Superhelppo jalkahoito kotona (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sabora Pharman kanssa.

Heti alkuun paljastus: mä en ole koskaan käynyt jalkahoidossa. Ja perään toinen paljastus: en ole koskaan omistanut jalkaraspia. Menköön vielä kolmas paljastuskin samaan jonoon: en myöskään rasvaa jalkojani.

Sitten voikin kuorossa sanoa vastauksen: ja sen kyllä huomaa.

Minusta ei ole oikein koskaan löytynyt sellaista sisäsyntyistä tarvetta (saatikka aikaa!) ehostaa, hoitaa, hioa ja viilata jotain sellaista asiaa kuin varpaat. Nehän ovat kuitenkin… …varpaat. Ihmiskropassa niiden sijainti on jossain siellä mahdollisimman kaukana silmistä.

Samanaikaisesti on mulla silti silmät päässäni: näen kyllä, että kantapäät ovat ihan kovat ja koppuraiset, ja siellä on halkeamia. Ärsyttää, kun sukat kuluvat karheiden jalkapohjien takia rikki. Joskus on kipeitä kohtia niissä halkeamissa. Ja olisihan se ihan kiva, että jalat näyttäisivät kesäsandaaleissa joltain muulta kuin sokerikorpulta, jonka parasta ennen -päivä meni viime vuosikymmenellä.

Kuulin kuorintasukista ensimmäistä kertaa joskus muutama vuosi sitten – jonkun blogin kautta se tietysti oli, mitenpä muuten. Yllätyin: ai tällaistakin on! Näppärän näköinen kotikuorinta ilman raspailuja ja rasvailuja. Voisi sopia mullekin! Mutta jotenkin niiden testailu on kuitenkin tähän asti jäänyt tekemättä. Niin kuin moni muukin itsensä huoltoon liittyvä juttu näinä viime vuosina, myönnettäköön.

Kunnes nyt, kun Sabora Pharmalta kysyttiin, että haluaisinko kokeilla blogiyhteistyössä näitä Footnerin kuorintasukkia. Näin tässä heti tilaisuuteni tulleen! Akuutti toimenpidesykäys: kyllä, nytpä minä ne kuorintasukat sitten vihdoinkin testaan! Jesh, hyvästi koppurakantapäät!

Ja ne kantapäät olivatkin Espanjan-talven jälkeen sellaisessa kunnossa, että tämä on oikein hyvä sauma alkaa koesukkakaniiniksi.

Tätä blogipostausta kirjoittaessani istun siis juuri nyt koneella Footnerin kuorintasukat jalassa.

Niiden laittaminen oli tosi helppoa: avasin paketin, leikkasin muovin auki, ja tuikkasin jalat sisään. Heti ensituntuma oli ihana viileys. Sukka suljetaan teipillä (tarra sukan etuosassa), ja muovien päälle laitetaan omat sukat. Kokeilin ensin villasukkia, mutta sitten jäin miettimään, että hmm roiskuuko sieltä jotain kuorinta-ainetta mun lempparisukkiin. Niinpä vaihdoin sukat niihin, mitä satuin tästä muuttokaaoksesta löytämään vanhoihin pörrösukkiin. Ihan varan-varan-varalta.

Sitten tulinkin tähän keittiön pöydän ääreen kirjoittamaan tätä postausta, hahaa.

Ajastin on päällä, eli tasan 60 minuutin jälkeen sitten pestään geeli pois lämpimällä vedellä.

Ja se 60 minuuttia onkin kulunut… …nyt.
(poistuu pesulle)

…ja pesty!

Eli oli kyllä ihan superhelppoa.

Jalat tuntuvat just nyt raikkailta ja virkeiltä – mutta se ei vielä ole se tulos. Vaan se oikea tulos näkyy vasta 5-10 päivän kuluttua. Olen nähnyt kuvia, jossa koppuranahat kuoriutuvat irti jaloista kuin käärmeellä. Sitä odotellessa! Kohti käärmeen uutta kevätnahkaa! Käyköhän kaikille näitä käyttäville tuollaiset kunnon nahanluonnit, vai onkohan se jotenkin jaloista kiinni…? Muutaman päivän päästä näkee, mitä mulle käy!

Mitäs sanotte, saako laittaa sit kuvia vaikka Instaan, kestättekö? Vai onko liian ällöä? :)

Onko teillä kokemuksia näistä, hävisivätkö kantakoppurat ja pehmenikö iho? Odotan innolla, tämä on yhtä aikaa hassua, kummallista ja mahtavaa!

