Kesähaaveissa: roadtrip kesäiseen Suomeen!

Mulla on ollut nyt tällainen pieni haave, että olisipa ihana tehdä sellainen pieni ihana (ja suht spontaani) roadtrip kesäiseen Suomeen! Pakata auto ja lähteä perheen kanssa matkaan, ajaa vähän mihin huvittaa. Yöpyä yksi yö tai viisi, vaihtaa paikkaa jos siltä tuntuu.

Kulkea sään ja fiiliksen mukaan!

Nyt Tampereen-reissulla saatiin vieläpä hyvä muistutus siitä, miten hyvin lapsilla sujuu parin tunnin päiväunet automatkan aikana – joten olisi hyvinkin näppärää tehdä päiväunen mittaisia ajopyrähdyksiä ja vaihtaa niiden aikana aina maisemaa…

Oooo! Jooo!

Ideanani (ja muukin perhe tätä kannatti) oli tosiaan sellainen ”fiiliksen mukaan” -matka – mutta jotta ei päädytä ajamaan Kehä III:sta eestaas (siinäkin olisi muuten mielenkiintoinen teemamatka!) ajattelin, että hei teiltäpä varmasti löytyisi idea jos toinenkin! Tehän asutte ihanasti ympäri Suomen ja tiedätte varmasti sellaisia pieniä ”salaisia” vinkkejä – ei välttämättä niitä yleisimpiä huvipuistoja siis, vaan sellaisia pieniä paikallisia ihanuuksia <3

Niinpä ajattelin huudella täällä blogissa: mitkä olisivat meille sopivia pienimuotoisia (ja helppoja) kesäkohteita, jotka kannattaisi pitää mielessä (mahdollisella) roadtripillä ajellessa…?

Minulla ei siis tällä hetkellä ole mielessä mitkään (sinänsä ihanat) Särkänniemi-Muumimaailma -tyyppiset kohteet tai isommat kaupungit, niissä voi käydä sitten erikseen. Vaan haaveilen esimerkiksi:

 • maatilamajoituksesta ja lampaiden silittelystä
 • yöstä aitassa!
 • jätskin syönnistä sympaattisella kylänraitilla
 • pienistä kyläteistä, joiden varrella kasvaa villejä lupiineja
 • ihanasta idyllisestä lapsille sopivasta (matalasta) uimarannasta, jossa voisi pysähtyä polskimaan
 • pienellä veneellä puksuttelusta järvimaisemassa
 • mökkimajoituksesta idyllisessä ympäristössä
 • lapsille kivasta leikkipuistosta (ei siis mitään huvipuistoja tarvitse olla)
 • mansikoista ja herneistä pieneltä torilta

Suunta on vapaa! Tästä Helsingistä siis lähdettäisiin suuntaan x, ja sitten roadtrippailtaisiin kaksi päivää, viisi päivää tai kaksi viikkoa – ihan fiiliksen mukaan!

Saa heittää ideoita! Suosittele kotipaikkakuntasi hiekkapohjaista uimarantaa tai kivoimpia keinuja! <3

38

You Might Also Like

 • Ninnni
  12.6.2018 at 13:31

  Ilomantsi, Itä-Suomessa! Löytyy maatilamajoitusta (Anssilan maatila), Viinitorni, vesitornin huipulla oleva ”kahvila/baari”, josta saa paikallisen viinitilan tuotteita mutta myös kaikenlaista muuta, kahvia, suolaista ja makeaa, jätskiä ja päälle vielä huikea näkymä :) jos haluaa ajaa vielä hieman syrjemmälle, pääsee EU:n itäisimmälle pisteelle. Löytyy myös ihana nukke- ja nalletalo, jossa esillä paljon vanhoja leluja.
  Ilomantsi on pieni kylä, joka herää kesäisin ihanasti eloon, löytyy tosi paljon kaikenlaista ”eksoottista” nähtävää, etenkin jos lähtee hieman syrjempään keskustasta. Paljon historiallisesti merkittäviä kohteita.
  Hitsi, tässä ihan taas herää kotiseuturakkaus omaan kotikylään <3 onneksi ei ole nykyisestä asuinpaikasta pitkä matka Ilomantsiin. :)

  • krista
   12.6.2018 at 14:34

   Oi miten ihanalta kuulostaa, just tämäntyyppistä oli mielessä! Näin sitä on aukkoja Suomen maantieteessä, että vaikka Ilomantsi on ihan täysin tuttu paikan nimi, niin piti katsoa googlemapsista, että mihin se sijoittu :) Kiitos mahtavasta vinkistä!

   • Sanjana
    12.6.2018 at 19:12

    Ja jos hyvää uimarantaa kaipaatte samasta suunnasta, niin täällä Joensuun kupeessa on ihana uimaranta Kuorinka :) pitkä matala hiekkaranta. Ohikulkiessa kannattaa pysähtyä pulikoimaan :)

    • krista
     12.6.2018 at 20:21

     Jesh, just tällaiset on hyviä! Täytyisi piirtää Suomen kartta ja merkata siihen kaikki vinkit – sit ajellessa vois katsoa siitä itsetehdyltä kartalta, että HEI täällä ois uimaranta <3

     • Ssaila
      13.6.2018 at 17:20

      Ilomantsista löytyy myös Möhkön Manta eli vanha asuntoproomu, jossa kahvila ja pieni kirppis. Ja Parppein pirtillä kannattaa käydä syömässä, hyvä ruoka ja upeat maisemat. Hyvä ruoka on myös Taj Mahal -nimisessä ravintolassa. Lähellä on myös Lieksa, jossa superihana Pikkukilin kotieläinpiha!

     • krista
      13.6.2018 at 18:51

      Apua, kuulostaa niin ihanalta! Tekee mieli heti lähteä Ilomantsiin, tämä on nyt yksi suosikeista kyllä!

