Mitä ulkoiluvaatteita koululainen tarvitsee? (sisältää arvonnan!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

Neljän päiväkotivuoden jälkeen mulla on sellainen kuvitelma, että halitsen leikki-ikäisen ulkovarustepelin vaikka unissani. Ja koska meidän perheessä jumitutaan luotetaan parhaiksi todettuihin lempparituotteisiin, on systeemin hallinta ollut viime vuosina aika helppoa: Ovatko edellisen vuoden Vantti-takit ja Idea-housut vielä sopivia? Tarvitaanko seuraava koko Patter-kengistä? Löytyykö kaikille Askare-hanskoille pari?

Viskarin tämänhetkinen syyslook. Kengät (Passo) ja tekniset farkut (Flip) on uudet.

Mutta eipäs nyt kuvitella, että homma on (Askare-)hanskassa ikuisesti. Tämä paljon puhuttu koulun alku nimittäin. Se herättää pitkän listan ulkovaatekysymyksiä, joista kaikkiin mulla ei ole vieläkään vastausta.

Mitä ulkovarusteita koululainen tarvitsee? Miten koululaisen varusteet eroavat päiväkotilaisen varusteista? Käyttääkö KUKAAN koulussa enää kuriksia? Ja siellähän KASTUU, jos ei ole sadevaatteita – iltapäiväkerhossa kun ulkoillaan kuulemma säällä kuin säällä. Missä niitä varusteita säilytetään koulupäivän aikana? Pitääkö ne kaikki ängetä reppuun? Märät sadevaatteetkin? Mitä jos aamulla on kumisaapaskeli ja iltapäivällä tarvitsisi tennareita? 

Aaaaaaargh. En tiedä. Kertokaa, jos tiedätte! Tietysti eri kouluissa on erilaisia käytäntöjäkin…

Ensimmäinen hc-sadeaamu osoitti, että eivät tiedä kaikki muutkaan.

Meidän koululainen laittoi sinä aamuna yläosaksi pitkän Reiman sadetakin, josta hän tykkää kovasti. Koulusta saadun keltanokkalippiksen lapsi halusi myös päähän. Alaosaan ei laitettu sadevaatetta, vaan nuo meillä jo monta vuotta käytetyt Reiman Idea-housut, jotka hylkivät vettä (saumoja ei ole kuitenkaan teipattu eli näillä ei voi istua lätäkössä). Ja jalkaan Patter-kengät, jotka ovat meidän kostean sään luottokengät. Sääennuste kun lupaili, että vain aamulla sataa ja iltapäivällä on lämmin. Ei sitten tarvitse olla koko iltapäivää kumppareissa. Itsekin laitoin Reiman Wetterit jalkaan.

Hyvähyvä, hykertelin sisäisesti – hyvät valinnat.

Koulun pihalla sitten katselin kauhulla saapuvia lapsia: etenkin vähän isommat koululaiset olivat kouluun tulessaan aivan täysin ja totaalisen uitettukoiraläpimärkiä. Leggarit, huppari ja pikkukesätennarit – ja vettä tuli siinä vaiheessa aamua tosiaan ihan taivaan täydeltä.

Whaaaat? Lapsikullat, muruset! Missä teidän sadevaatteet on?

Veikkaan, että varmasti tosi monella oli  kyse vaan säätilan virhearvioinnista – tai jos vaikka koululainen on lähtenyt kotoa itsekseen aamulla, hän ei ollut ehkä hoksannut laittaa ihan säähän sopivia vaatteita.

Mutta kotiin palatessa kävelin sitten vielä päiväkodin ohi, jolloin näin jotenkin ihan konkreettisesti, miten valtava on ero päiväkotilaisen ja koululaisen pukeutumisessa. Päiväkodin pihalla joka ikinen pikku taapertaja oli iloisena kuralätäköissä polskuttelemassa toinen toistaan iloisenkirjavammassa kurapuku-lookissa; aivan jokaisella oli kunnon varustearsenaali päällä ja hauskaa näytti olevan.

