”Ai pitääkö niitä HUOLTAAKIN?” (ja miniarvonta)

yhteistyökiitokset jatkuvat: Lastentarvike

Kirjoitin juuri tänään aikaisemmin tuplavaunuhuumastamme täällä.

Testirullailimme niitä Emmaljungan Double Vikingejä siellä Lastentarvikkeen myymälässä, kun vaunuja esitellyt Teemu vähän niin kuin sivulauseessa kehaisi, että heillähän on sitten omat korjaus- ja huoltopalvelut myymälöiden yhteydessä ympäri Suomen. Eli että jos vaunuihin tulisi vaikka jotain vikaa Sotkamon-lomalla, niin sitten vaan Kajaaniin huoltoon – takuu näillä on kolme vuotta.

Huollosta puheen ollen…

”Niin, ja senhän varmasti tiesittekin, että vaunuja pitää sitten tietysti säännöllisesti huoltaa”, Teemu muistutti.
Ai? Hupsis! Me ollaan ajeltu noilla Bugiksilla nyt kohta pari vuotta, eikä ole käynyt mielessäkään…
”Huolletaanhan autojakin säännöllisesti – ja polkupyöriä!”, Teemu vertasi.

No enpä ole kyllä tajunnut tuotakaan ennen!

 

Meiliin sitten myöhemmin tipahtikin tällainen kotiläksy-infopaketti vaunujen huollosta:

”Jotta lastenvaunut toimisivat siten kuten ne on suunniteltu, tulee niitä huoltaa säännöllisesti. Huoltoväli on täysin verrannollinen vaunujen käyttöasteeseen ja olosuhteisiin, jossa niitä käytetään. Alla on lueteltuna toimenpiteitä, jotka olisi hyvä suorittaa huollettaessa vaunuja.

Pidä vaunut puhtaana. Jos olet liikkunut suolatuilla kulkuväylillä, puhdista vaunut jokaisen käyttökerran jälkeen.

 • ​Irrota renkaat, puhdista akselinpäät hiekasta ja vanhasta rasvasta. Laita akselinpäähän uusi rasva. Renkaan keskiön rasvaamiseen on hyvä käyttää laakerivaselliinia (paksumpaa rasvaa joka ei pääse valumaan).

Vaunun liikkuvat osat, kuten kasauslukot ja nivelet, on hyvä puhdistaa jokaisen huoltokerran yhteydessä.

 • Puhdista osat ja voitele hienolla silkonipohjaisella öljyllä.
 • Kasauslukkoihin ei saa laitaa paksuja rasvoja! (Jättävät tahmean pinnan, joka sitoo itseensä epäpuhtauksia.)

Jarrun toiminto tulee tarkistaa. Puhdista jarruosat hiekasta ja liasta ja voitele liikkuvat osat. Jarrun konstruktio määrittelee, minkälaisella rasvalla jarru voidellaan. Kysy tarvittaessa asiasta tarkemmin valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Kokeile vaunun kaikkia eri toimintoja ja tarkista, että nämä toimivat. Jos jokin toiminto ei toimi, ota yhteytä valtuutettuun jälleenmyyjään.

Muista aina tarkistaa vaunun kunto silmämääräisesti sitä käyttäessäsi.”

Vielä laajempi vaunujen huolto- ja kunnossapito-ohje löytyy muuten myös Emmaljungan sivuilta täältä – pätee varmasti myös kaikkiin muihinkin vaunumerkkeihin!

*******

Uusimmissa Emmaljungan vaunuissa on muuten mukana oma huoltokirja. Ihan niin kuin autoissa, hih! Mutta ihan fiksua myös vaunujen jälleenmyyntiä ajatellen: leimoista ostaja näkee, että vaunuista on pidetty hyvää huolta.

Lastentarvikkeen myymä vaunujen kotihuollon paketti näyttää tältä:

Koska me olemme jo niin paljon saaneet (kiitos! kiitos! kiitos!), ajattelin laittaa heti tähän perään vähän niin kuin ”miniarvontaan” tällaisen tuotepaketin: 

Arvon siis lukijoiden kesken tällaisen Lastentarvikkeen antaman huoltopaketin (arvo 21,70 e). Osallistu hihkaisemalla jotain (kertomalla vaikkapa, että oletteko huoltaneet teidän vaunujanne säännöllisesti) tämän bloggauksen kommenttikenttään. Jos et ole rekisteröitynyt lilyläinen, jätä meiliosoitteesi kommenttikentän yhteyteen, sille varattuun paikkaan (tulee näkyviin vain minulle).

