Perhe ilman telkkaria

Meillä ei ole telkkaria.

Ei ole ollut siitä lähtien, kun Joel kesällä 2018 kantoi sen meidän pihamaalle ja antoi ilmaiseksi pois.

Tarkoitus silloin (MUN tarkoitus; Joelilla saattoi olla muita taka-ajatuksia) oli hankkia telkkarin tilalle pienempi. Idea oli kehittää jonkinlainen seinäsysteemi, jossa tv voisi piiloutua meidän olohuoneen riikinkukko-seinävaatteen taakse. Silloin se olisi täysin piilossa silloin, kun sitä ei käytetä. Seinävaate voisi siis ”ovimaisesti” kääntyä siihen päälle ja pois.

Haha, sitä olen pähkäillyt jo näköjään vuonna 2014.

Mutta joo. Kului sitten kuukausi ilman telkkaria, vuosi ilman telkkaria, kaksi vuotta ilman telkkaria, monta monta vuotta ilman telkkaria.

Eikä me nyt enää millään muisteta, että miksi sitä telkkaria oikein tarvitaankaan.

Mutta eipäs ymmärretä tätä meidän epätelkkarillista elämää väärin! Kyllä meidän puutalossa ruutuja on. Niitä on itse asiassa seitsemän kappaletta – kymmenen, jos kännykät lasketaan. Minun työkoneen kaksi ruutua, Joelin työkoneen kaksi ruutua, minun kannettava, Joelin kannettava, Joelin piirtopädi sekä kolme kännykkää. Kaapeista löytyisi varmaan muutama vanha kannettava lisää.

Että jos tässä talossa haluaa ruutua tuijottaa, niin hei vaihtoehtoja on.

Meillä on vaihtelevasti käytössä suoratoistopalveluita. Niistä Viaplay meillä on ollut yhtäjaksoisesti marraskuusta 2018 asti, kun sain oman blogiyhteistyön myötä siihen lyhyen kokeilukoodin ja niinpä vaan jäätiin koukkuun ja ollaan oltu sen käyttäjiä siitä asti. Näiden lisäksi meillä on ollut vähän aikaa myös jonkun tv-kanavan (kolmonen? nelonen?) maksuversio hetken aikaa. Muistaakseni jonkun flunssan aikana sieltä oli välttämätöntä saada näkyviin sellaisia Lego Friedsien jaksoja, joita ei muualta löytynyt.

Ja siis ennen kaikkea mä oon kokenut, että kaikki tv-kanavien ohjelmat, joita me halutaan katsoa, löytyvät kyllä netistä. ”Tv-virtaohjelmia” me ei kyllä oikeastaan katsotakaan edes netin kautta; Masked Singer on tässä iso poikkeus, sitä me fanitetaan täysillä ja pyritään katsomaan just silloin, kun jakso telkkaristakin tulee. Mutta ei ole siis tullut vastaan kertaakaan (muistaakseni) näiden vuosien aikana sellaista tapausta, että haluttaisiin katsoa peruskanavien tv-virrasta jotain, mutta ei sitä saataisi meillä näkyviin.

Eikä muuten ole tullut koskaan myöskään sellaista tilannetta, että me haluttaisiin katsoa jotain isommassa koossa.

Tämä ehkä huvittaa elämää suurempien 65-tuumaistan tv-jättien omistajia. Mutta me siis todellakin katsotaan kaikki meidän sarjat ja leffat – visuaaliset leffatkin – tosiaan noilta pienten kannettavien näytöiltä. Oisko jotain 15 tuumaa? Oikein sopiva!

Sitähän vaan sitten katsotaan lähempää.

Niin ai mikä äänentoistojärjestelmä? Kuuluu siitä läppäristä äänet. Ja DVD:t menevät toiseen kannettavaan, joten lasten vanhoja videoitakin pääsee vielä katsomaan.

Se on aivan varmasti ihan tottumiskysymys. Me ei siis koeta olevamme mitään ”vaille” tai ”puutteessa” läppärileffaa katsellessa – meille se on just sitä, miten leffoja on (meillä) tapana katsella. Sillä tavallahan niitä leffoja (meidän näkökulmasta) katsellaan!

Saas nähdä, tuleeko meille vielä joskus oikean telkkarin tarve. Jos tulee, se kahdeksan vuoden takainen seinävaatesysteemikeksintö on vielä ihan kelpoidea, joten ehkä me sitten kaivetaan taas se ajatus naftaliinista blogiarkistosta.

