Superhelppo jalkahoito kotona (ja arvonta!)

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sabora Pharman kanssa.

Heti alkuun paljastus: mä en ole koskaan käynyt jalkahoidossa. Ja perään toinen paljastus: en ole koskaan omistanut jalkaraspia. Menköön vielä kolmas paljastuskin samaan jonoon: en myöskään rasvaa jalkojani.

Sitten voikin kuorossa sanoa vastauksen: ja sen kyllä huomaa.

Minusta ei ole oikein koskaan löytynyt sellaista sisäsyntyistä tarvetta (saatikka aikaa!) ehostaa, hoitaa, hioa ja viilata jotain sellaista asiaa kuin varpaat. Nehän ovat kuitenkin… …varpaat. Ihmiskropassa niiden sijainti on jossain siellä mahdollisimman kaukana silmistä.

Samanaikaisesti on mulla silti silmät päässäni: näen kyllä, että kantapäät ovat ihan kovat ja koppuraiset, ja siellä on halkeamia. Ärsyttää, kun sukat kuluvat karheiden jalkapohjien takia rikki. Joskus on kipeitä kohtia niissä halkeamissa. Ja olisihan se ihan kiva, että jalat näyttäisivät kesäsandaaleissa joltain muulta kuin sokerikorpulta, jonka parasta ennen -päivä meni viime vuosikymmenellä.

Kuulin kuorintasukista ensimmäistä kertaa joskus muutama vuosi sitten – jonkun blogin kautta se tietysti oli, mitenpä muuten. Yllätyin: ai tällaistakin on! Näppärän näköinen kotikuorinta ilman raspailuja ja rasvailuja. Voisi sopia mullekin! Mutta jotenkin niiden testailu on kuitenkin tähän asti jäänyt tekemättä. Niin kuin moni muukin itsensä huoltoon liittyvä juttu näinä viime vuosina, myönnettäköön.

Kunnes nyt, kun Sabora Pharmalta kysyttiin, että haluaisinko kokeilla blogiyhteistyössä näitä Footnerin kuorintasukkia. Näin tässä heti tilaisuuteni tulleen! Akuutti toimenpidesykäys: kyllä, nytpä minä ne kuorintasukat sitten vihdoinkin testaan! Jesh, hyvästi koppurakantapäät!

Ja ne kantapäät olivatkin Espanjan-talven jälkeen sellaisessa kunnossa, että tämä on oikein hyvä sauma alkaa koesukkakaniiniksi.

Tätä blogipostausta kirjoittaessani istun siis juuri nyt koneella Footnerin kuorintasukat jalassa.

Niiden laittaminen oli tosi helppoa: avasin paketin, leikkasin muovin auki, ja tuikkasin jalat sisään. Heti ensituntuma oli ihana viileys. Sukka suljetaan teipillä (tarra sukan etuosassa), ja muovien päälle laitetaan omat sukat. Kokeilin ensin villasukkia, mutta sitten jäin miettimään, että hmm roiskuuko sieltä jotain kuorinta-ainetta mun lempparisukkiin. Niinpä vaihdoin sukat niihin, mitä satuin tästä muuttokaaoksesta löytämään vanhoihin pörrösukkiin. Ihan varan-varan-varalta.

Sitten tulinkin tähän keittiön pöydän ääreen kirjoittamaan tätä postausta, hahaa.

Ajastin on päällä, eli tasan 60 minuutin jälkeen sitten pestään geeli pois lämpimällä vedellä.

Ja se 60 minuuttia onkin kulunut… …nyt.
(poistuu pesulle)

…ja pesty!

Eli oli kyllä ihan superhelppoa.

Jalat tuntuvat just nyt raikkailta ja virkeiltä – mutta se ei vielä ole se tulos. Vaan se oikea tulos näkyy vasta 5-10 päivän kuluttua. Olen nähnyt kuvia, jossa koppuranahat kuoriutuvat irti jaloista kuin käärmeellä. Sitä odotellessa! Kohti käärmeen uutta kevätnahkaa! Käyköhän kaikille näitä käyttäville tuollaiset kunnon nahanluonnit, vai onkohan se jotenkin jaloista kiinni…? Muutaman päivän päästä näkee, mitä mulle käy!

