TOP-kympissää-supistus-ääää!

Heh tämän bloggauksen aihe on nyt suht kaukana siitä, mikä mun mielessä (”joko se syntyy?”, ”koska se syntyy?”, ”koska HEMMETISSÄ se syntyy?”, ”paljonks se supistusväli nyt oli?”, ”oliks toi lapsivettä?”) oikeasti päällimmäisenä liikkuu.

Mutta! Silti mä nyt aion kirjoittaa tän.

Nimittäin sähköpostiini oli näköjään äsken Kättärillä käydessäni tullut meili, jossa kerrottiin, että Puutalobaby on tällä hetkellä sen Aussie Blog Awards -äänestyksen (Reader’s Choice) TOP KYMPISSÄ!

Jee (supistus) jee!

Viime vuoden yleisöäänestysvoittaja (NaaG) oli kuulemma spurtannut voittoon viimeisellä äänestysviikolla lukijoitaan äänestysmuistuteltuaan, joten hitsi minä myös: jos et ole vielä Puutalobabyä äänestänyt, niin SAA ÄÄNESTÄÄ! :)

Täällä: http://www.lily.fi/aussie/?post_type=blogit&vote&p=648

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan luksusristeily (arvo 600 e) ja Aussien hiustenhemmottelupaketti.

Viime vuoden Lily-voittajat.

Heh se gaala on muuten 11.4. – eikä mulla ole mitään käsitystä, että pääsenkö sinne… Ilmoittauduin nyt just äsken kuitenkin. Kai tää nyt siihen mennessä on syntynyt?!?

Ja mulla ei ole mitään päällepantavaa. Oikeasti. Enhän mä hemmetti vie edes tiedä, minkä kokoinen mä silloin olen…

 

 

PS. Niin joo, piipahdin äsken Kättärillä – soittelin sinne iltapäivällä, kun oli supistanut puoli tuntia yhtä mittaa, ja sieltä neuvottiin käymään päivystyksessä tilannetsekkauksessa… Too much information -osuus: sormelle auki. Että voi vielä kestää, tai sitten ei. Huokaus.

PSS. Mä oon AIKA varma, että mä oon näistä gaalaehdokkaista ainoa, joka on sujuvasti kertonut kohdunsuun sormeilusta ja gaalapukeutumisesta samassa bloggauksessa :D

1

You Might Also Like

 • Anna-Reetta
  1.4.2014 at 17:25

  Hei mahtavaa! Toivottavasti Seela tulee maailmaan ennen gaalaa :D

  • Anna-Reetta
   1.4.2014 at 17:26

   Et nyt vaan niitä mattoja pesemään ja mitä muita vanhoja kikkoja onkaan!

   Tosin mun täti sai mun kummitytön syntymän käynnistymään pomppimalla trampoliinilla. Et tää tyyli sopis sulle ehkä paremmin. :D

 • Pari sannaa
  1.4.2014 at 17:33

  PSS. Mä oon AIKA varma, että mä oon näistä gaalaehdokkaista ainoa, joka on sujuvasti kertonut kohdunsuun sormeilusta ja gaalapukeutumisesta samassa bloggauksessa :D

  Eiks toi jo yksin riitä perusteluksi sille, miks sun pitäis voittaa…? 

  • CougarWoman
   1.4.2014 at 21:05

   Kyllä pääsee kun vetää sen postinumeron hatusta, tiesi tanskalainen ystäväni kertoa – eli eikun äänestämään vaan. ;)

 • Emmi Nuorgam
  1.4.2014 at 17:37

  Jatketaan nyt tällä too much information -linjalla: etkö sä siis oo vielä ollut ”sormelle auki” vaikka oot ollut vuodelevossa ja kaikkea?  

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   1.4.2014 at 17:42

   Samaa minäkin heti mietin kun uudelleensynnyttäjiä on liikenteessä viikkotolkulla niin että kohdunsuu on sen 1-2 cm auki?!?! Itsellä kohdun ulkosuu on ollut auki sormelle toisessa ja kolmannessa raskaudessa jo ekassa lääkärineuvolassa rv 14.

  • Kristaliina
   1.4.2014 at 17:48

   Eeeeeen… …kai? Vaikka nyt aloin itsekin epäillä. Lepomääräyksen tullessa sanottiin siis, että kohdunkaulaa jäljellä 0,5 cm ja kohdunsuu pehmeä, ja kolme viikkoa myöhemmin kehuttiin, että tilanne on pysynyt samana. Ja nyt (kai), että ei enää jäljellä ja ”sormelle auki”.