Mutta en ihan heti saa mieleeni, että miksi ja miten meillä sellainen tilanne syntyisi.

Näin telkkariskenestä tipahtaneena tulen muuten välillä miettineeksi, että kuinka pitkään se sellainen ”isompaa ja isompaa” -trendi jatkuu?

Vieläkö vaan vaihdetaan isompaan – ja tuleeko jossain vastaan raja? – vai huomaako kenties joku muukin, että hei tästä läppäriltä näkee kaiken, mitä tarvitsee ja poistaa sen järkälelaitteen pois siitä olohuonetta dominoimasta…?

Mitenkäs teillä: onko telkkaria ja kuinka monta? Vai löytyykö samanlaisia telkkarittomia läppäriruudunkäyttäjiä niin kuin me ollaan?

 

PS. Jo vuonna 2014 meidän telkkariratkaisu oli tällainen.

PS2. Ja muuten niinäkin vuosina, kun meillä oli telkkari, siihen ei ollut joko piuhaa tai se piuha ei ollut kytkettynä. Vuonna 2013 elettiin 11 päivää tv-elämää ja näin hyvin se silloin meni.

 

15

You Might Also Like

 • Kata
  2.2.2022 at 15:39

  Meilläkään ei ole telkkaria, vaan videotykki ja PlayStation pyörittämässä elokuvat ja sarjat. Ei ole kaivattu, ja tuntuu että leffojen ja sarjojen katsominenkin on ”laadukkaampaa”, kun ei vaan jämähdä tavan vuoksi sohvan nurkkaan katsomaan sitä mitä tulee. Kyllä meillä silti paljon elokuvia katsotaan, eikä tunnu että tämä olisi yhtään elämää rajoittanut :)

  • krista
   2.2.2022 at 18:49

   Haa, ai PlaysStation voi pyörittää leffoja ja sarjoja – tää on mulle ihan avaruusteknologiaa :D Siinä on siis… netti? Ahhhahaha mä oon pihalla nosita :D

   Joel on kans joskus maininnut videotykistä, joskus ehkä silloin aikoinaan yhteenmuttaessa enemmän. Ehkä joskus :) (haha meillä ei ole kyllä yhtään paljasta seinäpintaa) Mutta joo sama fiilis, ei tunnu yhtään elämää rajoittavalta – ja mua kans häiritsi sen ”minkävaanohjelmavirran” eteen jumittuminen. Tosin nyt tietysti jumitan netissä senkin ajan :D Ja sit mua häiritsi myös se iso möhkäle olohuoneessa – protestoin jotenkin sitä vastaan, että telkkarin paikka määrittäisi koko olkkarin sisutuksen (sohva, josta näkee telkkariin jne), ja vaikka kuinka pyöritti meidän olkkaria, aina telkkarin paikka tuntui jotenkin huonolta ja häritsevältä. Ei sitä edes katsottu, keräsi pölyä vaan ja tulipaloriskiä :D

 • Hanna
  2.2.2022 at 16:02

  Mä katson suurimman osan sarjoista puhelimen näytöltä vaikka meillä on telkkari 😄

  • krista
   2.2.2022 at 18:51

   Haha, sä oot mennyt vielä pienempään näyttöön! :) Mä kans silloin tällöin katson dokkareita kännykältä kuulokkeilla ja vaikka neulon samalla – etenkin jos on sellainen aihe, että en halua, että lapset tulee kuikkimaan, että mitä sa katsot. Mutta aika harvoin kuitenkin, eniten se on meillä just läppäriltä silloin, kun lapset nukkuu.

 • A
  2.2.2022 at 18:34

  Meillä on telkku (öö, ehkä 50 tuumaa, sellainen joka oli silloin muutama vuosi sitten paras hinta-laatusuhde, siis nykytelkkumittakaavassa pieni…ruudut ei muuten varmaan pienene valmistusteknisistä syistä, muistelen lukeneeni siitä jotain juttua, että on kustannustehokkaampaa tehdä isohkoja ruutuja vs. pieniin 20-30 tuumaisiin, mistä johtuen pienet on suhteessa kalliimpia). Aika vähän katsotaan lineaarista telkkua, enempi netin kautta suoratoistoa (tällä hetkellä HBO Max, Netflix, Areena, Ruutu+, välillä jotain muuta, jos on ilmaisia kokeiluja ;)). Telkusta myös pelataan xbox-pelejä ja katotaan Youtubea.

