Ihmekenkien päivitys: Patter Wash

Kaupallinen yhteistyö: Reima
(lasten kengät saatu)

Vuosi sitten hekumoin uudella välikausikenkämallilla (oi kyllä; tähän on tultu), kas näin. Silloin olin siis syksystä asti odottanut noita kenkiä, ja lopulta ne osoittautuivat kyllä kaikkien odotusten veroisiksi – niitä on pidetty meillä valtavasti.

Jännä muuten yleensäkin tuo nimitys välikausi. Että mikä ihmeen VÄLIkausi? Ainakin Helsingin keleillä se välikausi kestää kyllä suurimman osan vuotta; sen keskeyttää vain arviolta kolmen päivän kesäkausi ja kolmen viikon talvikausi. Koko muu vuosi on sitä välikautta, haha. Ehkä se tarkoittaakin sitä, että se kausi on kaikissa mahdollisissa väleissä, haha.

Välikausikenkiä siis ainakin meillä kaikkein eniten vuoden aikana käytetään. Ja ne vuoden takaiset ”ihmekengät” eli Reiman Patterit ovat olleet mukana myös täällä Espanjassa. Kumisaappaat me jätetiin kotiin, ja noilla Pattereilla on hyvin menty täällä kaikki sadekelit ja kylmemmät säät – ja lumessa Sierra Nevadassakin.

No. Vuosi sitten tosiaan odotimme noiden Pattereiden myyntiintuloa syksystä asti. Ja arvatkaa mitä? Sama ilmiö on toistunut taas. Koska viime syksynä vastaavasti kuulin, että noista Pattereista on tulossa markkinoille uusi, päivitetty malli, Patter Wash. Nimensä mukaisesti nämä kengät ovat pestävät; ne kestävät pesukoneessa 30 asteen pesun.

Niinpä jo toista kertaa pihtailimme seuraavan koon välikausikenkien ostamista (tällaisia käytännöllisiä lastenkenkiä ei kyllä Espanjasta olisi löytynytkään; täkäläisillä on vähän erilaiset ostokriteerit lastenvaatteissa) siihen asti, että saimme Reimalta nämä uunituoreet uutuuskengät – Seelan vuodentakaiset kengät ovat siis juuri jääneet ahtaiksi. Silvalle menee vielä ne vanhatkin, mutta saatiin jo valmiiksi Silvallekin seuraava koko odottelemaan. Ja nyt nuo kengät sitten saapuivat rekan kyydissä tänne Fugeen asti.

Ja tässä ne nyt sitten ovat. Ihmekengät vol. 2 eli konepestävät Patterit, tadaa!

Perjantaina avasin siis tämän paketin, ja näppärästi jo heti lauantaina kengät pääsivät sadepäiväkäyttöön. Muutoinhan täällä on alkanut jo ihanan kesäiset (biitsikelit! jea!) ilmat, mutta näköjään tällaisia yksittäisiä tuulentuiverruksia vielä saattaa tulla. Mutta onneksi on Benalmadenan meriakvaario – tytöt tykkäävät siitä ihan hurjasti!

Haha, ja jos tää mun ihmekenkähehkutus meni silloin vuosi sitten ohi, niin tuo nimitys tuli siis vähän itseironisesti siitä, että silloin näitä niin maanisesti odotin. Mutta kengät ovat siis täysin vedenpitävät (kuten Reiman Wetteritkin, jotka itsellänikin on) eli näillä voi mennä vaikka lätäkköön – myös saumat ovat vedenpitävät eli ainoastaan tuolta läpän välistä voisi vesi mennä sisään, jos ihan nilkkoja myöten veteen kahlaisi.

Mutta siis koskaan ei ole jalat näillä kastuneet tai palelleet, ja näillä on meillä on menty syksyisin pitkälle talveen ja keväällä ainakin sinne (heh) juhannukseen asti, ja Espanjassa läpi talven.

Siellä postauksessa vuosi sitten laitoimme yhteisesti Reimalle palautetta siitä, että näitä tarranauhallisia Pattereita oli silloin vain kokoon 27 asti. Palaute kuultiin (jee! kannattaa laittaa palautetta!), ja nyt näitä Patter Washeja on saatavilla kokoon 35 asti. Eli nyt näitä saa sitten ihan koululaisille asti.