   • Emmi Nuorgam
    1.4.2014 at 20:45

    :D Okei! No sitten mun täytyy korjata sitä meidän mestakeskustelua ja todeta, että mun mestat on ollut varmaan jo silloin enemmän valmiina synnyttään. Sikäli kun ne nyt ton edellisen synnytyksen jälkeen mihinkään ehti sulkeutuakaan.. :D :D

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    1.4.2014 at 20:55

    Ihan hyvin voit muistaa oikein. Kohdunkaula on normaalisti sellainen 3-5cm pitkä ja jotta vauva voi syntyä, täytyy kohdunkaulan ensin hävitä kokonaan ja sitten se voi alkaa avautua, lopulta siihen 10 cm:iin, jotta vauva mahtuu syntymään. Ja uudelleensynnyttäjällä voi vuo kohdunkaulan lyheneminen tapahtua päällekkäin kohdunsuun avautumisen kanssa. Toivottavasti tuli nyt selitettyä oikein…

    Maarit

    Ihan hirmuisesti tsemppiä! Siellä on niin maailman parhaat hetketä käsillä!

 • -jenni-
  1.4.2014 at 17:39

  Onko ne supistukset nyt erilaisia kuin tähän asti?

  Nim. ensimmäinen käynnistetty, ei mitään hajua milloin pitää mihinkin lähteä :)

  • Kristaliina
   1.4.2014 at 17:51

   No hitsi kun en mä enää osaa edes sanoa. Viime yönä oli sellaisia enemmän menkkakipumaisia ja olin kuvittelevani siellä jotain ”aaltoa” niin kuin joku kuvasi. Ja nyt on sitten välillä yhtä kipeää kuin aikaisemminkin, ja muutamia hurjan kipeitä. Ja kaikenlaista kipua ja koverrusta muutenkin. Tosi vaikea sanoa näistä kyllä, voi hemmetti…

   • Pipo (Ei varmistettu)
    2.4.2014 at 10:02

    Ne on nimenomaan aaltoja ne ”oikeat” supistukset. Tunnet ku se aalto lähtee reisistä ja voimistuu ja voimistuu ja voimistuu ja sit sattuu ihan saakelisti (niin et oksu lentää) ja sit pikku hiljaa alkaa helpottaa ja ku aalto menee ohi ni se kipu on muisto vaan.. Sit 3 min päästä alkaa taas tuntumaan se polte reisissä ja osaa jo alkaa hokemaan jotain mantraa ja könytä seisomaan ja heiluttaa lantiota.. :D
    Mä olin osastolla avautumassa vuorokauden enkä ois selvinny ilman ikkunalautaa (jota puristin rystyset valkosina samalla ku keikutin lantiota) ja siitä ikkunasta avautuvaa näkymää johon oli helppo uppoutua kivun ajaksi. :P

    • jennak (Ei varmistettu)
     2.4.2014 at 11:12

     Mulla ei kyllä lähteny mistään reisistä se kipu, selkää jomotti koko ajan ja sit vaan mahaa supisti kipeästi, tuntui samalta kuin joku olisi sitä yhtäkkiä alkanut kiristämään joka nurkalta kasaan. mulla ne oli sellasia 30-60sek supistuksia, kun alkoivat, ja aukesin sitten niin vauhilla että tosiaan vajaan 4 h päästä oli poika sylissä. menin vesien menon jälkeen 1,5h myöh osastolle koputtelee, ja siellä tarkistivat tilanteen, eikä mulla siinä vaiheessakaan ollut vielä mitenkään hirveät kivut, supistukset tuntuivat selvästi että piti pysähtyä, istua tai hetki odottaa ohimenoa, niin kätilö ihmetteli kun naama peruslukemilla ja isännän kans vaan siinä jutusteltiin kun kätilö siis tutki, että on jo 8 cm auki että eikö sulla tuon enempää satu? minättä no ei kai tässä, tuntuuhan ne mutta ei ne mittää pahoja vielä ole. :) Odotin siis niiden olevan aivan infernaalisen kovia, enkä tuollaisia mitä olin saanut jo useamman viikon. :) No, katsotaan mitäs se tämän seuraavan kanssa on 5kk kuluttua.. (=)

 • Torey
  1.4.2014 at 17:48

  Oot ihana!

