Espanjan-kotiin asettumassa

Hahaa, takana ihan sekopäinen ensimmäinen viikonloppu – ja vaan siis ihan täysin positiivisella tavalla sekopäinen.

Halusin yhtä aika asettua kodiksi tähän asuntoon, mutta myös viettää rentoa viikonloppua ja tehdä ekoja kivoja juttuja. Niinpä jotenkin hassusti päädyttiin fiilistelemään monia asioita (käytiin vähän rannassa, lauantain kirppis-ferialla, parissa lempiravintolassa ja moikkailtiin tuttuja, käytiin eka kertaa eläintarhassa), mutta joka välissä silti viuhdoin täällä pitkin asuntoa pyyhkimässä hyllyjä ja järjestämässä tavaroita kaappeihin.

Ja se onnistui! Ihme kyllä! Viikonlopun aikana ihan ihmeen lailla saatiin sekä asetuttua kodiksi että hengailtua kodin ulkopuolella täysipainoisesti.

Enää pari käytävämattoa lattiaan ja kahden varastolaatikon purku – ne eivät kuitenkaan enää ole niin kiireisiä, että… no, katsotaan tässä jonain päivänä. Siellä on vielä vähän sellaisia ”no mä tiedän, että meillä on täällä teippirulla” -juttuja.

Tänään maanantaina alkoi sitten arki lasten kotiopiskeluiden merkeissä. Käytiin myös asioita hoitamassa ja parvekekukkia ostamassa.

Ja mikä keskeisintä kotiutumisessa:

Pesin ensimmäiset koneelliset pyykkiä. Se tekee mulle kodin.

Kodin teki muuten myös se, että wifi tunnisti automaattisesti meidät! Heh se on joku sellainen ”olen kotona” (vs. ”olen matkoilla”) -fiilis.

Tuntuu niin ihanalta kyllä olla taas täällä!

Heti eka iltana käveltiin ulkona ja jostain kuului riemukas huuto ”family!!!”. Vanha tuttuhan siinä, eräs tarjoilija, jonka aiemmassa työpaikassa me käydään täällä ollessa jatkuvasti. Siinä hän tietysti ihmetteli meidän isompien lasten kasvamista – lapsethan olivat ihan taaperoisia silloin, kun eka kertaa tutustuttiin – ja vaihdettiin muutenkin kuulumisia. Täällä sitä hei ollaan taas!

Ensimmäinen koulupäivä on juuri nyt takana.

Myöhäinen lounas. Tai no espanjalaisittain perus: kello on 15.35.

Kohta pakataan biitsikamat ja mennään upottamaan jalat lämpimään hiekkaan.

40

You Might Also Like

 • Lilah
  5.3.2024 at 11:25

  Vähän off topic, mutta minkä hintaista on tavaran säilyttäminen Espanjassa vuodesta toiseen?

  Mukavaa oloa sinne!

  • krista
   5.3.2024 at 14:50

   En uskalla ajatella, Joel maksaa laskun silmät kiinni :) Arvioisin, että ei se varmaan kalliimpaa ole kuin Suomessakaan, meillä on myös Suomessa pelikaanivarasto :)

   Kiitos! <3

 • Nadja
  5.3.2024 at 14:47

  NAUTTIKAA!<3<3<3<3<3
  Tuo kotiin asettuminen on kyllä tärkeä!

 • Anna
  5.3.2024 at 19:48

  Olet varmaan jossain aikaisemmassa postauksessa avannutkin espanjalaisten päivärytmiä, mutta jos siellä syödään lounas vasta reilusti iltapäivän puolella niin miten muut ateriat yleensä asettuvat päivän mittaan? Iltapalaa siellä ei kai harrasteta, vaan syödään iso päivällinen, mutta miten aamupala ja onko aamupalan ja lounaan välissä jotain välipalaa tai muuta pientä ateriaa vai onko siellä vaan totuttu syömään harvemmin?

  • krista
   6.3.2024 at 11:09

   Toinen aamiainen tietysti – hobittityyliin! <3 Eli klassisesti espanjalaiset syö (en tiedä, miten hyvin tämä oikeasti toteutuu nykyään eli ehkä on vaan stereotypia) aamulla vaan kahvin ja ehkä jotain pientä (vaikka vaaleaa leipää marmeladilla tai tomaattimurskalla), sitten aamupäivällä on churron ja kahvin aika :)
   _
   Meillä itsellä menee niin, että aamupala, sitten välipala ennen lounasta, lounas joskus 14-15 aikoihin tavallisesti, mutta joskus myöhemminkin. Lounaan ja illallisen välillä toinen välipala ja sitten illallinen ennen nukkumaan menoa. Eli ne viisi ruokailua tulee, mutta eri järjestyksessä kuin Suomessa yleensä. Eilen me mentiin muuten aikaiselle illalliselle noin seitsemältä, kun yritetään aikaistaa nukkumaanmenoa (me ollaan menty nukkumaan täällä kymmeneltä, jolloin taapero ihan rätti) ja oltiin ainoat asiakkaat koko ravintolassa. Sitten tuli kaksi muuta suomalaista pöytäseuruetta, paikalliset alkaa valua ravintolaan vasta aikaisintaan kahdeksan-yhdeksän aikoihin.
   -
   Mutta siis espanjalaisille näin hyvin hyvin pelkistettynä ja stereotyyppisena sanoisin, että aamukahvi klo 8, churrot klo 11, lounas klo 15-16, siinä on ehkä joku välipala vielä (en tiedä) ja illallinen klo 21. Ja tämä tietysti täysin tosiaan pelkistettynä, vähän niin kuin suomalaisilla että ei tietysti ole yhtä kaavaa, jonka mukaan ihan kaikki menee.

   • Anna
    6.3.2024 at 15:41

    Varmasti ihan toimiva rytmi tuokin, jos siihen on tottunu :) Minä tarvitse aamulla ja aamupäivällä kunnon ruokaa tai muuten ahmin illalla ihan älyttömästi. Riippumatta siis siitä saanko iltapäivällä hyvän aterian vai enkö saa niin illalla iskee hirveä ruuan himo. Tämä minun rytmi on kyllä niin vahvasti peräisin päiväkotimaailmasta kun olen siellä vuosia pyörinyt.
    Tuollaiseen rytmiin tottuneelle olisi myös varmaan hankalaa hypätä tänne ja ruveta syömään aamulla kunnon puuro ja leipä ennen liikkeelle lähtöä.