Katsoin, että näitä on tällä hetkellä Reiman verkkokaupassa kahta väriä: sinistä ja tuota Seelallakin olevaa hiekanväriä vihreillä tehosteilla. Laitoin juuri Reimalle kysymystä, että onko niitä muita värejä (esimerkiksi nuo Silvalla olevat pinkit) vielä tälle keväälle verkkokauppaan tulossa, vai loppuivatko kenties jo…? Ei kai…? Palaan, kun saan vastauksen – toivottavasti on tulossa vielä!!!

Lämpimästi (kirjaimellisesti!) suosittelen!

23

You Might Also Like

 • Nellisi
  6.3.2017 at 18:22

  Ooh, huikeeta! Me todellakin haluttais likalle noi pinkit, toivottavasti niitä sais sitten vielä kans. Viime keväänä ostettiin ja onneksi ne mahtuivat syksyyn asti, nyt haluun ehdottomasti nämä huippukengät taas. Jos nyt en menis sohimaan… Edellisiin sohasin meinaan permanent tussilla viirun, kun nimesin lengät päiväkotia varten. :/

  Ja kiitos tosiaan, että oot hehkuttanut! Muuten en varmaan huippukenkiä olisi osannut ostaa.

  • krista
   6.3.2017 at 18:32

   Noi pinkit on kyllä kivat! Silva halusi ne ja Seela ”krokotiilinväriset” <3
   -
   Luulisi tosiaan, että loput värit ovat verkkokauppaan vasta tuloillaan - mutta varmistan vielä tuon, kun saan vastauksen! :)

 • Jenn-
  6.3.2017 at 18:43

  Reiman myymälässä noita oli jo ja Stockalle vasta tulossa, niin eiköhän ne sinne verkkokauppaankin tuu. Just noita vadelman värisiä siellä oli ja jotain muitakin. Niistä nauhallisista versioista oli tosi hauskan väriset sini-punaiset versiot, mutta nauhalliset kengät on kyllä ihan nou-nou päiväkoti-ikäiselle eikä ne kyllä pienemmällekään oo kätevät. Että Reimalle terkkuja, että tarrakenkiinkin se väri!

  • krista
   6.3.2017 at 18:56

   Joo mä kans näin ne sini-punaiset Wetterit (eli ne nauhalliset) kuvastossa ja tykkäsin! Meillähän muuten oli Silvallla 3-vuotiaana ne nauhalliset, kun silloin noita Pattereita tarranauhoilla ei ollut vielä olemassa, ja kyllä niilläkin toki pärjättiin (ja niistä tykättiin), niitä käytettiin hoidossakin. Aikuinen siinä varmasti auttoi pukiessa ja välillä pidettiin niitä niin ”isoina” eli nauhat löysällä, että ei tarvinnut muuta kuin työntää jalka sisään. Mutta nyt kun on nuo tarranauhalliset olemassa, niin onhan se kyllä paaaaljon helpompi, kun lapsi voi itse pukea! Luultavasti myös hoidossa tykkäävät, kun ei tarvise solmia kaikkien nauhoja :)

 • Riikkinen
  6.3.2017 at 19:56

  Oho! Oon kyllä ne vanhatkin pinkit Patterit pessyt koneessa – luulin, että nekin jo voi. :D

  • krista
   6.3.2017 at 20:03

   Hei pysyikö ihan hyvinä siis? Vau! Niissä aiemmissahan oli se nahkainen kärki. Mutta hmm ehkäpä sekin tsägällä pysyy hyvänä, mutta sitä ei ehkä uskalleta luvata…? Uskaltaiskohan pestä ne meidän ekat vihreät Wetterit… Ne kärsivät Sierra Nevadassa, kun siellä taisi olla suolaa (tai jotain) teillä. Ainakin näyttää niin kuin ois ottanut suolasta osumaa – mutta auttaakohan pesu, en tiedä…

   • A
    6.3.2017 at 20:19

    Piti vielä varmuudeksi tsekata ja kas, Reiman verkkokaupan tiedoissa oli että vanhemmankin mallin Patterit ovat jotain mikrokuitua, eli eivät mokkanahkaa…möh.