  Mut on meilläkin telkut vähenemään päin, edellisessä kodissa meillä oli telkku sekä aikuisten makkarissa, että olkkarissa (olkkarin telkkua katsoi lapsi, makkarin telkkaria aikuiset illalla…koska olkkarissa ei voinut, kun lapsi ois herännyt). Molemmat telkut muutti uuteen kotiin, mutta muutaman kk jälkeen tajuttiin, että toinen telkku on asentamatta ja ei oo sitä kaivattu –> lähti kiertoon ja on kyllä hyvä juttu, makkari on pyhitetty nukkumiseen vaan, tykkään (makkarissa ruudut vilkkuu ainoastaan sähköisten kirjoja lukiessa ja tietty, kännykät on kans, haha, muttei tv:tä). Sitä en kyllä hiffaa, että ”hienoissa kodeissa” olkkarissa ei oo telkkua (tai se tuntuu siltä, jos joku sanoo haaveilevansa siitä, että olkka ois telkkuvapaa, kun itse en tosiaankaan haaveile moisesta).

  Meilläkin oli kyllä aika, jossa tuijotettiin ohjelmat 13-tuumaisen läppärin ruudulta. Sitä kesti aika pitkään, tää oli vanhassa kodissa kun lapsi oli pieni ja olkkarissa ei voinut katsoa telkkua…mut sit hankittiin makkariin se toinen telkku ja kyllä se isompi ruutu elämänlaatua oikeasti paransi :D Huvittaa vaan tosiaan, että sit kun muutettiin isompaa kotiin (jossa ois tilaa useammallekin isolle ruudulle, niiden määrä väheni siihen yhteen).

  • krista
   2.2.2022 at 19:00

   Aika usein nykyihmisellä taitaa just se telkkari ollakin just lähinnä ISO NÄYTTÖ eli ei katsota sitä perinteistä telkkaria juurikaan – eli silloin tavallaan ollaan saman asian äärellä, meillä pieni näyttö, jollain muulla isompi näyttö. Tuota en muuten tiennytkään, että isot on (suhteessa? vai ihan hinnaltaankin?) edullisempia, jännä juttu!

   Mä en jotenkin ajattele, että telkkariton olkkari olisi mitenkään hieno – ei meillä ainakaan ole, haha. Barbit taas räjähtäneet tänne :D Mutta silti itseäni se telkkarimöhkäle tosiaan häiritsi, sille ei löytynyt sellaista paikkaa, että se olisi riittävän pois silmistä mutta silti tarvittaessa silmissä. Ja mulla tosiaan ärsytti se, että telkkarin paras sijainti määrittelisi muun sisutuksen koko huoneessa, jossa eniten oleskellaan (vaikkakin meillä taidetaan oleskella eniten keittiössä). Mutta jotenkin en sellaista hienousnäkökulmaa siinä näe, heh ainakaan siis omalta kohdalta :D Niin joo, meillähän keskellä olohuonetta seisoo myös mun työpöytä jumppapallotuoleineen ja kahden näytön koneineen :D Kun siis sille ei oikein muuta paikkaa ole. Että haha meidän tapauksessa joo se siitä hienoudesta :D

   Meilläkin tavallaan siitä ainoasta telkkarista luopuminen kävi samaan tapaan kuin teillä: jäi laittamatta ja sitten huomasi, että ei tarvitsekaan. Taitaa olla tosi paljon tottumiskysymyksiä nämä, eli mihin on vaan sattunut tottumaan! Ja jos siihen tulee muutos (vaikka just muuton takia tai meillä siksi, että se uuden osto jäi vaan venymään), saattaakin tulla sit puolivahingossa vaihdettua tapaa.

 • HL
  2.2.2022 at 18:54

  Löytyy 65″ tv olohuoneesta ja 50″ makuuhuoneesta. Mutta kummastakaan ei katsota tv:tä perinteiseen tapaan vaan suoratoisto-ohjelmilla (kaapelit on kiinni tosin siksi, että vanhempani voivat kyläillessä katsoa tv:tä old school -tyylillä). Lisäksi tv:t ovat visuaalisesti kauniita; Samsungin The Frame -sarjaa, joissa siis tv toimii ikään kuin tauluna kiinni ollessa. Mukava vaihdella erilaisia taideteoksia näytille ja lapsetkin pääsee siten tutustumaan taidehistoriaan, kun selaillaan kuvia. Makuuhuoneen tv toimii myös tietokonenäyttönä (nettiselaimen voi vaikka pienentää haluamaansa kokoon että ei tarvii tuijotella virallisesti 50″ koossa :D). TV voi siis olla paaaaaljon enemmän kuin se perinteinen tv.

