Vaunuhuumaa osa 1 – uusi tuplavaunulöytö

tuhannet kiitokset ja sydämet: Lastentarvike

Puutalossa elellään juuri nyt hieman (lue: massiivisen paljon) erilaisissa tunnelmissa ”tuplavaunutilanteessamme” kuin muutama viikko sitten Huijattu-bloggauksen yhteydessä…

Voi elämä!

Heti, kun se on antanut kunnon annoksen ”miten jotkut ihmiset voivat olla noin häikäilemättömiä” -huijauspettymystappiofiiliksiä (”tollovero”, niin kuin toinen saman huijarin huijaamaksi joutunut ostaja osuvasti määritteli), voi saada perään ainakin yhtä paljon ”uskomatonta, miten maailmassa kuitenkin on hyviä ihmisiä” -todistusaineistoa!

Huijattu-bloggauksen jälkeen sain paljon sähköpostia. Ensinnäkin muilta saman henkilön huijaamilta – meitä oli paljon. Vaihdettiin meiliä ja annettiin toinen toisillemme vertaistukea. Sitten tuli meiliä parilta tutulta lukijalta, jotka tarjoutuivat lainaamaan omia tupliaan, jotka heillä eivät juuri tällä hetkellä ole käytössä – kiitos ihanat! Tietysti vaihdoin sähköpostia myös poliisin ja tori.fi:n kanssa.

Ja sitten: peräti kaksi eri lastentarvikkeiden parissa työskentelevää lukijaa lähetti minulle ihanankannustavan viestin – jonka päätteeksi he kertoivat, että heidän työpaikkansa on lupautunut kustantamaan meille uudet tuplarattaat!

Oooooooh! Itku tuli.
(hormonit)

Kiitos, kiitos, kiitos, kiitos, KIITOS!

*******

Eli meillä oli ihan mahdollisuus valita. *) Uskomatonta.

*) tästä lisää myöhemmin – tsekkaa postauksen loppu

Kävimme ensin katsomassa ensimmäiset tuplavaunut, jotka vaikuttivat heti ihan tosi-tosi hyviltä. Ketterät, kevyet kaupunkirattaat, ja oh – nätit! Lähdimme liikkeestä aika varmoina siitä, että nuo ovat kyllä ne meidän vaunut – jesh, mahtavaa!

Sitten astuimme Variston Lastentarvike-liikkeeseen.

Olin lähettänyt Lastentarvikkeeseen jo etukäteen meilissä vähän ”toivelistaamme” tulevien tupliemme ominaisuuksista. Myönnettäköön, vähän yltiöoptimistiselta se lista tietysti vaikutti… Halusimme nimittäin näppärät, kevyesti liikkuvat ja mahdollisimman kapeat kaupunkivaunut, joilla olisi helppo kurvailla ratikkaan ja kauppoihin. Toiseksi halusimme, että istuimet olisivat rinnakkain, ei peräkkäin. Ja kolmanneksi ominaisuus, johon itse olen Bugisten jälkeen ihan fiksautunut: halusimme, että istuimet olisivat käännettävissä sekä selkä menosuuntaan että kasvot menosuuntaan päin. Tirppa kun matkustaa Bugiksissa edelleen kasvot työntäjään päin, jolloin siinä samalla matkatessamme voimme jutella ja höpsötellä.

Ja rehellisesti sanoen… …olin aika varma, että mitkään muut kuin tupla-Bugikset eivät näitä kriteereitä pystyisi täyttämään. Ajattelin, että jonkinlaiset ”kompromissivaunut” meillä tulisi sitten luultavasti olemaan.

”Kyllä meiltä varmasti löytyy sellaiset vaunut, jotka täyttävät nämä toiveet – ja vieläpä mukautuvat siihen, jos nuo tarpeet tulevaisuudessa lasten kasvaessa vielä tuosta muuttuvat”, Lastentarvikkeesta vastattiin.

Oho, aika paljon luvattu!

Myöhemmin kotona koeajolla.

*******

”Eikös me noita Emmaljungia lähdetä heti alkuun esittelemään – mä veikkaan, että ne on Ne”, Lastentarvikkeen Teemu sanoi heti käsipäivään jälkeen.

”Joo, Emmaljungat ehdottomasti”, Variston myymäläpäällikkö Jassu vakuutti.

Emmaljungat?!?!

Kyllä sitä ihminen on näköjään mielikuviensa vanki. Okei, Emmaljungaa olen nähnyt vauva- ja naperokaverilla paljon ja olen aina pitänyt sitä laadukkaana ja kestävänä merkkinä – mutta ensimielikuva on kyllä minulla ollut aina mallia ”taisteluvaunu”. Eli että sellaisilla kyllä vedetään tuolla sohjossa ja auraamattomilla tiellä (toisin kuin Bugiksilla), mutta keveät näppärät muunneltavat kaupunkivaunut plus Emmaljunga…? Mielikuvat vaan eivät oikein istuneet yhteen.

Jassu ja Teemu johdattivat myymälän perälle – kas tässä vuoden 2014 upouusi malli: Emmaljunga Double Viking.

”Oho, onko NUO Emmaljungat?”

Jassu klikkaili, käänteli ja esitteli vaunuja. Ja onneksi tuo takinkääntö on minulle nykyään näin helppoa:
”Hei, olen Krista – entinen Bugis-uskovainen”.

