”Ai pitääkö niitä HUOLTAAKIN?” (ja miniarvonta)

yhteistyökiitokset jatkuvat: Lastentarvike

Kirjoitin juuri tänään aikaisemmin tuplavaunuhuumastamme täällä.

Testirullailimme niitä Emmaljungan Double Vikingejä siellä Lastentarvikkeen myymälässä, kun vaunuja esitellyt Teemu vähän niin kuin sivulauseessa kehaisi, että heillähän on sitten omat korjaus- ja huoltopalvelut myymälöiden yhteydessä ympäri Suomen. Eli että jos vaunuihin tulisi vaikka jotain vikaa Sotkamon-lomalla, niin sitten vaan Kajaaniin huoltoon – takuu näillä on kolme vuotta.

Huollosta puheen ollen…

”Niin, ja senhän varmasti tiesittekin, että vaunuja pitää sitten tietysti säännöllisesti huoltaa”, Teemu muistutti.
Ai? Hupsis! Me ollaan ajeltu noilla Bugiksilla nyt kohta pari vuotta, eikä ole käynyt mielessäkään…
”Huolletaanhan autojakin säännöllisesti – ja polkupyöriä!”, Teemu vertasi.

No enpä ole kyllä tajunnut tuotakaan ennen!

 

Meiliin sitten myöhemmin tipahtikin tällainen kotiläksy-infopaketti vaunujen huollosta:

”Jotta lastenvaunut toimisivat siten kuten ne on suunniteltu, tulee niitä huoltaa säännöllisesti. Huoltoväli on täysin verrannollinen vaunujen käyttöasteeseen ja olosuhteisiin, jossa niitä käytetään. Alla on lueteltuna toimenpiteitä, jotka olisi hyvä suorittaa huollettaessa vaunuja.

Pidä vaunut puhtaana. Jos olet liikkunut suolatuilla kulkuväylillä, puhdista vaunut jokaisen käyttökerran jälkeen.

 • ​Irrota renkaat, puhdista akselinpäät hiekasta ja vanhasta rasvasta. Laita akselinpäähän uusi rasva. Renkaan keskiön rasvaamiseen on hyvä käyttää laakerivaselliinia (paksumpaa rasvaa joka ei pääse valumaan).

Vaunun liikkuvat osat, kuten kasauslukot ja nivelet, on hyvä puhdistaa jokaisen huoltokerran yhteydessä.

 • Puhdista osat ja voitele hienolla silkonipohjaisella öljyllä.
 • Kasauslukkoihin ei saa laitaa paksuja rasvoja! (Jättävät tahmean pinnan, joka sitoo itseensä epäpuhtauksia.)

Jarrun toiminto tulee tarkistaa. Puhdista jarruosat hiekasta ja liasta ja voitele liikkuvat osat. Jarrun konstruktio määrittelee, minkälaisella rasvalla jarru voidellaan. Kysy tarvittaessa asiasta tarkemmin valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Kokeile vaunun kaikkia eri toimintoja ja tarkista, että nämä toimivat. Jos jokin toiminto ei toimi, ota yhteytä valtuutettuun jälleenmyyjään.

Muista aina tarkistaa vaunun kunto silmämääräisesti sitä käyttäessäsi.”

Vielä laajempi vaunujen huolto- ja kunnossapito-ohje löytyy muuten myös Emmaljungan sivuilta täältä – pätee varmasti myös kaikkiin muihinkin vaunumerkkeihin!

*******

Uusimmissa Emmaljungan vaunuissa on muuten mukana oma huoltokirja. Ihan niin kuin autoissa, hih! Mutta ihan fiksua myös vaunujen jälleenmyyntiä ajatellen: leimoista ostaja näkee, että vaunuista on pidetty hyvää huolta.

Lastentarvikkeen myymä vaunujen kotihuollon paketti näyttää tältä:

Koska me olemme jo niin paljon saaneet (kiitos! kiitos! kiitos!), ajattelin laittaa heti tähän perään vähän niin kuin ”miniarvontaan” tällaisen tuotepaketin: 

Arvon siis lukijoiden kesken tällaisen Lastentarvikkeen antaman huoltopaketin (arvo 21,70 e). Osallistu hihkaisemalla jotain (kertomalla vaikkapa, että oletteko huoltaneet teidän vaunujanne säännöllisesti) tämän bloggauksen kommenttikenttään. Jos et ole rekisteröitynyt lilyläinen, jätä meiliosoitteesi kommenttikentän yhteyteen, sille varattuun paikkaan (tulee näkyviin vain minulle).

Arvonta voisi olla käynnissä vaikkapa to 20.2. klo 16 asti!

