Uutta leikkihuoneessa

Alkukesästä täällä puutalossa koettiin jokin outo energiabuustisiivoushulluus, jonka jäljiltä alakerran rojuläjä takaisinorganisoitui lasten leikkihuoneeksi – täällä kuvia silloin juhannuksen alla.

Leikkihuoneeseen jäi kuitenkin silloin yksi isompi ongelma: se oli nimittäin pimeä. Se sijaitsee talon varjoisalla puolella ja sen väritys valittiin alunperin työhuonekäyttöä ajatellen. Vaatekaappien ovet olivat tummaa puuta. Huonetta valaisi vain yksi himmeähkö pallolamppu ja lisäksi epäkäytännölliset jalkalamput, jotka veivät ärsyttävästi lattiatilaa lelukoreilta ja leikeiltä

Kesän harvoina sateisina päivinä meillä kuitenkin pikkuhiljaa tapahtui pientä fiksausta.

Idea oli siis tapetoida kaappien ovien ”peiliosuudet”, jotta niistä tulisi vähän vaaleammat. Lapset saivat valita tapetin, ja toiveissa oli vaaleanpunaista, perhosia, kukkia ja lintuja.

Lähimmäs tätä toivetta päästiin tässä Pip Studion pinkissä ihanuudessa – tosin perhosista jouduttiin tinkimään.

Jonkin aikaa pähkäilimme, että pysyykö tapetti ovessa ihan noin vain: vai pitäisikö ensin tapetoida johonkin levyyn ja kiinnittää levy nauloilla oveen – tai ehkä hioa kaapinovea vähän. Hionta ei kuitenkaan näyttänyt tekevän juuri jälkeäkään oveen, joten Joel totesi, että siitä vaan tapettia pintaan.

Ja hyvin ovat toistaiseksi pysyneet.

Tapettirullasta leikattiin siis vain ensin oikean kokoiset palat…

…ja sitten liisteröitiin ne ovien peileihin. Kas näin:

Myös luottosähkömies saatiin paikalle katsomaan huoneen valaisuratkaisuja. Päädyimme siihen, että fiksuinta on jakaa huoneen kattopistoke ikään kuin kolmeen osaan – näin saatiin siis tällainen kattolamppukolmikko.

Lampunvarjostimet lapset saivat taas valita; ja se tapeteista puuttumaan jäänyt perhonen pääsi sitten lennähtämään kattolamppuun:

Lisäksi ”lisäauringoksi” sähkömies asensi ikkunaseinän katon rajaan tuollaisen valolistan. Näistä kuvista sitä ei välttämättä ihan näy, mutta etenkin tuon valolistan vaikutus huoneen valoisuuteen on valtava!

On nyt sitten väriä ja kukkaa ja perhosta ja lintua ja raitaa ja prinsessanlinnaa ja kaikenlaista. Verhot ehkä tuonne jossain vaiheessa voisi myös vaihtaa vaaleammiksi.

Katselin jo vähän erilaisia krokotiiliverhoja, mutta ihan ei sattunut silmiin sellaista, joka olisi vaihteeksi sopivan krokotiilistä, mutta kuitenkin edes lähellä tätä vär… …haha, no ei tässä mistään värimaailmasta voi enää puhua. Aikamoinen sekametelisoppa.

Joo tota on selvästikin leikkihuone tämä tässä, ei voi erehtyä.

33

You Might Also Like

 • Tilia
  3.9.2018 at 15:33

  Huhhuh mikä pikkutyttöjen onnela, onneksi meillä on tämä pinkki-perhos-rimpsu-hörhötysvaihe jo ohi. :) Tuleeko tästä vuoden päästä koululaisen huone?

  • krista
   3.9.2018 at 15:47

   Joo alkaa olla jo aikamoinen… …hörsylä :D Mä luulen, että tämä pysyy tällaisena yhteisenä leikkipaikkana vielä useamman vuoden – tyttöjen omat tilat rakentuu jossain vaiheessa yläkertaan eli todennäköisesti (tämä on mun visio) vaatehuoneesta tulee aikuisten pikkumakkari ja yläkerran iso tila (nyt yhteismakkarissa) muuttuu lasten nukkumiseen ja läksyjen tekoon pyhitetyksi. Sekin vaihtoehto on, että tästä tulisi joskus aikuisten makkari ja lapsille tulisi koko yläkerta omaksi valtakunnaksi – tai sitten se palautuu jossain vaiheessa takaisin työhuoneeksi, mua nyt jonkin verran rassaa tämä ”työkone keskeillä olohuonetta” -malli.

   • Karina
    4.9.2018 at 11:10

    Meilla on molemmilla lapsilla – vanhempi nyt jo viidennella – omissa huoneissa kirjoituspoyta mutta yha ne laksyt tehdaan keittion poydan aaressa :) Se on itse asiassa alakoululaiselle meilla ainakin ollut hyvakin, niin vanhemmat ovat siina lahella apuna jos tarvitaan. Luulisin etta ylakoulussa sitten on enemmankin tarvetta sille oman huoneen kirjoituspoydalle jolle sen oman lapparinkin voi sitten istuttaa.
    Nyt se kirjoituspoyta on sitten taynna kaikenlaista leikkia ja piirustustyomaata jne.