Arvonta voisi olla käynnissä vaikkapa to 20.2. klo 16 asti!

 

 

PS. Tämä ei ole ainoa vaunuihin liittyvä tulossa oleva arvonta :)

 

 

You Might Also Like

 • rinkeli (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:25

  Vielä en ole ehtinyt huoltaa, kun tulokasta vielä odotellaan toukokuulle :) Rattaat siis nököttää olkkarissa vielä jonkin aikaa :)

 • eka huolto edessä? (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:26

  Meidän emmaljungat on kierrätetyn kierrätettyjä. Meitä aikaisemmin ovat olleet ainakin kolmella muulla muksulla. Ja hyvin pelittävät meilläkin, vaikka hieman vanhahtavat ovat ja aurinko on tehnyt ihmeitä vaunujen ilmeelle, eli väri on haalistunut. Muuta vikaa ei sitten löydykään. Jos voitto tulee, niin mielellään vois vaunuja hieman siistiäkin näin kurakelien aikaan.

 • Zennie
  18.2.2014 at 18:28

  Joka kerta, kun lähden ulos, käy mielessä, ettei näitä ilmeisesti taaskaan tullut huollettua :D Jospa tuon tuotepaketin avulla huoltovälikin hiukan lyhenisi ;D Nyt nuo ovat olleet käytössä vuoden ilman huoltoja :)

 • MirvaK
  18.2.2014 at 18:31

  Kröhöm… eipä ole ikinä huollettu vaunuja. Ekat vaunut pelittivät hyvin 5-7 vuotta. Olisivat pelittäneet kauemminkin (jopa tällä nuorimmaisella), mutta kröhöm… ne unohtuivat jotenkin ulkosäilytykseen ja kuomuun tuli homepilkkuja. Näin ollen nuorimmainen sai uudet. Hyvin ovat pelittäneet paria naksahtelua lukuunottamatta. Tosin meillä vaunut ovat vähällä käytöllä kun kuljen niin usein omalla autolla. Ja nyt vähentynyt entisestään kun nuorimmainen on siirtynyt sisälle nukkumaan. Tuossahan nuo vaunut koristavat nyt olkkaria (kun ei ole säilytystilaa).

  uraaitikotona2@gmail.com

 • Ladybugs mama
  18.2.2014 at 18:35

  Meidän vaunumme ovat käytettynä tutulta ostettu. Sitä ennen ovat olleet käytössä vain yhdellä pikku pojalla. :)

  Pakko tunnustaa ettemme ole koskaan huoltaneet vaunujamme, enkä usko että edellinenkään omistaja on. :D Joten huoltopaketti tulisi kyllä tarpeeseen. Taas yksi asia listaan lisää mikä pitäisi hoitaa. *Yrittää kovasti kurottaa niskastaan kiinni*

  7kk on nyt neidillä ollut vaunut melkein joka päiväisessä käytössä, joten ei olisi pahitteeksi pikku vaunuhuolto. 

 • Milsu (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:38

  Oikein huoltopaketti! Ei me vaan tajuttu tollasta ostaa kun alkuvuodesta ostimme Lastentarvikkeesta Emmaljungat… Ei tosin olla vielä vaunuja käytettykään, äippäloma alkaa meinaan ylihuomenna!!

  • elppis (Ei varmistettu)
   18.2.2014 at 20:54

   heh, myös mun äippäloma alkaa ylihuomenna. :)

 • jenninen (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:48

  Kaksi kuukautta vasta ollut Emmaljungat käytössä, eikä ole tullut huolto mieleenkään. Välillä olen katsonut, että kurasta pitäisi puhdistaa. Tuli hyvänä muistutuksena, kiitos!

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:48

  No ei todellakaan olla :D

 • niinantiinus (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:49

  Ei ole lasta, eikä siis vaunujakaan.:) Mutta ystävä odottaa esikoistaan, eikä hänellä varmasti ole vaunun huollot ensimmäisenä mielessä. Joten koitan onneani, jos voittaisin hälle tämän huoltopaketin!:)

 • Petruska (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:51

  Meidän Emmaljungat on ollu käytössä vasta joulukuusta lähtien eli vielä ei olla huollettu.. hyvänä muistutuksena tuli tämä postaus kuitenkin :)

 • Kaisam (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:53

  Mun ensiajatus oli että voi ei, pitääkö niitä tosiaan huoltaakin! :D Oon ihan alottelija tässä lastenvaunujen (ja lastenhoidon!) ihmeellisessä maailmassa, kun just vasta viikonloppuna hankin ekat vaununi, käytetyt Emmaljungat, toukokuussa syntyvälle pojulle. No tässähän sitä on vielä muutama kuukausi aikaa opiskella vaunujen huoltoa ennenkuin pääsee ekalle ajelulle :)

