Hei ei kai ole jo liian myöhästä antaa loistovinkkiä juhannuksen ruokapöytään…?
Ai on?
Äh, sori. No, annan sen vinkkini silti.
Söin nimittäin just äsken jotain niin älyttömän hyvää, että kun sitä tipahti kuvaa ottaessa vahingossa kameran päälle, nuolin sen kameran.
Saanko esitellä, Joelin improvisaatioresepti: varhaiskaalitzatziki.
Varhaiskaalisesonki on kuulemma juuri käynnissä ja sitä saa kaupoista vielä hetken aikaa – ja Joel keksi käyttää sitä keskeisenä ainesosana tzatzikiin. Ja toimi! NAM!
Joelin varhaiskaalitzatziki
3 dl turkkilaista jugurttia
100 g pieneksi silputtua varhaiskaalia
50 g pieneksi silputtua kurkkua
1,5 rkl valkosipulimurskaa
Sekoita. Nauti.
Ja kuulemma suolaa voi lisätä, jos siltä tuntuu.
Kuvassa kyseinen varhaiskaalitzatziki mun lounasannoksessa, bulgurin ja tofu-paprika-kevätsipulipaistoksen (ja cavan) kanssa:
Nam.
Herkullista juhannuksen jatkoa! <3
15
Vaahterakatu24
25.6.2016 at 06:37Kuulostaa ihan järkyttävän hyvältä. Täytyypä kokeilla joskus!
krista
25.6.2016 at 10:30Joo ON ihan järkkyhyvää! Söin yöpalaksi vielä uusien perunoiden kanssa, mmmmmm!
sari
25.6.2016 at 11:09Tyhmyri kyselee, että laitetaanko kaali sellaisenaan vai kiehautetaanko hetken pehmeämmäksi? :O
krista
25.6.2016 at 11:52Sellaisenaan vaan! Pienenä silppuna sekaan :)
jhhh
25.6.2016 at 15:40Namnam! Vitsit nyt tekis mieli maistella sekä tätä että sitä sun maitomömmökahvia:D. Pitäiskö lähtee abc:lle ostoksille ihan sitä varten:P? P.s. Näin teiät viime vkl Kuopion torilla, näytti ihan huippuhauskalta se bollywood!
Puumis
27.6.2016 at 11:14Kiitos tästä! Just eilen grillatessa päivittelin, kun ei ole mitään semmoista kivaa ja kevyttä, mutta kuitenkin maukasta lisuketta grilliruokien kylkeen. No nyt on!!!
krista
27.6.2016 at 11:27Ihan mahtavaa, kantsii kokeilla! :)
possu
27.6.2016 at 15:07Jos haluaa hifistellä kaalin kanssa, sitä kannattaa puristella pilkkomisen jälkeen. Pehmenee hiukan ja on vähän mehukkaampaa. Toimii myös ei-varhaiskaalin kanssa. Kiitos vinkistä suvun keittiömestarille!