 • ribis (Ei varmistettu)
  1.4.2014 at 17:51

  Hih, oma synnytykseni käynnistyi lähes tasan vuosi sitten niin, että käytiin illalla synnärillä tarkastuksessa, kun en ollut varma, että onkohan multa tihkunut lapsivettä… No, sisätarkastuksessa olin juurikin sormelle auki, mutta kotiin vaan. No, meni 2 tuntia, niin heräsin koko ajan voimistuviin säännöllisiin supistuksiin (kello oli 2 yöllä). Neljältä herätin miehen, puoli viideltä se lenkkeilytytti koiran ja kuudelta oltiin takas synmärillä. Kolmelta iltapäivällä tyttö syntyi – ja olen ihan sata varma, että se kohdunsuun ronkkiminen sai homman käyntiin:)

 • Iknow (Ei varmistettu)
  1.4.2014 at 18:12

  Onnea ja tsemppiä! Hassu ajatus, että oot tänään käynyt täällä Kättärillä. Itse oon aamusta asti odotellut täällä niiden supistusten alkamista, kun vedet meni jo eilen aamulla. Ihan pyllystä tää odottelu. Varsinkin kun ensisynnyttäjänä en ees tiedä, että onks tää jomottava polttelu alavatsassa nyt supistus vai mitä. Mutta kuten sanottu, onnea matkaan kovasti!

  • Kristaliina
   1.4.2014 at 22:13

   Oi, siellä siis tosi-tosi jännät paikat! Muistan hyvin tuon supistusten odottelun; sama mulla Silvan kanssa ja sit piti käynnistää… Tsemppiä! Ja tuu moikkaamaan, jos törmätään :)

   • IKnow (Ei varmistettu)
    2.4.2014 at 18:56

    Eipä tarvinnut arvailla sitten niistä oikeista suppareista, että mitä ne on :) Voi ziizuz, olisin ollut valmis heittäytymään ikkunasta ulos ilman epiduraalia, jonka antaminen sekin oli haastavaa, kun ne lamaannuttavat mahakramppiaallot puski päälle. Mulle ainakin oli yllätys millaista se kipu on ja myöskin se, että itsellä se tuntui vain ja ainoastaan kramppina alavatsalla, ei yhtään selässä tms. Mutta onneksi sai hyvän palkinnon, täältä pienen poitsun kanssa toivotaan, että tekin pääsette pian tositoimiin!

  • Emmi Nuorgam
   1.4.2014 at 23:02

   Mä odottelin viime kerralla 83h vesien menon jälkeen ja mulla on sulle tasan yksi neuvo: käske niiden työntää ne käynnistyslääkkeiden neljäsosat sinne mihin aurinko ei paista ja antaa sulle oikeeta tavaraa suoraan suoneen! ;) ei vaan, toivotan pitkää pinnaa ja nopeaa käynnistymistä – toi on aivan sairaan pitkästyttävä vaihe!

 • Pari sannaa
  1.4.2014 at 19:05

  Siis nythän on niin, että töiden jälkeen lukaisin tämän postauksen ja sain päähäni alkaa lukea sun vanhoja postauksia (Silvan syntymästä asti!), ja siinä kävi sitten niin, etten lähtenyt jumppaan enkä näköjään myöskään aio syödä. 

  Oon jo elokuussa 2012. 

 • CougarWoman
  1.4.2014 at 19:38

  Vilpittömästi toivon että voitat! Ja että nähdään gaalassa! Hus Seela, äitin pitää päästä gaalaan ;)

 • kitina (Ei varmistettu)
  1.4.2014 at 20:02

  Siis solet ihan hulvaton! Ääni jätetty sulle jo heti ku ilmotit, että on taas se aika vuodesta. :)

 • AaHoo (Ei varmistettu)
  1.4.2014 at 20:33

  Blarsea äänestetty ;). Tsemppiä synnytyksen odotteluun! Aiheeseen en lapsettomana osaa kommentoida (tai toki voin kommentoida, mutta saattaa mennä vähän vikaan :D)

 • Kapusha (Ei varmistettu)
  2.4.2014 at 05:04

  Heh, aamulla ennen töihinkin lähtöä kello 5.04 on tultava tarkastamaan että joko sä oot lähteny Kättärille ;D
  Miten sitä onkin tässä sun odotuksessa niin mukana ja ihan malttamattomana ootan että Seela syntyisi!:) Oma odotus meni 17vrk yli lasketun ajan ja muistan sen olleen hyyyyyvin pitkä.
  Tsemppiä!!:)

 • Pire (Ei varmistettu)
  2.4.2014 at 06:44

  SAMA! :D Heräsin kesken unien aamutuimaan ja heti piti tulla tarkistaan joko vauva on tullut :) hei onnea synnytykseen, Se on jo lähellä! Kuuntelet ja luotat kroppaas vaan niin kyllä Se ilmottaa millon on aika lähteä. Itsellä vielä kaks kuukautta laskettuun aikaan ja yritän sitten luottaa nuihin kehon merkkeihin (as if! Kuitenki panikoin ja soittelen synnärille yhtenään ja ramppaan turhia reissuja,pienenki nipistyksen takia ;D)

 • jennak (Ei varmistettu)
  2.4.2014 at 11:16

  ai niin ja tsemppiä niin gaalaan kuin synnytykseen!! :)