     • TuijaJ
      23.6.2018 at 13:31

      Majoitusta löytyy kohtuuläheltä Ilomantsin keskustaa myös B&B Kuuksenkaari.

      Ja Joensuussahan on sitten kesällä vaikka mitä kivaa, Ilosaarirock-viikolla (10.7. alkaen) kaikenlaista ilmaista Popkatu-tapahtumaa, ja vastikään uudistettu Botanian perhospuutarha yms.

 • Vannikkila
  12.6.2018 at 13:32

  Oi! Pari eri paikkaa tulee heti mieleen:
  – Ekana tietty Lappeenranta, tottakai kotiinpäin ;) on ihanat torit (molemmissa hyvät lasten leikkipuistot), sataman vieressä linnoitus, missä ihania mäkiä kiipeillä ja tunnelmaa, ja sataman toisella puolella Myllysaaressa uimarannat lasten leikkipuistojen ja aikuisten pihajumppalaitteiden kanssa. (Ja vedyt saa lihalla tai vegenä ;)
  – Keski-Suomessa on todella ihania maisemia ja pieniäkin paikkoja. Esimerkiksi Karstula, missä löytyy Lomarenkaan kautta hyvin mökkejä vuokraksi ja oikeasti pieni kunta, missä paljon upeita rantoja!

  • Jaana
   12.6.2018 at 14:46

   Lisäksi Lappeenrannassa myös hiekkalinna. Satamasta lähtee kanavaristeily.

   • krista
    12.6.2018 at 14:56

    Ai niin siitä pääsee risteilemäänkin! Oliko tämä just se paikka, jossa pääsee nousemaan ja laskemaan sitä kanavaa (tai siis kun se vesi nousee ja laskee). Se vois olla lasten mielestä kiinnostavaa!

    • Vannikila
     12.6.2018 at 15:52

     Kanavaristeily sululle, kyllä!

  • krista
   12.6.2018 at 14:54

   Siellä muuten olenkin ollut joskus roadtripillä, mutta siitä on piiiiitkä aika, ennen lapsia ja Joelia. Muistaakseni käytiin Kotka, Lappeenranta ja Mikkeli. Muistan ainakin sellaisen korkean kiipeilytelineen (ja että satoi ja mulla oli sadetakki), sellainen kolmiomallinen, olikohan se Lappeenrannassa :) Ja hiekkalinnan tietty! Mutta tämä olisi kyllä erittäin potentiaalinen, ja sopisi tuohon reittiin Ilomantsin kanssa. Täytyykin jotenkin piirtää näitä Suomen kartalle!

   Karstulasta en muuten tiedä MITÄÄN (paitsi nimen), ja se olisikin aika hyvä juttu! :) Mökeistä täytyy muuten tsekata, että löytyisi sellaisia, joita voi varata yksittäisiä öitä (eikä kokonaisia viikkoja). Varmaan Airbnb:n kauttakin tutkailen! Karstula myös muistiin!

   • Vannikkila
    12.6.2018 at 19:06

    Karstulassa on Suomen/Euroopan/(vai oliko jopa maailman) korkein hirsirakennus, näkötorni jonne saa kiivetä :) ja kyllä meillä ainakin on varattu mökki ihan vaan kahdeksi yöksi :)

    • krista
     12.6.2018 at 20:22

     Just kaikki sellaiset pienet nähtävyydet ois hauskoja :) Joku ”täällä tehtiin Euroopan suurin rieska” -tyyppist paikat, jossa voi pysähdellä ja juoda pullakahvit! Ja näköalatornit aina plussaa!

     • Essi
      13.6.2018 at 14:18

      Ooooo jooo, menkää karstulaan!! Siellä on tosiaan näkötorni ja hiekkarantoja useempia (tornin lähellä), wanhat wehkeet autonäyttely ja kesäteatteri (aikuisille). Leikkipuisto löytyy ja majoitusta tottakai helposti saatavilla. Muutama lounaspaikkakin (Hertta ja nätti-jussi ja pizzeria kans). Karstulasta ei oo pitkä matka Saarijärven sivukylille mistä löytyy hieno luontopolku, kulhanvuori. Nuorten 4h yrittäjien kesäkahvila kans ihan keskustassa, Kopeskaarella, ”torilla”. Teet hän sitten postauksen missä kävitte! Harmi, että ite en kerkeä kardessa paljon käydä, sieltä tosiaan oon kotoisin, mutta toivottavasti te kerkeätte. T. Ex- Karstunen (Karstulalaiset on sitten karstusia!)

     • Tilia
      13.6.2018 at 16:12

      Matkalla Karstulaan Jyväskylässä Mäki-Matin perhepuisto on hyvä jaloittelupaikka. Ja Teeleidin teehuoneella lapset leikkii vanhassa leikkimökissä sillä välin, kun aikuiset herkuttelee. Piha on ihana kesällä! Voitte poiketa myös Toivolan vanhalla pihalla, sen museokokonaisuuden jaksaa pikkulapsikin helposti.

     • krista
      13.6.2018 at 18:52

      Karstuset <3 Ihanan kuulosta, sanotaanki siellä oikesti näin? Hauska!

     • plimplom
      16.6.2018 at 04:25

      Saarijärvellä on kivikauden kylä!