   • Riikkinen
    6.3.2017 at 21:14

    Se mokkaosa ehkä vähän kyllä vaaleni, mutta sillä tavalla tasaisesti, ettei mun omaan silmääni haittaa. Hyvin kesti muuten. Jotenkin en tosiaan edes ajatellut, ettei näitä voisi, kun meillä on ollut Reiman lenkkareita, jotka kestävät pesun ja joita on useasti pestykin ja toisaalta välikausikenkiä monelta muulta merkiltä voi pestä. Mutta hyvä jos sitten seuraavat Patterit jo ihan luvatustikin kestävät pesun. :) On ne kyllä pienille hyvät kengät, vaikka tietysti nauhallisissa kengissä on ehkä vähän pidempi käyttöikä, kun tarrat eivät kulu.

    • krista
     6.3.2017 at 21:30

     Hieno homma! Monestihan noissa taitaa olla sellainen, että ei mielellään luvata liikoja (esim. pesua) jos ei ole ihan-ihan varma, että kestää :)

 • A
  6.3.2017 at 20:14

  Meillä on Reiman outletista ostetut pinkit Patterit (kolmella tarralla vaan, netin tuotekuvissa näyttäisi olevan kahdella eli voivat olla joku prototyyppi), itse en kyllä tykkää wash-ominaisuudesta kun se tarkoittaa että kengät ei oo enää nahkaa, mieluummin ottaisin kestävän nahkan kuin jotain keinokuitua (mutta nuo ostettiin siksi kun olivat 32 euroa ja tytär ihastui noihin tarrallisiin ihan älyttömästi). Että jos joku haikailee Wetter/Patter kenkiä niin Konalasta niitä ainakin löytyi monessa koossa ja värissä 32-42 euron hintaan (pääosin vanhempien mallistojen Wetteriä mutta oli siellä ihania pintanahkaisia Weather-versioitakin ja joitakin Pattereita). Joo ja oon mä pessyt käsin nahkaisia Wetter-kenkiä, marseille-saippuaa, huuhtelua ja kuivaus, sitten mokkaharjaa perään (koneeseen en ees kyllä mitään kenkiä laittaisi).

  Tytöllä on nyt ollut kahdet Wetterit peräjälkeen ja kyllä se niistä kovasti tykkää. Joustonauhat käytössä ja ei ongelmia saada jalkaan. Mutta tarraversio oli silti aivan i-ha-na hänestä. Katsotaan nyt sit miten ei-nahkainen versio kestää, jemmasta löytyy yksi pari vanhempaa versiota jalan kasvua odottelemassa :D (ja itsellä on Weather-kengät, onhan ne ihan mukavat, mutta turkaisen kuumat kyllä, eli hyvinkin voi jo tähän aikaan käyttää).

  • krista
   6.3.2017 at 20:56

   Joo siis näissä meidän vanhoissa Pattereissa/Wettereissä on tosiaan ollut siis mokkanahkaa se kärkivahvike. Tuo Weather-malli sen sijaan (se nahkaisen näköinen) ei ole mulle tuttu muuten kuin kuvissa – oon ajatellut, että onpa hyvännäköinen, se keltaisilla nauhoilla oleva tumma kenkä siis :) Mutta siinä kyllä sanotaan, että päällinen ois nahkaa ja tekstiiliä!

   Eli jos nyt oikein ymmärrän, Weatherit on nahkaa. Ja vanhoissa Pattereissa/Wettereissä kärjet mokkanahkaa, ja näissä wash-malleissa sitten ei nahkaosia = voi pestä paremmin :)

   Myös Reiman verkkokaupasta voi muuten bongailla vanhempia Wetter/Patter-malleja silloin tällöin hurjilla alennuksilla! Jos sattuu just oikea koko olemaan, nyt taisi olla pieniä Pattereita alle 40 euron, jos oikein katsoin :)

   • A
    7.3.2017 at 08:40

    Täällä (https://www.reima.com/fi/Syysuutuudet/Lasten-Reimatec%C2%AE-keng%C3%A4t-Patter/p/569266-4620A) kun muuten viime syksyn Patter-malleja (ei Wash) niin lukee ” Päällysmateriaali on kestävää ja likaa hylkivää mikrokuitua, joka myös näyttää todella hyvältä!”. En tiedä onko oikeasti noin ja teksti väärin, kun sattuneesta syystä (=liian pienet koot) Pattereita ei ole aiemmin meille edes harkittu. Mutta tosiaan saman malliston Wetter-kengissä on mokkanahkaa.

