5+1 pro-vinkkiä lastentauteihin

Flunssasta juuri selvittiin; ensi viikolle kalenteriin on laitettu jo valmiiksi pari annosta enterorokkoa. Sitä siis täällä kiertää, joten tartunta lienee ajan kysymys…

Lasten myötä sairastamiseen on saanut ihan uuden tatsin. Kun ennen oli flunssa, nyt on flunssa kertaa neljä. Ja neljäkymmentä kertaa vuodessa. About.

Mutta kyllä tässä jotain oppiikin – jaetaan siis opit! Tässä 5+1 pro-vinkkiä yleisiin lastentauteihin!

1. Enterorokko tulossa – lakkaa kynnet!

Eikö myrkyllisten kynsilakanpoistoaineiden käyttö houkuta? Silti lapsi haluaisi lakkaa kynsiin. Ei se mitään, enterorokko ratkaisee asian! Kun lakkaat lapsen kynnet rokon alkuvaiheessa, lakat lähtevät näppärästi rokon loppumetreillä samalla, kun lapsen kynnetkin irtoavat.

Irronneet kynnet voi ottaa talteen muistoksi – askarrelkaa yhdessä vaikka ikimuistoisista rokkopäivistäsi muistuttava värikäs kaulanauha!

2. Äidillä yskä – muista tenat!

”Kröhöm kuukautiset tässä mulla joo, köh köh”. *Kaivaa esiin vuokkosia ja tenoja*  ”Ai miten niin oli jo viime viikolla, köh köh”. Siteet pöksyyn kun yskittää. Ei tietysti minulle, mutta siis öö niinku yleisesti tällainen, joskus oon jostain jotain kuullut… oonko, ehkä en… hiekkalaatikolla kertoivat.

3. Vesirokko – accessorize!

Millaisella tuulella tänään oletkaan…? Ai pilkkuja? Kävisikö pilkullinen paita? Entä pilkulliset leggarit?

Viime kevään vesirokossa lapset tosiaankin tykkäsivät pitää pallokuvioisia vaatteita. Näitä sukkia kutsutaan edelleen nimityksellä ”pipisukat”:

4. Lapsen korvat lukossa flunssan jälkeen – saa kiroilla!

Nyt saa päästellä ärräpäitä niin paljon kuin irtoaa! Pidä kuitenkin varasi: joskus se taas kuulee.

5. Mikä vaan sairaus – jätskiä ja videoita!

Ne auttaa! Ihan sama, mikä tauti on kyseessä. Kokeile myös kermavaahtoa.

+1: Noro – äidin omaa aikaa!

Haaveiletko omasta ajasta? Hanki itsellesi noro ensimmäisenä perheessä!

Kun muu perhe yrittää välttää tartunnan, voit saada itsellesi oman luksussviitin erittäin näppärällä kylpymahdollisuudella.

Ps. Joo jos nyt vielä naurattaa, niin eipä enää naurata sitten, kun/jos se entero iskee. Ehkä tässä vielä yhden noronkin ehtisi ennen Suomeen paluuta…?

30

You Might Also Like

 • O
  11.4.2018 at 18:41

  Ensimmäinen kunnon kauhea yskä synnytyksen jälkeen (2 vuotta synnytyksestä)… No words needed. Luulin jumpanneeni asiallisesti lantionpohjaa eikä mitään ongelmia ollut ollut tätä ennen (paitsi toki alussa), mutta ei helvetti sitä tunnetta kun tajuaa, että pissa karkaa, kun yskä on niin kauhea. Eikun vuokkosta pöksyyn ja leuka rintaan. Innolla odotan, mikä tilanne on toisen raskauden ja synnytyksen jälkeen

  • krista
   11.4.2018 at 18:56

   Tiedän tunteen – tai hmm kertoisinko vaikka jutun omalta osaltani, kun mä vuosi ekasta synnytyksestä luulin, että kaikki sillä osastolla on ihan kunnossa, ja ponkaisin trampoliinilla kunnon voltin ilman, että olin käynyt ennen sirkustuntia vessassa…? :D Jepjep. Vaikka muuten onkin asiat ihan kai kondiksessa eikä arjen ongelmia siellä tule, niin trampoliinit on kyllä mun elämästä nyt poissuljettu :D :D :D

   • Torey
    11.4.2018 at 21:01

    Mä totesin toisen synnytyksen jälkeen (n. 3kk) meiän trampalla ekaa kertaa, että en edes uskalla kokeilla ilman jonkun sortin suojaa. :’D

    Nyt 3 vuotta synnytyksestä pystyn pomppimaan ilman suojia, mut rajoitetusti ja mieluiten just vessassa käytyä. Ja just tässä flunssassa ollessani kirosin miehelle, että kun tulee se 7 aivastuksen putki niin sitä vaan toivoo parasta. Samoin kun näissä yskänpuuskissa!

    Että vaikka miten niitä treenaa ja gynekin sanoo lihasten palautuneen hyvin niin vatut ne kuitenkaan entisellään ole. Kahden muksun jälkeen viimeistään on peli menetetty! :D

    • krista
     11.4.2018 at 21:52

     Joo just sellaiset puuskat on pahoja :D Pari ekaa yskäystä/aivastusta ei mitään ongelmaa, mutta kun alkaa mennä jo lähempänä kymmentä määrä putkeen, niin ei voi enää taata mitään :D

 • Appa
  11.4.2018 at 19:15

  Kääk, minähän olen jumpannut nyt lantionpohjalihaksia ja silti vieläkin vaikka kohtukin on poíssa niin kun oikein pissattaa niin eipä pysty pidättämään jos tulee aivastus tai kunnon yskäisy. Tuo on hyvä jos lapsella korvat lukossa kun minulta pääsee välillä tietty höpötys..Trampoliini odottaa jo kutsuvasti ja 4 vuotias on minua sinne kovasti kysellyt, en tiedä uskallanko, mahtaako kestää minut ja hänet vaikka suuri trampo onkin kun en näe missään painorajoitusta, painamme yhdessä melkein sata kiloa, herrajumala.