    • Nona
     14.6.2018 at 18:05

     Karstulan läheisyydessä Saarijärvellä on myös todella sympaattinen ja pieni Puuhapuisto Veijari, jossa kivaa kesäpuuhaa lapsille (uinti, pomppulinnat ja liukumäet jne.) + monenlaisia kotimaisia ja eksoottisia eläimiä katsottavaksi. Saarijärveltä löytyy vähän erilaisempana kohteena Kivikauden kylä. Ahvenlampi campingista saanee mökkejä ihan yhden yön periaatteellakin, ja seudulla on useampi B&B/maatilamajoituspaikka. Koko Keski-Suomen yläosassa on mielestäni mukavia pieniä paikkoja, joissa on monenlaista nähtävää ja monena kesänä ollut hauskoja kesäkahviloita. Keski-Suomesta ei ole myöskään pitkä matka Ähtäriin (tai Tuuriin) tai Seinäjoen seudulle, jos tekee rengasmatkan :-)

 • Susa
  12.6.2018 at 13:32

  Iso-Melkutin Lopella on ihana luontokohde, voi siis lähteä patkoimaan mutta lasten kanssa ehkä parasta uiminen: vesi on kirkasta kuin hanavesi, pohjaan näkyy siis tosi hyvin. Lisäksi parkkiksen lähellä olevalla rannalla on ihana hiekkapohja ja matalaa aluetta mukavasti lasten kanssa uida ja polskata. Vieressä on myös huussi ja nuotiopaikka, jos metsäpalovaroituksesta joskus päästään, kiva paistaa evästä. Järven ympärillä ei ole yhtään mökkejä ja sen pääsee kiertämään polulla, n 6 km. Ehkä vielä teidän lapsille pitkä, mutta vinkiksi kuitenkin.
  http://www.luontoon.fi/melkuttimet/reitit

  Eläinten katseluun ihana paikka on Strutsitila Syrjynen Pälkäneellä. Saa rapsuttaa & ruokkia.
  http://www.strutsitila.com

  Elokuussa aivan loistava kohde strutsitilan lähellä on maissilabyrintti! Niin kivaa seikkailua sokkelossa. Tilamyynnistä voi samalla ostaa kaikenlaista tuoretta.
  http://www.suttinen.fi/maissilabyrintti/

  Mukavaa reissua! ☀️

  • krista
   12.6.2018 at 14:59

   Nyt piti ihan googlata, että mikä ihmeen Iso-Melkutin, en ole kuullutkaan! Mutta alle 2 h Helsingistä! Kuulostaa ihan täydelliseltä uintipaikalta. Just tuollaista <3 Ja strutsit!!! Ihan mahtavaa! Lomaa meillä on heinäkuusta eskarin alkuun, eli vähän elokuun puolellakin. Maissilabyrintti ois kans kyllä tosi mielenkiintoisen kuuloinen!

  • Puutalon asukas
   12.6.2018 at 21:17

   Me ajeltiin just viikko sitten täältä tampereelta pälkäneelle, ensin kaivannon keitaaseen syömään ja sitten strutsitilalle. Strutsitilalle lasten retkikohteena peukku, oli kauriita, lampaita, pupuja, kanoja, hanhia ja tietty strutseja :)

 • Asikaine
  12.6.2018 at 13:50

  hei, ainakin ihana Pälkäne!! Siellä onnistuu nuo kaikki!!
  http://www.asikaine.fi/strutsipotkuja-ja-peikkoja-palkaneella/

  Tässä vielä muutamia ideoita lisää:
  http://www.asikaine.fi/kotimaan-matkavinkkeja-perheille/

  • krista
   12.6.2018 at 14:59

   Hei jee, kiitos! Kaikista maailman paikoista Pälkäne sai jo kaksi suositusta, voi vau, enpä olisi arvannut! Mutta kuulostaa tosi hauskalta nuo strutsit, lapset tykkäisi!

   • Anne
    12.6.2018 at 20:16

    Ja vielä Laitikkalan makukylä kaupan päälle! Rönnvikin viinitila ja Suttisen marjatili

    • krista
     12.6.2018 at 20:23

     Nää alkaa kuulostaa jo tosi eksoottilsilta! Jesh! Ihana kesä-Suomi <3

     • MarjaH
      12.6.2018 at 21:08

      Se Rönnvikin viinitila on ihana! Mä aina ajan sen ohi, ja lopulta kerran uskalsin pysähtyä. Muutenkin Pälkäne näyttää hauskalta :)

     • krista
      12.6.2018 at 21:11

      Mitäköhän tuossa viinitilahommassa kävisi, kun mä olen ainoa kuski ja ainoa viininjuoja myös…? :)

 • M-M
  12.6.2018 at 14:01

  Ylläsjärvellä olis ainakin kiva leikkipaikka, missä on myös laavu vaikka makkaranpaistoa varten. Siinä on myös matala ranta. Ja siitähän ei ole Kittilään edes pitkä matka n.30 min. Siinä likellä Äkäslompolossa on myös Konijänkän kotieläinpiha. Sirkassa on myös Santa’s cottage ja pet farm kotieläinpiha. Ja gondolihissin luona on tosi kiva leikkipuisto. Ja onhan tässä meän kylällä tuo uimaranta. Majoituksia varmasti löytyy tältä perältä.

  • krista
   12.6.2018 at 15:01

   Joo noille kulmille mä haluan ehdottomasti viedä mun perheen joskus – mun lapsuuskesien kulmat <3 Meidän "ämminkylä" siis Sirkasta vähän "ylöspäin", toki on maisemat siellä kovasti muuttuneet, mutta akuutti nostalgiakohtaus kyllä iskee jo näistä nimistä <3 Joelin kanssa ollaan käytykin silloin, kun mun ämmi vielä eli <3 Sen jälkeen en ole käynyt, mutta ehkäpä majoitusta löytyisi sukulaisiltakin, jos pitkästä aikaa kävisi!

 • Tiksu
  12.6.2018 at 14:19

  Hailuoto, jos reissu näin pohjoiseen asti yltää! Lauttamatka saareen, siellä useampikin maatilamajoitusta tarjoava paikka ja marjaniemessä myös upea uimaranta!