Kun taas koululaiset – mahdollisesti vain vuotta tai paria vanhemmat – koulun pihalla ilman edes ulkotakkia, ihan uitettuinapikkukoirina.

Päiväkotilaisista sadevarusteltuja: 100 %
Koululaisista sadevarusteltuja: 10 %

Ehkä tähän voi vaikuttaa vain tiettyyn ikään asti, mutta täten päätin, että me yritetään tehdä kyllä tässä(kin) parhaamme. Meidän perheessä puhutaan säänmukaisen ja järkevän pukeutumisen puolesta lapsille niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Ja aikuisten esimerkillä toki myös! Nätisti ja oman tyylitajun mukaan saa pukeutua (se voi olla hyvinkin tärkeää isommille lapsille!), mutta valitaan sitten teknisistä ja säätilan mukaan järkevistä ulkovarusteista sellaiset, jotka yhtä aikaa ovat koululaisen maun mukaisia että säähän sopivia!

Esimerkiksi jos ei halua, ei ole välttämättä pakko laittaa kuriksia jalkaan – KUNHAN laittaa jalkaansa nuo vettä hylkivät Ideat (tai nuo meille uudet Reiman tekniset Flip-farkut). Eikä välttämättä tarvitse kumisaappaita, jos ei ihan kadut lainehdi – KUNHAN laittaa jalkaansa Reiman Patterit. Ja niin edelleen.

Enkä tosiaan vieläkään tiedä, miten hoituu koulussa sitten sadevarusteiden sun muiden säilytys. Ehkä ei mitenkään. Veikkaan, että aika moni hanska menee hukkaan ensimmäisen talven aikana… Voi olisipa koulussakin lapsille omat lokerot!

Päiväkotilaisen pukeutumiseen verrattuna mä arvelen (en siis vielä tiedä!), että meidän koululainen EI tarvitse tulevana syksynä ja talvena enää näitä:

 • seuraavan koon kurishousuja – vai tarvitseeko, mitä luulette?
 • kurahanskoja
 • sadehattua (sen käyttö muutenkin ollut tosi vähäistä, kun sadetakkien huput on niin hyviä)
 • välikausi/toppahaalaria (vaan kaksiosaiset vaatteet; toisaalta viime vuoden haalari mahtunee tarvittaessa edelleen)

Kaikista näistä kyllä löytyy vielä viime vuoden vaatekappaleet, joita voi tarvittaessa vielä käyttää – mutta luultavasti seuraavaa kokoa ei tarvitse enää hankkia.

Näiden sijaan uskon, että vettä pitävillä ulkohousuilla ja Patter-kengillä on iso osuus pukeutumisessa tänä syksynä. Ja pitkää sadetakkia varmasti käytetään paljon.

Oletteko samalla linjalla? Puetaanko teidän koululaiset vielä sään mukaan, vai oletteko jo luovuttaneet ja annatte kastua…? Mitä luulette, kuinka pitkään tähän voi vanhempi vaikuttaa?

Meille tosiaan ihan uutena juttuna meidän molemmat tytöt saivat nyt ensimmäiset Reiman Flip-farkkunsa. (koululaiselle olisi näköjään voinut olla kokoa pienemmät; nooh, mä itsekin olen aina käyttänyt farkkuni käännetyin lahkein) Hain ne tällä viikolla Redin Reiman myymälästä – eka kertaa kävin siellä! Ja oli kyllä tosi kiva myymälä ja superihana ja osaava henkilökunta, KIITOS!

Mutta tosiaan nämä Flip-farkut: näistä Reiman teknisistä farkuista olen siis jo aiemmin kuullut paljon kehuja etenkin isompien koululaisen vanhemmilta!

Farkut eivät ole siis mitkään tavisfarkut, vaan niissä on vettä ja likaa hylkivä käsittely. Lisäksi nämä ovat lämpimämmät kuin tavalliset farkut, eli niissä on Thermolite®-materiaali lämmittämässä ja siirtämässä kosteutta pois iholta.

