Superhelppo jalkahoito kotona (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sabora Pharman kanssa.

Heti alkuun paljastus: mä en ole koskaan käynyt jalkahoidossa. Ja perään toinen paljastus: en ole koskaan omistanut jalkaraspia. Menköön vielä kolmas paljastuskin samaan jonoon: en myöskään rasvaa jalkojani.

Sitten voikin kuorossa sanoa vastauksen: ja sen kyllä huomaa.

Minusta ei ole oikein koskaan löytynyt sellaista sisäsyntyistä tarvetta (saatikka aikaa!) ehostaa, hoitaa, hioa ja viilata jotain sellaista asiaa kuin varpaat. Nehän ovat kuitenkin… …varpaat. Ihmiskropassa niiden sijainti on jossain siellä mahdollisimman kaukana silmistä.

Samanaikaisesti on mulla silti silmät päässäni: näen kyllä, että kantapäät ovat ihan kovat ja koppuraiset, ja siellä on halkeamia. Ärsyttää, kun sukat kuluvat karheiden jalkapohjien takia rikki. Joskus on kipeitä kohtia niissä halkeamissa. Ja olisihan se ihan kiva, että jalat näyttäisivät kesäsandaaleissa joltain muulta kuin sokerikorpulta, jonka parasta ennen -päivä meni viime vuosikymmenellä.

Kuulin kuorintasukista ensimmäistä kertaa joskus muutama vuosi sitten – jonkun blogin kautta se tietysti oli, mitenpä muuten. Yllätyin: ai tällaistakin on! Näppärän näköinen kotikuorinta ilman raspailuja ja rasvailuja. Voisi sopia mullekin! Mutta jotenkin niiden testailu on kuitenkin tähän asti jäänyt tekemättä. Niin kuin moni muukin itsensä huoltoon liittyvä juttu näinä viime vuosina, myönnettäköön.

Kunnes nyt, kun Sabora Pharmalta kysyttiin, että haluaisinko kokeilla blogiyhteistyössä näitä Footnerin kuorintasukkia. Näin tässä heti tilaisuuteni tulleen! Akuutti toimenpidesykäys: kyllä, nytpä minä ne kuorintasukat sitten vihdoinkin testaan! Jesh, hyvästi koppurakantapäät!

Ja ne kantapäät olivatkin Espanjan-talven jälkeen sellaisessa kunnossa, että tämä on oikein hyvä sauma alkaa koesukkakaniiniksi.

Tätä blogipostausta kirjoittaessani istun siis juuri nyt koneella Footnerin kuorintasukat jalassa.

Niiden laittaminen oli tosi helppoa: avasin paketin, leikkasin muovin auki, ja tuikkasin jalat sisään. Heti ensituntuma oli ihana viileys. Sukka suljetaan teipillä (tarra sukan etuosassa), ja muovien päälle laitetaan omat sukat. Kokeilin ensin villasukkia, mutta sitten jäin miettimään, että hmm roiskuuko sieltä jotain kuorinta-ainetta mun lempparisukkiin. Niinpä vaihdoin sukat niihin, mitä satuin tästä muuttokaaoksesta löytämään vanhoihin pörrösukkiin. Ihan varan-varan-varalta.

Sitten tulinkin tähän keittiön pöydän ääreen kirjoittamaan tätä postausta, hahaa.

Ajastin on päällä, eli tasan 60 minuutin jälkeen sitten pestään geeli pois lämpimällä vedellä.

Ja se 60 minuuttia onkin kulunut… …nyt.
(poistuu pesulle)

…ja pesty!

Eli oli kyllä ihan superhelppoa.

Jalat tuntuvat just nyt raikkailta ja virkeiltä – mutta se ei vielä ole se tulos. Vaan se oikea tulos näkyy vasta 5-10 päivän kuluttua. Olen nähnyt kuvia, jossa koppuranahat kuoriutuvat irti jaloista kuin käärmeellä. Sitä odotellessa! Kohti käärmeen uutta kevätnahkaa! Käyköhän kaikille näitä käyttäville tuollaiset kunnon nahanluonnit, vai onkohan se jotenkin jaloista kiinni…? Muutaman päivän päästä näkee, mitä mulle käy!

Mitäs sanotte, saako laittaa sit kuvia vaikka Instaan, kestättekö? Vai onko liian ällöä? :)

Onko teillä kokemuksia näistä, hävisivätkö kantakoppurat ja pehmenikö iho? Odotan innolla, tämä on yhtä aikaa hassua, kummallista ja mahtavaa!

Kuorintasukat jalassa omien sukkien alla! Myös jonkun iho kaipaisi rasvausta…

Lyhyt oppitunti (tämä peräisin ihan Footnerin kuorintasukkien tuoteselosteesta) siitä, miksi tuota koppuraa jalkapohjiin kertyy. Tiivistettynä näin se menee: Kuolleet ihosolut sisältävät runsaasti keratiinia, eli sitä samaa, jota on myös hiuksissa ja kynsissä. Keratisoituneet ihosolut suojaavat sisempiä kerroksia ulkoisilta haitoilta, ja se on kovempaa kuin elävä ihokerros. Jalkoihin kohdistuu muuta ihoa enemmän hankausta ja painetta, eikä iho siellä pääse uusiutumaan. Tällöin sinne siis alkaa kertyä runsaasti niitä keratiinia sisältäviä ihosoluja, joista muodostuu kova kerros, jota oma keho ei pystykään hajoittamaan.

