaalarin – ja lähti itse sitten kahvitteluiden ja naperoiden leikkituokion jälkeen takaisin kohti Keravaa Jääkarhu kassissaan.

Tällaiset – kiitos!

Haalareita testattiin (emännän liikkumislyllerrysrajoitusten takia) tällä kertaa siististi sisätiloissa. Todetuksi tuli, että…

Isbjörnillä on erittäin hyvä soittaa kellopeliä sekä…

Reimalla kyykistyä alas…

…ja YLÖS!

Tätä on harjoiteltu tanssitunnilla, joten tirppa tietysti ylpeänä esitteli myös vieraille hienon alas-ylös-taitonsa.

*******

Phocahispida ei muuten toteuttanut aikaisemmin esittämäänsä uhkausta järjestellä meidän kirjahyllymme väreittäin – johtunee ainoastaan siitä, että kirjastohuoneeseen ei tällä hetkellä pääse, kun se on Joelin keittiöhyllynikkarointityömaana.

Sen sijaan bloggaajakollega katseli hetken meidän talousarkkilaatikkoon ”väliaikaisesti” sijoitettua kahvikapseliröykkiötä ja totesi, että nuo täytyy nyt kyllä saada väreittäin järjestettyä.
”Et oo tosissas!!!!”, minä hihkuin ja kaivoin esiin kameraa.

Oli se.

No nyt on sitten puutalon kapselit järjestyksessä.

 

Onni ja ilo on lapsiperheystävät ja -tutut!

 

You Might Also Like

 • HelloAochi
  10.2.2014 at 15:47

  Hei, onko kengät olleet hyvät?! Kain aina välillä muistelee niitä lämmöllä :D

  • Kristaliina
   10.2.2014 at 15:50

   Ne on huiput! Meillä koko ajan käytössä :) Meillä on myös toiset talvikengät, kierrätysryhmästä hankitut, mutta niissä on jotenkin niin kovat pohjat, että tirppa helposti tupsahtelee niillä nurin. Mutta Kuomat on kyllä niii-iiiin hyvät, se pohja jotenkin joustaa paremmin. Esittelin just phocahispidallekin, että meillä on muuten Kainin kengät käytössä :)

   • HelloAochi
    10.2.2014 at 15:58

    Ne on kyllä hyvät. Niin helppo vetää jalkaan kaiken lisäksi, toisin kuin Kainin nykyiset Sorelit – ne tuntuu aina olevan jotenkin huonosti jalassa (jäisivätpä jo pieneksi).

 • Nannannaa
  10.2.2014 at 17:08

  Kierrätys on niin pop ja vähänkö mahtavaa, että toiset osaa ajatella, että oisko hei just teillä tarvetta jollekin. :)

  Ja hihihi, mäkin kyllä järkkäisin kapselini värien mukaan, ihhihi. :)

 • maaritanneli
  10.2.2014 at 17:15

  Tuosta väreittäin järjestelystä.. Mietin myös teidän kirjahyllyä kuvien perusteella, että yekispä mieli heti järjestää ne väreittäin. :) Mulla on jo vuosia ollut tapana järjestää ne niin, vaikka muuten en todellakaan ole mikään järjestäjä. Näyttää siistimmältä.. ;)

  • Annikkih (Ei varmistettu)
   11.2.2014 at 02:34

   Meillä kirjat on ensin jaoteltu tyyleittäin omille hyllyilleen (faktakirjat erikseen ja sit joko koon, pokkarit vs. kovakantiset, tai esim. genren mukaan) ja sen jälkeen saman kirjailijan kirjat vierekkäin. Sen jälkeen katotaan että värit menevät harmoonisesti sekä saman kirjailijan kirjojen välillä että seuraavaan kirjailijaan siirryttäessä :D

   Ja sit tulee mies joka laittaa kirjat puhtaasti kokojärjestykseen ja mun hieno menetelmä on pialla (mut onneks se puuttuu vain yhteen avohyllyyn, ni saan pitää loput kirjat ihanasti järjestyksessä)

   • Nannannaa
    11.2.2014 at 09:12

    Mä en muuten järkkää kirjoja värien mukaan, vaan aakkosten mukaan. Paitsi kirjasarjat tokikin järjestyksen mukaan, mutta muuten kaikki kirjailijan sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen ja saman kirjailijan kirjat aina kirjan nimen mukaan aakkosjärjestykseen.

 • Katie
  11.2.2014 at 10:38

  Vielä yksi kirjahyllyn värienmukaanjärjestelijä ilmoittautuu! Näyttää vain niin paljon kivemmalta. Ja sitä paitsi jotain tiettyä kirjaa etsiessä ja etsiessä tekee paljon muitakin löytöjä: ”ai tuossa onkin toi, jota etsin viime viikolla…” ”Ai kato, en mä muistanutkaan, että meille onkin toi!” ;-)

  Krista, kun sulla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä siellä sohvanpohjalla, niin armahdin arkeasi ja haastoin sut kertomaan lisää kirjoista! ;-)