Olen ymmärtänyt, että jossain iässä erillisten ulkohousujen käyttö saattaa olla lapsille THE pukemisriitelyn aihe. Meillä menee (onneksi!) nuo Ideat jalkaan ilomielin. Mutta sellaiselle ”en TODELLAKAAN laita ulkohousuja” -protestoijalle nämä tekniset farkut ovat kuulemma olleet huippuratkaisu!

Eli etenkin jos on ulkohousuprotestoijia perheessä, niin iso suositus noille! Nämä eivät siis kastu läpi samalla tavalla kuin tavalliset farkut.

…ja jos on muitakin hoikkien lasten vanhempia kuulolla, niin tää on varmaan teillä yhtä tärkeää kuin meillä: Flip-farkuissa on kiristettävä kuminauhasysteemi vyötäröllä, molemmin puolin. Ja malli on (kuten Ideakin) muutenkin kapea! Eli pysyy meidänkin superhoikan lapsen päällä.

Takiksi meidän koululainen ha-lu-si tuon Reiman Birger-merkkisen pusakan. Se on ollut hänellä nyt tosi pitkään toiveena.

Hänen mielestään tämä on Jo Jo Siwan tyyppinen takki – eli cuulein kaikista, luonnollisesti. Tuossa takissa on itse asiassa sellainenkin hyvä puoli (sen cuuliuden lisäksi siis), että sitä voi myöhemmin käyttää välikerroksena myös paksumman takin alla. Se on siis sellaista pehmoista materiaalia. Näppärästi suunniteltu!

Ja sitten kohti arvontaa!

Brändilähettiläänä toimimisen myötä sain siis Reimalta blogiin arvottavaa, jee! Ja koska mä uskon tarpeeseen hankkimiseen, mä haluan kysyä teiltä: mikä Reiman lasten ulkoiluvaatteen tarve teillä on ajankohtainen  tulevana syksynä tai talvena talvena? Mitä just nyt pitäisi hankkia?

Ja kaikkien 11.9.2019 klo 16 mennessä kommentoineiden kesken arvon yhden voittajan, joka voittaa tämän itse valitsemansa tuotteen. Kerro siis jo kommentissasi teille toivotun ja tarvitun Reiman vaatteen malli, väri ja kokotoive!

Reiman verkkokauppaan pääsee täältä, ja syksyn uutuudet näkee täältä.

Sellainen varaus tietty sitten, että jos kyseinen tuote pääsisi loppumaan nettikaupasta, niin sitten jotain korvaavaa tilalle :) Minä teen arvonnan heti arvonta-ajan päätyttyä, kontaktoin voittajan ja toimitan voittajan tiedot Reimalle.

Mikä Reiman tuote teillä on siis juuri nyt hankintalistallla? Huikatkaa alle, ja peukut pystyssä odottamaan, kuka voittaa valitsemansa tuotteen!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.
Toimin Reiman brändilähettiläänä 2019.

6
Like
3

You Might Also Like

 • Rauni
  4.9.2019 at 17:26

  3/4 lapsista ja mulle on sopivat Patterit/Wetterit odottamassa, mutta yksi pari kokoa 31 vielä tarvittais. (Lopulta isompien tuplien kokoero on kasvanut niin suureksi, että kenkiä ei tartte ostaa kahta paria joka kokoa)

 • Merja
  4.9.2019 at 17:37

  Reima wetter wash kenkiä kattellu kaihoten, et oispa varaa ostaa kunnon kengät likalle, ja vieläpä nauhoilla kun neiti tokaluokkalainen haluaisi jo nauhakengät. Niinpä, jos.. peukut pystyyn, ja vaikkapa kaikki sormet ja varpaatkin varulta ristiin, että olis niin hyvä onni, että arpa osuis tänne, että tulis yks koululainen hyvin iloiseks😊

 • Merja
  4.9.2019 at 17:39

  Aa.. siis saikos kenkiä edes muuten toivoa?

