”Ai pitääkö niitä HUOLTAAKIN?” (ja miniarvonta)

yhteistyökiitokset jatkuvat: Lastentarvike

Kirjoitin juuri tänään aikaisemmin tuplavaunuhuumastamme täällä.

Testirullailimme niitä Emmaljungan Double Vikingejä siellä Lastentarvikkeen myymälässä, kun vaunuja esitellyt Teemu vähän niin kuin sivulauseessa kehaisi, että heillähän on sitten omat korjaus- ja huoltopalvelut myymälöiden yhteydessä ympäri Suomen. Eli että jos vaunuihin tulisi vaikka jotain vikaa Sotkamon-lomalla, niin sitten vaan Kajaaniin huoltoon – takuu näillä on kolme vuotta.

Huollosta puheen ollen…

”Niin, ja senhän varmasti tiesittekin, että vaunuja pitää sitten tietysti säännöllisesti huoltaa”, Teemu muistutti.
Ai? Hupsis! Me ollaan ajeltu noilla Bugiksilla nyt kohta pari vuotta, eikä ole käynyt mielessäkään…
”Huolletaanhan autojakin säännöllisesti – ja polkupyöriä!”, Teemu vertasi.

No enpä ole kyllä tajunnut tuotakaan ennen!

 

Meiliin sitten myöhemmin tipahtikin tällainen kotiläksy-infopaketti vaunujen huollosta:

”Jotta lastenvaunut toimisivat siten kuten ne on suunniteltu, tulee niitä huoltaa säännöllisesti. Huoltoväli on täysin verrannollinen vaunujen käyttöasteeseen ja olosuhteisiin, jossa niitä käytetään. Alla on lueteltuna toimenpiteitä, jotka olisi hyvä suorittaa huollettaessa vaunuja.

Pidä vaunut puhtaana. Jos olet liikkunut suolatuilla kulkuväylillä, puhdista vaunut jokaisen käyttökerran jälkeen.

 • ​Irrota renkaat, puhdista akselinpäät hiekasta ja vanhasta rasvasta. Laita akselinpäähän uusi rasva. Renkaan keskiön rasvaamiseen on hyvä käyttää laakerivaselliinia (paksumpaa rasvaa joka ei pääse valumaan).

Vaunun liikkuvat osat, kuten kasauslukot ja nivelet, on hyvä puhdistaa jokaisen huoltokerran yhteydessä.

 • Puhdista osat ja voitele hienolla silkonipohjaisella öljyllä.
 • Kasauslukkoihin ei saa laitaa paksuja rasvoja! (Jättävät tahmean pinnan, joka sitoo itseensä epäpuhtauksia.)

Jarrun toiminto tulee tarkistaa. Puhdista jarruosat hiekasta ja liasta ja voitele liikkuvat osat. Jarrun konstruktio määrittelee, minkälaisella rasvalla jarru voidellaan. Kysy tarvittaessa asiasta tarkemmin valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Kokeile vaunun kaikkia eri toimintoja ja tarkista, että nämä toimivat. Jos jokin toiminto ei toimi, ota yhteytä valtuutettuun jälleenmyyjään.

Muista aina tarkistaa vaunun kunto silmämääräisesti sitä käyttäessäsi.”

Vielä laajempi vaunujen huolto- ja kunnossapito-ohje löytyy muuten myös Emmaljungan sivuilta täältä – pätee varmasti myös kaikkiin muihinkin vaunumerkkeihin!

*******

Uusimmissa Emmaljungan vaunuissa on muuten mukana oma huoltokirja. Ihan niin kuin autoissa, hih! Mutta ihan fiksua myös vaunujen jälleenmyyntiä ajatellen: leimoista ostaja näkee, että vaunuista on pidetty hyvää huolta.

Lastentarvikkeen myymä vaunujen kotihuollon paketti näyttää tältä:

Koska me olemme jo niin paljon saaneet (kiitos! kiitos! kiitos!), ajattelin laittaa heti tähän perään vähän niin kuin ”miniarvontaan” tällaisen tuotepaketin: 

Arvon siis lukijoiden kesken tällaisen Lastentarvikkeen antaman huoltopaketin (arvo 21,70 e). Osallistu hihkaisemalla jotain (kertomalla vaikkapa, että oletteko huoltaneet teidän vaunujanne säännöllisesti) tämän bloggauksen kommenttikenttään. Jos et ole rekisteröitynyt lilyläinen, jätä meiliosoitteesi kommenttikentän yhteyteen, sille varattuun paikkaan (tulee näkyviin vain minulle).

Arvonta voisi olla käynnissä vaikkapa to 20.2. klo 16 asti!

 

 

PS. Tämä ei ole ainoa vaunuihin liittyvä tulossa oleva arvonta :)

 

 

You Might Also Like

 • Ansku N. (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 21:09

  Tuli sama fiilis kuin monelle muullekin aiemmin kommentoineelle: hupshups, ei ole edes tullut mieleen huoltaa. Meilläkin on Emmaljungan huoltokirja odottanut kiltisti merkintöjään yli vuoden tuolla kaapissa ja niin vaan on menty vaunuilla, jos minkälaisessa kelissä ja kurassa. Huoltosetti tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen… :)

 • Ahtoliini
  18.2.2014 at 21:15

  Heh, me tajuttiin vasta noin reilun vuoden käytön jälkeen, että näitä Emmaljungia olisi ehkä syytä huoltaa (vinkki tuli Lastentarvike-myymälästä…). No, ehkä kerran ollaan itse huollettu sen jälkeen irrottelemalla ja pesemällä renkaat, laittamalla jotain öljyä yms. :)

 • Raleigh (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 21:16

  Meilläpä käytössä TOSI vanhat emmaljungat (17v. ehkäpä..) Alunperin niisä on kärrätty minun serkkupoikaa (joka tanssi juuri vanhojen tansseissa!) ja hänen pikku siskoaan. Sitten vaunut siirtyivat meille ja niissä on nyt kärrätty omat kolme tenavaa. Vaunut toimii edelleen kuin unelma ja saavat vielä kärrytellä yhden kaverin meidän käytössä (lokakuussa, jos kaikki menee kohilleen). Huollettu joka kerta ennen varastoon laittoa ja käytön aikana joka kevät rapakelien mentyä ohi. Mahtavat yhdistelmävaunut jonka kaltaisia ei enää tehdä.

 • Eerika
  18.2.2014 at 21:32

  Pari kuukautta on vasta vaunuja käytetty eikä huoltoa siis tehty millään tavoin, ehkä olisi hyvä tehdä keväthuolto sitten samaan aikaan fillareiden kanssa? Sekin meinaa aina jäädä, mutta onneksi on ihana mies <3 Itse hoidan lähinnä pyörän pesun ja ketjujen pesun & rasvauksen, mies on hoitanut kaiken muun. Josko vaunuissakin sitten sama jako? En edes tajua osien nimiä joten huolto-ohjeet menevät yli pään!

 • kaisakaroliina
  18.2.2014 at 21:34

  Meillä on puolisoni suihkutellut joskus jotakin silikonisuihketta rattaiden renkaisiin, mutta taitaa olla se suihke loppu jo. Itse olen huoltanut rattaita lähinnä pyyhkimällä hiekat tai istuimelta. Eli tarvetta olisi moiselle paketille.

 • 1 2 3