Mitäs sanotte, saako laittaa sit kuvia vaikka Instaan, kestättekö? Vai onko liian ällöä? :)

Onko teillä kokemuksia näistä, hävisivätkö kantakoppurat ja pehmenikö iho? Odotan innolla, tämä on yhtä aikaa hassua, kummallista ja mahtavaa!

Kuorintasukat jalassa omien sukkien alla! Myös jonkun iho kaipaisi rasvausta…

Lyhyt oppitunti (tämä peräisin ihan Footnerin kuorintasukkien tuoteselosteesta) siitä, miksi tuota koppuraa jalkapohjiin kertyy. Tiivistettynä näin se menee: Kuolleet ihosolut sisältävät runsaasti keratiinia, eli sitä samaa, jota on myös hiuksissa ja kynsissä. Keratisoituneet ihosolut suojaavat sisempiä kerroksia ulkoisilta haitoilta, ja se on kovempaa kuin elävä ihokerros. Jalkoihin kohdistuu muuta ihoa enemmän hankausta ja painetta, eikä iho siellä pääse uusiutumaan. Tällöin sinne siis alkaa kertyä runsaasti niitä keratiinia sisältäviä ihosoluja, joista muodostuu kova kerros, jota oma keho ei pystykään hajoittamaan.

Voisi tietysti ajatella, että mikäs siinä – sielläpä suojaavat jalkapohjaa. Mutta sitten tulee ne ongelmat, eli kovettumat, jotka voivat olla kipeitäkin. Kantapäät voivat halkeilla, tulla kipeiksi ja sieltä voi tulla verta tai pahimmassa tapauksessa ne voivat tulehtua. Mulla itselläni on just tuollaista halkeilua ja kipeitä kohtia.

Nuo Footner-kuorintasukat sisältävät siis alfahydroksihappoja (AHA), jotka irrottavat kuolleiden solujen välisiä sidoksia jalkojen ihon sarveiskerroksessa ja edistävät siten ihon luonnollista kuorintaprosessia. Terveen ihon koostumukseen tuo ei vaikuta. Eli se itsestään kuoriutuva iho on sitten sitä kuollutta solukkoa; ja se pitää muistaa, että sitä ei saa nyhtää (vaikka varmasti tekisi mieli sitten repiä), ettei se vahingoita tervettä ihoa siinä alla.

Ja apteekeista näitä voi ostaa!

Omien sukkien alla on siis tässä ne kuorintasukat.

Footnerin testituotteiden pakettiin sain mukaan myös tuollaisen viilentävän hieronta-aineen, nimeltään Cool ActiveMassager! (tuo puikko tuossa alemmassa kuvassa)  Testasin sitä heti lentämisen jälkeen turvonneisiin jalkoihin, ja väsymys ja turpoamisen tunne helpottivat ihan selkeästi. Mutta kaikkein parhaiten tuo varmasti toimii esimerkiksi juhlien jälkeen – jos siis on ollut vaikka korkkareissa ja jalat ovat niistä romuina.

Tai sitten tuo viilentävä aine voisi toimia vaikkapa kaupunkilomalla, jos on päivän aikana kävellyt paljon ja se tuntuu jaloissa! Tässä tuotteessa vaikutus on siis välitön, eli toimii akuuttiin jalkatuskaan, haha.

Joten käyttöön tulee tämäkin!

Sain myös arvottavaa!

Eli täten arvotaan tähän postaukseen kommentoivien kesken 2 kpl tällaista samanlaista pakettia kuin minulla: sisältää siis sekä Footner-kuorintasukat että tuon CoolActive Massagerin (arvo noin 38€). Arvonta on käynnissä to 11.4. klo 16 asti ja säännöt löytyvät täältä.

Vilkaise varpaisiin ja kantapäihin (omiisi tai kumppanin) ja kerro kommentissasi vaikka, että missä kunnossa jalkasi ovat juuri nyt! Löytyykö koppuraa kantapäistä niin kuin minulla, vai oletko siloisten jalkapohjien onnellinen omistaja?