Noissa uusissa Vikingeissä oli ihan kaikki ne samat itselleni tärkeimmät ominaisuudet, joista olen Bugiksissa tykännyt. Plus yksi ekstrahyvä lisäominaisuus, josta erityisesti Joel on Bugiksissa urputtanut – siitä lisää kohta…

Mutta joo, tältä meidän upouudet Emmaljunga Double Vikingit nyt sitten näyttävät:

 

Näitä on siis tietysti ehditty koeajaa vasta vähän tuossa pihatiellä ja pyöritellä pihalla ja eteisessä. Ja ai hitsi, kuinka paljon tykätään!

Ensinäppituntuman plussaa ainakin näistä:

 • tosi ketterät, keveät ja kääntyilevät helposti! (kääntyvät etupyörät)
 • vaunu- ja istuinosaa voi vapaasti käännellä joko selkä tai kasvot menosuuntaan päin
 • kääntely tapahtuu mallia ”niks naks” eli itse asiassa esim. istuinosa nousee irti rungosta jopa kevyemmin kuin Bugiksissa
 • leveys 79 cm eli normaaleista oviaukoista pitäis mahtua ja ratikkaan/bussiin myös (mutta ei mahdu korkealattiaiseen vanhaan ratikkaan)
 • värit! Metallirungon saa valita joko mustana/valkoisena, perusverhoilun joko mustana/harmaana/sinisenä/khakina JA kuomuihin on jopa kymmenen värivaihtoehtoa! Me otettiin Silvalle punainen ja Seelalle vihreä kuomu <3

Täällä Emmaljungan sivulla on vielä tosi hyvä esittely näistä uusista Vikingeistä – ja paremmat kuvat kuin tässä.

Ja sitten se erityisesti Joelin mieleen oleva ekstra-plussa:

Alun perin kun koko tuplien hankintapuheita (perus-Bugiksiemme rinnalle) aloitettiin, Joelin ”mutkat suoriksi” -näkemys meni näin:
”Mutta eihän meidän tarvitse hankkia kuin vaan sellainen Bugisten tuplarunko ja yksi ylimääräinen rataskoppa, niin sehän on sitten siinä.”
Öööh mutku…
”Tai siis TOTTA KAI nää on suunniteltu niin, että eri mallit on yhteensopivia, VAI…?”
No itse asiassa ei…
”MITÄ?!? Sehän nyt on IHAN p*seestä!”
No niin, no…

Mutta: Emmaljungan Vikingeissä tämä ominaisuus on!

Eli näihin voi siis halutessaan ostaa erikseen ”yksöisrungon”, johon vaunukoppa tai istumaosa niks-naks-sopii. Ja se yksöisrunko on (noin niin kuin myymälässä testattuna ainakin) ihan yhtä kevyt ja näppärä kuin Bugaboo Cameleoneita työntäisi. Ja kooltaan jopa kapeampi.

JOS nämä vaunut olisivat olleet markkinoilla jo silloin, kun me ne Bugikset ostettiin, olisimme todennäköisesti (jos olisimme olleet fiksuja) ensin ostaneet Bugisten sijaan yksöis-Vikingit Silvalle. JA sitten toisen tultua tehty niin kuin Joel tuossa yllä ehdotti: ostettu vain edellisten lisäksi leveämpi runko ja yksi ylimääräinen istumaosa – that’s it.

Nyt itse asiassa olemme jopa suunnitelleet, että myymme ne meidän Bugikset kokonaan pois ja ostamme vaan sen yksöisrungon. Jos siis välillä liikutaan vain yhden kanssa (tai Silva matkustaa seisomalaudalla). Ensiksi kuitenkin vielä testaillaan, että ovathan nämä varmasti käytössä yhtä näppärät kuin näin ensituntumalla vaikuttaa – sen tietysti tietää vasta, kun rattaat on kokeiltu tositoimissa.

Yksöis-Bugiksien myyminen ja Emmaljungaan kokonaan vaihtaminen olisi mulle itselleni kyllä aika iso steppi. Oon kuitenkin ollut niin vahva Bugis-fani aiemmin… Mutta hei – jos kerran markkinoille tulee näin hyvä kilpailija (ja jos siis vaunut osoittautuvat käytössäkin niin hyviksi), niin merkkiuskollisuus heippa-hei-ja-hyvästi 

Niin joo ja tietysti myös ensituntuma-miinukset:

 • eivät mahdu meidän mini-mini-autoon (heh ei mahdu mitkään muutkaan tuplat eikä varmaan 90% yksöisrattaistakaan)
 • eivät mahdu vanhoihin korkealattiaisiin raitiovaunuihin (eivätkä muutkaan rinnakkainistuttavat tuplat – eikä me itse kyllä niissä olla kyllä menty yksöisrattaillakaan)

*******

Mutta joo – koko huijaustapauksen ”ansiosta” kävi siis niin, että tulin tutustuneeksi oman merkkiuskollisuuteni ohi muihinkin kuin Bugaboon vaunuihin… Pakko nimittäin myöntää: kun niitä tupla-Bugiksia oltiin ostamassa, en mä ollut mitään muita merkkejä katsonutkaan. Olin vain olettanut, että ei muilla merkeillä ole sellaista, mitä me halutaan.

No mutta nyt siis selvisi, että on.