Kuorintasukat jalassa omien sukkien alla! Myös jonkun iho kaipaisi rasvausta…

Lyhyt oppitunti (tämä peräisin ihan Footnerin kuorintasukkien tuoteselosteesta) siitä, miksi tuota koppuraa jalkapohjiin kertyy. Tiivistettynä näin se menee: Kuolleet ihosolut sisältävät runsaasti keratiinia, eli sitä samaa, jota on myös hiuksissa ja kynsissä. Keratisoituneet ihosolut suojaavat sisempiä kerroksia ulkoisilta haitoilta, ja se on kovempaa kuin elävä ihokerros. Jalkoihin kohdistuu muuta ihoa enemmän hankausta ja painetta, eikä iho siellä pääse uusiutumaan. Tällöin sinne siis alkaa kertyä runsaasti niitä keratiinia sisältäviä ihosoluja, joista muodostuu kova kerros, jota oma keho ei pystykään hajoittamaan.

Voisi tietysti ajatella, että mikäs siinä – sielläpä suojaavat jalkapohjaa. Mutta sitten tulee ne ongelmat, eli kovettumat, jotka voivat olla kipeitäkin. Kantapäät voivat halkeilla, tulla kipeiksi ja sieltä voi tulla verta tai pahimmassa tapauksessa ne voivat tulehtua. Mulla itselläni on just tuollaista halkeilua ja kipeitä kohtia.

Nuo Footner-kuorintasukat sisältävät siis alfahydroksihappoja (AHA), jotka irrottavat kuolleiden solujen välisiä sidoksia jalkojen ihon sarveiskerroksessa ja edistävät siten ihon luonnollista kuorintaprosessia. Terveen ihon koostumukseen tuo ei vaikuta. Eli se itsestään kuoriutuva iho on sitten sitä kuollutta solukkoa; ja se pitää muistaa, että sitä ei saa nyhtää (vaikka varmasti tekisi mieli sitten repiä), ettei se vahingoita tervettä ihoa siinä alla.

Ja apteekeista näitä voi ostaa!

Omien sukkien alla on siis tässä ne kuorintasukat.

Footnerin testituotteiden pakettiin sain mukaan myös tuollaisen viilentävän hieronta-aineen, nimeltään Cool ActiveMassager! (tuo puikko tuossa alemmassa kuvassa)  Testasin sitä heti lentämisen jälkeen turvonneisiin jalkoihin, ja väsymys ja turpoamisen tunne helpottivat ihan selkeästi. Mutta kaikkein parhaiten tuo varmasti toimii esimerkiksi juhlien jälkeen – jos siis on ollut vaikka korkkareissa ja jalat ovat niistä romuina.

Tai sitten tuo viilentävä aine voisi toimia vaikkapa kaupunkilomalla, jos on päivän aikana kävellyt paljon ja se tuntuu jaloissa! Tässä tuotteessa vaikutus on siis välitön, eli toimii akuuttiin jalkatuskaan, haha.

Joten käyttöön tulee tämäkin!

Sain myös arvottavaa!

Eli täten arvotaan tähän postaukseen kommentoivien kesken 2 kpl tällaista samanlaista pakettia kuin minulla: sisältää siis sekä Footner-kuorintasukat että tuon CoolActive Massagerin (arvo noin 38€). Arvonta on käynnissä to 11.4. klo 16 asti ja säännöt löytyvät täältä.

Vilkaise varpaisiin ja kantapäihin (omiisi tai kumppanin) ja kerro kommentissasi vaikka, että missä kunnossa jalkasi ovat juuri nyt! Löytyykö koppuraa kantapäistä niin kuin minulla, vai oletko siloisten jalkapohjien onnellinen omistaja?

…ja minä puolestani palaan 5-10 päivän päästä asiaan (joko tämän postauksen kommentteihin tai Instaan), että miten tämän kuorintahomman kanssa kävi!

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

10

You Might Also Like

 • Rek
  6.4.2019 at 07:53

  Sanotaanko näin, että kuorintasukille kyllä tulisi käyttöä! Kuukauden päästä olisi ulkomaanmatka tiedossa ja sandaalit pitäisi kaivaa esiin.. Tällä hetkellä jalat on ihan kääks voi ei -tilassa!

 • Airi
  6.4.2019 at 09:01

  Nämä voisi auttaa myös känsään, minulla on iso känsä päkiässä jota hoidan itse pääsääntöisesti ja se on kipeä, näyttää siltä etten pääse siitä eroon koskaan.

 • Sussikka
  6.4.2019 at 09:45

  Jalkapohjat on aina aivan karmeassa kunnossa vaikka yritänkin välillä muistaa rasvata ja raspatakin. Jalkahoitoon ei ole opiskelevalla yh-äidillä varaa, joten tää setti tulis niin tarpeeseen!
  P.S. Mitä sä oot tehny sun tukalle? Se on u-p-e-a! <3

  • krista
   6.4.2019 at 11:55

   Hahaa, kiitos! <3 Olin just käynyt edellisenä päivänä kampaajalla, latvoista lähti 15 cm ja uusi väri :) Tuntuu hassun lyhyeltä, mutta toisaalta ehkä tulee hiuksia pidettyä enemmän auki näin, kun ne ei tunnu liian raskailta!

