Reimat kiertoon (sisältää alekoodin!)

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Niin kuin tiedättekin, mähän olen ihan sataprosenttisesti vaatekierrätyksen kannattaja, niin aikuisten kuin lasten vaatteidenkin suhteen.

Vaatteiden kierrättäminen säästää tietysti euroja: erittäin hyvän teknisen haalarin voi saada vaikkapa 20 eurolla, tai jos ostaa vaatteen uutena, edelleenmyynnistä saa kivasti ”omiaan” takaisin. Ja totta kai vielä ekologinen puoli.

Koska laadukas vaate kestää oikein hyvin useammankin käyttäjän!

Siksi mun mielestä kannattaa ehdottomasti joko:
1. bongailla laadukkaita teknisiä lasten ulkovarusteita hyväkuntoisina käytettyinä kirppiksiltä, kavereilta ja netistä, tai
2. ostaa tuote uutena (varsinkin jos löytää alennuksesta) ja myydä käytön jälkeen eteenpäin.

Joskus esimerkiksi alesta ostetusta ja siististi käytetystä tuotteesta voi saada takaisin jopa niin hyvin, että se tulee loppujen lopuksi jopa edullisemmaksi kuin käytetyn osto.

Mä tykkään tosi paljon siitä, että Reimalta en ole koskaan kokenut mitään ”osta osta osta aina uutta ja uusinta mallia” -kertakäyttökulttuuria tai myyntituputusta. Reimaa pikemminkin ostetaan (mun oman tuntuman mukaan) järkevästi ja tarpeeseen, eikä sillä ole niinkään väliä, onko kuosi uusinta uutta tai vanhempaa mallistoa. Tai no ainakaan minulle ei ole väliä.

Ja värit ja kuviot näyttävät minun silmääni yhtä kivoilta niin tämän vuoden malleissa kuin viiden vuoden takaisissakin. Monet suosikkimallit itse asiassa taitavat pysyä samanlaisina vuodesta toiseen – mikä on tosi kivaa myös siinä mielestä, että samasta lempparihanskamallista (se Askare) voi vain hankkia tarpeen mukaan seuraavan koon.

Tykkään myös siitä, että Reiman nettisivuillakin puhutaan vastuullisuudesta. Sielläkin suositellaan kierrättämään oman käytön jälkeen Reiman tuotteita uusille käyttäjille. Eli ei ”osta osta lisää” vaan ”hanki järkevästi ja kierrätä”. Tykkään siitä, että yrityskin uskaltaa viestittää tällaista!

Ja siihen liittyy tämä seuraavakin:

Reimalla käynnistyy juuri nyt tänään yhteiskampanja käytettyjen vaatteiden Emmy.fi-verkkokaupan kanssaReiman vaatteita voi nyt siis helmikuun lopppun asti (30.1.-28.2.2018) helposti kierrättää Reiman tiettyjen myymälöiden kautta ja siis vaihtaa hyväkuntoiset käytetyt Reiman vaatteet rahaksi.

Homma toimii näin: Käytetyt Reiman vaatteet voi viedä keräyspisteeseen, joita on Tammiston, Lappeenrannan, Ikaalisten, Ideapark Oulun, Zeppelin KempeleenIdeapark LempäälänForumin Reima-myymälöissä. Lisäksi Iso Omenan myymälä ottaa kassalla vaatteita vastaan (muissa mainituissa on siis erilliset keräyslaatikot).

Vaatteita tuodessa täytetään lomake, ja vaatteet lähtevät Emmy.fi-verkkokaupalle, jossa ne kuvataan, hinnoitellaan ja laitetaan myyntiin Emmyn käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppaan. Kun tuotteet menevät kaupaksi, Emmy.fi maksaa niistä myyntituottoa 41-60 %, vaatteen myyntihinnasta riippuen.

Lisäksi Reima kiittää kierrättäjiä antamalla vaatteita tuoville viiden euron etusetelin myymälään sekä luomupuuvillaisen kestokassin. Jos tuoduissa vaatteissa on vähintään yksi Reiman ulkovaate (haalari, takki tai housut), saa lisäksi – 15 % alekoodin sähköpostiin myöhemmin. Alekoodi on voimassa 30.4.2018 asti ja sen voi käyttää myymälässä (täytyy olla Reima Clubin jäsen) tai nettikaupassa, kun on kirjautunut sisään.