Oma yleisfiilikseni näistä vaunuista on, että tuota uutuusmallia suunnitellessa on nyt otettu huomioon ne tärkeimmät ominaisuudet, joita me ”Bugis-fanit” olemme kaikkialla hehkuttaneet. Eli että Emmaljunga olisi tehnyt ikään kuin ruotsalaiset vastineet Bugaboolle – mikä on tietysti ihan hyvä juttu. Ja pari ekstraominaisuuttakin näissä on Bugaboohon verrattuna: isoimpana plussana juuri tuo yllämainittu eri Viking-mallien yhteensopivuus, ja lisäksi tuonne alaosan ”tavarakorille” on helpompi pääsy kuin Bugiksisssa. Lisäksi koko vaunujen yleistuntuma on jotenkin… …vakaampi. Johtunee siitä, että vaunut on kuitenkin alusta pitäen suunniteltu Pohjoismaisiin oloihin. Bugaboo Donkey puolestaan vetää pisteet leveydestä. Tai siis kapeudesta – ne ovat 5 cm kapeammat kuin nämä Emmaljunga Double Vikingit. Aika näyttää, ovatko nämä sentit ratkaisevia – toivottavasti eivät!

Aa joo ja plussaa Emmaljungalle myös siitä, että Lastentarvikkeella on omia vaunukorjaamoja ja -huoltamoja ympäri Suomen, joten takuuasiat käyvät helpommin kuin Bugaboolla!

Ja sitä paitsi ne toiset tarjolla olleet vaunutkin… Olivat nimittäin huippukivat nekin! Ja valinta oli vaikea. Niiden toisten vaunujen plussana oli pari senttiä kapeampi runko (eli sama leveys kuin Bugaboo Donkeyllä), mutta meidän valinnassa Viikinkien voitoksi koitui tuo istuin- ja vaunuosien käännettävyys.

Me itse ei tietystikään kaksia vaunuja tarvita, joten… …vink vink, joko arvaatte? Pysykää siis kuulolla myöhemmin!  :)

*******

Heti ensimmäisen ”jeeeee-eeee, me saadaan vaunut” -riemunkiljahduksen jälkeen nousi seuraava (tyypillissuomalainen?) tunne: ”oh ja voi – mutta miten just me ollaan saatu näin mahtava juttu osaksemme”… …ja perään joku epämääräinen huono omatunto.

Niinpä heti seuraava ajatus oli: tämä meidän saamamme vaunulahja on mahtava ja ihana ja oh kaikkea – MUTTA en halua, että jotenkin ”taloudellisesti hyötyisimme” tästä. Eli että sitten joskus käyttömme jälkeen myisimme nämä eteenpäin ja kun se jälleenmyyntiarvo kuitenkin on… …eiiih, tuntuu epäreilulta. Niinpä ajatuksenamme on, että sen jälkeen, kun emme enää itse näitä käytä, annamme nämä eteenpäin jollekin Puutalobabyn lukijalle, joka siinä vaiheessa tarvitsee tuplarattaita. JA kaino pyyntöni senkin jälkeen on, että nämä vaunut eivät koskaan päätyisi myyntiin, vaan ne edelleen aina annettaisiin eteenpäin. Ja eteenpäin. Ja eteenpäin. Samalla tulee tieysti testattua, että kuinka monta ”vaunusukupolvea” yhdet vaunut käytössä kestävät.

*******

Kirjoitan sitten joskus parin kuukauden oikean käytön jälkeen vähän lisää käyttökokemuksia näistä. Ja lupaan olla rehellinen käyttökokemuksissa, vaikka lahjasta onkin kyse :) Mutta hyvin optimistisin ja iloisin odotuksin lähdemme näitä vaunuja testaamaan – pakko myöntää, että Emmaljungan uudistumiskyky yllätti!

Onko kenellekään muulle vielä kertynyt kokemuksia näistä uusista Vikingeistä?

Ja miltä vaunut teidän silmäänne vaikuttavat?

 

PS. Bloggauksen linkit eivät ole mainoslinkkejä (eli että niiden klikkailusta ei kilahda minulle mitään tuloja). Ja siis Emmaljunga Double Viking -vaunut on saatu meille Lastentarvikkeesta – kiitos!!!!!! <3 <3 <3

 

You Might Also Like

 • Kahvittelija
  18.2.2014 at 11:53

  Voi, mahtava juttu, että saitte uudet ja vieläpä noin hyvältä tuntuvat vaunut! Mullakin tuli itku pelkästään tätä juttua lukiessani (raskaushormonit :)).

  Me meinattiin ensin ostaa samantyyppiset tuplarattaat, mutta sitten päätettiin, että tällä kertaa kyllä odotellaan ensin, että vauva syntyy ja katsotaan sitten, mikä on meininki. Taaperon kohdalla nimittäin kävi niin, ettei se viihtynyt (saatika sitten nukkunut) vaunuissa ollenkaan, vasta siinä 10 kk kieppeillä vaunut pääsivät kunnolla käyttöön. Oltiin saatu anopilta lahjaksi mieluisat Oran vaunut ja harmitti senkin puolesta, että eipä meillä paljon vaunuiltu. Kantorepussa sen sijaan, no, siinä lapsi olisi varmaan vaikka asunut.

  Nyt siis mennään Manduca+yksöisvaunut+seisomalauta -yhdistelmällä, jollei sitten todeta heti kättelyssä, että kappas, uusi vauvahan rakastaisi vaunuissa köllöttelyä.