    Joo ja se Weather-malli on niinkuin Wetter mutta pintanahkaa (mokkkanahan ja kankaan sijasta), eli siis kokonaan oikeaa nahkaa juu (ja tosiaan itsellä sellaiset löytyy, lapsikin ois saanut mutta pinkki iski enemmän ja toisaalta nahkakärjet lapsen kengissä on aika nopeasti hurjan näköiset, mokkanahka antaa paljon enempi armoa). Mutta noi Weatherti on musta ihan katu-uskottavat aikuiseenkin makuun ja on tosiaan aika kivat (so far jalan pysyneet kuivina, mutta kestävyystesti on edessä vasta kunhan pyöräilykausi pääsee alkamaan).

 • Koo
  6.3.2017 at 20:52

  Meillä on Wetterit sellasena ruskeena nahkasena joustonauhoilla ja on kyllä pojan lempikengät. Hienosti pysyy jalassa niillä joustonauhoilla ja myös saa hyvin ne jalkaan. Talvikenkinä oli (on) samanytyppiset Freddot mutta ne oli vähän pettymys, kun niissä on sivussa vetoketjukiinnitys, joka muuten tietty hyvä, mutta siinä on sellanen sisävuorikaistale, joka aina jää sinne vetoketjun väliin jumiin ja poika on ihan epätoivoinen niiden kanssa. Monet kerrat on lähteny vuorikumppareissa päiväkotiin vaikka ei ole märkääkään, kun ei kestä sitä vetoketjujumia. Mut iso peukku Wettereille! Tarroja en meidän perheeseen enää kaipaa, ne joustonauhat on ihan parhaat!

  • Koo
   6.3.2017 at 20:58

   Eiku ne meidän kengät onki Weather! Kylläpä niitä ny on kaikenlaisia…

  • krista
   6.3.2017 at 21:09

   Joo Weather tosiaan on sen nahkaisen vastaavan nimi :) Wetter ja Patter ja Weather, hihi :)

   No hitsi, onpa kurjaa tuollainen vetoketjujumitus talvikengissä! Tästä välittyy varmasti palaute samalla Reimalle eli kuulolla kyllä ovat näissä blogikommenteissa :) Toivottavasti parantavat tulevia malleja – tää on se hyvä puoli, kun suunnittelu tehdään Suomessa, niin palaute voi suoraan vaikuttaa niin kuin kävi noiden kokojen laajentamisessa! Mä innoissani noita Freddoja hypistelin syksyllä (se beetroot-väri oli superihana), mutta me ei tänä talvena sit tietty tarvittu varsinaisia talvikenkiä ollenkaan…

   • Koo
    7.3.2017 at 07:32

    Mä oon monta kertaa ajatellu laittaa Reimalle palautetta ja kuviakin oon jo ottanu siitä rispaantuneesta vuorikankaasta joka aina jää vetskarin väliin. Mutta, niin, enpä ole muistanu :D
    Hassua että noi meidän Weatherit oli puoleen hintaan myymälöissä, mut verkkokaupassa aina vaan normaalihinta.

 • Sumonen
  6.3.2017 at 20:54

  Hahaa, vai että koululaisille asti saa tarrakenkiä. Mein ekaluokkalaisella jalannumero 38 ;)

  • krista
   6.3.2017 at 21:00

   Hihi! Ja mulla itsellä 35-36 :D Mä itse asiassa tuota kirjoittaessa mietin, että minkäköhän kokoiset kengät ala-astelaisilla on – mutta näköjään vaihtelu on valtavaa! :)

   • Lilah
    6.3.2017 at 23:52

    Meillä kolmasluokkalaisella tytöllä 35 pääosin, saman ikäisillä pojilla usein jo 38. Ekaluokkalaisella pimulla 33-34, kasvaa lähinnä maata pitkin kun muuten on pieni ja simpsakka.