  Ja 65″ on se otollisin koko. Me ainakin pysyimme tuossa koossa emmekä päivittäneet suurempaan viimeksi, kun uuden hankimme koska ei koettu millään tapaa tarpeelliseksi. Mutta en voisi kuvitella, että olohuoneeseen enää pienempää ottaisin :D

  Jos puolestaan näytöistä puhutaan, niin sitten löytyy lisäksi tabletti, kaksi läppäriä, lastenhuoneessa tietokonenäyttö ja neljä kännykkää. Olenkin usein puhunut lapsilleni siitä, millaisessa näyttöjen yltäkylläisyydessä he elävät omaan lapsuuteeni nähden.

  • krista
   2.2.2022 at 19:05

   Joo siis tosi iso muutos kyllä omaan lapsuuteen verrattuna näissä! Esimerkiksi just mun lapsuudessa se oli ihan vakio, että yksi telkkari per perhe (en tainnut tuntea ketään, jolla olisi kaksi), ja kanavia meillä oli Kuusamossa tasan ykkönen ja kakkonen :D Lapsuusystävä muutti Vantaalle ja heillä näkyi Kolmonen (etenkin jäi mieleen telkkarisarja Alf, jota mä en koskaan nähnyt), kyllä oli kadehdittavaa!

   Hih puhut mulle ihan kuin toisesta ulottuvuudesta: visuaalisesti kauniit telkkarit, joissa taideteoksia… Mä oon NIIN pihalla :D Mutta tosiaan niin se taitaa mennä, että kun ei jotain ole (ja ei edes tiedä sen olemassaolosta, haha), niin ei sellaista sit oikein kaipaakaan :D

   • krista
    2.2.2022 at 19:08

    OHO, mä googlasin tuon The Framen – sehän näyttää ainakin mainoskuvissa ihan vaan taululta! Jos mä menisin huoneeseen, jossa ois tuollainen, mä en varmaan edes tajuaisi telkkariksi :D Jos on siis livenä samannäköinen kuin mainoskuvissa – vaikka kyllähän siinä varmaan joku valo kajastelee…?

    • HL
     2.2.2022 at 19:51

     Se on kuin taulu! Meillä kävi tässä yksi päivä huoltomies muissa asioissa ja hän oli ihan ihmeissään meidän televisiosta :D Nimenomaan rapsutteli päätään, että onkos tuo televisio vai… Mutta siis aivan loistava ratkaisu, jos tykkää isoista näytöistä eikä kuitenkaan halua niiden hallitsevan visuaalisesti mustana laatikkona.

     • krista
      2.2.2022 at 19:56

      No hei aika nykyaikaa! Jos ois pakko (haha) hankkia telkkari, niin tuollainen ois kyllä hyvä meillekin!

 • Eija
  2.2.2022 at 18:56

  Vuosiin ei ole ollut telkkaria. Läppärin kanssa katselen elokuvat ja muut usein sohvalla pötkötellen läppäri sylissä. Parasta.

  • krista
   2.2.2022 at 19:01

   Samiksia siis, just sama kuin meillä! :)

 • 7veen ja 3veen äiti
  2.2.2022 at 20:05

  Meillä on tv, 16 tuumainen, kirjahyllyssä. Ei kovin paljon hallitse olohuonetta :D (paitsi että sohvat oli vähän pakko sijoittaa sitten vastapäätä). Olisi jopa mahdollista laittaa ovet eteen jos alkaisi häiritä. Mutta ei puolestaan löydy yhtään suoratoistopalvelua, jos YleAreenaa ei lasketa, ja sitäkin katsotaan sitten läppäriltä, jos katsotaan. Televisioruudulta katsotaan urheilua ja pikku kakkosta, pääasiassa. Ruutuja ylipäätään on vähän – se telkku, ja kaksi läppäriä. Puhelimet vielä älyttömiä. Vähän on pohdinnassa ollut tabletin hankkiminen, mutta saa nyt nähdä. Varmaan ruutujen määrä kasvaa, kun lapset tuosta vielä kasvavat, mutta koitetaan venyttää tätä vielä.