  Mutta NIIN ihanaa, että nyt teillä on tuollaiset mahtavat vaunut ja voi että, miten kivasti ajateltu, että lahjoitatte ne sitten eteenpäin. Itku tuli siitäkin :D

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:45

   Me oltais varmasti ihan ihmeissämme, jos Seela ei vaunuissa viihtyisikään – kun Silva on viihtynyt niin hyvin :) Ihan yhtä hämmentyneitä oltiin, kun Silva ei viihtynyt Manducassa; sellainen oltiin ostettu kans ihan uutena, kun ajateltiin, että no tätä me ainakin sitten käytetään tosi paljon. Ja samoin se pinnasänky jäi (toistaiseksi) käyttämättä, vaikka kuvitteli, että sängyn se lapsi nyt ainakin tarvitsee :)

   Mutta joo, lapsissa on selvästi eroa noissa, että mikä niille sopii parhaiten! Ja parhaiten sen tarpeen kyllä varmasti näkee vasta sitten, kun se lapsi on siinä. Manducaakaan en ole vielä ”uskaltanut” myydä pois, koska jos Seela siinä puolestaan viihtyykin :)

   …ja kiitos! <3

 • Anne K
  18.2.2014 at 12:10

  Tosi kiva, että saitte vaunut ilmaiseksi, tuo ikävän huijausepisodin jälkeen. Ihanat vaunut, tykkään erityisesti noista värikkäistä vaununkopista,  ja hauskaa, että Silvalla ja Seelalla on eriväriset. Kiinnostuneena seuraan, mitä bugis-uskovaiselle Kristalle käy näitä käyttäessä:).

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:30

   Hih pakko myöntää, että mullekin nuo vaunukuomujen värimahdollisuudet oli tosi iso plussa :) Ja sitten noihin tulee Seelalle vielä oma vaunuverho (väriä en olla vielä päätetty), Silvallahan on keltainen verho nyt…

   Joo, saa tosiaan nähdä, miten vaunut tosiaan sitten käytännössä – vaikka ainakin näin ensituntumalta tuntuu tosi-tosi hyvältä. Kotiovesta mahtuu ilman ryminää, samoin kapeasta syreenipensasaukosta. Ratikka on sitten ensimmäinen käytännön koe varmasti :) Mutta joo, bugis-uskovainen (ex?), kirjoittaa sitten lisää kokemuksia käytön myötä!

 • maaritanneli
  18.2.2014 at 12:14

  Aivan huippua, että saitte lahjaksi! Älä yhtään kainostele! Aika kovaa mainosta tulee vaunuille joka tapauksessa oli ne ostetut tai ei. Niin paljon sulla on kohderyhmän lukijoita.

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:24

   Kiitos! <3

 • Lahja (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 12:17

  Tosi kiva, että saitte vaunut kuitenkin! :) Arvelinki, että joku lastentarvikeliike ne teille lahjoittaa kun luin tuon edellisen huijauspostauksesi aiheesta. Vaan mistähän saataisiin vaunut kaikille tämän saman rikollisen huijaamille, joilla ei ole omaa blogia…

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 13:32

   No niinpä – ja meitä tosiaan on paljon, puhutaan siis tyyliin yhteensä sadoista huijatuista…

   ”Oikeastihan” korvaus pitäisi tulla tietysti huijarilta itseltään, kun hänet pian (?) oikeudessa syylliseksi tuomitaan. Mutta… Huokaus, tämä oli juuri tämä suuri hämmästys oikeussysteemiä kohtaan (tosin on sitä oikeuslaitosmaailmassa/tuomioissa tietysti huomattavasti suurempiakin vääryyksiä): eli että poliisi tietää tekijän, huijatut tietävät tekijän, tori.fi tietää tekijän, oikeuslaitos tuomitsee tekijän (jolla aiempia vastaavia tuomioita)… Mutta silti kukaan ei mukamas voi estää tekijää jatkamasta toimintaansa! Ja rahojen takaisinsaamisesta ei kuulemma kannata edes haaveilla, vaikka oikeus tuomitsisikin huijarin maksamaan. Phuuuh.

   Mutta joo, tämä on tosiaan minulle vähän huonon omatunnon paikka – että me saadaan vaunut, mutta muut (sadat) eivät… Omalta pienepieneltä osaltani yritän tosiaan tehdä sen, että laitan ”hyvä kiertää” -tyyppisesti vaunut sitten käytön jälkeen ilmaiseksi eteenpäin. (tosin ne eivät tietystikään siinä vaiheessa enää niitä muita huijattuja auta – toivottavasti jotain muuta ihmistä ilahduttavat kuitenkin). Ja sitten tuo jutun vink vink -osuus vielä tulevaisuudessa on tulossa; siitä lisää myöhemmin!

   • nansk
    18.2.2014 at 15:15

    Mun mielestä on aivan älytöntä, ettei tuollaiselle toiminnalle muka millään saada stoppia. Vielä jos useita-useita ihmisiä huijaa ties kuinka monen tuhannen euron edestä, niin luulisi että häkki heilahtaa? Vai eikö se sitten mene minkään isomman petoksen puolelle, kun yksittäiset summat ovat (mukamas) niin pieniä?

    Mutta ihan asiasta, kuinka ihanaa että teille sujui tämä näin hienosti! Meinasi kyynel tirahtaa täälläkin, eikä edes ole mitään raskaushormoneja mitä syyttää :D

    • Kristaliina
     18.2.2014 at 15:38

     Niinpä! …ja kai se sitten taas joksikin lyhyeksi ajaksi heilahtaakin (tosin just näin Iltiksessä jonkun vastaavan jutun, jossa tuomio oli ollut ehdollista), mutta jos tuomio on lyhyt, niin nopeastihan sieltä sitten pääsee ulos ”bisneksiä” jatkamaan. Ihan vähän (GRRR!) mulla kismittää se, että kyseinen tyyppi mainitsee Facebookissa ammatikseen ”yksityinen yrittäjä”. Kiva.