…ja minä puolestani palaan 5-10 päivän päästä asiaan (joko tämän postauksen kommentteihin tai Instaan), että miten tämän kuorintahomman kanssa kävi!

Kaupallinen yhteistyö: Sabora Pharma

10

You Might Also Like

 • Villa
  4.4.2019 at 18:01

  Tiedän katsomattakin, että karmeat koppurat! :D Mukana arvonnassa! :)

  • krista
   4.4.2019 at 18:12

   Sen kyllä tosiaan voi tietää katsomattakin! :) Mukana olet siis! :)

 • Maija
  4.4.2019 at 18:06

  Vaikuttaa lupaavalta! Oon törmännyt näihin kuorintasukkiin aiemminkin (jonkun blogin kautta 😄), mutta on edelleen jäänyt testaamatta. Tarvetta kyllä olisi.

  • krista
   4.4.2019 at 18:13

   Ihan sama juttu oli mulla! Olin tosiaan ajatellut, että haluaisin testata, mutta usein ne ”eka kerrat” vaan sit jää venymään! Nyt kun kokeilin, se oli kyllä ainakin niin helppoa, että se ei ole esteenä jatkossa. Ja vielä kun näkee tulokset sitten, niin varmasti teen toistekin!

 • Piiia
  4.4.2019 at 18:11

  Täälläkin on kamalassa kunnossa on kantapäät vaikka koitan (aina kun muistan) rasvailla säännöllisesti bodyshopin hamppurasvalla. Eli tänne kuorintasukat ja äkkiä :D ja kerro todellakin tulokset!!

  • krista
   4.4.2019 at 18:15

   Jotenkin se rasvaus vaan unohtuu, tai siis mulla ainankin :D Mulla oli joskus kans ihan paksua rasvaa kantapäitä varten, mutta käyttämättä jäi ja on varmaan vanhentunut jo vuosikymmen sitten… Nuo hoitokeinot varmaan auttaa, kun niitä TEKEE. Mutta usein joku tällainen vaan tosiaan arjessa unohtuu!

 • Laura
  4.4.2019 at 18:20

  Enpä juuri nyt oikein näe jalkojani (saati hoida niitä) kun laskettuun aikaan on vajaa kuukausi. Huoltoa ne kuitenkin varmasti kaipaavat raskauden jälkeen. :D Muutenkin mun jalkojen hoito on lähinnä kynsien leikkaamista ja silloin tällöin rasvaamista. Olisi kiva päästä testaamaan nuo sukat!

  • krista
   4.4.2019 at 18:28

   Oi mä muistan ton vaiheen! <3 :D Ja voi sitä iloa, kun sitten ylsi leikkaamaan omat varpaankyntensä myöhemmin! :D
   -
   Raskaana oleville ja imettäville näitä ei suositella, sillä (pakkausselosteen mukaan) silloin iho voi olla herkempi kuin muulloin. Eli jos voitat, jemmaa sitten odottelemaan sitä, kun on raskaus (ja valitettavasti myös imetys, joten joutuisit jemmaamaan vähän pidempään, jos imetät) takana! <3
   -
   Mahdollisimman hyvinvoivia viimeisiä viikkoja odotukseen ja ihania tulevia vauva-aikoja! <3

 • Janika
  4.4.2019 at 18:21

  Kuulostaa hyvältä. Tarvetta olisi joten mukana arvonnassa!

  • krista
   4.4.2019 at 18:30

   Jesh, mukana olet arvonnassa!

 • HannaK
  4.4.2019 at 18:34

  Koppuraiset kantapäät eli omaan käyttöön tulisi.

