Vihdoinkin! Ne potkut!

Ensimmäisen vauvan potkut tunsin ensimmäisenä yönä Vietnamin Hanoissa. (Rv 19+5)

Toisen vauvan ensimmäiset potkut tunsin eräänä iltana, kun olimme puutalon kylppärissä hoitamassa taaperon iltatoimia. Juuri laitoin käteni vatsan päälle ja sanoin taaperolle, että ”täällä se vauva on”. (rv 17+2)

Kolmannen vauvan ensimmäiset potkut tunsin, kun olin juuri aikeissa kirjoittaa Instagram-kuvaan, että en ole vielä tuntenut kolmannen vauvan potkuja. (rv 18+0)

Kyllä sitä jo ehdin odotellakin!

Vatsassa oli ollut siis jo viikkokaupalla kyllä kaikenlaista meneillään. Ensin kuplintaa, myöhemmin muljuamista. Mutta sellaiset selkeät potkut puuttuivat – vaikka toisesta vauvasta ne olivat tuntuneet jo aikaisemmin!

Muistelin kuitenkin hämärästi, että varhaisultrassa mahdollsesti arveltiin, että istukka on muodostumassa eteen. Myöhemmissä ultrissa en muistanut sitä kysyä. Ehkä. Ultrat kun ovat tässä raskaudessa olleet sen verran… kröhöm… tunnepitoisia, että välttämättä kaikki siellä sanottu ei ole jäänyt muistikuvana mieleen.

Mutta ehkäpä juuri edessä olevasta istukasta on johtunut, että potkuja ei ole tätä aikaisemmin kuulunut…? Liikehdinnät (ja ne potkutkin) ovat tuntuneet etupäässä vatsan sivuilta.

Nyt kuitenkin tuntui, ihan selvästi. POP. POP. Ja sitten päälle kunnon muljuamisbileet. Hei siellä, perheen pienin Sisko!

Jos en nyt pidättele itseäni, klikkaan itseni kierrätysryhmään potkupukuostoksille. Vauva, vauva, se on ihan oikea vauva!

63

You Might Also Like

 • Nadja
  3.2.2022 at 20:54

  <3 <3 <3

  • krista
   3.2.2022 at 21:01

   Ihanaa <3

 • Tiitu
  4.2.2022 at 10:01

  Mulla on myös istukka etuseinässä, enkä yhtään tunnistanut mitään ”perhosen siipien lepatuksen” tunnetta mitä neuvolan täti kuvaili. Sähköiskumaiset sävähdykset, jotka sitten lopulta tunnistin potkuiksi, tuntuivat lopulta aivan vatsan sivuilla. Sitä ennen oli vaan epämääräistä kuplinnan tunnetta jota oli vaikea erottaa suoliston tuntemuksista. Nyt olen vkolla 38 ja pikkuinen möyrii hurjasti :D onnea odotukseen!

  • krista
   4.2.2022 at 19:07

   Oi, olet jo ihan viime metreillä, ihanaa! <3
   -
   Mä veikkaan kans, että mulla vois tosiaan olla istukka edessä - sivuilla siis mullakin tosiaan suuri osa muljuamisistakin tuntuu. Ja just siitä kuplinnasta alkoi :)

 • Jenni
  4.2.2022 at 11:31

  Hahaa, POTKUpukuostoksille 😁

  • krista
   4.2.2022 at 19:08

   Hahaha totta, en edes huomannut itse, kun kirjoitin :D

 • Maria
  4.2.2022 at 20:35

  Jee! Etappi saavutettu, kun potkut tuntuu, muuttuu konkreettisemmaksi yhteys vauvan kanssa! <3

  • krista
   5.2.2022 at 18:47

   Totta! Se tuntuu jotenkin tosi merkittävältä <3