     Mutta luulisi, että tällaiselta voisi edes tyyliin takavarikoida rikoksentekovälineen (tai en tiedä, onko niin tehtykin). Esim. tässä huijaussarjassa yksi rikosilmoitus on tehty jo marraskuussa ja ”mun hujaus” oli vuodenvaihteessa. Samoin tori.fi:hin oli tehty ilmiantoja… Mutta silti niitä ilmoituksia vaan sinne oli lisää plopsahdellut ja monen kuukauden ajan uusia huijattuja kertynyt… ”Mun” ilmoituskin oli ilmiannettu (joku oli huomannut, että kuvat pöllitty eBaysta) jo useita viikkoja ennen kuin mä tein ”kaupat”. Jos se olisi poistettu netistä välittömästi, kun ilmiantoilmoitus oli tehty, olisivat minun ja monen muut rahat säästyneet..

     Graaaah, ei näitä pitäisi enää edes ajatella :) Tosiaan ”tollovero” niin kuin yksi toinen huijattu määritteli :)

   • Lahja (Ei varmistettu)
    18.2.2014 at 20:06

    Älä turhaan kanna huonoa omatuntoa noista vaunuista! Sehän ei ole keneltäkään muulta millään lailla pois. Ja ihana, että pistät hyvän kiertämään!

 • Pulina (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 12:27

  Esikoista odottelen ja olen tässä miettinyt, koska uhraisin ajatuksen vaunuille, kesällä vasta varmaan. Nyt tuli ajatus uhrattua, enkä vastoin luulemaani heti ahdistunut ominaisuuksien ja vaihtoehtojen paljoudesta (kaksi merkkivaihtoehtoa on minulle juuri sopivasti) vaan melkein innostuin, nyt olen viisaampi, eikä tarvinnut edes mennä merta edemmän kalaan (toisin sanoen piti vain lukea blogia, jota muutenkin luen). Kiitos!

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:21

   Kiva, että oli hyötyä! Vaunusuo onkin kyllä (kaikki tekniset ominaisuudet, eri mallit jne jne.) melkoinen paikka, muistan tosi hyvin itsekin ensiahdistukseni siellä…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 12:31

  Nyt vielä joku lukijatarjousdiili näihin tupliin, eikö joo Krista?? :)

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 13:34

   No hitsi, sellaisesta ei ole kyllä vielä (?) ollut mitään puhetta, mutta… Ehkä mä voisin vinkata (ja siellä kyllä tätä varmasti luetaankin!), että sellainen saattaisi olla hyvin tervetullut! :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    18.2.2014 at 14:14

    Joo kyllä! Sekin on hyväntekemistä meille muuten vaan köyhille hoitovapaalaisille, joita ei oo (vielä) huijattu vaunukaupoissa :) Harmi ettei silloin 2 vuotta sitten kun noita ekoja vaunuja hankki, yhtään osannut aavistaa että tästä äitiydestä innostuu niin paljon että tulee heti jo toinen perään. Noita täyshintasia menopelejä alkaa olla jo monenlaisia, ja kohta taas ei yksiäkään sopivia. Kunpa joku sopimus onnistuisi..!

    • Kristaliina
     18.2.2014 at 14:53

     Heh pakko myöntää, että en mäkään eka vaunuja ostaessa olisi voinut kuvitellakaan, että joskus työnnän tuplia :D 

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      18.2.2014 at 15:43

      No en kyllä itsekkään! Ja muutenkin täytyy välillä oikein ihmetellä, että olenko se tosiaan sama minä tässä hifistelemässä ja fiilistelemässä satojen eurojen lastenvaunujen perään? Mutta näin se vaan nyt menee.. On ne niin hienot tuplat, pakko saada:)

 • Katii (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 12:34

  Mä niin rakastan hyvän kierrättämistä eteenpäin. Ja just tuon takia Puutalobaby on Puutalobaby, eikä se ole vajonnut monen muun blogin tavoin markkinasuohon. Silmät kostuivat täälläkin, eikä mulla ole edes raskaushormoneja mitä syyttää!

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 14:24

   Voi kiitos, tosi kauniisti sanottu <3

   …ja nyt taas sitten täällä kastuivat silmät, mutta onneksi mulla on tämä hormoonialibi :)

 • Marsikka
  18.2.2014 at 12:39

  Kuinka hieno juttu! Mahtavaa että sitten löytyy tosiaan niitä hyviäkin ihmisiä. :) Itekin täällä yritän juuri pähkäillä noita vaunuasioita niin näitä vinkkejä on kyllä erittäin mielenkiintoista lukea! Ja tuo ajatus että lahjoitatte vaunut sitten eteenpäin on vaan niin paras. <3

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:14

   Niinpä! Eka vaunujen valinta oli meillä itsellä aika sellainen… ”graaaah, pitääkö näitäkin juttuja nyt ajatella – mikä hemmetti on heittoaisa ja miten näistä kaikista ikinä ottaa selvän” -juttu :) No ei me sitten kamalasti vertailutyötä tehtykään, kun fiksauduin työkaverilla näkemiini Bugiksiin (en ollut ko. merkistä koskaan kuullutkaan – piti vielä perään viestitellä, että ”mikäs ihme merkki se olikaan”) ja sen jälkeen ei sitten mikään muu kelvannutkaan :)

   Sama päähänpinttymä-fiksaatio kävi mulle silloin muutaman muunkin ensihankinnan kanssa, mm. Stokken syöttötuoli ja sleepi-sänky :) Noooh, on ne kaikki tosi hyviä olleetkin, ei siinä mitään! (hih ja tuo pinnasänkykin pyykinsäilytystelineenä) Mä olisin myös halunnut jonkun ihan-ihan tietyn ammeen (en enää edes muista mallia), mutta Joel halusi valita ammeen ja se otti sitten sellaisen taittoammeen. Hyvä valinta sekin :)

 • Ladybugs mama
  18.2.2014 at 13:08

  Onni onnettomuudessa! Takaiskun jälkeen jotain hyvääkin. :) Olen iloinen teidän puolesta. 