…ja tietysti tosiaan siis saa Emmy.fi:ltä ne myyntituotot, kun vaatteet on siellä myyty. Myyntituotot voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen SOS Lapsikylälle tai Unicef ry:lle.

PS. Meiltä itseltä blogiyhteistyön myötä saadut Reimat (ja muutkin saadut asiat) lähtevät käytön jälkeen aina hyväntekeväisyyteen/tarvitsevalle.

Eli tässä tietysti säästää sen kaiken kirppispöydänpitovaivan ja sen (aaargh rasittavan!) nettikirppisten av-yv-vapautan -rumban. Itse en ole näitä kirppis-jälleenmyyntisivustoja vielä koskaan kokeillut, mutta olen kuullut tuttavilta paljon hyvää näistä. Onko teistä kukaan ennen käyttänyt tuota Emmy.fi-sivustoa, ja millaisin kokemuksin?

Mun oma yleisin vaatteidenkierrätystapa on Facebookin nettikirppikset, mutta tosiaan niiden käyttö ei tunnu jotenkin nykyisin niin helpolta kuin ennen. Helposti ja sujuvasti menevät kaupat ovat aina iloinen ylläri, mutta joskus säätö kyllä päätyy sellaisiin sfääreihin, että uhhuh. Aika monesti oon vannonut, että ei koskaan – ja sitten taas seuraavassa kuussa päätän aloittaa homman. ”Av! Yv! Mittaisitko hartia-lahje-vyötärö-kaulus-hihamitan? Vapautan! ”Usein kierrätykseen tarkoitetut vaatteet jäävätkin vain lojumaan omiin kaappeihin, kun se myynnin vaiva ja noutojen säätö tuntuu joskus niin isolta kaiken muun perusarkihärdellin keskellä.

Kaikella tuolla kokemuksella ymmärrän tosi hyvin noiden valmiiden sivustojen suosion. Näitä käyttämällä tietysti antaa omasta myyntituotostaan osan sille palvelulle – mutta toisaalta säästää tosi paljon aikaa ja vaivaa, ja saa tuotteesta ehkä paremman myyntihinnankin. Eli hyvin fiksulta kuulostaa! Huomattavasti parempi kuin että vaate jäisi hyllylle lojumaan.

Millä tavalla teiltä lähtee tavallisesti lastenvaatteet kiertoon?

Mutta siis suosittelen kokeilemaan tuota Reiman ja Emmy.fi:n yhteiskamppista! Ja jos kokeilette, kertokaa ihmeessä, että miten se sujui :)

PS. Nyt on muuten myös aleaika!

Reimalla on käynnissä Final Sale, eli alennukset jopa -50 %. Ja siihen lisäksi sain päälle vielä 10 % ekstra-alennuskoodin teille jaettavaksi – käyttäkää ihmessä hankintoihin!

Esimerkiksi nuo tytöille syksyllä saadut Vantti-takit (suosittelen! tosi hyvät takit!) ovat siellä alennuksessa, hajakokoja vielä löytyy. Alennettu hinta on 26,98 € (eli -55 %) ja siitä vielä pois tämä 10 % eli mun matikalla hinta on nyt n. 24,30 € (norm. 59,95 €).

Hyödyntäkää alennusmyynnit, ihmiset! <3
…ja käyttönne jälkeen myykää tai antakaa vielä eteenpäin seuraaville käyttäjille!

Eli koodilla:
FINALSALE10
…saa vielä 10 % alennuksen jo-alennetuista tuotteista. Koodi on voimassa vain tänään ja huomenna eli ke 31.1.2018 asti.

Alennetut tuotteet löytyvät siis Reiman nettikaupasta täältä.

13

You Might Also Like

 • Karoliinan
  30.1.2018 at 12:12

  3v:lle pitäs ostaa välikausihaalari. Mietin vaan että olisko jo kätevämpi tuo takki+housut -asu. Osaatko suositella? :)

  • krista
   30.1.2018 at 12:27

   Joo! Mä kuulun ”haalarikoulukuntaan” Suomen päiväkotikäytössä, meillä molemmilla lapsilla on Suomen käytössä tekniset välikausihaalarit ja 3-vuotiaalle suosittelisin kyllä sellaista (tosin joillain on kyllä jo takki&housut -yhdistelmätkin).