  • krista
   3.2.2022 at 14:19

   No hei sehän on siis suunnilleen samankokoinen kuin tuo meidän läppärin näyttö :)

   Mun mielestä tosi hyvä, että ootte pitäneet ruutujen määrää vähäisenä. Meillä se on kaikkea muuta kuin vähäinen, mutta johtuu tietysti siitä, että kuusi niistä (kaksi näyttöä pöytäkoneella per nenä ja yksi kannettava per nenä) on meillä työkäytössä, kun me tehdään töitä kotoa päin. Lapsilla on nyt kolmasluokkalaisella älypuhelin (tunnin puheaika, käyttää sen Whatsappissa), ja lastensarjoja katsovat sitten aikuisen kannettavalta muutamia kertoja viikossa. Ja nyt ekaluokkalaiselle on ladattu Joelin piirtopädille Ekapeli ja MollaABC.

 • Veema
  2.2.2022 at 20:11

  Meillehän aiemmassa kodissa ensimmäisenä etsittiin paras paikka kaiuttimille 🙈 Sitten vaan sisustettiin koti muuten. Kun muutettiin uuteen kotiin, sanoin, että nyt pitää kyllä sisustaa ensin ja sitten vasta laittaa kaiuttimet – taisin hävitä tän neuvottelun, koska jostain syystä se järjestys vaatikin sitten jotkut ihmetakakaiuttimet jne jne. En edes kehtaa kertoa, kuinka monet kaiuttimet meillä on sitten nykyään
  Eli joo, äänentoisto on mun miehelle sydämenasia. (Ja yksi meidän ilmasto- ja ympäristösynneistä, jota kompensoidaan autottomuudella ja vegaanisuudella (no joo, ei nyt oikeesti yks yhteen).)

  Mutta ei mekään juurikaan katsota mitään lineaarisen telkkarin ohjelmia, suoratoistopalveluista ja Yle areenasta lähinnä. Mun mielestä elokuvia ja näyttäviä tehosteita on kivempi katsoa vähän isommalta ruudulta, mutta toki ehkä mulla yksinään ei olis ihan tällaista settiä, kun mitä miehen vaikutuksesta (eli itse pärjäsin opiskeluajat pelkällä läppärillä).

  • krista
   3.2.2022 at 14:24

   Hihihi apua :D Mutta joo, ihmisillä on erilaiset kiinnostuksen kohteet ja jos sydämenasiat suuntautuu äänentoistoon, niin mitäpäs sitä kukaan ulkopuolinen on arvostelemaan – on varmasti huonompiakin (myös ympäristön kannalta) harrastuksia!

   HIh meille äänentoistosta ei olisi mitään hyötyä, kun joka tapauksessa ääni meillä on aina tosi hiljaisella, ettei lapset herää :D Aikoinaan exän kanssa meillä oli muistaakseni kyllä jotain etu- ja takakaiuttimia ja niillä oli mukamas (ainakin hänelle, haha) jotain merkitystäkin (ja iso telkkarikin oli, sitä kyllä katsottiin aivan liikaa). Mutta meidän perheen jäsenistä ei löydy äänentoistoon sen kummemmin paneutuneita perheenjäseniä :)

 • Venla
  2.2.2022 at 21:09

  Samalaisia havaintoja täälläkin. Me vietiin telkkari ullakolle puol vuotta sitten kokeilumielessä, kun se oli iso ja ruma ja teki olohuoneesta sellasen telkkarialttarin visuaalisesti, vaikka seisoikin poissa päältä lähes koko ajan.

  Ei oo tullut ikävä. Kaiken voi katsoa läppäriltäkin. Ja jos kaipaa ison ruudun taikaa, voi käydä leffassa. Ei sitä leffateatterioloa kotona tule, eikä tarttekaan.

  Never again, en tajua miksi piti olla sen telkkari näkyvällä paikalla tilaa vieden -konvention orja vuosikausia.

  • krista
   3.2.2022 at 14:31

   Joo tosi samantyyppinen kokemus! Ja mä oon AIKA varma, että tosi monella (ei kaikilla) kävisi just tämä sama kuin teillä ja meillä – eli että jos siitä kokeilumielessä luopuisi, ei sitä välttämättä kaipaisikaan. Kun kaiken tosiaan näkee läppäriltäkin.