Voisi tietysti ajatella, että mikäs siinä – sielläpä suojaavat jalkapohjaa. Mutta sitten tulee ne ongelmat, eli kovettumat, jotka voivat olla kipeitäkin. Kantapäät voivat halkeilla, tulla kipeiksi ja sieltä voi tulla verta tai pahimmassa tapauksessa ne voivat tulehtua. Mulla itselläni on just tuollaista halkeilua ja kipeitä kohtia.

Nuo Footner-kuorintasukat sisältävät siis alfahydroksihappoja (AHA), jotka irrottavat kuolleiden solujen välisiä sidoksia jalkojen ihon sarveiskerroksessa ja edistävät siten ihon luonnollista kuorintaprosessia. Terveen ihon koostumukseen tuo ei vaikuta. Eli se itsestään kuoriutuva iho on sitten sitä kuollutta solukkoa; ja se pitää muistaa, että sitä ei saa nyhtää (vaikka varmasti tekisi mieli sitten repiä), ettei se vahingoita tervettä ihoa siinä alla.

Ja apteekeista näitä voi ostaa!

Omien sukkien alla on siis tässä ne kuorintasukat.

Footnerin testituotteiden pakettiin sain mukaan myös tuollaisen viilentävän hieronta-aineen, nimeltään Cool ActiveMassager! (tuo puikko tuossa alemmassa kuvassa)  Testasin sitä heti lentämisen jälkeen turvonneisiin jalkoihin, ja väsymys ja turpoamisen tunne helpottivat ihan selkeästi. Mutta kaikkein parhaiten tuo varmasti toimii esimerkiksi juhlien jälkeen – jos siis on ollut vaikka korkkareissa ja jalat ovat niistä romuina.

Tai sitten tuo viilentävä aine voisi toimia vaikkapa kaupunkilomalla, jos on päivän aikana kävellyt paljon ja se tuntuu jaloissa! Tässä tuotteessa vaikutus on siis välitön, eli toimii akuuttiin jalkatuskaan, haha.

Joten käyttöön tulee tämäkin!

Sain myös arvottavaa!

Eli täten arvotaan tähän postaukseen kommentoivien kesken 2 kpl tällaista samanlaista pakettia kuin minulla: sisältää siis sekä Footner-kuorintasukat että tuon CoolActive Massagerin (arvo noin 38€). Arvonta on käynnissä to 11.4. klo 16 asti ja säännöt löytyvät täältä.

Vilkaise varpaisiin ja kantapäihin (omiisi tai kumppanin) ja kerro kommentissasi vaikka, että missä kunnossa jalkasi ovat juuri nyt! Löytyykö koppuraa kantapäistä niin kuin minulla, vai oletko siloisten jalkapohjien onnellinen omistaja?

…ja minä puolestani palaan 5-10 päivän päästä asiaan (joko tämän postauksen kommentteihin tai Instaan), että miten tämän kuorintahomman kanssa kävi!

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

10

You Might Also Like

 • Sarde
  5.4.2019 at 09:25

  Tarpeeseen tulis!

 • Teija
  5.4.2019 at 09:50

  Ennen muuttoa tähän asuntoon, jossa nyt asumme kantapäät olivat kovat ja halkeilevat, mutta nyt tässä asunnossa useamman vuoden asuneena eivät enää eli lämmityksellä ja ilman kosteudella on paljon merkitystä myös jalkoihin.
  Lenkkeilen paljon ja varpaisiin tulee hankaumia ja muuttuvat ajan mittaa koviksi, joten niihin kuorinnasta on kyllä apua.

 • meg
  5.4.2019 at 10:01

  Just eilen kauhistelin kun on niin karheat kantapäät ja päkiätkin. Töissä tykkään käyttää ohkaisia ”sukkahoususukkia” toimistopäivinä ja huomaan kyllä ettei ne sukat tällaisissa jaloissa montaa käyttökertaa kestä. Eli tarvetta kuorintasukille olisi!

 • Anna A
  5.4.2019 at 10:10

  Koppuraiset kantapäät täälläkin. Yritän muistaa aina silloin tällöin niitä rasvailla (hehe), mutta se kyllä unohtuu helposti. Sitten kun havahdun niihin haavoihin ja kipuun, niin tulee muistettua. Borealis-jalkarasvalla olen rasvaillut ja tuo ihmeaina on kulkenut jopa vaelluksella mukana, sillä yön aikana se tuntuu sulattavan rakot pois (jesh).
  Mutta olisi mukava kokeilla jalkakuorintaa, ikinä en ole testannut!
  Ja tuosta nahanluonnista, niin mulla on kyllä todella iso kiusaus aina repiä niitä ihosuikaleita jalanpohjasta pois…

 • Miia
  5.4.2019 at 10:37

  Karmeet korput,talven on unholassa jalkojenhoito mutta siinä vaiheessa kun sandaalikelit alkaa niin pitää kiiruusti kaivella jalkahoitajan numeroa. Luulisi jo oppineen mutta ehei..:)

 • Eve
  5.4.2019 at 11:24

  Olisipa kiinnostava kokeilla näitä!