  • Norde
   12.6.2018 at 14:26

   Täältä kans ääni Hailuodolle, jos tosiaan Oulun korkeus ei oo liian pohjoisessa! Ihan mieletön merellinen idylli. On siis tosiaan asuttu saari Oulun kupeessa, johon pääsee vaan autolautalla. Oma pieni maailmansa.

   • krista
    12.6.2018 at 15:04

    Tuolla pitää EHDOTTOMASTI kyllä joskus päästä käymään! Voi ihana kesä-Suomi! <3

  • krista
   12.6.2018 at 15:04

   Tosi jännä, että mä en ole koskaan siellä käynyt! Vaikka Kuusamosta oli lyhyt (heh siinä mittakaavassa) matka Ouluun ja siitä taas Hailuotoon, niin en Oulussakaan edes silloin käynyt kuin muutamia kertoja, aina meidän loma vei mummoloihin eri suuntiin. Hailuoto kuulostaa ihan superihanalta! Ja Oulussa ois meillä ystäviäkin, joihin tutustuttiin Espanjassa <3

 • Paula
  12.6.2018 at 15:05

  Lomamokkila Savonlinnassa sopii kuvailemaasi kuin nenä päähän. Savonlinnan keskustassa on lisäksi kiva Pikku Kakkosen leikkipuisto ja tori ja tietysti Olavinlinna. Kannattaa tosin tutustua ja kysellä hieman etukäteen, lomamokkila on nimittäin aika suosittu ja Savonlinnassa paljon turisteja heinäkuussa.

  • krista
   12.6.2018 at 16:25

   Oooo, Savonlinna! Oisko se Olavinlinna kiva lapsille, onko siellä sellaista ”linnamaista” fiilistä? Hämeenlinnassa on käyty muutama vuosi sitten.

   Mäpäs heti googlailen tuon lomamokkilan!

   • Ainoooo
    12.6.2018 at 17:40

    Savonlinna on kesällä ihana paikka. Olavin linna on vähän eri tyyppinen kuin Turun ja Hämeen linnat, pienempi. Aika paljon suht jyrkkiä portaita oli, mutta kyllä teidän tytöt pärjännee jo niissä (meillä samanikäiset ja kokemus kahden vuoden takaa). Savonlinnasta tosi haastavaa löytää majoitusta Oopperajuhlien aikana. Suositus myös Lappeenrannalle, ja sit Puruveden rannoilta löytyy ihania biitsejä + mielettömän kirkas vesi. Kesälahdella esim. leirintäalueita. Eli Itä-Suomi kutsuu! ;)

    • krista
     12.6.2018 at 20:24

     Joo hei täytyy katsoa, että ei ole millään oopperajuhla/tangomarkkina/festarisijainnilla, me halutaan mieluummin rauhaa :) Täytyy varmaan ajatella niin, että jos majoitusta etsiessä on ihan täyttä, niin sitten kannattaa katsella toista paikkaa tai toista ajankohtaa :)

     Itä-Suomi kuulostaa kyllä nyt tosi houkuttavalta <3 <3 <3

     • Anomuumioriginaali
      13.6.2018 at 09:43

      Savonlinna on absoluuttisesti erinomainen lapsiperheen kesälomakohde. Pikku kakkosen puisto, jätskikiska ja lapsille sopiva uimaranta muodostaa sellaisen Bermudan kolmion, että siihen hukkuu koko päiväksi. Tori on aidosti vilkas, ja sen reunalta pääsee myös tunnin järviristeilyille, joilla näkee lähisaaria ja Olavinlinnan joka puolelta. Sitten on Kasinosaaret, eli aivan ydinkeskustasta vie puusilta saarelle, jolla on kylpylähotelli (tosin kylpylä on aika vaatimaton). Siltä saarelta lähtee vielä pienempiä puusiltoja muille kasinosaarille, joista Sulosaarella on pitsihuvilassa idyllinen lettukahvila.

      Savonlinnassa on oopperajuhlien takia myös muita samankokoisia kaupunkeja runsaampi ravintola- ja kahvilatarjonta, josta pääsee nauttimaan myös oopperajuhlakauden ulkopuolella.

      Itse Olavinlinnasta: kyllä teidän tytöt linnan opastuskierroksella pärjää. Opastuskierros sisältyy lipun hintaan, ja se onkin ainoa tapa nähdä linnasta enemmän (alue, jolla voi liikkua vapaasti, on aika pieni). Linnassa on lasten museohuone erikseen (sisältyy pääsymaksuun), jossa saa leikkiä, sovittaa rooliasuja, rakentaa palikoista omia linnoja yms.

      Teille täydellinen majoituskohde olisi vähän matkan päässä Punkaharjulla kotieläinpiha ja B&B Hepokatti. http://majoitushepokatti.fi/kotielainpiha/ Siellä on eläinten lisäksi myös paljon muuta ulkokesäkivaa lapsille, leikkimökki, puujalkoja, sählymailoja jne. En ole itse yöpynyt siellä mutta käynyt monesti. Sitten on tietysti Saimi Hoyerin valtionhotelli, ja lähempänä Savonlinnan keskustaa Tanhuvaaran urheiluopisto, jonka uima-allasosasto on kiva lapsille, on vesiliukumäet ym.

      Tosiaan suosittelen ajoittamaan visiitin joko juuri ennen tai jälkeen oopperajuhlien, jolloin on majoituksessa ja muutenkin väljempää, mutta kaikki juhlien varassa olevat palvelut kuitenkin vielä auki.

      Terveisin omaa lasta ja lukuisia lapsiperheitä Savonlinnassa jo vuosia kesäisin ylläpitänyt juhlilla töissä oleva pääkaupunkiseutulainen.

