Tarkkuutta krokotiilikäsitteisiin

Joel löysi joskus viime talvena YouTubesta aika hauskan hampaidenharjauslaulun. Tästä tulee aina mieleen Espanja; me kuunneltiin tätä siellä iltaisin ennen nukkumaanmenovalmisteluita. Nykyäänkin me vielä lauleskellaan sitä yhdessä hampaidenharjausmotivaattorina, vaikka videota ei olla enää vähään aikaan katseltukaan. Laulu on oikeasti hammasharjanvalmistajan mainosbiisi, mutta eipäs sen väliä – koska siellä on viimeisessä säkeistössä krokotiili.

Ja kuten jo hyvin tiedätte, erilaisten asioiden yleinen krokotiilisuus on meidän perheessä tietysti erittäin tärkeää.

Mutta voi! Meidän 3-vuotias krokotiilitieteilijämme on löytänyt laulun krokotiiliikohdasta kaksi selvää virhettä!

Tiedätkö, mitkä ne ovat – ja miten homma menisi oikein korjattuna?

Krokotiilikohta videolla 1:21 alkaen, ja sanat menevät näin:

”Pikku kalat harjaa korkotiilin hampaita.
Kroko ei muistuta lammasta
kun sill’ on miljoona hammasta.
Onneks pikku kalat on krokon ystäviä
ja ne harjaa hampaat uudelleen ja uudelleen.”

Löysitkö kaksi virhettä?

Joten hei olkaapas nyt sitten tarkempia jatkossa, arvoisat lastenlaulujen sanoittajat! Tarkkuutta krokotiilikäsitteisiin, toivoo lapsemme 3 vee.

 

PS. Minulla on ollut aiemminkin postaus nimeltään ”Tarkkutta käsitteisiin” – mutta en yhtään muistanut sen sisältöä. Muistin vaan, että se oli jostain Silvan taaperoajalta. Etsin sen tuolta arkistosta; se on vuodelta 2013 täällä.

19

You Might Also Like

 • S
  10.10.2017 at 13:31

  Miten en löytänyt kommenttimahdollisuutta edelliseen postaukseen.. No ystävät osti viiden perheen kanssa asunnon Espanjasta. Jokainen sijoitti siihen saman verran (25k). Espanjalainen vuokranvälitysfirma hoitaa sen loma-ajan vuokrauksen. Käytännössä siitä ei tule mitään muita kuluja osakkaille, koska vuokratulo kattaa kaiken. Ei vaadi myöskään mitään hoitoa Suomesta käsin. Mä voisin mielelläni lähteä tuollaiseen diiliin.

  • krista
   10.10.2017 at 13:46

   Aaa mulla on unohtunut päälle se toiminto, että kommentit sulkeutuu parin päivän päästä! Mulla oli jokin aika sitten yksi postaus, jossa ollut yksi sana veti puoleensa spämmiviestejä; saatoin saada tuhansia lääkemainoksia yössä… Siksi yritin rajata niin, että kyseiseen postaukseen ei saa kommentoida (ja sillä se loppuikin), ja sitten se jäi päälle! Avaan! Tavallisesti pidän 14 vrk päällä kommentointimahdollisuutta – ja sekin raja siksi, että jos on ”kaikki hanat” auki, tulee sitä spämmiä hulluna. Näin niin kuin tiiviisti selitettynä :D Mutta joo avaan heti, tilanne on jo tältä erää ratkennut ja oon saanut olla potenssilääkerauhassa :D

   Mutta joo, just siis tuollaisia systeemejä oon kuumeisesti laskeskellut :) Ihan hullua, että jossain tapauksessa vuokratulo voisi olla tosiaan vaikka enemmän kuin lainan lyhennys – no, siksi niitä ehkä SIJOITUSasunnoiksi kutsutaankin :D Ois aika pimeää alkaa lainalla asuntosijoittajaksi – ja onhan siinä riskinsä – mutta toisaalta laskelmien perusteella se olisi hyvinkin mahdollista. Kääk :D Ja just vaikka tuolla Fugessa tuo olisi helppoa, kun vuokralaisia on helppo saada, samoin esimerkiksi talon asioiden hoitajia ihan suomeksi.. Ja muutaman perheen kesken (meilläkin tuttavapiirissä on useita kiinnostuneita) riskikin tulisi jaettua. Mä luulen, että me saatetaan ”ihan vaan käydä” muutamassa asuntonäytössä kyllä talvella :D

  • krista
   10.10.2017 at 13:47

   Nyt pitäis olla taas 14 vrk auki, toivottavasti toimii!

   • Heippa
    13.10.2017 at 10:18

    Lainarahallahan sitä sijoitusasunnotkin yleensä ostetaan, ei se ole mitenkään outoa. Ja näillä koroilla onkin ihan järkevää ottaa lainaa ja kerryttää omaisuutta.

 • murina
  10.10.2017 at 16:24

  Seela varmaan tietää vähän tarkemman hammasluvun kun miljoona :)

  • krista
   10.10.2017 at 16:29

   Kyllä, Seela tietää täsmällisen hammasluvun :)

   Vielä toinenkin – anyone? :)

 • Bulla
  10.10.2017 at 19:25

  Linnut taitaa olla ne hampaiden putsaajat :)

  • krista
   10.10.2017 at 19:53

   Jeeeeeeeeee! KYLLÄ!!!! :) Hitsi kun ois antaa tästä joku palkinto, mutta täten olkoon henkinen voittajuus sun! :) Ja Seelan ihailu <3
   -
   ...tosiaan LINNUT ne krokotiilin hampaat pesee eikä kalat. Tarkkutta hei! :)

   • Kuunari
    10.10.2017 at 22:45

    Amerikankrokotiilin hampaita eivät tosin putsaa linnut vaan juuri kalat. Liekö laulunsanat sikäläistä perää. :)