    • Tilia
     7.3.2017 at 11:55

     On muuten melko haastava vaihe tuo pojan jalankoko 38. Lasten mallit on loppu, kategorisesti ei löydy mitään yli 37 numeron ja miesten kenkiä ei vielä löydy moneen numeroon. Kuomilla menee nyt tämän talven loppuun, onneksi edes niitä saa joka kokoa! Vedenpitävistä talvikengistä ei toivoakaan, onneksi lenkkarikausi on jo kohta ovella.

   • A
    7.3.2017 at 08:43

    Mä veikkaan että meillä tytöllä on ala-asteen alkuvuosina isompi/yhtä iso jalka kun mulla. Nyt on kohta 5v. ja kengät kokoa 30-32 (so far on kasvanut tahdilla 2-3 numeroa per vuosi)…niin ja äidillä on 37. Saapa nähdä sit et kuka lainaa ja kenen kenkiä :D

 • Triit
  7.3.2017 at 08:03

  Mites se pohjan joustavuus tässä uusimmassa mallissa? Reimalla kun on tuntunut olevan näissä kengissä aika paljon vaihtelua sen suhteen ja yhdet patterit jäi kauppaan superjäykän pohjan takia.

  • krista
   7.3.2017 at 19:55

   Kävin tuossa vääntelemässä :) Ei toki voi yhtään verrata paljasjalkakenkiin pohjan taipuvuuden suhteen, mutta tietysti ei voikaan verrata, koska näiden pitää kestää vettä ja eristää jalkaa kylmyydeltä ihan eri tavalla… Mutta siis taipui siitä päkiän jälkeisestä kohdasta suunnilleen samaan tapaan kuin vuoden takaiset, niitä taittelin täällä: https://www.puutalobaby.fi/odotetut-ihmekengat/ Ei siis paljasjalkaisuuteen verrattavaa täysjoustavuutta mitenkään, mutta silti joustavammat kuin monet muut eri merkkien kengät (esim. Vikingit, vaikka niissäkin varmasti on malleissa vaihtelua), joita olen kaupoissa taivutellut.

   • Triit
    10.3.2017 at 08:02

    Kiitos! Pitää syksyllä miettiä josko uskaltaisi kokeilla. Kevät-kesään haluan vähän keveämpää kenkää. Talveksi on ollut pakko hyväksyä, että riittävää lämpöä ei ilmeisesti saa kovin joustavalla pohjalla ☺

 • mrs firehill
  7.3.2017 at 10:20

  Ciao. Meidän 3vee ei ikinä laittais hiekanvärisiä kenkiä. Sen verran on omaa tahtoa jo. Eli terkut Reimalle: lisää värejä valikoimiin. Vaikka lilaa, turkoosia, punaista. Ja missäs se alennuskoodi verkkokauppaan on?!? 😊

  • A
   7.3.2017 at 14:33

   Eiköhän niitä värejä ole tulossa, ainakin muistelisin että jossain mallistokuvissa oli raikkaita värejä.

   Kolmivuotiaalle ja isommallekin voi toimia myös hämäys (nimimerkillä meillä on lapsellla ollut hyvin vahvoja mielipiteitä pukeutumisesta yksivuotiaasta lähtien), esim. pinkit nauhat voi tehdä kengistä ihanat (meillä 3v:llä oli juurikin hiekan väriset Wetterit pinkeillä nauhoilla ja kun äiti oli ostanut halvalla seuraavaksi vuodeksi tummansiniset vihreillä nauhoilla, niin vaihdettiin vanhat pinkit nauhat vihreiden tilalle ja kerroi lapselle että hänellä on uniikit kengät ja hyvin kelpasi). Ylipäänsäkin kannattaa opetella mitkä on parhaat myyntiargumentit omalle lapselle, monesti pienikin yksityiskohta voi olla kriittinen juttu joka kääntää asian positiiviseksi :D