     • krista
      13.6.2018 at 18:53

      JESH tuolla ois nyt se aittakin!!!! Jee, ihan täydellinen!

   • Paula
    12.6.2018 at 19:23

    Kyllä minun mielestä on kiva lapsillekin, mutta tosiaan ne portaat on aika kapeita ja jyrkkiä. Toki sinne ylös ei ole pakko kiivetä, jos hirvittää tai väsyttää.

    • krista
     12.6.2018 at 20:26

     Ehkä se on tosiaan se ”me ollaan linnassa” -kokemus se tärkein :) Mutta tietysti torniin lapset haluavat tähystämään! Mutta noi ovat jo sen verran isoja, että heillä pysyy maltti ja keskittyminen päällä kiivetessä, ei onneksi enää säntäily-pääedellä -ikäisiä :)

 • Pire
  12.6.2018 at 15:35

  Perämeren pohjukkaan Kemi tornion seudulle vaan! Kemin lähellä (15min matka) Simon Maksniemessä kotieläinpuisto arkadia, paljon eksoottisiakin ”kotieläimiä” ja kivat leikkipaikat lapsille siellä meren äärellä ja makkaranpaistoa :) kemissä voi yöpyä sitten esim. merimaisemissa http://www.visitkemi.fi/fi/huvilat ja kemin satama on nätti paikka kesäisin josta pääsee käymään veneellä/laivalla kemin lähistöllä risteilyllä. Kemiss ajoksen uimaranta mahtava paikka uida. Ei tosin olr kunnossapidetty ranta ja punkkeja kannattaa varoa, mutta ihana pitkä Matala hiekkaranta :) Kemistä lyhyt matka tornioon ja haaparannalle. Torniossa lapsille duudsoni parkki tai kivoja leikkipuistoja. Ranualle eläinpuistoon ajaa päikkäriaikaan tai Rovaniemelle :)

  • krista
   12.6.2018 at 17:08

   Mä oon siellä käynyt (mielestäni) vain kerran, kun mentiin lapsena siitä yli (?) Haaparantaan. Ja AI NIIN, yks pikku juttu, mähän oon SYNTYNYT Kemissä :D :D :D Meinasi unohtua! Että oonhan mä siellä käynyt siis! :D Mutta jos on asunut siellä 0-3kk ikäisenä, niin ei välttämättä juurikaan muista :)

   Kuulostaa tosi ihanalta! Jos nyt tänä vuonna niin pitkälle, niin joku vuosi kyllä! Voisi käydä samalla siellä Kittilän huudeilla ja sitten tuolla, kuulostaa niin hyvältä!

   Aaaa ja tietty Ranualla oon lapsena käynyt myös! Rovaniemi puolestaan on sitten tuttu sen yhden huoltoaseman osalta, jolla aina pysähdyttiin matkalla Kittilään :)

 • Nuppunen
  12.6.2018 at 15:58

  Entisestä kotikaupungista Hämeenlinnasta löytyy aivan ihana kesäpaikka, Kankaisten tila <3 Siellä on lampaita, pupuja, sikoja, lapsille kiva leikkipaikka ja yleensä pomppulinna, viime kesinä on ollut käsityöaittakin :) Idyllisestä kahvilasta saa älyttömän hyvää pullaa, kakkua ja marjoja, kyseinen tila kun on pääasiallisesti marjatila. Joskus käytiin tuolla lasten kans ihan vaan päiväretkeilemässä.

  Nykyisestä kotikaupungista Oulusta voisin mainostaa ihanaa Ainolan puistoa, Pikisaaren kaunista aluetta ja Turkansaarta. Oulun lähellä Temmeksellä on myös äärettömän symppis Lehtokummun kotieläinpiha, jossa osa eläimistä juoksentelee ihan vapaanakin :)

  • krista
   12.6.2018 at 17:12

   Mehän ihan ihastuttiin Hämeenlinnaan silloin pari vuotta sitten! (täällä: http://www.puutalobaby.fi/uusi-kaupunki-ihastus-hameenlinna/) Mutta paljon jäi selvästi näkemättä, kun tuo Kankaisten tila jäi! Ja Hämeenlinnaan on tosiaan tästä vain se tunnin matka, se voisi olla hyvin sen roadtripin ensimmäinen pysähdys…

   Oulu kyllä kans tosiaan kiinnostaa! Nyt ei välttämättä ajeta niin kauas – tai no mistä sen tietää :) Ja siis TOISAALTA olisihan sellainen juna-autoilukin kokemus! Lapset itse asiassa on toivoneet, että matkustettaisiin joskus junalla!

   • Nuppunen
    12.6.2018 at 22:19

    Me itseasiassa taidettiin nähdä teidän perhe silloin Hämeen linnan viereisessä leikkipuistossa :D Tietenkään ujona ihmisenä en kehdannut tulla mitään sanomaan, vaikka monta vuotta jo olin blogia lukenut :)

    Juna on kyllä lapsille tosi kiva kokemus, tai ainakin meidän muksut on siitä aina tykänneet. Leikkivaunussa tai perhehytissä (suosittelen!) aika kuluu mukavasti :)

    • krista
     13.6.2018 at 18:57

     No eikä!!! Mä siis muistan ihan meidät siinä leikkipuistossa, just oltiin käyty linnakierroksella… Siinä leikittiin ja syötiin välipala… eipä kun taidettiin hakea puistolounas sieltä linnan ravintolasta ja syödä sitä piknik-meiningillä… Mutta en tietenkään muista muita perheitä, hitsi! OISIT TULLUT! :) Pitää aina tulla juttelemaan, jos näkee :)

 • Miitu
  12.6.2018 at 15:59

  Vähän toiselle reunalle Suomea: Wanhan Markki https://www.wanhamarkki.fi/ vois olla teidän juttu. ”Katti Matikaisen” kirjasto (mikähän kausi tuolla nyt kuvattiin kauan), eli Seinäjoen kaupunginkirjasto löytyy kohtuullisen läheltä.