  • krista
   11.4.2018 at 20:59

   Mähän olin silleen ”ei mun mitään jumpata tarvitse, ne on ihan hyvässä kunnossa” -uskossa, jota ehkä tuo trampoliitapaus ja muutaman vuoden takainen sitkeä yskä (ja parit norot) kyllä jonkin verran heilutti :D Täytyisi varmaan aloittaa joku jumppaputki, jos sitä joskus vielä sitten trampoliinillekin uskaltaisi! :)

 • murina
  11.4.2018 at 21:19

  Jotenkin tuli nyt elävästi mieleen se kerta kun toista lasta odottaessa oksensin labran odotusaulassa ja kiittelin itseäni kun oli edes mustat housut jalassa, niin ei EHKÄ kukaan huomannut että pöksyt märkänä laahustin kotiin…. (ei siis edes ollut tauti vaan sokerirasitustesti….)

  • krista
   11.4.2018 at 21:54

   Apua :D Nää on näitä tietynlaisia hetkiä pienen ihmisen elämässä… :D :D :D

 • S
  11.4.2018 at 22:07

  Miten ne suusuihkeet auttaneet flunssantorjunnassa?

  • krista
   11.4.2018 at 22:22

   MÄ VANNON NIIDEN NIMEEN!!! :D :D :D Mä en enää aio elää niitä ilman :D Joel just toi Suomesta kaksi isoa pulloa, sitä ennen oli loppu ja niinpä sit tulikin JUST siinä mullekin flunssanperhana, kun oli suihkittavat loppu! Mutta sen syksyn jälkeen oon (arviolta) 4-5 flunssaa saanut joko kokonaan torjuttua tai ainakin miedonnettua pelkäksi kurkkukivuksi sillä. Mutta onhan se kallista… Mutta TOIMII, ihan oikeasti toimii! Musta on tullut kaveripiirissä sen kävelevä mainos, joka ikiselle oon sitä tyrkyttämässä :D

   • AaHoo
    13.4.2018 at 00:20

    Mikä suusuihke? Miten tää on mennyt multa ohi!

    • krista
     13.4.2018 at 00:40

     ColdZyme, se oli mulla blogiyhteistyönä syksyllä, ja se on vaan niin niin niin hyvä :D Mä oon itse oman blogimainontani uhri :D :D :D Mä oon itse asiassa kysellyt niiltä, että jatketaanko yhteistyötä – mä ihan hurjan mielelläni isomminkin kirjoittaisin siitä lisää. Mutta ei ole vielä kantanut neuvotteluhedelmää, joten hehkutanpa sitten täällä :D

     Mutta siis tämä: http://www.puutalobaby.fi/flunssan-torjunta-kokemuksia/ Tuon ekan pullon sain blogiyhteistyön mukana ja sen jälkeen on roudattu Espanjaan pullo poikineen, nettiapteekistakin tilasin tänne :)

     • AaHoo
      15.4.2018 at 10:51

      Kiitti! Kuulostaa kyllä niin hämärälle :D. Ootteko käyttänyt myös imeskeltävää sinkkiä flunssan ehkäisyyn (toimii! lasten annostusta en kyllä tiedä) vai pelkästään tuota suihketta?

 • Nina
  13.4.2018 at 12:06

  Meillä oli entero ennen joulua. Maailmankaikkeus: ”En halua olla julma, äidillä on muutenkin niin rankkaa sairastelevien lasten kanssa. Laitan sille näpyt sinne, mitä se ehtii käyttää kaikkein vähiten…”

  Jepjep, nyt jo vähän naurattaa. Silloin itketti. Tuli niitä näppyjä kyllä sit myöhemmin myös jalkapohjiin myös minulla… Toivottavasti säästytte.

  • krista
   13.4.2018 at 13:24

   Mä jäin ihan hetkeksi miettimään, että mikä se paikka on… :D (liian vähän kahvia) Sitten ehkä tajusin :D

   Kiitos! Toistaiseksi säästytty, pidetään peukkuja! Toisaalta itämisaika 3-7 vrk ja lapset oli hoidossa ke-to, eli ehkä huomenna pamahtaa :D KOP KOP PUUTA, toivottavasti ei :)

 • E
  13.4.2018 at 21:44

  Vinkki. Kynsilakkahommia varten ei tarvi hakea enterotartuntaa kun ostaa lasten saippuavedellä lähteviä lakkoja. Joulun alla osui silmiin ja vaikkei ne oikeen edes pysy kynsissä kun tassuja kumminkin pestään koko ajan niin tyttöön ne uppoaa ainakin meillä ihan täydestä

  • krista
   13.4.2018 at 21:50

   Meillä oli Suomessa (ja on siis siellä edelleen) kans sellainen ihana lasten lakka, joka on myrkytön ja joka lähteeä helposti ilman puhdistajaa liuskoina pois! Tosi kivat lakat! Mutta täällä niihin ei olla törmätty, ei toki erityisesti etsittykään :) Saippuavedellä lähtevät kuulostaa kans tosi hyvältä idealta!