Yllärilahja ajatustenlukijalta

Tänä kesänä hukkasin (whaaat? miten niin voi edes käydä?) kumisaappaani.

Kumisaappaat oli ostettu monta vuotta sitten Prisman lastenosastolta, ja useamman kerran olin saanut kuulla niistä kehuja. Että vau, mitkä saappaat.

Uusia saappaita etsiessä taisin saada siitä jonkinlaisen pakkomielteen. Siitä ”vau, mitkä saappaat”:sta. Kokonaisen kesän viimeisen mökkiviikonlopun vietin googlaamalla netistä kumisaappaita. Halusin löytää jotkut ”vau mitkä saappaat”. Mutta sepä ei ollutkaan niin helppoa!

Kuviollisia toki löytyi, mutta ne olivat kaikki liian kesyjä tai aikuismaisia. Usein mustapohjaisia, kuviot hillityn värisiä. Ja mä kun halusin ihan kreisit! Prisma ja Cittari vetivät yllättäen vesiperän; yleensä sieltä lastenosastolta löytyy hienoja. Mutta nyt tänä syksynä ei sielläkään ollut sellaisia, jotka olisivat huutaneet just mun nimeä. Lasten kumisaappaita maailmalta löytyi toinen toistaan hienompia, mutta koot päättyivät 34:ään tai pienempään. Yhdet hienot löytyivät, mutta niitä olisi pitänyt tilata minimissään 8000 kpl. Haha. Huhuilin myös erääseen Facebook-ryhmään ja omaan Facebookiini apuja – taisin siinä saada muutamat muutkin ihmiset googlaamaan ”vau mitkä saappaat”:a. Mutta ihan nappiin ei silti osunut.

Eräät hienot sammakkokumisaappaat löytyivät jostain maailmalta aikuisten koossa – ne olivat jo hyvin lähelle mun – mutta nekin jäivät sitten tilaamatta.

Nooh.

Pari päivää sitten puutalon oveen yllättäen koputettiin, ilta-aikaan. Lähetti! Kysyy Joelia. Joel ottaa paketin ja allekirjoittaa. Luikkii silleen hieman salailuhenkisesti keittiöön.

”Mitä sä oot tilannut?”
”En mä tiedä.”
”Miten niin et tiedä? Mitä se on?”
”Anna mä nyt avaan ensin, menepäs pois.”

”MITÄ? Kerro jo! Anna mä tuun avaamaan kans!”
”Eiku mene nyt toiseen huoneeseen.”
”MITÄ!!!?!?! MITÄ SE ON, NÄYTÄ!!!”
”Hus mene nyt toiseen huoneeseen!”, Joel hätistää.

Lähden leikkiloukkaantuneena olohuoneeseen.

”…koska tämä pitää tietysti ojentaa näin”, Joel sanoo ja tulee perässä, kun on saanut paketista ulos…

…kenkälaatikon!!!

Mitä ihmettä?!?!? Mitä sä oot…?

Avaan, ja…

EIKÄ!!!?!?!?!?!?!?!

En kestä! Miten tämä VOI olla mahdollista? Koska siis arvatkaa mitä!

Joelkaan ei tiennyt tätä! Mutta!

Silloin aiemmin, kun olin huudellut siellä (pelkästään naisten) ryhmässä kumisaappaiden perään, olin laittanut sinne ihan random-esimerkin siitä, minkähenkistä haen. Olin siis löytänyt kuvahaulla kivat saappaat, mutta pelkkänä kuvana Pinterestistä, ilman lähdettä.

Ja siis – uskokaa tai älkää:

Ihan käsittämätöntä! Joskus tää vetää vaan ihan sanattomaksi – aiempi vähän vastaava ”samanmielisyyden” outo yhteensattuma täällä.

…ja Joel siis EI ollut nähnyt tuota huhuiluani ja tuota kuvaa, vaan oli ihan itsekseen etsinyt (mun tietämättä) myös mulle kumisaappaita! Mun maun tuntien. Eikä oltu menty edes samaa google-polkua (ja eri koneillakin oltiin), vaan Joel oli etsinyt ensin Gustav Klimtin printillä tehtyjä kumisaappaita (kuten mun rakkaassa tissivarjossa on) ja sitä kautta haaviin jostain Jenkeistä asti oli päätynyt tällainen malli, jonka nimi on Monet.

Tämä on ollut täydellisten löytöjen viikko! Ensin ne täydelliset kaakelit, nyt vielä täydelliset kumisaappaat!

Viikonloppuna taitaa sataa. Minut löytää tuolta lätäköistä hyppimästä!

57

You Might Also Like

 • Karina
  14.9.2018 at 10:54

  Vau! Nyt on kyl tähdet ollu sulle suotuisassa asennossa tällä viikolla! Ja upeat kumpparit!
  (PS. onks sulla tissivarjo yhä käytössä?? Melkosen hyvälaatunen varjo!)

  • krista
   14.9.2018 at 10:56

   Kyllä, tissivarjo edelleen käytössä! <3 Taitaa olla 9-vuotias varjo jo! Tosin en sitä ihan kovimpaan tuuleen ja tuiverrukseen ota (esim. Espanjassa myrskysäähän) vaan vähän säästelen <3

 • Lurre
  14.9.2018 at 11:11

  Ei vitsi!!! Vau! <3

  • krista
   14.9.2018 at 11:14

   Sanos muuta! <3

 • Naks
  15.9.2018 at 08:43

  No vau, mitkä saappaat! Ja mikä mies!

  • krista
   15.9.2018 at 10:46

   Kyllä, saappaiden lisäksi mieskin ansaitsee kehut <3 Mehän ei osteta toisillemme "vakkarilahjoja" (joulu, synttäri, hääpäivä), mutta sit joskus tulee tällaisia megaylläreitä. Sitä sateenvarjolahjaa hehkutan vieläkin ja se oli tosiaan 9 vuotta sitten, eli ehkä kun kerran 10 vuodessa tulee tällainen täysosuma, niin se riittää just hyvin :D <3

 • Onneli Winter/ Onnelin elämää
  15.9.2018 at 21:10

  Kyllä oli veikeät saappaat :) Saat varmasti iloa ympärillesi sadesäillä saapastellessasi.

  • krista
   15.9.2018 at 22:22

   Hahaa, pakko kertoa: mähän sit laitoin nämä ensimmäistä kertaa jalkaan, kun menin lapsia hakemaan hoidosta perjantaina. En ehtinyt vielä edes päiväkodin pihaan, kun aidan luo säntäsi ensimmäinen lauma lapsia hihkumaan, että ”IHANAT SAAPPAAT, KATSOKAA MITEN HIENOT SAAPPAAT!” <3 Että todella tuli iloa jaettua ihan ensiaskelilta asti - ja iloiseksi tulin kyllä itsekin <3 <3 <3