 • SP (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:55

  Mulla on vasta kirpputorilöytöni (Emmaljungat) odottamassa kesällä syntyvää käyttäjää :D

 • Mippanen (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:06

  Eipä ollut tuo huoto tullut mulle mieleenkään, hups. Josko nyt huoltaisi ne vaunut ennen kuin seuraavan kerran lähdetään niillä liikenteeseen… :)

 • heiju (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:07

  Ei oo koskaan kyl mullakaan tullu mieleen et rattaitakin pitäs huoltaa, jos ei irtoavien kangasosien pesuja lasketa. Tosin oon aseöljyä suihkinu liikkuviin osiin. Mulla on huutonetistä huudetut vuoden -79 Oran vaunut, ostajan mukaan vain hänellä olleet sisätiloissa säilytetyt. Silmämääräsesti näyttäs olevan ok, tosin pari kertaa rengas irronnut liikenteessä !! Ihan hyvin on meillä siis pelittänyt. Tollasta paksua ”rasvaa” on pitäny hankkia juurikin tollasen huoltotyypin kehotuksesta hankkia ja laittaa sinne pyörän akselin sisään mutta en oo keksiny mistä sellasta ois voinu hankkia. Noi on niin vanhat että ei kuulemma helposti enää löydy varaosia joten kannattas pitää hyvää huolta sano se huoltoukkeli myös. Joten olis mahtavaa tommonen huoltopaketti voittaa, ei tarttis lähtee ostaa sitä mistään.

 • Titiomm (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:13

  Hups, ei meilläkään olla edes ajateltu sen kummemmin huoltamista, eikä vaunuja ostaessakaan aiheesta mainittu mielestäni kummemmin. Vaikuttaa kyllä vähän liioitelluilta noi ohjeet että jokaisen käyttökerran jälkeen pitäisi irrottaa renkaat jne, mutta eipähän sitä taida kävelytiet kovin suolattuja olla. Vielä ei tosiaan ole tarvinnut huoltamisesta murehtia kun tosiaan meillä on laskettu aika oliko se päivä vai mitä teidän jälkeen :)

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 19:52

   Mäkään en kyllä mitenkään usko, että me joka päivä niitä irrottelemaan alettaisi :) Mutta oishan se varmasti hyvä edes silloin tällöin tehdä niin! …ja hiekkaa taitaa olla täälläkin kävelyteillä eikä suolaa, onneksi :)

 • Ribis (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:17

  Me ostettiin vuosi sitten esikoiselle Emmaljunga City Crossit. Hyvin on pelittäneet, neiti nyt 10kk ulkoilee vaunuissa päivittäin. Huolto tulisi varmaankin tarpeeseen piakkoin, joten tuollainen tuotepaketti olisi enemmän kuin jees:)

 • CougarWoman
  18.2.2014 at 19:17

  Minä en huolla edes sitä pyörää… :D (Minut voi sitten ohittaa arvonnassa ;) )

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 19:48

   Ehkä noita vois käyttää fillarin huoltoonkin…? :)

 • Silkkitassu
  18.2.2014 at 19:22

  Oi!!! Me saatiin meidän Emmaljungat käytettynä ja olivat ihan uuden veroiset kun niistä oli pidetty niin hyvää huolta! Mutta itsellä se on jäänyt kyllä vähän vähälle.. Ehkä pitää ottaa paremmin tavaksi. (vaikka jos voittaisi tuon paketin. ;))

 • kitina (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:31

  Hups.. Ei oo tullu huollettua. Paitsi renkaisiin on lisäilty säännöllisen epäsäännöllisesti ilmaa. Loogistahan tuo tieten olis huoltaa ajoissa, mutta molen liian laiska. :D

 • aihio
  18.2.2014 at 19:31

  Meillä Jedot odottelee heinäkuun lopulla syntyvää esikoista eteisessä ja käyttöä ja huolto-ohjeita selatessa meinasi jo paniikki iskeä; millä ilveellä niitä vaunuja muka pesee  talvisaikaan joka käyttökerran jälkeen pienen kaksion vielä pienemmässä kylpyhuoneessa? Eihän ne edes mahdu sinne! Huoltopaketti olis varmasti hyvä olla olemassa, ainakin madaltaa kynnystä tarttua siihen huoltopuuhaan

 • 1 2 3