   Eri asia sittten tietysti se, että kaikkien ei tarvitsekaan edes haluta siitä luopua, jos se tuottaa iloa elämään. Eli tän ei tietystikään ole tarkoitus olla mikään ”luopukaa telkkarista” palopuhe niille, joilla ei tällaista ”telkkariärsytystä” ole. Mutta siis tällaisessa tapauksessa kuin meillä tai teillä, että ei tykkää siitä, että se telkkari tönöttää olkkarissa alttariaan pitämässä :)

 • Auringonkukka
  3.2.2022 at 07:49

  Meillä on olkkarissa 50-tuumainen telkkari, josta perheen juniori katsoo lähinnä urheiluaiheisia Youtube-videoita ja mies katsoo joitain ohjelmia, myös suorana. Itse en katso telkkarista tv-ohjelmia lainkaan, mutta katson läppäriltä joitain ohjelmia jälkikäteen CMoresta, Ruutu plussasta ja Yle areenasta, harvoin suorana mitään. Perheen miespuoliset saattavat katsoa jotain ohjelmia tai videoita myös kännykältä. Perheen juniori kilpaurheilee, sekä yksilö- että joukkuelajeja, ja niihin liittyviä suoria videointeja tai tallenteita olen joskus katsonut myös isolta telkkariruudulta :)

  • krista
   3.2.2022 at 14:33

   Joo meillä samanlainen käyttötapa kuin teidän perheessä sulla! Läppäriltä ohjelmia jälkikäteen (tai meillä vielä enemmän ehkä suoratoistopalvelusta) siis. Mutta meilläkin varmasti, jos jollekin perheenjäsenelle telkkari olisi tosi tärkeä, niin sellainen meilläkin olisi.

 • Ppaa
  3.2.2022 at 07:53

  Vanha, hyvin pienituumainen telkkari seisoo olkkarissa tyhjänpanttina. On sillä TTK:t katsottu muutamana viime vuonna. Muuten katson kaiken älypuhelimen näytöltä. Tosi harvoin jaksan virittää läppäriltä sarjat. Suoratoistopalveluita aina välillä käytössä yks kerrallaan.

  Nauratti tässä taannoin kun Elisan tms myyjä yritti myydä telkkariin jotain netin kautta toimivia juttuja (?!). Tuumasin et ei taida onnistua ees se netti. Mutta kaikki ystävät kummastelevat meidän pientä telkkaria, et kait ne isot on edelleen in:D

  • krista
   3.2.2022 at 14:35

   Haa, meilläkin Elisan myyjät aina soittelee Joelille noita kanavapaketteja. Aloittaa hehkutuksella urheilusta – JOel sanoo, että ei ole tipantippaa kiinnostunut urheilusta eikä katso sitä koskaan. Sitten puhelu jatkuu hehkuttamalla jotain muita paketteja – Joel sanoo, että ei meillä ole edes telkkaria. Mä oon aika varma, että se myyjä ei usko :D Mutta totta se on!

   • Ilargia
    3.2.2022 at 18:07

    Mutta ei ole vielä tullut vastaan myyjää, joka ihan kertoisi, ettei usko? Nimittäin aikoinaan muuton jälkeen puoliso kävi seuraavan keskustelun puhelinmyyjän kanssa:
    Myyjä: ”Ja sit tähän tulis tällainen Elisa Viihde, voi nauhoittaa jopa kymmentä kanavaa yhtä aikaa!”
    [Välihuom. Kuka ihme haluaa nauhoittaa kymmentä kanavaa yhtä aikaa ja miksi? Lapsuudenkodissa pystyi nauhoittamaan yhtä, ja silti jäi varmaan yli 50 % nauhoituksista ikuisiksi ajoiksi katsomatta:’D]
    Puoliso: ”Joo, no meillä ei ole telkkaria.”
    Myyjä: ”Mut varmaan kohta kuitenkin hankitte, joten…”
    Puoliso: ”Ei olla hankkimassa.”
    Myyjä: ”No mutta koneelta kuitenkin katsotte tv-ohjelmia, eikö niin?”
    Puoliso: ”Ei oikeestaan.”
    Myyjä: ”Ok…tota, onko tämä joku…vakaumuksellinen valinta..?”
    *
    Ei ollut vakaumuksellinen valinta, pandemian myötä ollaan kyllä löydetty Netflixit ja Viaplayt:’D Mut tuolloin oli vain jotenkin niin paljon kaikkea muuta aktiviteettia, että ei vaan tuntunut, että aika riittäisi. Ja telkkaria ei ole ollut koskaan, osittain kun ei kiinnostanut ja osittain just ton sisustusärsytyksen takia. Lukuisat hyvää tarkoittavat sukulaiset ja tuttavat kyllä aikoinaan sellaista tarjoilivat – yllättävän monella tuntuu pyörivän jossain joku vanha ylimääräinen telkkari:D
    *
    Ja hei muuten, paljon onnea odotukseen koko perheelle! <3 Mulla menee näköjään blogien luku ja kommentointi jotenkin kausittain, ja kaikenlaisia mullistuksia ehtii tapahtua välissä.