  Ja aivan upeathan nuo vaunut ovat. Jos itselleni olisi toinen tulossa niin kyllä nuo menisivän vakavaan harkintaan vaunuvaihtoehdoksi. Ja tuo on kanssa aivan ihana juttu, että värit saa valita. Oi.. *haaveilee oranssi-vihreistä tuplista* 

  Toivottavasti matkan taittaminen on sujuvaa ja mielekästä uudella menopelillä niin lapsille kuin vanhemmillekin. :)

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 15:06

   Kiitos!

   Mulle kyllä kans tuo väriasia oli/on vaunun valinnassa tärkeä juttu. Mutta Suomessa kuulemma vaan eniten myydään mustaa ja harmaata… Moni kuulemma valitsee esim. harmaan myös jälleenmyyntiä ajatellen – menee kuulemma helpommin kaupaksi. Mutta mä vaan oon sitä koulukuntaa, että lapsille saa olla kirkkaita ja iloisia värejä :) …niin ja kyllä aikuisillekin :D

 • Celia
  18.2.2014 at 13:31

  No, mä kyllä väitän, että ”keveät näppärät muunneltavat kaupunkivaunut plus Emmaljunga” oli ihan toimiva yhtälö jo ennen Vikingejä ;) Siis yhden lapsen rattaina. Oon täällä kai ennenkin kertonut, että mä olin raskausaikana ihan vakuuttunut Bugiksien parhaudesta kunnes kokeilin niitä ja Emmaljungan Nitro cityjä (vanha malli, mutta taitaa olla käytännössä ihan sama kuin nykyinen Nitro) peräkkäin. Ei tullut Cameleoneja meille! Nitrot olivat niiiin paljon Cameleoneja kevyemmät työntää takapainoisuutensa vuoksi, vaikka painoa taitaa olla snadisti enemmän. Minirattaat kääntyvillä etupyörillä oli ehdottomasti saatava, koska me asuimme Punavuoressa talossa, jossa oli sellainen vanha tosi pikkuinen hissi. Bugiksiin verrattuna noista meidän Emmiksistä löytyi kaikki samat tarpeelliset ominaisuudet; ainoastaan heittoaisan puuttuminen mietitytti alkuun, mutta todellisuudessa en ole sitä kaivannut. Enkä nyt uudempien mallien eroista osaa sanoa mitään, koska ratasostoksilla oltiin yli kaksi vuotta sitten.

  No, tää meni nyt ohi aiheen, sori :) Ihanaa, että saitte rattaat, ja noi Vikingit näyttää tosi hyviltä ja näpsäköiltä! Onhan ne vähän tollaiset ”Donkey-kopiot”, mutta onhan se nyt järkevää muidenkin merkkien kehitellä juuri sellaiset menopelit, joissa on ne kuluttajille tärkeimmät ominaisuudet. Päätyisin varmaan samoihin, jos tuplille olisi tarvetta – tosin ehkä munkin pitäisi ajatella hieman laatikon ulkopuolelle ja uskaltautua kokeilemaan vaikka niitä Bugiksia, jos oma suosikki löytyisikin silloin ihan muualta kuin vanhojen rattaiden merkin valikoimista ;)

  Heh, ja oman (hyvin kyseenalaisen, koska en mä niitä Cameleoneja oo työntänyt kuin hetken siellä kaupassa muinoin) kokemukseni perusteella luopuisin kyllä teinä Bugiksista ja hankkisin tosiaan Vikingin yhden lapsen rungon. Näyttää meinaan se yksöisrunko tosi samalta kuin meidän Nitroissa; ainoastaan eturenkaat on snadisti isommat (ja saisi olla meilläkin) eli olettaisin, että tuntuma työntämisessä on aika sama.

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 13:45

   Joo, mä täysin avoimesti olen valmis myöntämään, että mun Emmaljunga-mielikuvat olivat kyllä ihan väärät :) Vaikka mä olen kuullut niistä paljon kehujakin, niin heh en ole ilmeisesti ollut valmis kuitenkaan uskomaan ennen kuin olen itse konkreettisesti niitä käsissäni pyöritellyt…

   Mullakin tosiaan tuli sellainen ”Emmaljungan vastine Bugiksille” -fiilis näistä – mutta tosiaan: jos kuluttajat arvostavat just tiettyjä ominaisuuksia, niin kannattaahan sitä tietysti kehittää just niihin vastaavat vaunut eikä pysyä vaan ”omalle merkille perinteisissä” jutuissa.

   Ja tosiaan nuo yksöis-Vikingit vaikuttivat siis (myymälätyöntelyn pohjalta) tosiaan tosi-tosi näppäriltä. Ja eteisestä säästyvä tila olisi kyllä melkoinen, jos ei tarvitsisi olla kaksia vaunuja siinä, vaan pelkästään tuplavaunujen lisäksi pikkurunko kasattuna pieneksi – ja siitä sen voisi avata niks-naks-mukaan (napata tuplista irti joko vaunuosan Seelalle tai istuinosan Silvalle) silloin, kun lähdetään liikkeelle yhden kanssa.