 • Ribis
  4.4.2019 at 18:44

  Yksi koppurakantapäinen ilmoittautuu mukaan! Mulla myös ihan älyttömän helposti kovettuvat kantapäät. Nyt linnojen vuoden alusta lähtien säännöllisesti raspaillut ja rasvaillut päivittäin tummelilla jalkapohjat, ei ole jalat pahimmassa mahdollisessa kunnossa, mutta eivät silti kestä lähempää tarkastelua, eli tarvetta kuorintasukille olisi kyllä:)

 • Rinkeli
  4.4.2019 at 18:48

  Ai ettien että, voin kertoa että niitä ei todellakaan voi olla repimättä! :D
  Kerran laitoin kuorintasukat, ja siitä 5-10 pv päästä mentiin miehen kanssa rakkauslomalle Prahaan. Siitä oli rakkaus kaukana, kun maanisesti riivin ihon paloja joka puolella ja joka puolelle.
  Mutta silti mukana arvonnassa, koska jalat todellakin tartteis niitä!

  • krista
   5.4.2019 at 20:38

   Hihi mulle kävisi just noin! Mä luulen, että mäkään en voi olla repimättä :D

 • Anne
  4.4.2019 at 18:57

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuotteelta! 😊 Jään odottelemaan sun tuloksia ja osallistun arvontaan kuivine jalkoineni 😄

 • Anna
  4.4.2019 at 19:06

  Tein viime kesänä ja syksynä jännän havainnon jaloistani. Kävelin kesällä ihan ekstra paljon paljain jaloin. Käytännössä olin paljainjaloinvarmaan enemmän kuin kengät jalassa (jos lasketaan vain pihalla vietyetty aika). Yleensä minulla on ollut jaloissa koppuraa ja karheutta, mutta kesällä niistä ei ollut tietoakaan. Sen sijaan jalkapohja oli joustavan ja sitkeän tuntuinen. Syksyllä piti ruveta taas käyttämään kenkiä ja parissa viikossa jalat kovettuivat ennalleen. En tiedä mist’ tämä johtui enkä väitä että kaikkien jalkahuolet olisi tällä hoidettu, mutta omalta kohdaltani aion kyllä jatkossakin harrastaa runsaasti paljasjalkailua aina sään ja tilanteen salliessa.
  Mutta tuollaisten sukkien testaus on myös kutkutellut mielessä siitä asti kun Lähiömutsi aikanaan kirjoitti aiheesta. En vaan ole tullut hankkineeksi pakettia. Jos onni soisi niin ehkä tämä olisi tällaiselle laiskalle hyvä tilaisuus päästä testaamaan ;)

  • krista
   4.4.2019 at 19:26

   Tosi hyvä havainto, ja osittain tää osoittaa todeksi sen, mihin mä uskon :D Eli että paljain jaloin on tosi hyvä olla! :D Oisko sit niin, että paljain jaloin se maa auttaa sitä ihoa kuoriutumaan luonnollisesti! Mutta kun on kengät jalassa, sitä koppuraa pääsee kertymään. Joten samaa mieltä, kesällä mahdollisimman paljon paljain jaloin!

   Hmm paitsi että tätä mun teoriaa vähän syö se, että Joelhan on PALJON paljain jaloin – ja sen jalat on TODELLA koppuraiset ja halkeilevat. Paljon-paljon pahemmat kuin mulla, mutta ei se kyllä varmaan elämässään ole koskaan rasvannutkaan. Yritin puhua sitä testaamaan näitä, mutta ei suostunut :D Ehkä mä vielä saan suostuteltua kokeilemaan tällaista! Mutta ehkä sillä paljain jaloin kulkemisellakin on rajansa eli jos on vuosikymmenten koppurat niin kuin Joelilla, ne ei pelkästään avojaloin kulkemisella sileä :D

 • Suis
  4.4.2019 at 19:34

  Minulla on ollut tapana käyttää kuorintasukkia joka kevät sen jälkeen, kun voitin ensimmäiset aikanaan Lähiömutsi arvonnasta. Tämän keväisiä ei ole vielä hankittu ja olen vähän epäileväinen muita kuin Salvequickin sukkia kohtaan, sillä niillä testatusti lähtee kaikki kovettumat pois ja yhden kerran kun testasin jotain muuta merkkiä niin tulos oli huono, mutta voisin antaa uuden mahdollisuuden jollekin muullekin merkille😁

  • krista
   4.4.2019 at 19:37

   Hahaa, sulla on ollut jo aiemmin hyvä kuorintasukka-arvontaonni! Jos tämäkin voitto osuisi sun kohdalle, niin pääsisit tekemään vertailevaa tutkimusta! :)

   Mä kans uskon, että jos tämä tulee todetuksi toimivaksi, tästä voisi tulla jokakeväinen juttu!