  • krista
   12.6.2018 at 17:17

   Oi miten suloisen oloinen paikka! Ja Seinäjoeltakin ois kiva joskus nähdä jotain muutakin kuin Provinssi :) ONKOHAN siellä jotain muuta…? :) Katti Matikaisen kirjasto ja Provinssi Rock :)

   • Myy
    12.6.2018 at 19:27

    Ja aika lähellä Wanhaa Markkia Lapuan Patruunatehdas (se joka räjähti 70-luvulla) josta on tehty iki-ihana wanhaa tunnelmaa huokuva kulttuurikeskus. Löytyy kirjastoa, taidenäyttelyä, taidemuseota, kahvilaa, elokuvateatteria, sisustuskauppaa , kesäteatteria ym. Siitä voi kipaista pienelle kylänraitille jätskille ja jatkaa matkaa kauniiseen Jokilaakson matkailupuutarhaan paijaamaan lampaita ja kanoja. Lapualta löytyy majoitusta hotellista, huoneistohotelliin (upealla paikalla!) ja mökkeihin. Jokitieltä avautuva peltolakeus on kesällä lumoava ja siitä voi jatkaa idyllisiä mutkaisia teitä (paljon vanhoja rakennuksia säilynyt) Ylihärmään ja vaikka Powerparkiin. Jos ei huvipuisto kiinnosta niin pelkkä Powerparkin ympäristö ravintoloineen on jo nähtävyys (löytyy myös oikea palmu 😉).

    • krista
     12.6.2018 at 20:29

     Oooooooo, tässä ois jo suoraan parin päivän ohjelma, kuulostaa huippuihanalta paikalta!!! Kiiiiiitos! Hitsi nämä kaikki pitää ottaa kyllä ylös! Jesh!

     Ja sori, viesti kävi (syystä, jota en tiedä yhtään) roskapostikansiossa ja sitten tuli tuplana. Mutta poistin sen tuplan ja jätin yhden jäljelle! <3 Joskus jos viesti ei ilmesty heti, se on jostain mysteerisyystä mennyt siis roskapostikansioon, mutta mä seuraan sitä jatkuvasti ja vapautan sieltä. Kaikki muut paitsi potenssilääkemainokset, joita tulee PALJON :D

  • krista
   12.6.2018 at 17:18

   Joo linkilliset kiertää tuolta roskapostikansion kautta (ja näköjään moni linkitönkin sinne oli päätynyt), mutta sieltä mä ne aina bongailen ja vapautan :)

   Kiiiiiiiiiitos! Näihin mä tutustun!!!

   • Puutalon asukas
    12.6.2018 at 21:25

    Ja viime viikonloppuna oltiin Porissa ja Pälkänettäkin isompi peukku tuolle Pelle Hermannin puistolle. Siis vau, jää Tampereen puistot ihan kakkoseks :D

    • krista
     13.6.2018 at 21:25

     Meillä on muuten Pikku Kakkosen puistokin käymättä! Mutta tuo Pelle Hermanni kuulostaa kyllä tosi kivalta!

 • Marika S.
  12.6.2018 at 17:24

  Minä suosittelisin Olgan (Temonen) kotieläinfarmia Iitissä! Viehättävä! 🤗

  • krista
   12.6.2018 at 17:32

   Hei linkin nimen perusteella toi on ehkä just tuo Murinan linkkaama! En ehtinyt vielä tutustua, mutta kuulostaa tosi hyvältä! :) Kiitos!

 • Lasse
  12.6.2018 at 17:49

  *Mainostusvaara!*
  Suomessa järkkäillään paljon lasten tapahtumia. Jos aikataulujen kanssa haluaa järkkäillä, me ollaan koottu suurin osa kesän tapahtumista tänne https://www.sandis.co/list/SysQNtCkm . Tapahtumat näkee tuolta myös kätevästi kartalta. Etusivulta löytyy myös muutamia kivoja koko Suomen listoja (mm. lasten kesäteatterit!!). Ja löytyy tuolta sivustolta muitakin juttuja lapsellisille.

  Anteeksi mainostus! Meidän mielestä ollaan tehty aika kiva sivu kahden muun vanhemman kanssa. Vaikkakin vielä ollaan aika pääkaupunkikeskeisiä 🙂

  ps. ihan huikeita matkavinkkejä täällä!
  pps. ja hauskaa roadtrippia!

  • krista
   12.6.2018 at 20:32

   Todellakin saa mainostaa, kiitos!!! Kävin jo heti vilkaisemassa, ja VAU miten kiva sivusto, tuon tallensin suosikkeihin! Kiitos!!!

   • Lasse
    12.6.2018 at 21:49

    Jee! Kiva kuulla :)

 • MarjaH
  12.6.2018 at 18:26

  Mä suosittelen tästä lähempää, vain 30-60 min teiltä! Järjestys lähimmästä kauimpaan :)
  .
  1. Järvenpää (n. 30 min teiltä)
  Järvenpään rannassa on kiva leikkipuisto, jonka vieressä on jätskiska ja melkein vieressä kiva terassi, parkkipaikka lähellä Prismaa. Leikkipuiston ympärillä on myös kiva puisto, ja ihan sen puiston päässä uimaranta.
  .
  2. Kellokoski (n. 40 min teiltä, 20 min edellisestä paikasta)
  Kellokosken ruukin alueella on käsityöputiikkeja ja kahvila Kinuskilla, jotka on kivoja :)
  .
  3. Sitten voittekin ajaa Ohkolan kylän läpi (n. 5 min Kellokoskesta, n. 45 min teiltä) vaikka Mäntsälään tai Lahteen päin. Tienvarrella on mukavia maalaismaisemia ja esim. meidän koti :D Jos ajatte tästä, poiketkaa kahville :D