 

 

PS. Tämä ei ole ainoa vaunuihin liittyvä tulossa oleva arvonta :)

 

 

You Might Also Like

 • Eimin äite (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:38

  Ai huolto… No meillä 2005 ostettu Emmaljungat, nyt niissä kulkee neljäs lapsi. Kankaita olen pessyt ja kerran rungon. Tämä kertoo kuinka kestävät ja hyvät Emmaljungat on. Tuollaisella huoltopaketilla runkohan kestää hyvänä vielä seuraavatkin 9 vuotta!

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 19:50

   Vau, mikä kestävyys! Meillä on Bugiksissa jo kahden vuoden jälkeen yksi rungon ruuvi ihan ruosteessa (ei siis huollettu kertaakaan)… Mutta se on onneksi sellainen, jonka selvästi saa vaan vaihtamalla ”korjattua” :)

 • hekkuli (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 19:53

  Huh, mekään ei olla meiän vaunuja huollettu! Vaikka sillon ostaessa ajatteli että kyllä kai sitä joskus edes jaksaa mutta vielä ei olla huollettu kertaakaan. Aika hurjaltakin tuntuu että jokaisen käyttökerran jälkeen jopa pitäis, kun meillä niillä viedään lapsi joka päivä päiväkotiin, jos muutenkin lyhyestä illasta käyttäisi aikaa vielä vaunujen putsailuihin niin huh huh :D Mutta oishan semmonen yks kunnon huoltokin varmasti eteenpäin, joten käyttöä olisi arvontavoitolle! :)

 • Liisa A
  18.2.2014 at 20:13

  Postauksen otsikko kiteyttää tietämykseni aiheesta.. Ei ole tullut mieleen huoltaa vaunuja, vaikka tarkemmin ajateltuna nämä rapakelit varmasti kuluttavat rattaita. Huoltosetti tulisi kyllä tarpeeseen:-) 

  -Liisa

 • Hannahi90 (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:13

  Mun on pakko kertoa että näin teistä unta viime yönä (Sinusta ja Silvasta) Oli kylä niin hassu uni että :D
  Tavattiin siinä eka kerran ja mie sitte esittelin itteni kunnes sie sanoit ”No olethan sinä tuota Silvaa käyny hoitamassa jo pari kertaa” Olin vähän että olenko, en nyt muista mutta niin kait sitten. :D Siinä tapahtu kyllä paljo muutaki mutta en muista enää :D

  • Hannahi90 (Ei varmistettu)
   18.2.2014 at 21:59

   Unohtu lisätä, mulla ei ole tarvetta vaunujen huoltosetille joten en osallistu arvontaan :)

 • LauraEm.
  18.2.2014 at 20:19

  Mä oon joskus ajatellut, että pitäs varmaan pyyhkiä kunnolla noi ja noi rungon kurat ja pitäs varmaan kattoo ettei taittokohdissa ja jarrussa oo soraa välissä, mut se toteutus… öhm. Ajatuksen tasolla oon siis kuitenkin jo pitkällä!

  (Ei mun pyörääkään oo kyllä huollettu varmaan kymmeneen vuoteen, jos ei pumppausta ja yksiä mahdollisia ketjun rasvauksia lasketa (”mahdollisia”, koska mies joskus puhu et ne pitäs laittaa mut en tiä laittoko se). Täytyy näyttää nää ohjeet meidän autohuoltovastaavalle.)

 • Lukis (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:22

  Hmmm..eipä oo huoltoa tullu tehtyä… :O Emmaljungilla mennään, olisko päälle nelisen vuotta vanhat, käytettynä ostettu. Paketti tulisi siis tarpeeseen ;)

  Tais olla mun eka kommentti tähän blogiin, mutta koukussa ollaan. :)

 • onnimanni (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:24

  Täytyypäs miehelle vinkata huolto-ohjeista. Meillä vaunut odottavat käyttäjäänsä vielä pari viikkoa :)

 • Nadja
  18.2.2014 at 20:26

  No ei olla huollettu meijän bugigsia, edellinen omistaja kyllä piti niistä hyvää huolta, sillä ovat jo vuodelta 2007…ehkäpä meidänkin pitäisi… (ja pyörästäkin on molemmat renkaat ollut viimeset pari vuotta puhki…)

 • MarjaH (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:33

  Eipä olla huollettu… Pyörä vaihdettiin meidän Emmaljungista kesällä, kun edellinen hajosi (heh). Yhdellä lapsella olleet ennen meitä, saatiin käytettyinä :)

 • emsxr (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:34

  Voi apua! No niinpä niin, kiitos tästä herätyksestä! Menisin heti huoltamaan jos olisi tarvittavat aineet :))