   Plus taloudellinen puolikin: hyväkuntoisista yksöis-Bugiksista taitaa saada vähintään 600e eteenpäin myydessä, ja Viking-yksöisrungon hinta oli muistaakseni jotain 350e…

   Hih mä tarvitsen varmasti kuitenkin vielä hetken haudutteluaikaa ennen kuin noista oransseista Bugiksista raaskin kokonaan luopua. Oon vähän liian tunnearvoihminen ”niisk kun niissä on Silva niin ihanasti nukkunut” jne. :)

 • Silva Piispanen (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 14:28

  Ai ku ihanat.
  Saakohan noita kahdelle vauvalle?

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 14:36

   Joo, saa! Silloin vaan tuohon laitetaan kaksi vaunukoppaa ja myöhemmin (kun kasvavat) kaksi istuinosaa :)

 • LauraEm.
  18.2.2014 at 14:37

  Hieno juttu! :)

  Mulla taas oli ihan erilainen kuva emmaljungista. Aattelin että ne on just Ne Pikkuset Kaupunkivaunut, ja hämmästelin kovin kun laitakaupungin sohjoissakin niin moni rytyytteli niillä. En tullut ajatelleeks, että malleja on noin miljoona eri :D me asuttiin M:n syntyessä kerrostalossa jossa oli pikkunen hissi ja kapeet tasanteet, ja ainoot pohdittavat vaunuvaihtoehdot olikin emmaljungan nitrot ja teutonian funit. Ne oli kapeet, lyhyet ja varustettu kääntyvillä etupyörillä. Päädyttiin teutoniaan, koska edellisvuoden väreistä oli hinta-alennus, jollon ne just alitti nitrojen hinnan :D en muuten tiedä miks bugaboot ei ollu meijän listalla, ehkä olin laiska etsijä eikä niitä myyty naapurin lastentavaraliikkeessä.

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 14:45

   Heh hee, jännä, miten mielikuvat voi olla ihan vastakkaiset! Mutta joo, niitä mallejahan on tosiaan niin paljon… Mä esimerkiksi en ollut sisäistänyt edes sitä, että Emmaljungissakin voi olla kääntyvät etupyörät :) Vaikka mulle oli varmasti niin monet kerrat sanottu :)

 • Mindeka
  18.2.2014 at 16:00

  Aivan mahtavaa! JA tuo eteenpäin antaminen on vieläkin loistavampi idea -Toivottavasti se vaan pitää…

  Variston Lastentarvikkeen huoltopuolta voin muuten suositella sydämeni pohjasta, sillä me olemme käyttäneet siellä jo rattaat ja turvaistuimen, ja nopealla aikataululla (ja erittäin kohtuulliseen hintaan) olemme molemmat saaneet takaisin käyttöön.

  <3 

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 16:04

   Varmasti pitää! Tshih jos ei pamauteta kolmatta lasta (tai kaksosia) sitten heti perään :) Triplavaunut! …eli joo: varmasti pitää! :D

   Mehän ei olla ollenkaan edes tajuttu, että vaunuja pitäisi jotenkin huoltaa… Hupsis. Siitä on tulossa jatkobloggaus (kun tähän samaan yhteyteen ei ”mahtunut” ilman että ois tullut vielä pidempi marathon-kirjoitus) ihan justkohta :)

   • Mindeka
    19.2.2014 at 12:45

    :D Oi kamala! En mä tarkoittanut, etteikö se teidän puolesta pitäisi, vaan sitä, että seuraava (tai sitä seuraava) saattaa kuitenkin ottaa rahaa niistä, vaikka kuinka lupaisi ettei niin tee.

    :D Haha, hassu sinä!

     

    • Kristaliina
     19.2.2014 at 12:57

     Aaaa joo :) Mä tajusin tuon niin, että me ei raaskittaisikaan antaa eteenpäin tai tyyliin käytetään niitä vielä silloin, kun lapset tulee murrosikään :D

     • Mindeka
      19.2.2014 at 13:50

      Se ei ollut tarkoitus :D Sori, olisin ehkä voinut muotoilla sanani hieman paremmin :D Sori!

 • Kath
  18.2.2014 at 17:41

  Mahtavaa! 

  Nyt kun täällä vasta on tekeillä (haha :D ) toinen lapsi, on nuo tuplat pyöriny mielessä. On todella näppärän oloset, täytyy pistää korvan taakse! :)

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 18:16

   Joo ensituntuma tosiaan on näppärä – ja laitan oikeita kokemuksia (miten menee busseihin/kauppoihin mahtumiset sun muut) vielä sitten, kun ovat olleet meillä oikeassa käytössä!

   …ja hih, mukavaa ”tekeilläoloaikaa” sinne! :)

 • hei (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:03

  mistäs niille muillekkin huijatuille vaunut ilmatteeksi?!

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 18:13

   No niinpä! Tästähän tietysti se mun huonon omatunnon kummittelu tuleekin… Tuohon Lahjan (tähän keskusteluun neljäntenä tullut kommentti) tästä aiheesta jo kans kirjoittelinkin… Älytöntä, että homma ei mene niin kuin normaali oikeustaju sanoisi: sen huijarinhan pitäisi tietysti ne korvaukset maksaa (tuomionsa jälkeen) joka ikiselle huijatulle!