  • krista
   12.6.2018 at 20:41

   Tässä ei tarvitsisi käyttää edes loma-aikaa matkustamiseen! <3 Toisaalta mähän alan tässä ihan ahneeksi: voi käydä SEKÄ roadtripillä ETTÄ tehdä näitä lähempiä päiväreissuina (tai yhden yön)! Voiko saada kakun ja säästää sen? Voi!!! Apua, nyt iski kotimaanmatkailuhuuma <3
   -
   Järvenpää on näistä mulle muuten aika tuttu, oon käynyt siellä aikoinaan työkeikoilla usein. Kaunis paikka, ja muhun teki vaikutuksen erityisesti se havainto, että "Järven...pää! Ja tän sijainti on järven päässä! TÄÄ on se Järven Pää" :D Joskus Joelille jopa hekumoin (ennen puutaloaikaa), että pitäisi ehkä muuttaa Järvenpäähän :)
   -
   Ja ihan superihanilta vaikuttaa nuo muutkin! Varo vaan, tullaan koputtelemaan teidän ovelle joku kesäinen päivä!

   • MarjaH
    12.6.2018 at 21:12

    Muhin teki joskus vaikutuksen sama 😂
    .
    Todellakin voi, mehän käydään täältä teidän naapurissa päivittäin töissä, te voitte aivan hyvin tulla tänne huudseille ihan ilman lomaakin :D

 • Eve
  12.6.2018 at 18:27

  Lahdessa Launeen perhepuisto, Heinolassa lintutarha ja Sysmässä Korven karitsa-maatilamatkailu. Heinolassa on myös muita kohteita, esim. Harjupaviljongin vohvelikahvila ja Heila-lähiruokatori. Sysmä on myös kaunis kesällä, samalla seudulla on myös ihana kesäpaikkakunta Asikkala.

  • krista
   12.6.2018 at 20:43

   Paljouden huuma iskee, kääk! Aivan ihanalta kuulostaa, vohvelikahvilaa ja karitsoja <3 Otan nämä kaikki ylös! Kiitos!

  • Vierailija H
   12.6.2018 at 21:41

   Sysmää ja Lahtea (ja HML) liki suosittelen minäkin Asikkalan Vääksyä: sievä pieni keskusta, jossa mm. pienpanimo ja mylly (muistaakseni jotkut huippukokit tilaavat lettujauhonsa sieltä?) ja tietysti kanava (risteilylle pääsee) sekä todella kiva, matala hiekkaranta. Sysmään kannattaa ajaa täältä aivan upean Pulkkilanharjun reittiä (upeat näkymät Päijänteelle) ja matkalla voi katsoa, josko Kalkkisten kylässä olisi jotain meneillään (vähintään auki lienee viini- ja puutarhatila Pihamaa). Onpa kiva lukea muiden vinkkejä!

   • krista
    13.6.2018 at 18:59

    Niin on! Siis IHANA lukea näitä vinkkejä, ihan näkee jo itsensä vaikka ja missä; ainoa vaan miinus, että kaikkea ei ehdi kesässä, vaikka tällä kertaa (JEE!!!!) kuukausi yhteistä lomaa onkin. Eikä ole tietty ihan halpaakaan kiertää kovin pitkään :D :D :D

    Mutta siis aijaijai, että kuulostaa ihanalta tuo myllykin, ja kanavaaristeily, ja ja ja ja… Kiiitos vinkeistä!!!

 • Kaisa
  12.6.2018 at 18:35

  Lappeenrannassa on myös lasten liikennepuisto, pääsee ilmaseks ajamaan polkuautoilla puistoon rakennettuja teitä pitkin 😊

  • krista
   12.6.2018 at 20:45

   Liikennepuisto <3 Kun mä olin lapsi, me asuttiin ihan Kuusamon liikennepuiston kyljessä, siellä kävin kesäisin varmaan joka päivä! <3 Sitä ei harmi kyllä ole enää olemassa, mutta oispa ihana käydä lasten kanssa vastaavassa!

   • Mamaa
    13.6.2018 at 16:16

    Jollet tiennyt, niin lasten liikennepuisto löytyy Helsingistäkin, suunnilleen toiselta puolelta tietä kuin vanha jäähalli. Netistä löytyy varmaan lisäinfoa, mutta aiemmin ainakin on ollut maksuton ja ohjaajia paikalla. :-)

    • krista
     13.6.2018 at 17:30

     Joo itse asiassa tiedänkin, aikoinaan asuinkin siinä kulmalla <3 Joskus olin katsovinani, että se oli kiinni ja remontissa, mutta nykyisin ilmeisesti ihan toiminnassa! Tai sitten katsoin sen remontinkin väärin. Mutta joo, siellä voisi kyllä käydä joskus lasten kanssa, yksi kesälomatekeminen siinäkin :)

 • maub
  12.6.2018 at 18:40

  Pirkkalaan Reipin tilalle. http://www.reippi.fi Ihana ilmainen kotieläintila, vierestä löytyy uimarantaa ja saunaa ja kotiseutumuseokin. Ainoo miinus on et kotieläintila auki ainoostaan la ja su. Ja Pirkkalan keskustassa ransupuisto tosi kiva leikkipuisto lapsille 🙂 Yleensäkin siis pirkkalaan 🙂

  • krista
   12.6.2018 at 20:55

   Ai hitsi siis KUINKA monta näitä kotieläintiloja oikein tässä maassa onkaan, ihanaa! Pirkkalassakin olisi tosi kiva käydä, samalla voisi moikata ystäviä Tampereella, kun kaikkia ei ehtinyt näkemään viime viikonloppuna! Kiitos!!!