  • krista
   9.3.2017 at 15:02

   Hupsis unohtunut vastata! Mutta joo, lisää värejä mäkin odotan! Kausien värit vaihtelevat (itse olen siis nähnyt tän kauden värivaihtoehdot kuvastosta ja tiedän, että näihinkin lisää värejä ON mallistossa) ja oma lemppari on ollut sillä kaudella Wettereissä, kun itsekin ne oranssit ostin! Silloin oli vihreää ja oranssia ja lilaa ja turkoosia oijoijoi. Näissä on varmaan vähän se kuin kauppojen värivalikoimissa (mä purnaan aina sitä, miksi suurin osa naisten talvitakeista on mustaa ja tummaa) eli sitä myydään, mitä ostetaan – tuon hiekan väri on siitä hyvä, että siinä ei lika näy, ja siksi me suomalaiset käytännön ihmiset sitä varmaan enimmäkseen ostetaan :D Itsekin valitsisin kyllä muuta kuin hiekkaa, mutta Seela valitsi tuon ”krokotiilin” :) Onneksi siinä on nuo värilliset kanttaukset, piristää.

   Alekoodeihin en valitettavasti pysty itse vaikuttamaan ja Reiman linjana on keskittää ne nykyisin heidän omaan uutiskirjeeseen. Eli se kannattaa tilata! Ja toki myös aina mahdollisisssa väleissä kyselen, että oiskos sellaista blogiinkin :) Syksyllä tosiaan kivana ekstrayllärinä/kiitoksena sellainen tulikin FB:n puolelle.

 • Veera
  8.3.2017 at 18:46

  Meillä myös ollut kolmella lapsella käytössä jo useamman vuoden ajan Wettereitä ja Pattereita joihin ollaan oltu super tyytyväisiä. Nyt talvikenkinä Freddot kahdella lapsella ja sama vetoketju ongelma kuin jollain edellä. Iso pettymys oli kyllä tämä ja taidetaan jatkossa päätyä hyväksi havaittuihin tarrallisiin Superfitin talvi GoreTexeihin. Ellei sitten ensi vuonna tule paranneltua mallia. Vink vink…

  • krista
   8.3.2017 at 19:08

   Mä voisin tätä kysellä Reimalta ja viedä palautetta eteenpäin!

 • K
  9.3.2017 at 13:16

  Teille tulee kyllä melkoiset säästöt joka vuosi kun ootte jo monen vuoden ajan saanu talvi- ja välikausiromppeet ilmaiseksi Reimalta. Siksikin olis ihan kiva jos näiden yhteydessä sais jonkun alennuskoodin kun nyt tulee vähän fiilis, että mainostetaan ilmaiseksi saatua tavaraa, joita muut voi sitten iloissaan ostaa täydellä hinnalla.

  • A
   9.3.2017 at 13:32

   No voi herranjestas. K, ei sua kukaan estä kirjoittamasta omaa, hyvää ja suosittua blogia, sitten ilmaista tavaraa satelee sisään ovista ja ikkunoista :D Blogin pitäminen on käsittääkseni Kristalle työ (ainakin jossain määrin) ja blogipohjaisissa töissä ”luontaisetuihin” (ts. verotettavaa tuloa) kuuluvat olennaisesti ”ilmaiset” tavarat. Ilmaiset lainausmerkeissä, että ilmaistahan se tavara ei ole, vaan vastineeksi tässä tapauksessa Reimalle on luvattu bloginäkyvyyttä (Krista on myös tehnyt käyttötestiä mm. ReimaGO:n osalta).

   Ja sinäkin K olisit voinut ihan hyvin mennä ostamaan alesta vähintään puoleen hintaan Reiman vaatteita (niin minä blogiton parka tein). Muutamalla googlehaulla jopa onnistuin löytämään alekoodin jolla sain vielä vähän lisää alennusta. Hyödynsin ilmaiset postikulut. Ei harmittanut yhtään ja sain ”melkoiset säästöt” (oletko ajatellut että ehkä Reimalla ollaan sitä mieltä että heidän tuotteet on hintansa arvoisia ja alekoodeja ei siksi jaella heti sesongin alkuun). Ja jos susta Reiman tuotteet on laatuunsa nähden liian kalliita, niin eihän niitä mikään pakko ole ostaa, vaikka Krista niitä esitteleekin.