   Me hankittiin nämä takit (housut on viimevuotiset) tänne Espanjaan lähtöä ajatellen, mutta sitten syksyllä kävi niin, että tytöt tykästyivät mieluummin näiden käyttöön kuin haalareiden. Tai no kolmivuotiaalla ei ollut vielä mielipidettä aiheeseen, mutta isosiskolla oli :) Paremmilla säillä oli hoidossakin syksyllä nämä, mutta sitten rapaisemmalla kelillä mun mielestä haalari on parempi valinta! Jos valitsisin vain yhden, niin haalari ois mun valinta :) Mutta täällä sitten puolestaan haalarilla ei ole käyttöä vaan tässä kaksiosaisessa on näppärää, kun voi olla vaikka alaosassa leggarit/college-housut ja yläosassa takki. Tai alaosassa housut, mutta yläosassa vaan huppari. Eli täällä tämä yhdistelmä on selvästi parempi.

   Nämä softshellit pitävät hyvin vettä ja tuulta, mutta saumat eivät ole teipattu. Housuista se on huomannut siitä, että liukumäkeen vesisateella ei voi mennä, muuten voi kyllä ulkoilla pienellä sateellakin. Täällä se ei tosiaan ole mikään ongelma, mutta senkin puolesta päiväkotikäyttöön ottaisin sellaisen teknisen välikausihaalarin, jossa teipatut saumat :) Toki takki&housut -yhdistelmissäkin on teipatuilla saumoilla olevia vaatteita!

 • A
  30.1.2018 at 12:15

  Mä kierrätän lapsen vaatteet lähikaupunginosien facebookryhmissä. Säästääkseni omia hermoja av-yv-mittauskierteessä ja noudoista sopimisessa, mä olen päätynyt siihen että myyn vaatteet vaan paketteina ja vedän sitä myöten hintoja alas (tyyliin kassillinen hyväkuntoista käytettyä perusvaatetta, 60 vaatekappaletta = 30 euroa = 0.50e/kpl, Reima toppasetti + sopivat asusteet + samaa kokoa olevat kuravaatteet = 30 euroa). Tällä tavalla en varmasti saa parasta ”tuottoa”, mutta toisaalta säästyy aikaa ja ei tartte lähikuvata joka vaatetta (laitan yleiskuvan ja ehkä jotain yksityiskohtia) ja säädön määrä minimoituu (hauskinta on, että kun oon tätä jo muutaman vuoden harrastanut on mulla jo pari ”vakkariostajaa”, eli ilmeisesti hinta-laatusuhde on ollut kohdillaan :)).

  • A
   30.1.2018 at 12:26

   Aijuu ja Emmyn valikoimaa oon aina silloin tällöin selaillut. Vielä ei ole mitään tullut ostettua, mutta voisin hyvin kuvitella ostavani. Ainakin vielä myynti tuntuu aika rasittavalta (kaikenlaista mitä pitää ottaa huomioon ja tarkat merkkilistat jne ukaasit ja pitää viedä jonnekin/postittaa) ja Emmy nappaa aika suuren siivun hinnasta (plus hinnoittelee, niin ei pysty itse vaikuttamaan mitä vaatteista saa).

  • krista
   30.1.2018 at 12:38

   Tuota pakettihommaa mäkin voisin kokeilla lasten sisävaatteiden kanssa sitten Suomeen palatessa! Sellainen on mulla muuten kans joskus nopettanut noutoja, että jo ilmoitukseen laitan tyyliin ”noudot tämän viikon ma-ti 17-19”, niin sitten ei tule niitä monen viikon noutoaikapähkäilyjä.

   Mäkin olen selannut Emmyä muutamia kertoja jo ennen tätä, kun tutut ovat sitä niin hehkuttaneet :) Mutta en ole vielä ostanut mitään enkä myynyt. Mulla kans silloin se eka ajatus oli, että no hitsi sitten ne ottavat osan myyntitulosta – mutta sitten taas toisaalta vastaavasti ne ehkä saa siitä paremman myyntihinnan…? Ja sit tosiaan se ulkoistettu vaiva… Mutta vielä en ole itse kokeillut, vaikka kiinnostaa kyllä! Kirppispöytääkään en ole koskaan ottanut, mä oon vaan pyörinyt siinä av-yv-rumbassa :D

 • murina
  30.1.2018 at 17:50

  Mä oon kaikissa lasten vaateasioissa superlaiska, en jaksa kiertää kirppareita enkä selata fb ryhmiä… tosin osa vaatteista saadaan lasten serkuilta, mutta yleensä vaan marssin (lähimpään) kauppaan ja ostan mitä tarvitaa. Ja käytön jälkeen heitän suoraan johonkin kierrätys laatikkoon… joskus yritin jossain kirppisryhmässä myydä ja totesin ettei to-del-la-kaan oo vaivan arvoista….

