Hedelmälaatikkojen uusi elämä

Läheisen kaupunginosan luomupiiristä ilmoiteltiin keväällä, että heillä oli käytettyjä hedelmälaatikoita kertynyt röykköiksi asti – että olisikohan jollakulla jatkokäyttöä tällaisille.

No todellakin olisi!

Hain meille laatikoita kolme kappaletta. Useammallekin olisi varmasti löytynyt käyttöä, mutta en raaskinut ottaa enempää, koska arvelin, että hakijoita tällaisille on varmasti muitakin.

Olin alun perin ajatellut näitä hedelmälaatikoita istutuskäyttöön, mutta ne paljastuivat livenä katsellessa kuitenkin sen verran hentoisiksi ja harvoiksi, että sellaiseen ne eivät sitten tuntuneetkaan kovin sopivilta. Mutta kyllä mä varmasti jotain keksin, ajattelin.

Ja keksinhän minä. Nyt juhannuspäivinä oleilimme ensimmäistä kertaa tälle kesälle enemmän tuossa oman pihan katveessa, ja yhtä äkkiä kaikki laatikot löysivät kuin itsestään uudet käyttötarkoituksensa.

Ensimmäinen laatikko pääsi hiekkalelujen säilyttäjäksi:

hedelmälaatikko

Huomatkaa myös MacGyver-henkinen hiekkalaatikonkansiratkaisu – halpishiekkiksen alkuperäinen kansi lahosi yhden talven aikana.

Toiseen laatikkoon vastaavasti oli näppärä kerätä tyttöjen uimalelut kumiallaspolskimisten jälkeen:

pihalelut säilytys laatikko

…ja polskinnan aikana (eli kunnes Seelalla oli siniset huulet ja kalisevat hampaat, vaikka ”ei ole yhtään kylmä”) laatikko pääsi pöydäksi erään äiti-ihmisen jääkahville.

hedelmälaatikko pöytä
Mutta kolmannen laatikon käyttötarkoituksesta olen kaikkein eniten ylpeä. Tämähän on kohta ihan sisustusblogimeininkiä hei!

Koska – tadaa:

istuintyynyt säilytys laatikko

Täydellinen puutarhan korituolien istuintyynyjen säilytykseen!

Olen kuullut, että vastaavia voi hyvällä tsägällä saada vaikkapa torimyyjiltä ihan vaan pyytämällä – toisen roska on toisen käyttöesine! Nämä meidän laatikot eivät ole siis vahvoja eivätkä varmastikaan kovin monivuotisia. Mutta juuri tällä hetkellä puutalon pihalla oikein hyödyllisiä!

14

You Might Also Like

 • M-M
  27.6.2016 at 15:13

  Mä haluaisin kans tuommoisia laatikoita ☺ Niitä vain harvemmin näkyy missään.

  • krista
   27.6.2016 at 15:50

   Kantsii katsella torimyyjien pöytien alle ja kuulemma joskus myös kaupasta pyytämällä tällaisia saattais saada! Huvikseni myös googlailin, ja myy tällaisia (paitsi tietty jykevämpilaatuisia) jotkut sisustuspaikatkin, mutta hintakin on sitten aika suolainen… Ainakin näissä, mitkä silmään osuivat vs. se, että nää oli ilmaisia :)

 • hankriste
  27.6.2016 at 18:11

  Mua kuumottaa noi laatikot lasten kanssa – ainakin sen jälkeen kun oma pieni neropattini otti, käänsi laatikon nurin, nousi päälle seisomaan ja sai aika monta naarmua ja tikkua jalkoihin ku eihänse kestänt :D

  • krista
   27.6.2016 at 20:41

   Huijui! Täytyykin olla tarkkana, kiitos varoituksesta!

 • Riikka
  27.6.2016 at 23:53

  Hehe, hauska postaus! Nämä laatikot ovat kuulemma tooosi hyviä sytykkeitä myös, jos on vaikkapa puulämmitteinen sauna. Kiva kun sinä ja muutkin hakevat laatikoita, lisää tulee joka keskiviikko ja meinaavat jäädä riesana pyörimään meidän takahuoneeseen. T. Luomupiiriläinen ;)

  P.S. Olen se sama tyyppi joka haki teiltä vanhan imurin :D

  • krista
   28.6.2016 at 09:54

   Joo hei totta! Ja me myös talvisin kakluunia lämmitellään :)

   Kiitos vielä laatikoista! Ja toivottavasti imurista on hyötyä, meille oli niitä jäänyt nurkkiin ihan liikaa pyörimään. Vieläkin on kolme plus yksi toimimaton varsi-imuri, jota en raaski roskiinkaan heittää :)

 • Suvi
  28.6.2016 at 21:20

  Ranskalainen purjo tulee just tollasissa laatikoissa kauppoihin. ;) Satokausi vaan kohta siirtymässä Hollannin kautta Suomeen.

  T. Hevi-osaston myyjä.