 • Adiina
  18.2.2014 at 20:46

  Hihii, kiva arvonta! Meidän vaunut alkoi vikistä tässä talven aikana. Vihjasin miehelleni, että olisiko aika huoltaa vaunut? Mieheni väitti (ehkäpä laiskuuttaan), ettei vaunuja nyt missään nimessä tarvitse huoltaa ja minä taas vetosin siihen, että toki tarvitsee, sillä vaunut ovat kovemmassa käytössä kuin meidän auto. Niillä on kohta kärrytelty joka päivä jo kahden vuoden ajan. Joten kiitos tästä kirjoituksesta! Nyt mulla on joku oljenkorsi, jolla saan vauhditettua vaunujen huoltoa. :) 

 • Kiis (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:52

  Eipä ole tullut edes mieleen vaunujen huolto, vaikka kohta vuoden päivät ovat vaunut olleet käytössä päivittäin.. Ja käytettynä kun ollaan vaunut hankittu, niin onkohan niitä ikinä huollettu.. :) Ehkäpä olisi syytä huoltaa, jotta käyttöikä pitenisi.. :)

 • Lyydia
  18.2.2014 at 20:53

  No juu, eipä ole huollettu ei. Meillä on kahdet Teutoniat, toiset maalla isovahempien luona, eikä kummatkaan niistä ole nähneet minkäänlaisia rasvoja. Kakkosrattaat on ostettu käytettynä enkä usko, että edellinenkään omistaja on niitä pahemmin puunannut. Mutta olen itseasiassa miettinyt juuri viimeaikoina noita oikeanlaisia voitelurasvoja, koska juuri hankkimamme seisomalauta vikisee niin korvia ja hermoja vihlovasti, että jotain sinne jonnekin akselin tai laakerin tai minkälie väliin on syytä ensitilassa truutata. Eli kiitos tästä postauksesta. Tämä oli enemmän ku sata jänistä! Tuli tarpeeseen :)

 • wewwaton (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:54

  Meillä on Teutonian Funit olleet nyt reilun vuoden Todella aktiivisessa käytössä. Juurikin viime viikolla kun niitä taittelin autonperään, taistelivat vastaan oikein kunnolla ensimmäistä kertaa (normaalisti nips naps – istuinosa irti, ja naks runko kasassa). Nyt ei meinannut istuinosa irrota eikä runko halunnut taittua kasaan. Murisin ja manasin itsekseni ja Ajattelin sitä huoltoa… No en ole vielä edes huoltohenkilökunnalle(mies) muistanut antaa työmääräystä. Tämä varmaan vauhdittaisi sitä? ;)

  Ps. Ihanaa että saitte tuollaiset upeat vaunut. Olinkin jo odotellut että kuinka asian kanssa loppujenlopuksi kävi, että mistä löytyy rahat uusiin kärryihin vai joutuuko Silva siirtymään sisaruslaudalle matkustamaan :)

 • kirsikkainen
  18.2.2014 at 20:56

  Siinä vaiheessa kun 10 minuutin päiväkotimatkalla sai kiinnittää pyörää (potkien ja kiroten) takaisin paikoilleen kolmekin kertaa tajusin, että vaunuja OLISI pitänyt huoltaa. 

 • Helki (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:58

  On tullut muutaman kerran pyyhittyä kurat vaunuista ja tietty renkaat pumpattua aina kun ollut tarve. Silikonisuihketta on mies säännöllisesti suihkinut kääntyviin etupyöriin, jotta pyörivät vaivatta. Huoltopaketti kelpaisi kyllä meillekin.

 • Suuvi (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 21:03

  Hips! Keväthuoltoa taas odotellessa. Aika laiskoja vaununhuoltajia ollaan oltu, puhdistus silloin tällöin mutta eipä oo tullu mieleen edes tuommoinen rasvailu. Mukana arvonnassa, jospa tänä keväänä saisi vaunut (Emmaljungat!!) arvoisensa huolenpidon :)

 • Papyli
  18.2.2014 at 21:04

  Ööö.. en ole kyllä tajunnut, että rattaita pitää huoltaa :D Mutta nyt kun tosiaan asiaa miettii, niin aika järkeväähän se olisi! Nyt pitää ottaa vahinko takaisin.

 • enninen
  18.2.2014 at 21:08

  Moikka. En ole huoltanut, olisi varmaan pitänyt, koska nyt meidän phil&tedsien kasaus mekanismi on rikki… Ja se harmittaa ihan super paljon!

 • Hippula (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 21:08

  Vajaan vuoden vanhat emmaljungat ja useamman vuoden ikäiset bugaboo bee raukat eivät ole kankaiden puhdistusta kummempaa huoltoa saaneet! Eli huoltopaketti tulisi ehdottomasti tarpeeseen!

 • 1 2 3