10 x vinkit Fuengirolaan

Fuge-vinkkejä on kysytty paljon! Olen linkannut tätä vanhaa postausta – vaikka se on vuodelta 2018, olen silti hyvin paljon samaa mieltä. Kaikesta. Mihinpä nyt maailma kuudessa vuodessa muuttuisi hei!

Mutta yleisön pyynnöstä ja silleen. Päivitys ja muistinvirkistys siis tässä, olkaa hyvä!

1. Biitsi

Siinäpä tekemistä ihan sellaisenaan! Ihan vaan viltit ja eväät ja pallot mukaan ja rannalle päivää viettämään. Pienempänä lapset leikkivät eniten hiekkavälineillä, nykyään ohjelmassa on kärrynpyörien ja käsilläseisontojen treenaamisia. Mutta aika kuluu aina!

Makuja ja tottumuksia on monia, mutta itse tykkään eniten biitsin Torreblancan puoleisesta päästä.

2. Paseo-kävelyt ja rullailut

Myös ihan vaan rantakadulla kävely on kivaa tekemistä: pienempien kanssa voi pysähdellä rannan leikkipaikoilla tai sitten ottaa alle rullaluistimet tai rullalauta.

Parina vuonna meillä oli täällä myös fillarit mukana – muualla täällä pyöräily ei (mun mielestä) ole lasten kanssa kovin suositeltavaa, mutta paseota pitkin on ihan hyvä fillaroida.

3. Mijas

Ihana päiväretkikohde! Se on siis pieni valkoinen kylä tuolla vähän ylempänä kukkulalla: pieniä kujia, hengailua ja kävelyä ja hienot näköalat. Ja kiva leikkipuisto siellä näköalan äärellä, kirkon vieressä!

Tänä vuonna me ajateltiin mennä Mijasiin eka kerran bussilla. Aiemmin me ollaan menty taksilla tai omalla autolla.

4. Tiistai- ja lauantaimarkkinat

Feria-alueella on tiistaisin uuden tavaran markkinat ja lauantaisin kirppismarkkinat. Iso alue ja loputtomasti katseltavaa (ja houkutuksia). Tiistaisin siellä oli ainakin ennen myös tosi hyvä hedelmä- ja vihannesosasto: tuoreita hedelmiä koko viikoksi!

5. Bioparc

Jos et boikotoi eläintarhoja ja haluat koea eläintarhaa ”sieltä paremmasta päästä”, kokeile ihmeessä Bioparcia. Omat fiilikset ovat osin ristiriitaiset, mutta toisaalta tämä eläintarha ainakin väittää (ja ihan uskottavastikin) osallistuvansa uhanalaisten eläinten säilytysohjelmiin. Hyvä merkki on myös se, että tosi monet eläimet ovat saaneet täällä poikasia.

Mutta tämä on tietysti valinta, joka kannattaa tehdä ihan itse.

6. Sould park

Rannan pieni huvipuisto, joka on tarkoitettu ennen kaikkea sellaisille alle kouluikäisille: niisk ja snif, meidän koululaisilla alkaa tulla jo ikä- ja kokorajat monessa aktiviteetissa eteen. Mutta sellaisille 3-7 -vuotiaille etenkin kivaa kieputusta!

7. Leikkipuistot

Fuengirolan leikkipuistoista meidän suosikit ovat olleet ”laivapuisto” (Parque de Poniente), ”satupuisto” (Parque de Fantasia), ”mökäpuisto” (Parque Espana) sekä ”aurinkopuisto” (Parque del Sol) aika lähellä edellistä.

Mökäpuisto on mökäpuisto meidän kielessä siksi, että eka kerralla siinä viereisellä aukiolla oli joku älytön kuntopyöräilytapahtuma, jossa porukka polki kuntopyöriä ja mökä oli niin sietämätön, että koko puistossa ei voinut olla. Joten älä säikähdä nimeä; ei se aina niin mökäisä ole.

Etenkin laivapuistossa ja mökäpuistossa monia aikuisia ilahduttaa se, että puiston yhteydessä on kahvila. Tieto tosin vanhentunutta; en tiedä, ovatko ne nykyisin vielä auki.

8. Puistot

Kivoja päiväretkikohteita täällä ovat Torremolinoksen puolella Parque de Bateria, johon me mennään tavallisesti rullalaudan ja -luistinten kanssa; pienempinä lapsilla oli siellä potkupyörät. Siellä on laaja rauhallinen alue ja kiva leikkipaikka. Ja siistit vessat!

Benalmadenassa puolestaan on Parque de Paloma, joka myös on kiva (tosin aika erilainen kuin Bateria) hengailupuisto, jossa on leikkipaikka. Tämä on monen lemppari, mutta meiltä täällä käyminen on jäänyt vähemmälle hehehe linnunkakkasyistä. Siellä on siis vapaana (ainakin ennen oli) mm. pupuja ja kanoja ja paljon paljon lintuja ja sen myötä paljon paljon kakkaakin. Mutta jos olet linnunkakka-chill, niin sinne vaan! Mekin voitaisiin joskus taas antaa sille uusi mahdollisuus.