 • Lotta
  4.4.2019 at 19:38

  Mulla jalat ollut hyvässä kunnossa hoitamattomuudesta huolimatta ennen lasta mutta NYT! Jotain tapahtui ja jalat on koppuraa. Lisäksi se että ehtii ne jalat pestä suihkussa on harvinaista :D mutta tää ei vaatisi aikaa, eli mukana!

 • Henna
  4.4.2019 at 20:02

  Olen näistä lukenut mutten ole itse kokeillut. Minulta löytyy koppurajalat vahvasti ja satiinilakanat ovat nyt pannassa, toista se oli nuorena kun iho oli sileää, vanhuus on tullut auttamatta, siirryin juuri neljännellekymmenelle.

  • krista
   5.4.2019 at 20:39

   Uuuh mä pystyn ihan tuntemaan, miten mun koppurajalatkin raapisivat satiinilakanoita, yyyyyyyh! Vähän sama fiilis kuin se klassinen kynnellä liitutauluu!

 • PikkuKirppunen
  4.4.2019 at 20:05

  Mulla on päkiät ihan karheet, rahisee ilkeesti esimerkiksi sohvaa vasten. Ois kiva kokeilla, millasta apua kuorintasukista olisi.

 • M-M
  4.4.2019 at 20:10

  Omaan käyttöön tulis. Mukana arvonnassa.

 • Eow
  4.4.2019 at 20:15

  Koppuraa löytyy! Tämän vuoksi myös inhoan jalkojani, mutta olen kuitenkin liian laiska hoitamaan niitä :) tämä kuulostaisi siis täydelliseltä!

 • Sanjay
  4.4.2019 at 20:22

  Mä kokeilin pari vuotta sitten, kun blogeissa (Moumou??) oli näistä. Muuten kiva, kuoriutumisen jälkeen silkkiset, mutta sen jälkeen kuivui kahta kauheammin! Ei oo ikinä ollu nikn kuivat jalat ku sillon, ei siis kokeile uudelleen 😅 kai kuoriminen sitte kuivatti ja olis pitäny extrasti rasvata.

 • MarjaKoo
  4.4.2019 at 20:27

  haluaisinpa kokeilla! Jalkojen hoito on ihanaa hemmottelua.

 • Hanna-Marleena
  4.4.2019 at 20:31

  Aika kuivat on jalat, mutta tällä hetkellä en uskalla kuorintasukkia käyttää, (sellainen löytyy kotoa, eri merkkinen) kun työssä kävelen niin paljon ja aikaisemman kokemuksen perusteella tuntui todella ikävältä kun iho lähti kuoriutumaan.
  Muista ettet revi niitä ihoriekaleita irti koska se saattaa aiheuttaa vahinkoa.

 • Huitu
  4.4.2019 at 20:32

  Mä voisin kokeilla muitakin kuin Salvequickia, josta kokemus on ollut vähän niin ja näin. En tiedä, onko vika mun jaloissa vai missä. Mutta ihoa siis lähtee mutta enimmäkseen kaikkialta muualta kuin niistä karkeista kantapäistä. Toki nekin vähän pehmiää, mutta vaikutus on vähän ajan jälkeen plusmiinusnolla. Ja en tiiä, johtuuko sukkien käytöstä vai onko jalan asento muuttunut, mutta tuntuu että nyt on jalkapohjien sivustatkin alkanut kovettua. Mutta toi jalkojen olisi kyllä ehdoton.

  • krista
   5.4.2019 at 20:41

   Ehkä toisen merkin sukat vois tehdä toisenlaisen vaikutuksen! En osaa siis tietty sanoa, kun mulla tää on eka kokeilu vasta eikä kokemuksia muista merkeistä ollenkaan… :)

  1 2 3 5