  • krista
   30.1.2018 at 17:56

   Kirppishommiin kyllä todellakin saa kulumaan aikaa! Musta tuntuu, että FB-ryhmissä merkkivaatteet ja ulkovaatteet ihan kohtuuhyvin kiertääkin, mutta esimerkiksi just ne lasten perus-sisävaatteet (vauvojen bodyt ym) ei liiku meidän paikallisessa FB-ryhmässä mihinkään… Mutta en ole saanut aikaiseksi ottaa kirppispöytääkään, kun tuntuu että siitäkin jää parhaassa tapauksessa miinukselle. Mutta sitten joskus aina silmiin osuu jotain löytöjä FB-ryhmistä! Siinä mielessä tällaiset verkkokirppikset on kyllä hyviä, kun voi selata tuotteita ja käyttää hakuja eikä tarvitse jatkuvasti selata randomina FB-ryhmiä…

 • Veera
  30.1.2018 at 21:50

  Mä olen muutaman kerran miettinyt tuota Emmyä myynti paikkana. Olen kuitenkin huomannut niiden hinnoittelemien vaatteiden olevan niin kalliita, että en itse ostaisi. Käytetystä vaatteesta en suostu maksamaan uuden ale vaatteen hintaa.

  • krista
   30.1.2018 at 22:12

   Mä kiinnitin huomiota ihan samaan, hinnat on korkeammat kuin mitä esim. paikallisessa kierrätysryhmässä vaatteista saisi. Mutta sitten mietin, että ehkä ne saa ne sillä kaupaksi? Voi hyvin ollakin, koska ostajamäärät varmasti isommat ja ympäri Suomen! Eli tavallaan myyjähän siinä voittaa, jos saavat isommalla summalla myytyä :) Mutta ostajana tuntuu tosiaan selvästi hintavammalta kuin kierrätysryhmissä – toisaalta voi tietysti olla laatukin hyvä, näkyy joissain olevan laputkin tallella…

 • Hilda
  31.1.2018 at 08:42

  Kiitos Krista vinkistä ja alekoodista, olen jahkaillut ensi talven haalarin ostamista, mutta varmaan nyt kannattaisi jos kokoja löytyy! Osaatko vinkata koon suhteen, tai pikainen gallup muillekin lukijoille: 2,5 v käyttää koon 86 haalaria toista talvea, viime vuonna reilu ja nyt jo vähän nafti. Ostanko ensi talveksi 92 vai 98?

  • krista
   31.1.2018 at 09:00

   Joo kannattaa mennä kurkistelemaan, josko löytyisi sopivaa kokoa! Hei ja se lisäale on voimassa enää TÄNÄÄN eli kannattaa käydä keskiviikon aikana 🙂

   Mä arpoisin ehkä sen seuraavan koon eli 92. Tietysti jotkut lapset hujahtelee, mutta meillä edetty koko kerrallaan kasvua. Toisaalta hmm meillä pienet lapset, joten en uskalla ihan aukottomasti sanoa 🙂 Mutta Reimallahan on silleen ”joustavat koot” eli tyyliin koko 92 menee keskimitaisille 86-98 -kokoisille, ja koko 98 puolestaan 92-104 kokoisille jne. Ehkä kummallakaan valinnalla ette menisi täysin metsään? 92 olisi ehkä hyvä jo nyt ja tänä talvena, kun taas 98 olisi ehkä teltta nyt, mutta jos nykyinen mahtuu vielä tän talven, niin sit 98 ois hyvä (reilu) ens talvena ja mahdollisesti vielä seuraavallakin… Että tavallaan 98:kin vois toimia jos nimenomaan ens talvi mielessä !