  • krista
   4.9.2019 at 18:00

   Joo, kenkiä myös! :) Kaikkea Reiman nettikaupasta löytyvää!

   • Merja
    5.9.2019 at 05:32

    Kiva juttu, sit tosiaan toivotaan noita Reiman wetter wash kenkiä, vaikka ne Filip farkutkin kyllä kuulosti tosi hyvälle. Viime vuodeksi mulla oli jostain tarttunu mukaan sellasia vuorellisia farkkujakin, ja ne oli kyllä tosi kivat, ja meni aika pitkään, kun kylmemmillä keleillä alle laitettiin vielä trikootkin, joissa sai sitten olla sisätiloissa, kun otti ne ulkohousuja pois. Oisinkohan saanut ne vuorelliset farkut Lidlistä halvalla. Toivottavasti sellaisia tulisi isompiakin kokoja uudestaan, koska ne oli tosi kivat. Sellaiset ei toki kestä kuivana, kun ei ole tuota teknistä ominaisuutta, niin eivät rymyleikkeihin sovi, mutta samalla tavoin kuin tavan farkut, paitsi että ovat paljon lämpimämmät😊.

    Mutta toivotaan tosiaan niitä kenkiä nyt, toivottavasti koon ja värin saa ilmoittaa vasta sitten, jos niin hyvä onni kävisi että voitto osuisi. Todennäköisesti kuitenkin pinkit ja koko luultavimmin 32. Mitataan sitten vielä tarkemmin jos voitto osuu. Ja toivottavasti osuu, jottei jää lapsi ilman kenkiä. Sen verran tiukka tilanne tällä hetkellä, ja kävi niin harmittava takaisku taas, että niissä, jotka just käytettynä hommasin, olikin joku tuoksu ja saan niistä migreenin, niin pitää laittaa ne eteenpäin😢. Täällä siis varpaita myöten fingers crossed🤞, pidetään nyt peukkuja👍👍.

 • Sini
  4.9.2019 at 17:40

  Mä oon sitä mieltä, että ehdottomasti säänmukainen varustus! Onneks nykyään on noita vedenkestäviä kenkiä/ulkovaatteita pilvin pimein kaupoissa, niin ei tarvitse välttämättä ”nolostella” esim. kumppareiden kanssa! Jos siis koululaisilla on edelleen sellaista, että säänmukainen varustus olis jotenkin noloa?

  Itsehän olin siinä mielessä erilainen nuori, että mä ihan pokalla lukion ekallakin laitoin sadesäällä kumpparit jalkaan. Kun mulla ei siis todellakaan ikinä ollut mitään goretex-kenkiä. Se oli aikaa ennen, kuin kumpparit tuli ”muotiin”. Ja mä muistan, ku mulle oikeesti naurettiin, ku mulla oli ne kumpparit. Sillon isä onneks lohdutti mua sanomalla, että ”naura sä niille, kun niillä on märät kengät”. Ja tosta hetkestä ehkä vuos tai pari eteenpäin, niin ei ollut enää yhtään noloa käyttää kumppareita, hai-saappaat tuli muotiin ja kauppoihin ilmestyi niitä kivoja kuviosaappaita.

  Arvonnasta haluaisin esikoiselle Koli-talvihaalarin oranssina koossa 110! :)

 • 5veen ja 1veen äiti
  4.9.2019 at 17:51

  Patterit tai muut tarralliset välikausikengät tulisi tarpeeseen. Joko 24/25 tai 33/34, täytyy vähän katsastaa kummalla kiireellisempi tarve :)

 • Anna
  4.9.2019 at 18:24

  Sadevaatteet löytyy mutta ehkä ohut välikausihaalari olis hyvä saataa/paistaa ilmoille. Sadevaatteissa ainakin tänään oli lapsi ihan hiessä…. Ja kenkiä ei koskaan ole liikaa, vanhat patterit jäi juuri pieniksi.