   • hei (Ei varmistettu)
    18.2.2014 at 19:09

    harmittaa vietävästi että tollaset huijarit ei joudu edes kunnolla vastuuseen teoistaan :( :(

 • Suvitus (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:22

  Pari viikkoa sitten, kun luultiin vielä vaunujen ostamisen olevan kohta ajankohtaista, laskin kanssa Emmaljungat pois listalta minihissimme takia :D seuraavalla kerralla pitää päästää takaisin mukaan harkintaan! Yksi raivostuttava piirre kaikissa nettisivuissa oli muuten se, että ilmeisesti vaunumyyjät kuvittelevat kaikkien asuvan vauvojen kanssa omakotitaloissa ja autoilevan paljon: kaikkialta löyty mitat kokoontaitettuna eikä mistään käyttökuntoisina! Meidän 1950-luvun kerrostalon hissi kun rajaa tosiaan vaihtoehdot hyvin vähiin..

  Ihana että saatte vaunut, arvasin kyllä jonkun tarttuvan näin halpaan mainostukseen. Ja huono omatunto pois, parempi että edes joku huijattu saa ilmaiset vaunut kuin ettei kukaan saisi!

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 18:30

   Joo, leveys yleensä löytyy mutta muita mittoja harvemmin… Sen verran katselin noita yksöis Vikingejä, että niissä oli leveys 53 cm eli huippukapea (Bugikset muistaakseni 60 cm), mutta hissiin mahtumiseen vaikuttaa tietysti olennaisesti pituuskin. Ehkä noihin liikkeisiin vois vaan soitella ja pyytää mittaamaan :)

   Toivotaan hurjan kovasti, että pian on vaunujen ostaminen sitten oikeasti ajankohtaista sielläkin! <3

 • Aimee (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 18:50

  Nyt on pakko rohkaistua kysymään: Oon miettinyt jo pitkään, että mahtuuko ne yksöis ”Bugikset” niihin vanhoihin korkealattiaratikoihin? Usein näkee, kun ihmiset yrittää mahtua rattaiden kanssa korkealattiaratikoihin turhaan ja harmittaa aina niin paljon niiden puolesta, jotka joutuu luovuttamaan!

  P.S. Ihan blogi! :)

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 19:03

   Oon nähnyt niitä korkealattiaratikoissa, joten jollain ilveellä ne on sinne saatu mahtumaan :) Itse en (muistaakseni) ole sinne edes koskaan kokeillut, kun mua on niin hirvittänyt ne korkeat portaat – ja se, että en oikein tiedä, mistä kohdasta noita vaunuja olisi turvallista nostaa (saatikka pyytää jotain auttajaa nostamaan)…

   Vai hmmm olisinkohan mä sittenkin kerran sellaisella mennyt – jännä, miten muisti on joskus vähän valikoiva…

   Joka tapauksessa tänne meidän hoodeille tultaessa melkein kaikki ratikat on uusia matalia. Ja jos joskus tosi harvoin on tullut korkea, niin sitten oon vaan odotellut sen muutaman minuutin seuraavaa… Jos on joku ”must-meno” tiettyyn aikaan niin, että pitää katsoa tarkka ratikka, niin sitten oon nettiaikataulusta katsonut, että onko korkea vai matala. e-kirjain tarkoittaa, että ei ole matalalattiainen :)

   • Tiituliitu (Ei varmistettu)
    18.2.2014 at 20:53

    Nykyäänhän melkein kaikissa (vai jopa kaikissa?) korkealattiaratikoissa on keskellä matalalattiaosuus, johon pääsee vaunuilla ja pyörätuolilla yhtä kätevästi kuin matalalattiaratikoihin. Ovi on yhtä leveä ilman sitä keskikaidetta, eikä portaista tietoakaan.

    • Kristaliina
     18.2.2014 at 21:39

     Tosi monissa joo on! Ja niiissä on mun mielestä jopa kivempi matkustaa kuin niissä ”oikeissa” matalalattiaisissa. Mutta taitaa niitä kokonaan korkeitakin kyllä olla liikkeellä vielä jonkin verran. Tai hih siis silloin joskus syksyllä oli, kun oon viimeksi ratikkaan edes vaunuja roudaillut… (huokaus)

     • Silli (Ei varmistettu)
      19.2.2014 at 09:09

      Mä oon kyllä mennyt sellaiseen korkeaan ratikkaan noilla meidän järkyttävän leveillä hyökkäysvaunuillakin(ihan random halppismerkki). Jutun salaisuus on siinä, että ne kaiteet sisäpuolelta on yksissä ovissa leveämmät(useinhan sisään mahtuminen ei ole kiinni siitä ovesta vaan niistä tukikaiteista), joten uskon kyllä että kaikki mahtuu kyytiin, kunhan vaan käyttää oikeita ovia. :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:25

  Meillä kävi huono tuuri Emmaljungan city crossien kanssa ja pyörien kanssa on ollut pientä ongelmaa koko ajan. Variston Lastentarvike suhtautui todella nuivasti meidän reklamaatioon ja pyörät suostuttiin korjaamaan hirveän väännön jälkeen. Pyörät on toki kuluva osa, mutta ei ne kahden kuukauden käytön jälkeen voi irrota! Jäi huono mieli koko liikkeestä. Onneksi teillä on parempi kokemus.

  • Kristaliina
   18.2.2014 at 21:37

   No voi mälsyys! Eiks tuollaiset just siihen takuuseen pitäisi mennä…? Onneksi väänsitte, mutta pitäis tuollaiset kyllä toimia ilman vääntöjäkin!

 • Aimee (Ei varmistettu)
  18.2.2014 at 20:51

  Kiitti vastauksesta! Ja joo, se kyllä näyttää tosi hurjalta ja vaaralliselta, kun jotkut joskus oikein kääntelee ja vääntelee rattaita edes takas, kun yrittävät mahtua siitä välistä ennen kuin luovuttavat. Onneksi tosiaan suuri osa sporista on niitä vaunuystävällisiä ”uudempia”! :)