 • Tp
  3.2.2022 at 10:31

  Meillä on televisio uutisia ja suoria urheilulähetyksiä varten. Uutiset pitää nähdä vähintään kahdesti päivässä suorana. Näitä en osaa katsoa muualta. 😊 Sarjat katsotaan tabletilta ja lapset käyttää tv:tä myös suoratoistopalveluihin.

  • krista
   3.2.2022 at 14:42

   Mä oon nyt viime vuosina alkanut katsoa uutiset (puoli ysi ja kymmenen) mun äidin luona ollessa, ja se on tavallaan ihan kivaa – vaikka siihen mennessä oon toki samat uutiset jo moneen kertaan lukenut nettiuutisista :D Mutta ikään kuin tapana. Mutta ennen tätä mun äidin luona syntynyttä tapaa (koska mun äiti katsoo), mä en ole katsonut uutisia varmaan 20 vuoteen, oho. Mutta lapsena muistan, että ne katsotiin aina!

 • S
  3.2.2022 at 19:36

  Mä erosin useamman vuoden suhteesta 2009. Käytössä ollut TV oli exän ja jotenkin omaan kämppään muutettua ei vaan tullut hankittua omaa vaikka tuolloin vielä nettivaihtoehdot oli aika paljon suppeammat.
  Kummasti sitä on elo sujunut ihan vaan yhdellä tietokoneruudulla ja nykyään kännykällä.

 • Tilia
  3.2.2022 at 20:44

  En usko, että meillä kukaan huomaisi moneen viikkoon, jos tv häviäisi olkkarista. Aika harvoin on enää yhteisen katsomisen hetkiä koko perheellä. Itse kyllä katson nykyään tietokonetta niin kylläkseni etätöissä, että sikäli telkkari on ihan kiva vaihtoehto olemassa. Elin kyllä kaikki opiskeluvuodet kokonaan radion varassa, joten en ole telkkariin kovin kiintynyt ollut koskaan. Eiköhän ne jättikokoiset töllöt ole muodista jo menneet ja videotykit nyt ainakin. Meidän lapset eivät pienempinäkään koskaan oppineet sihen, että joku Pikku Kakkonen pitäisi katsoa joka päivä tiettyyn aikaan tv:stä. Itse asiassa kerran muksu suorastaan suuttui, kun joku uutispätkä tuli suorana uutisista, jonka olisi halunnut kelata uudestaan alkuun, niin kuin oli tottunut DVD:iden kanssa tekemään.

 • Pitkätossula
  4.2.2022 at 10:27

  Mainiota! Minäkin voisin ehkä elää ilman telkkaria, mutta ilman puhelinta olisi kyllä tosi outoa. Olen ilman muuta enemmän koukussa someen kuin telkkariohjelmiin.

 • Sara
  10.2.2022 at 16:27

  Mulla ei ole ollut telkkaria sitten vuoden 2009, tai oikeastaan siis ikinä sen jälkeen kun muutin pois vanhempien luota. :D En ole ikinä kaivannutkaan. Tuohon aikaan suoratoistopalveluja ei ollut juurikaan, mutta laittomasti lataamalla sain katsottua kaikki leffat ja sarjat mitä halusinkin. Telkkarille ei ikinä tullut tarvetta, nykyään oon sen sijaan Netflixin ja HBOn yms suurkäyttäjä.

  Mulla ei myöskään tällä hetkellä ole omaa läppäriä, ja työkoneellani pystyn katsoa vain tiettyjä palveluita (asun Portugalissa ja työkone kryptattu firman VPN:ään, joten geoblockit yms tulevat usein vastaan), joten katson pääsääntöisesti kaiken iPhonen näytöltä :D Oon niin tottunut siihen, etten ees osaa kaivata isompaa näyttöä hahhhaha.