 • Suvi
  12.6.2018 at 18:45

  Täältä myös vinkkaus kotiinpäin Sastamalaan Mouhijärvelle. Kiviniityn kotieläinpuistossa on mukavaa puuhaa minityypeille (myös lehmiä navetassa :D) ja uimaan voi pulahtaa Mätikön uimarannalla. Uotsolantie osuu toivelistan pieneen kylänraittiin ja taatusti voi bongata lupiineja. Vammalasta puolestaan löytyy Herra Hakkaraisen talo.

  Meidän lomasuunnitelmaan kuuluu myös roadtrip kehä3 ulkopuolelle joten tästä on kiva poimia hyviä vinkkejä :)

  • krista
   12.6.2018 at 20:58

   Joo siis tänne kertyy ihan mahtavia vinkkejä kyllä, toivottavasti näiden perusteella syntyy monille roadtrippejä! <3 Just tällaisia ihania vinkkejä kaipasin <3
   -
   Ai että, nuokin kulmat kuulostavat ihanalta! Ja just tuollainen Herra Hakkaraisen talo vois olla kivaa "spessua" lapsille, täytyypä googlata sitä lisää!

 • Anni
  12.6.2018 at 19:26

  Hyvinkäällä rautatiemuseo. Pienen puistojunan kyytiin pääsee eurolla ja saa ajaa vaikka koko päivän. Idyllinen piha jossa kahvila ja tilaa temmeltää. Keisarin juna, vanhoja junia muutenkin ja Brion junia leikkipaikalla.

  • krista
   12.6.2018 at 21:00

   No hei TÄMÄ! Ihan mahtava vinkki, kiitos! Lapset tosiaan intoilleet junissa, ja tässä sitä saisi sitten ihan kunnolla! :D Tästä Hyvinkäälle muuten ajaa joku puoli tuntia, eli tuolla voisi käydä päiväreissullakin, vaikka jo ensi viikolla!

   • Laura
    12.6.2018 at 22:22

    Rautatiemuseon lisäksi suosittelen käymään Teesalonki Sylviassa. En tosin tiedä, ootteko teen ystäviä, mutta paikka on ihana pieni ja symppis 😍

    • MarjaH
     13.6.2018 at 09:17

     Mä oon niiiiin menossa tuonne! Ja Rautatiemuseoon myös!

   • Tilia
    13.6.2018 at 16:14

    Hyvinkäälle päiväretkelle junalla Helsingistä!

    • krista
     13.6.2018 at 19:03

     Joo hei ja onko se höyryjuna, joka kulkee joskus just tätä väliä…? Oon nähnyt joskus mainoksia sellaisesta! Se ois mahtavaa!

 • Iina
  12.6.2018 at 19:33

  Mathildedal Perniössä. Pieni idyllinen kylä, jossa kaikkea kivaa perheelle. Sijaitsee meren rannalla, alpakoita, suklaakahvilaa, luonnonpuistoa. Majoittua voi useassalkakin eri tavalla bed and breakfastista ilmatelttoihin. Toinen ihana on Fiskars, jossa myös paljon puuhaa. Plussana aivan ihana puisto lapsille. Kolmantena vielä Tammisaari.

  • krista
   12.6.2018 at 21:03

   Apua, ihan täydellistä – kaikki näistä! Ja mä en ole ikinä käynyt esimerkiksi Fiskarsissa! Ai että <3 <3 <3 Tässähän on kierrettävää MONELLE KESÄLLE! Ai että muuten tuntuu ihanalta olla Suomessa <3

   • Marika
    12.6.2018 at 21:26

    Tähän kannattaa vielä lisätä, että nyt kesä la&su klo 12-12.40 ja ke klo 17-17.40 Fiskarsin leikkipuistossa Una Pampula Muutosta ilmassa lastenmusiikkiteatteriesitys! Säävaraus ja vapaaehtoinen maksu! 7.7 asti! :) Ihastutti lapsiperheitä jo viime kesänä! :)

    • krista
     13.6.2018 at 19:12

     Oi, etenkin Silva rakastaisi tällaista!

   • Elina
    12.6.2018 at 22:01

    Voin myös suositella Mathildedahlia. Erinomainen majoitus perheelle löytyy ihan läheltä Kirjakkalan ruukista ihanan aamupalan kera. Mutta täytyy vetää vielä kehiin rakas Mikkeli, sieltä erityisesti Mikkelinpuisto (kukkia, järvi, leikkipuisto ja mahtava kahvila-ravintola) ja kaunis Kenkäveron vanha pappila ihan siinä vieressä. Sieltä löytyy myös ruokapaikat ja eläimiä idyllisessä ympäristössä. Visulahti kannattaa unohtaa! Ja kannattaa googlettaa Mikkelin seudulla pysähdyspaikoiksi Vanha Kilkkilä sekä Heikkilän yrttitila (sieltä löytyy ne eläimet ja sympaattinen perhefirma).

    • krista
     13.6.2018 at 21:26

     Ruukki!!! Just tuollaista majoitusta etsitään, käyn ehdottomasti katsomassa niiden sivuja!

     Mikkelissä oon tosiaan käynyt ilman lapsia, Kenkäverossakin käytiin. Olisi kiva käydä myös lapsien kanssa, ihan erilaiselta näyttää maailma lapsiperheellistymisen myötä :)

  • Niina
   14.6.2018 at 18:27

   Mathildedal vei kyllä mun sydämen, ja oltiin sentään talvella siellä! Voin vaan kuvitella kuinka ihana mahtaakaan olla kesällä 😍. Iso suositus täältäkin, lapset rakasti kyläalpakoita ja aikuiset ihania kahviloita ja maisemia

  1 2 3