   Lopuksi vinkkinä, että ennen kuin alat omaa blogia kirjoitella ja suosiota kasvattaa fiksuilla ja mukavilla blogikirjoituksilla, niin mieti mikä ero on sun kommentilla ja vaikkapa seuraavalla ”Vitsi kun kivoja vaatteita ootte Reimalta saaneet. Oispa mukava jos Reima hemmottelisi meitä blogisi lukijoita alekoodilla.” Harjoitustehtäväksi jätetään kummasta tulee kivempi mieli ja kumpaa kannattaa suosia.

   Peace & love ja koita päästä yli kateuden puuskasta :)

   • krista
    9.3.2017 at 14:44

    Kiitos! :) Ja ai hitsi miten hyvä tuo ”harjoitustehtävä” – erinomainen esimerkki kyllä ilmaisusta! Ja jatkokysymyksenä vielä, että kummallakohan ilmaisulla joku alekoodeista päättävä alkaisi miettiä, että hei tuonnepa tuolle kohderyhmälle ois kiva antaa koodi :) Harmi kyllä tosiaan en itse voi päättää koodeista (paitsi yrittää neuvotella) mutta Reiman uutiskirjeistä (hih ja googlaamalla) niitä parhaiten saa! Ja tosiaan nuo Reiman alet on myös hyvä paikka bongata edellisten sesonkien tuotteita, niistä yritän täällä blogissakin vinkkailla.

   • K
    9.3.2017 at 14:48

    En mä halua kirjoitella blogia kun en halua itselle tai perheelle samanlaista näkyvyyttä. Sehän tässä on se varsinainen hinta. Krista ei oo koskaan oikein avautunu näistä eduista ja mitä niistä hän maksaa veroina tai ylipäätään kuinka paljon tää blogi on hänelle työtä. Harrastuksena se ainakin alkoi. Välillä tulee vain fiilis, että lähetellään sähköpostia sinne tänne siinä toivossa, että sais tavaraa, jota voi sitten ”kokeilla” ja kertoa lyhyesti blogissa. Kaipa tosta Reimalle on hyötyä antaa tuotteita joka sesonki eli kai nämä blogikirjoitukset sitten lisää myyntilukuja, vaikka kyllä nyt ainakin suomalaiset suurimmaksi osaksi Reiman tuntee muutenkin. Eikä noita uutuustuotteita saa alennuksella vielä hetkeen ja sitten kun saa niin on koot vähissä. Peace ja love sullekin, täällä saa vain kirjoittaa höttöä.

    • krista
     9.3.2017 at 14:55

     Toivottavasti huomasit vastaukseni alla (todennäköisessti et ehkä ehtinyt vielä lukea sitä ennen kuin vastasit A:lle), mutta katsahda tuonne vähän alemmas, siinä vastasin näihin. Ja kaupallinen puoli on tosiaan täysin avattuna (on aina ollut) tuonne linkkiin, minkä annoin. Se on siis myös blogin yläpalkissa kohdassa ”kaupallinen yhteistyö”.

  • krista
   9.3.2017 at 14:35

   Tulee, toki! Bloggaaminen on tosiaan itselleni osittain työtä ja saan työstäni palkkiota blogiyhteistöistä ja maksan kaikesta veroa – ihan niin kuin jokainen työtä tekevä :) Minulla on ilo ja onni olla sellaisessa asemassa blogini kanssa, että voin valikoida yhteistyökumppaniksi sellaiset tahot, jotka kuuluisivat elämääme ilman blogiakin. Ilman blogia olisin palkkatyössä jossain muualla, ostaisin Patterit Reiman netistä (kyttäisin alennusmyyntejä) ja teillä ei olisi tätä luettavaa :) Mutta koska pidän tällaista blogia, pystyn kirjoittamaan (ja saamaan palkkiota) sellaisista asioista, joita pidän hyvinä/parhaina. En siis hehkuta ”mitä tahansa ilmaiseksi saatua” (minun ei tarvitse tehdä niin) vaan teen suunnitelmalliset yhteistyöt itse valitsemieni tahojen kanssa ja saan niistä palkkaa. En koskaan kehu tuotteita ”ilmaista kamaa vastaan”. Rautalangasta vääntäen siis: blogiyhteistyöstä saa palkkaa (joskus myös tuotteen, jos sen testaaminen on osa yhteistyön sisältöä) ja molemmista näistä maksetaan veroa. Kaupallisten yhteistöideni periaatteet olen avannut täällä: https://www.puutalobaby.fi/kaupallinen-yhteistyo-3/

   Sopivat alekoodit ovat huipputervetulleita blogiin ja annan niitä mielelläni! En kuitenkaan itse voi niistä päättää; joskus niitä neuvotteluissa saan mukaan ja joskus en. Reiman linja nykyisin on keskittää alekoodit heidän uutiskirjeeseensä – se kannattaa tilata! Pariin vuoteen koodeja ei siis ole blogiin ollut saatavilla; paitsi kerran (viime syksynä) sain ekstrayllärinä koodin, joka oli ainakin blogin FB:ssä.