9. Mariposario ja stupa

Eli perhospuisto! Siellä on muuten sitten trooppisen kuuma, eli vesipullot mukaan. Ihan Mariposarion vieressä on buddhalainen stupa, jonne kannattaa kävellä kurkistelemaan ja myös näköaloja katselemaan.

10. Churrolla käynti

Kuuluu Espanjaan! Churrot ovat siis sellaisia vähän munkkimaisia (mutta ilman sokeria) herkkupitkuloita, jotka kuuluvat ”toiseen aamupalaan” eli niitä syödään tavallisesti aamupäivällä. Kahvin kanssa ja suklaakastikkeeseen dipattuna.

Churroja saa luonnollisesti churrerioista.

Okei okei okei jos vertaat vanhaan juttuun, niin näköjään samat suosikit meillä on näin kuusi vuotta myöhemminkin! Mutta ainakin hei me tiedetään, mistä me täällä tykätään!

Mitenkäs muut Fugen-kävijät, tuleeko muita vinkkejä mieleen? Jakakaa ihmeessä omatkin vinkkinne alle!

20

You Might Also Like

 • SieniSeuralainen
  11.3.2024 at 20:12

  Oih ajatuskin churroista saa veden kielelle. Me tosin syödään ne Espanjassakin sokerilla. :P Itse saavuin hetki sitten takaisin Suomeen sieltä. Täällä on jo aivan ihana keväinen aurinko paistanut monena päivänä. Joten teidän todella hyvä tulla muutaman viikon päästä myös takaisin. Tuokaa västäräkit mukananne tänne, meitä ne eivät vielä lähteneet seuraamaan. <3

  • krista
   14.3.2024 at 20:45

   Haa, saisikohan niitä churreriastakin sokerilla, en ole koskaan hoksannut katsoa!

   Aijaijai oispa ihana, jos saisi sitten palata jo kevääseen. Ja takapihan krookuksiin! Ehkä liikaa toivottu, kun muistelee sitä lumimäärää meidän takapihalla helmikuun lopulla :) Mutta eihän sitä tiedä ja toivoa voi! <3

 • Nappu
  12.3.2024 at 08:01

  Kiva lista, pakko kommentoida kohtaa ”Mijas”, että kyseessä on Mijas Pueblo, kuten varmaan tiedätkin. Mijas sen sijaan on iso alue (Mijas Costa ja Mijas Golf) joka ympäröi Fuengirolaa.

  • krista
   14.3.2024 at 20:45

   Joo tiedän kyllä :)

 • Maikki
  12.3.2024 at 08:49

  Mitä tekemistä ois 11 ja 15 vuotiaiden kans? Tullaan kesäkuun alussa viikoksi Calahondaan, oisko jotai vinkkejä mis isompien lasten kans vois käydä? 😊

  • krista
   14.3.2024 at 20:52

   Meidän koululaiset (11 ja 9) tykkää noista feria-alueen markkinoista, iskisiköhän teillekin? :) Ja ranta nyt tietysti on ihana kaikenikäisille! Jos jotain retkiä kaavailette, niin ehkäpä Gibraltar apinoineen ja Rondan maisemat? Teinien mielenkiinnon kohteet on mulle vielä vähän vieraammat, mutta ostoksista tulee mieleen Miramarin ostoskeskus ja lähellä Malagaa on sellainen tehtaanmyymälöiden (?) alue, jossa moni käy ostoksilla. Ja Malagassa me on käyty lasten kanssa joissain museoissa, hih teinistä tietysti riippuu, onko se kiinnostavaa vai ihan blaah :) Ravintolassa syömisestä meidän lapset tykkää jotenkin ihan erityisen paljon!

 • Saara H
  13.3.2024 at 11:30

  Vuorivaellukset on olleet siellä ollessa itselleni parasta ikinä. Niin erilaista kuin Suomen metsissä ja tuntureilla, hienoutta sinänsä ei voi vertailla. Pitää kuitenkin tietää, mihin menee, ettei käy vahinkoa. Muuten suosittelen todella! Ihan pienten lasten kanssa ei tietenkään onnistu, mutta isompien kanssa kyllä! Iso suositus!

  • krista
   14.3.2024 at 20:54

   Joo siis mähän kans kävin ennen tätä kolmatta lasta muutaman kerran sellaisella minibussilla järjestetyllä kyyti-porukkaretkellä ja tykkäsin! Esimerkiksi El Torcal oli upea! Itsekseen ei ollakaan koskaan vaellettu, heh vaikka pienessä mittakaavassa kyllä pohdittiin, että kokeiltaisiin Mijasiin patikointia lasten kanssa joku päivä :) Pitäisi vaan selvittää, että mistä se reitti lähtee ja onko se riittävän selkeä ensikertalaisille, vinkit tervetulleita!