 • Iida
  4.9.2019 at 18:32

  Muuten alkaa syys- ja talvivermeet olla valmiina, mutta vedenpitävien kenkien löytäminen (siis muiden kuin kumppaneiden) löytäminen on täällä briteissä tuskaa.
  Jos voitetaan niin valitsisin noi Wetter-kengät keltaisena, koko 26 lienee hyvä niin menisi talven 😃

 • Maarit
  4.9.2019 at 18:51

  Lasten talvihaalari Oulu, koko 116, värissä Cranberry pink olisi meille tarpeen tälle talvelle.

 • Anniina
  4.9.2019 at 18:57

  Syksy kengät jotka kestää nää monta kertaa päivässä vaihtuvat kelit… 😉😂
  Äiti valkkas mallin ja neito värin…
  Reimatecin patteri Candy pinkkeinä 😍😂😂

 • Jane
  4.9.2019 at 19:08

  Tosi kivan näköisiä vaatteita! Syysvaatteet meillä on hankittuna (juurikin Reimalta!) ja nuo Patterit on ihan lempparikengät lapsilla. Tarvetta olisi talvihaalarille ja Gotland haalari koossa 86 ja mustana olisi kätevä niin menisi sukupuolesta riippumatta muillekin lapsille!:)

 • sj
  4.9.2019 at 19:43

  Syksyvaattet löytyvät kaikille, mutta eskarilaiselle pitäisi hankkia talvihaalari.

  Tummansininen Stavanger koossa 122.

 • Hanna
  4.9.2019 at 20:09

  Me odotetaan jouluvauvaa syntyväksi. Ja siksi ens talven tarve ja valinta ois vauvojen untuvahaalari Virkaten värissä dark yellow ja koossa 50/56. :)

 • Jutta
  4.9.2019 at 20:56

  Toppahaalarin taaperolle gotland, väri black ja koko 92 :)

 • MT
  4.9.2019 at 21:25

  Lapsi on vasta 1,5 vuotias, mutta äiti on jo joutunut monesti raapimaan päätään vaateasioissa. Ensimmäiset haalarit ja kengät olivat Reiman ja nämä todettiin laadukkaiksi ja meidän tarpeisiin sopiviksi, joten samalla merkillä jatketaan tämä välikausi ja tuleva talvi. Uuden talvihaalarin alle olisi vielä tarve mustaan taaperoiden fleecehaalari Myyttiin koossa 86cm.

 • Lilas
  4.9.2019 at 21:36

  Toppahousut kokoa 110 tai 116 olisi hankittava.

 • Sofia
  4.9.2019 at 21:37

  Reiman stavanger värissä cinnamon brown koossa 92 olisi ihana meidän ruskeasilmäiselle neidille :) Paremman näköistä haalaria ei varmasti tänä talvena löydy ;)

 • MinnaP
  4.9.2019 at 21:37

  Toppahaalarista tarvittaisiin seuraava koko 110cm, kun pikkuveli ottaa viimevuotisen 104-koon kiddon käyttöön. Sama malli olisi hyvä tai sitten uutena kokeiluun Koli-haalari.

 • Laura meriläinen
  4.9.2019 at 21:38

  Talvihaalari Pare koossa 116cm jos onni meitä suosii :)

 • Katsu
  4.9.2019 at 21:57

  Mustat Patterit, ehkä koko 30. En viitsi herättää nukkuvaa murmelia jalan mittaukseen.

 • Sakasu
  4.9.2019 at 22:01

  Mä ryhdyn heti vertaismainonnan uhriksi ja valitsisin lapsen kaappiin siniset Tiksit koossa 116. Vaihtoehtoisesti myös siniset Patterit tai Wetterit koossa 30 sopisi meidän esikoiselle kevääksi, jos housut ehtii loppua. Muuten meillä onkin setit syksyyn ja talveksi kasassa. Tähän asti ollaan pärjätty ilman kuravaatteita ja yksillä seteillä per lapsi, kun ovat olleet kokonaan kotihoidossa ja pahimmilla keleillä ollaan hoidettu liikkuminen sisätiloissa.

 • 1 2 3 4 5 7