    • krista
     4.9.2018 at 13:12

     Mun mielessä on aina ollut sellainen idyllinen mielikuva, että koululaiset tuossa meidän keittiön pöydän ääressä läksyjä tekevät <3 Mä itse tein aina koulupöydän äärellä, mutta varmaan ne tavat ja käytännöt syntyvät sitten tilanteen mukaan. Mutta siis käytännössä mun mielestä kans se keittiön pöydän ääressä puuhastelu tuntuu ihanalta ajatukselta <3

     • Karina
      4.9.2018 at 20:55

      Ma tein kanssa aina koulupoydan aarella mutta ehka se oli myos se aikakausi. Mulla myos vanhemmista ei yleensa muistaakseni ollut mitaan apua laksyissa :D Isakin kun kyselu kokeisiin niin aina se kyseli niita kysymyksia joita siihen kokeeseen ei varmasti tulisi ;)

 • Anna
  3.9.2018 at 15:41

  Kaapeista tuli tosi hyvän näköiset (vaikka en vaaleanpunaisesta itse tykkää) :) Tosin pakko sanoa että oranssi ja vaaleanpunainen ovat vähän riitaisa pari, mutta ehkä he löytävät sovun ja yhteisymmärryksen. Ehkä hennon vaaleanpunaisen lisääminen (vaikka niihin verhoihin) toisi näiden kahden värin välille paremman tasapainon kun oranssi on niin voimakas väri että pyrkii juyräämään toisen alleen. Mutta leikkihuoneessahan saa vähän hullutella värien kanssa ;) Ja miksi nyt ei saisi muuallakin. Mutta varsinkin leikkihuoneessa.

  • krista
   3.9.2018 at 16:21

   Joo mäkään en todellakaan olisi laittanut pinkkiä ja oranssia samaan kimppaan :D Ehkä epäparisin väriyhdistelmä, mitä kuvitella saattaa! Muuutenkin tuo työhuoneen alkuperäinen väritys (jossa oli siis oranssi-tumma punainen-tumma puu- valkoinen) eli meidän ns. Afrikka-värikartta (huoneen työhuone/kirjasto-look täällä, silloin tämä oli meidän aikuisten silmää miellyttävä: http://www.puutalobaby.fi/operaatio-huone-kerrallaan-osa-4-kirjasto/ ) ei istu millään tavalla tuohon muovileluestetiikkaan prinsessalinnoineen, omg :)

   Jos olisi sisustushifistelijä, niin varmaan maalaisi seinät uusiksi ja lattian myös, mutta me todettiin heti tätä leikkihuonetta tehdessä, että tämä saa mennä tälleen mahdollisimman helposti. Koska tämä tosiaan palautuu varmaan työhuoneeksi siinä vaiheessa, kun lapset viihtyvät jo kahdestaan yläkerrassa leikeissä. Tää oli vähän sellainen hätäriratkaisu, täällä siitä: http://www.puutalobaby.fi/huonejarjestys-muutos/ :)

   Ja joo, mä kans mietin sitä, että jos verhoissa olisi aika hempeää vaaleanpunaista ja valkoista, niin ehkä se myös vähän raikastaisi vaikutelmaa! Yritin jo kesällä etsiskellä sellaista liukuväriverhoa, jossa olisi yläreuna valkoinen ja alareuna pinkki – mutta en löytänyt mistään. Kuviollinen olisi jo vähän… …liikaa…kaikkea :D Mutta liikaa tämä on jo nyt! Mutta just noin niin kuin sanotkin: leikkihuoneessa saa ollakin :D Lasten mielestä se on IHANAA :D

   • krista
    3.9.2018 at 16:30

    Hahaa, pakko vielä jatkaa! Katselin itse (vähän haikeudella) tuota vanhaa postausta meidän kirjaston alkuperäisestä tilasta – ja sitten huomasin, että oon kirjoittanut, että värikartta lähti Joelin Etelä-Afrikasta ostamasta puisesta antilooppipatsaasta. Ja kun katsoin patsasta tarkemmin: värit tumma puu, punainen, oranssi, valkoinen – ja sillähän on PINKKI KIELI :D Hahaa! Ihan selvästi tämähän on siis ihan SUUNNITELTU JUTTU HEI :D :D :D

    • Anna
     3.9.2018 at 20:59

     Antilooppi antoi siis tuonkin värin :D
     Hyvin ymmärrettävää ettei muutaman vuoden väliaikaisratkaisun takia halua eikä ole edes minusta järkevää alkaa maalailla seiniä. Yksi mikä tuli kanssa mieleen että jos laittaisi lasten piirustuksia tai jotain julisteita yms. seinille niin että se lopulta peittäisi suurimmat oranssit pinnat. Mutta ihan varmasti myös silmä tottu ja niin kauan kun asukkaat ovat tyytyväisiä niin eihän sillä edes ole väliä.