   • A
    9.3.2017 at 15:14

    Krista, sun mainostusperiaatteet ja yhteistyöt on musta erittäin hyvin merkitty ja kerrottu :)

    Itse pihinä tosiaan ostan tämän kevään uutuustuotteita sitten kun ne tulee aleen (puolen vuoden päästä ostan jemmaan, käyttöön tulevat aikaisintaan vuoden päästä), mutta mua kiinnostaa siltä nähdä uusia mallistoja ”in action” ja eritoten kuulla niistä käyttökokemuksia. Kun lapsi oli 98-110cm vaatteissa oli alehaukkailu vähän haastavampaa (suositut mallit loppui ennen alea), mutta nyt kun oon jemmaillut kokoja 116-122 on valikoimat esim. Reimalla ollee tosi hyvät. Alekoodit on nykyään oikeasti paljon harvinaisempia kuin muutama vuosi sitten, siis muillakin kuin Reimalla (jos on jonkun Akavalaisen ammattiliiton jäsen, niin kannattaa tsekata sitä kautta löytyviä alekoodeja, sieltä löytyy esim. Reima ainakin tällä hetkellä :)).

    • krista
     9.3.2017 at 15:28

     Kiitos! Mulle itselle on tärkeää olla näissä mahdollisimman ”läpinäkyvä”.

     Alehaukkailu kyllä kannattaa! Alkuun Silvan ollessa ihan vauva mua jotenkin ahdisti ajatella ”seuraavaa kautta” jo edellisen yhteydessä – ajattelin, että tarpeen tullen menee sit kauppaan ja ostaa. Mutta kävi siinä sitten sitäkin, että yhtä äkkiä tuli kesäsää ja piti lähteä Prismaan avojalkaisen naperon kanssa, kun ei ollutkaan kenkiä :D Kantapään kautta ja silleen :D

     Sama havainto mulla, alekoodit ovat harventuneet!

    • K
     9.3.2017 at 15:34

     Onhan ne merkitty ja niistä mainittu tekstissä joo, mutta ei niistä maksuista/veroista ja palkkioista ole sen kummemmin kerrottu kun vertaa esim. Lähiömutsin Hanneen. Ainakin tää nyt kirvoitti vähän enemmän keskustelua kun tuohon ylempään Mrs Firehillin kommenttiin alekoodista ei tullut mitään vastausta. Siksi niin kärkevästi kysyinkin.

     • krista
      9.3.2017 at 15:37

      Se oli unohtunut vastata! Mrs Firehill on mun ystävä live-elämässäkin ja joskus aiemminkin mulla on käynyt niin, että ”privaystävien” kommentteihin julkisesti vastaaminen unohtuu (joskus heidän kanssaan chatataan privana samaan aikaan). Että anteeksi vaan, mm. Firehill ja Nro 26 joskus :)

      Periaatteeni ovat hyvin pitkälti samat kuin Lähiömutsilla tai muillakin ammatikseen bloggaavilla – alalle onneksi on vakiintunut jo käytännöt, joita useimmat ”itseään kunnioittavat” työkseen bloggaajat noudattavat :)

   • A
    9.3.2017 at 15:18

    Krista, bongasin muuten, että sivulla https://www.puutalobaby.fi/kaupallinen-yhteistyo-3/ lopussa oleva linkki sivuston tietosuojalausekkeeseen on rikki (pienen typon takia).

    • krista
     9.3.2017 at 15:22

     Kääk! Kiitos tiedosta! Siihen tuli jokin aika sitten hiontaa ja oon siinä vaiheessa varmaan kämmännyt! Kiitos, korjaan!