 • Emppu
  5.4.2019 at 12:33

  Heips, niin koppurat ovat että ne koppuran reunat tarraavat sukkiin niitä pukiessa (yök yök yök)! Eli arvonnassa mukana tod!

 • Sevillana
  5.4.2019 at 12:57

  Itselleni, ehdottomasti! Jalat on kovat koppurat ja nyt raskausmahan kanssa en yletä edes raspaamaan 🤦 Mukana arvonnassa!

 • HannaL
  5.4.2019 at 15:06

  Täältä löytyy yhdet koppurakantapäät. Miehellä sen sijaan on jalkapohjat pehmeät kuin vauvan posket. 😁

 • Katja
  5.4.2019 at 16:09

  Kyllä olisi tarvetta kuorintasukille, kun jalkoja katsoo… Eli kelpais voitto tässä arvonnassa! :)

 • EmiliaKatariina
  5.4.2019 at 16:34

  Mä tuun mukaan arvontaan, mutta omien jalkojen sijaan laittaisin nuo mun miehen jalkaan. Hällä on aina korppujalat ja sukat rikki. :D

 • Vaeltajatar
  5.4.2019 at 17:01

  Koppurat! Lapseni 7v totesi joku päivä että äiti sun jalat on ihan kovat. Niille pitäisi todeallakin siis tehdä jotain ja sitä ei ilman tällaista inspiraatiota tapahdu, koska jalkojenhoitorutiinisi kuulostavat kovin tutuilta. Eli tuotteille olisi siis todellakin tarvetta! 😊

 • Sumonen
  5.4.2019 at 17:27

  Omat jalat on vähän kuivahkot, mut eivät aivan koppurat. Oon muistanu aina välillä sipaista rasvaa ja oon saanut lahjaksi semmoisen suihkussa käytettävän jalkaraspin, jota oon jopa oppinut käyttämään. Tuommoisia kuorintasukkia oon joskus kokeillut ja jalat tuli kyllä pehmeiksi. Olen tässä juurikin tuommoisista haaveillut tässä nyt ennen kesää.

 • Henna
  5.4.2019 at 18:23

  Kuivat ovat niin että halkeilee ja välillä on tuskaa kävellä saatikka seistä. :( seisomatyössä olen jossa olisi tärkeää jalkojen hyvinvointi

 • Hj
  5.4.2019 at 21:27

  Oispa mahtava päästä testaamaan tämmösiä!
  Jalat on joo kuivat ja kaipais kuorintaa.

 • Ruusa
  5.4.2019 at 21:36

  Karheat vaikka tänäänkin olen raspannut (hohkakivellä) ja rasvannut! Kerran olen toisen merkin sukkia kokeillut ja positiivinen kokemus oli, vaikkei pahimpia railoja korjannutkaan. Oma kokemukseni on että perinnöllistäkin tämä jalkojen korppuuntuminen.

 • Pupu
  5.4.2019 at 21:51

  Ei pahimmassa kunnossa, mutta kuorintasukat tekisi hyvää. Mukana arvonnassa!

 • Katsu
  5.4.2019 at 22:20

  Enterorokko hoiti mulla viime marraskuussa varsin tehokkaan nahkojenlähdön varpaissa (ja käsissä). Lopputuloksena ei kuitenkaan ollut ihana pehmeä iho vaan samat koppurat. Josko näiden avulla saisi jalat kesäkuntoon?

 • Tiia
  5.4.2019 at 22:36

  Oon ihan liian laiska hoitamaan jalkoja, eli kuivat ovat. Ja kesä tulee pian, apua. Tajusin myös tämän kuivuusongelman joogatunnilla eli syksyllä ja talvella pimeässsä kukaan ei huomaan sun jalkoja, mutta nyt keväällä on jo valoisaa ja omat kuivankoppurat jalat hävettää. Tosin tuskin niitä kukaan katsoo, en ainakaan itse tuijota muiden jalkoja 😂😬

 • Hanna Rantala
  6.4.2019 at 00:37

  Olen testannut aiemmin erin merkkisiä sukkia ja eka kerralla vaikutus oli mahtava. <3 Tuloksena kuin vauvan vaaleanpunaiset pehmeät kantapäät (kun ne oli vuosia olleet kuivat ja halkeilleet) ja ihoa kuoriutui tosi paljon. Sen jälkeen olen tehnyt joka kevät ja ihoa ei ole niin paljon lähtenyt. Mukaan arvontaan haluan minäkin. :)

 • 1 2 3 4 5