   • Tulipa mieleen
    3.9.2018 at 16:58

    Eksää joskus harrastanut vaatteiden värjäystä tekstiiliväreillä? Niillä vois halutessaan puutalon pienessä askartelunurkassa tehdä liukuväriverhot :) Esim http://keltainenkahvipannu.blogspot.com/2017/03/diy-dipatut-verhot.html?m=1

    • krista
     3.9.2018 at 17:15

     No hei just tätä mä viime kesänä kaavailin! Mietin, että löytyisikö vanha pinkki värikin vielä jostain… Tosi onnistunut toteutus tuossa linkissä, vau! Ehkä pitäisi tosiaan tehdä itse!!!

     • Miitu
      3.9.2018 at 19:52

      Etsää haluais pinkkejä verhoja oransseilla pikkukukilla 🙈

     • krista
      3.9.2018 at 19:57

      No värit ainakin täsmäisi – ja kukat :) Niitähän tuolla ei vielä olekaan tarpeeksi, haha :D Ai mitä, onko teillä ylimääräisenä vai oliko se yleinen vinkki…?

     • Miitu
      3.9.2018 at 21:57

      Löytyy jopa ylimääräisenä. Tein kuopuksen huoneeseen raskaushuuruissani, mutta ne oli liian leveät siihen ikkunaan (suorat, n. 70 cm leveät), eikä nyt aivan tämän lapsen näköiset lopulta muutenkaan. Hää tykkää kans dinosauruksista ja krokotiileista (vaikkei nyt aivan yhtä suuri fani oo), mutta punasävyistä kirkkaanpunainen on mieluisampi kuin pinkki tai hempsukka vaaleanpunainen.

     • krista
      4.9.2018 at 13:15

      Laita hei kuvaa jotenkin, voisin mielelläni vilkaista! Jos siis tuntuisi olevan sennäköinen, että istuisi tuohon :)

 • Essi
  3.9.2018 at 17:00

  Kysyisin tuosta sähkömiehestä, mistä firmasta hän on? Tehdään itse keittiöremppaa ja sähkömiehelle olisi tarvetta. Ollaan googlailtu, mutta ei oikein osata valita. :)

  • krista
   3.9.2018 at 17:14

   Tästä läheltä Arabianrannasta ATS-asennus, Arabian kauppakeskuksen vieressä. Hyvä (ja jo tutuksi tullut) asentaja ja tulee joustavasti, on tehnyt meille jo monia sähköhommia :)

   • Essi
    4.9.2018 at 07:31

    Kiitti tiedosta! :)

 • Onneli Winter
  3.9.2018 at 19:48

  Väriyhdistelmissä ei mitään vikaa kunhan asukkaat viihtyvät :) Ihana tapetti ja ihana huvikumpumeininki <3

  • krista
   3.9.2018 at 19:57

   Joo erityisesti nyt, kun tuli lisää valoa, niin viihtyy <3 Lapset toki ei olleet pimeydestäkään moksiskaan, oli kuulemma vaan hyvä kaikenlaisen diskoilun kannalta :D

 • Lilah
  3.9.2018 at 21:33

  Meillä myös aikanaan tehtiin yläkerrasta lasten valtakuntaa, mutta kas,edelleen ne tekee läksyt keittiössä. Ja levittävät pelit mieluiten yläaulaan tai olohuoneeseen. Ja silloin kun linnoittautuvat yläkertaan omaan huoneeseensa, mä alan pian kaivata niitä. Tässä välissä oli myös hetki, vuosi pari kai, jolloin niillä oli mahtavat leikit usein ylhäällä. Tilanne elää siis ihan koko ajan enkä näe mitään stabiilia tilaa niin kauan kuin lapset asuu kotona 😀

  • krista
   4.9.2018 at 13:21

   Just näin <3 Meilläkin siis leikkihuone tuli alakertaan työhuoneen tilalle aika spontaaninan ratkaisuna, koska lapset (ainakin just tässä vaiheessa) kuitenkin haluaa leikkiä tässä lähellä meitä. Varmasti tulee sekin aika, kun ei saa häiritä :) Ihan hyvä elää vaan näissä mukana, ja huonejärjestelythän joustaa. Näin mä ainakin ajattelen, että esimerkikisi tämä olohuoneen valtaava työpöytä ei tässä ihan lopunelämää ole :) Tietysti jos tilaa ois rajattomasti, niin kaikelle ois tilaa, mutta hyvin mahdutaan näin joustavuudella tähänkin :)

 • Eeva
  8.9.2018 at 21:05

  Oisko linkkiä millainen tuo valolista on? Merkkiä tms. Voiko siihen vaihtaa ledit vai pitääkö ostaa koko valo aina uus?

  • krista
   8.9.2018 at 22:30

   Kääks ei muuten olekaan tuosta MITÄÄN käsitystä :D Ois varmaan pitänyt kysyä tuo vaihto… Mutta ehkä vaan hätäriviestitän sähkömiehelle, jos joskus pitää vaihtaa :) Se siis hoisi ihan kaiken, me vaan maksettiin lasku ja sanottiin kauniisti kiitos :)