 • Paula
  6.4.2019 at 11:01

  Joo, koppurakantapäät täälläkin. Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla, josko niille jotain olisi tehtävissä. Mukana arvonnassa siis. :)

 • Pilvinen
  6.4.2019 at 11:22

  Ehdottomasti mukana arvonnassa! Aivan karmeassa kunnossa jalat. Jotenkin jalkojen tai muunkaan ihon hoito ei ole ollut kovin korkealla prioriteeteissa, ja sen totisesti huomaa! Ehkä, jos jalat saisi tällaisilla supersukilla ensin ihanan pehmeiksi, niitä jaksaisi jatkossa rasvata?

 • anna s.
  6.4.2019 at 12:31

  Koppuraiset ja kuivat :/

 • Ruskarouva
  6.4.2019 at 20:58

  Kantapäät on niin kuivat että sukkia menee rikki :D Muuten ihan ok kunnossa

 • Darzan
  7.4.2019 at 01:57

  Jooooo! Jalat kaipais kuorintaa, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa tuollaisia. Joo joo joo, mukana!

 • Jane
  7.4.2019 at 08:17

  Olen kokeillut joitakin vuosia sitten ja toimivat hyvin. Nyt olisi talven jäljiltä todellakin tarve kuorintaan. Siis mukaan arvontaan!

 • ennu
  7.4.2019 at 09:30

  Melko hyvän tuntuiset on, vaikka en hoida muuten kuin pesulla ja rasvauksella. Puoliso hyötyisi tästä palkinnosta enemmän!!

 • Xeveliina
  7.4.2019 at 12:42

  Jalkani ovat kuivat kuin Saharaa autiomaa! Ei yhtään hyvä, kun sandaalikausikin on jo melkein ovella. :(

 • Maaren
  7.4.2019 at 12:43

  Köh, ei voi kyllä kehua omia jalkoja tällä hetkellä, kuivat ovat talven jäljeltä. Lisäksi luvassa on parikin lentoa, joten tuollainen viilentävä ActiveMassager sopisi kuin kylmä geeli jaloille ;) Kuorimasukat on tuttuja jo vuosien varrelta, nytkin taitaa kaapissa olla setti… Hmm, taidanpa innoituksena vetäistä yhdet jalkaan!

 • Sari P
  7.4.2019 at 14:41

  Jalat on hirveässä kunnossa talven jäljiltä. Kuivaa, koppuraista ihoa on kantapää täynnä. Omistan automaatti- ja käsiraspit, mutta ei ne kauaa auta. Kuorintasukat ovat olleet pitkään kokeilulistalla, mutta pitäisi myös löytää se jättehoitava jalkarasvakin. Kokeillaan arpaonnea, paketti kuulostaisi tosi mukavalta!

 • Suvi
  7.4.2019 at 21:19

  Yritän käydä ainakin kerran vuodessa jalkahoidossa, juurikin saman ongelman vuoksi, eli kuivat ja koppurat kantapäät. Ylläpitorasvaus pitäisi kantapäät kunnossa, mutta miksi koen sen niin hankalaksi!? Kyllähän hoidan käsiä ja kasvoja aamuin illoin rasvaten niin miksi en kantapäitä.. kuorintasukkia en ole uskaltanut koskaan kokeilla, nyt olisi mukava saa testiin ja kuoria jalat tulevaa Malagan matkaa varten ☀️ sitten voisi sandaalit laittaa huoletta jalkaan 😅

 • Elise H.
  7.4.2019 at 23:07

  Koppuraahan siellä kantapäissä on, ja vähän muissakin kohdissa! Mukana arvonnassa siis :)

 • Sannamarianna
  7.4.2019 at 23:52

  Aika kamalassa kunnossa! Miten ne talvella meneekin niin koppuraisiksi?! Yäääh!

 • Tia
  8.4.2019 at 01:54

  Noooh, mun mielestä ihan fine! Mut jos meinaa jalkahierontaa saada niin pitää liottaa rasvassa muuten ei ukkokulta suostu ”raatelemaan” käsiään. Pientä liioittelun makua yleensä ilmassa sanoisin 😁

 • Aino
  8.4.2019 at 04:38

  No mullahan on nyt ihan vauvanpehmeät jalat – koska oon just käyttänyt kuorintasukkia :D Tai siis käytin pari viikkoa sitten ja nyt se ällö kuoriutumisvaihe on lopulta ohi.

 • Minnna
  8.4.2019 at 15:56

  Koppuraa löytyy, eli mukana arvonnassa!!

 • Vikkola
  8.4.2019 at 17:53

  Se on jännää, että sukat menee rikki kantapäistä eikä varpaista, kuten lapsellani. Hänellä ei olekaan karheat kantapäät kuten minulla 😂. Olen itseasiassa joskus moisia kuorintasukkia kokeillutkin, hyväksi havainnut ja mielelläni uudelleen testaisinkin. Eli mukana arvonnassa.

 • 1 2 3 4 5