Kymmenen päivää myöhemmin

Kesä on jatkunut. Elämä on jatkunut.

Pettymys ja suru siirtyivät taka-alalle, kun päälle jytisi ihan toinen tunne. Katsellessani kahta leikkiväistä ja kesäpuuhastelevaa lasta – joita toki olen arvostanut kaikki nämä vuodet – ylitse vyöryi rakkauden ja ihmetyksen aalto. Miten voi olla niin valtavan onnekkaasti, että me olemme saaneet kaksi tällaista ihmettä!

Kaksi omana persoonanaan täydellistä pientä ihmistä.

Kun näen lastenvaunuja työntäviä tai taaperoita rannalla paimentavia en tunne ripaustakaan surua tai katkeruutta – meitähän on onnistanut jo kahdesti – vaan haluaisin hihkua, että katsokaa, oi ihme! Teillä on uuden ihmisen ihme, voi onnelliset, voi elämä, voi ihana maailma!

Viimeisen kymmenen päivänä aikana elämä on siis jatkunut.

Näiden päivien aikana on…

…vietetty juhannusta pari päivää myöhässä. Askarreltu kukkakoristeita, ripustettu viirit mökille ja syöty kaupan valmispakastekakkua. (hyvää)

…syöty jätskikiskan tötteröjäätelöitä. Pieni suklaa kupissa, kaksipalloinen vanilija ja mansikka aidossa vohvelissa. Pieni päärynä kupissa, iso vanhanajan mansikka aidossa vohvelissa.

…polskittu uimarannalla.

…viety luonnonkukkia mökille ja ihmetelty niistä huumaantuneita pörriäisiä ja perhosia.

…luettu loppuun tiiliskivikirja, joka siihen asti oli tuntunut sivumäärältään ikuiselta niin että ihan yllättyi, kun se todellakin loppui kesken viime viikonlopun.

…syöty pastaa penkin alla.

…ratsastettu keppihevosilla pikkuvaatteissa ulkona vielä iltakymmeneltä. Kesäillat!

…hoettu rannalla, että ”ei nyt pitäisi sataa” mustien pilvien vyöryessä ylle. Vielä ensimmäisen puolen tunnin ajan vähätelty, että ”no ei tässä varmaan kovin paljon sada” ja vasta sitten muistettu, että unilelusika jäi ulos terassille ja lähdetty sitä hukkumiselta pelastamaan.

…ongittu laiturilta sekä keppiongilla että oikealla ja oltu tyytyväisiä, että kalaa ei tullut.

…syöty pitsaa, jossa oli surutta päällä homejuustoa ja äidin (ex)alkoholittomassa siiderissä liraus bacardia.

…unohdettu vuosipäivä.

13 vuotta yhdessä, oho! Tai no 13 vuotta ja kolme päivää. No, juhlitaan sitä joskus myöhemmin, ei se niin kuukauden päälle ole näissä vuosissa.

49

You Might Also Like

  • Anna A
    6.7.2021 at 17:32

    Ihanaa kesää :)

    Samoja puuhia täälläkin.. ja samoja mietteitä noista kahdesta pikkuapinasta :D :D
    Luvassa on vielä lukemattomia jätskejä, grilliherkkuja, riippumatossa luettuja kirjoja sekä uinti- ja eväsretkiä.