   • A
    31.1.2018 at 10:05

    Musta tuo riippuu sekä lapsen mallista ja haalarin mallista (92cm kokoisia taitaa löytyä sekä vauva/taaperomallia ja isompien mallia, myös se vaikuttaa onko vyötäröllä kiristystä). Meillä (Reiman toppahaalarit) on olleet käytössä kokosarja 86-98-104-116-122, eli välistä on jäänyt koko pariin kertaan, mutta pääosin seuraava koko on ollut ok. Mutta jos 86 on nafti, niin mä lähtisin kyllä 98 kokoon ensi vuodelle…

    Viime vuonna (eli tammikuusta joulukuuhun 2017) meidän 110-115cm tyyppi käytti Reiman koon 116cm toppahaalaria. Nyt joulukuussa se oli mun makuun jo liian pieni (niska-haaraväli puristi jos meni kyykkyyn ja nilkat alkoi vilkkua) ja vaihdettiin sit 122cm kokoon…ja veikkaan jo nyt että tää ei tuu mahtumaan ensi syksynä kun kasvunvaraa ei oikeastaan ole (eli naftista 116cm hyppäys 122cm oli aika pieni, retrospektiivisesti 128cm ei ois ollut huono valinta), kun tässä talven aikana on tullut jotenkin kunnon kasvuspurtti (nimimerkillä kassillinen liian pientä vaatetta löytyi lipastosta vaikka vasta lokakuussa tein samanlaisen perkauksen). Niin ja meillä ei Reiman vaatteet kyllä jää pääosin pieniksi kun pituus vastaa kokonumeroa (lapsi lihaksikas, eikä kapeaa mallia, mikä toki vaikuttaa, mutta ongelma ei kyllä koskaan ole leveys, vaan pituus). Eli tällä hetkellä lapsi on aika tarkkaan 116cm ja sekä 116cm housut että 116cm haalari on liian pienet ja käytössä on 122cm koko.

    Mä muuten käytän kasvukäyrä-sivustoa (http://kasvukayrat.fi/kasvukayrat/) arvioimaan lapsen tulevaa kokoa (sinne kun syöttää muutaman neuvolan mitat, niin jos lapsi jatkaa kasvua ”omalla käyrällään” niin sitten voi ennustaa mikä on pituus vuoden päästä). Oman lapsen kohdalla tää on ollut vielä ihan äärimmäisen helppoa kun hän on kasvanut keskiarvokäyrällä pituuden puolesta vauvasta lähtien 😉

  • Miitu
   31.1.2018 at 12:16

   Lähtisin 98 kokoon. Meillä on vuotta vanhempi pienikokoinen tyttö, joka käyttää nyt tuota kokoa. Viime talvena oli rinnakkain (eri merkeiltä kyllä) 86 ja 92 haalarit. Tuo 98 voi olla alkukaudesta vielä hieman reilu, mutta yleensä talven aikana kasvua on kuitenkin sen verran, että keväällä jännityksellä seurataan, mahtuuko haalari loppuun asti. Sen verran väljyyttä pitää olla, että tosiaan pystyy kyykistymään (ja vaikkapa laittamaan turvavyöt kiinni, jos autolla liikkuu), mutta liian iso haalari ei saa etenkään näillä pienemmillä olla. Liikkuminen on aika hankalaa, jos haarasauma tipahtaa polvien kohdalle ja hihat on joko kääritty paksuille makkaroille tai kädet humpsahtaa hihan sisälle. Haalarit (kurahaalareita lukuunottamatta) meillä onkin ollu yhden kauden vaatteita, kun taas housuissa ja takeissa on voinu ottaa vielä kokoa isommat ja mennä näillä yli kaks vuotta. Mutta meillä tosiaan lapset kasvaa miinuskäyrillä – ei toimi kaikkien kohdalla.

 • Vierailija
  31.1.2018 at 19:01

  Mä olen myynyt jo kasan aikuisten vaatteita Emmyssä ja oon ollut tyytyväinen. Tietysti Emmy ottaa ison siivun hinnasta, mutta toisaalta mun ei tarvii tehdä muuta, kuin tuupata vaatteet pussissa keräyslaatikkoon. Eli kaltaiselleni, jonka esprit yms. ”merkkivaatteet” menisi muuten uffin laatikkoon, tuo on kiva tapa saada niistä hieman rahaa itselle. Ja onhan se jännää seurata miten vaatteita menee kaupaksi :) ja kun vielä tuotot saa pienellä lisällä pop:n lahjakortteina, saa omat vanhat vaatteet periaatteessa vaihdettua lapsen uusiin vaatteisiin :)

  Ja suurkiitos alekoodista, juuri tätä odottelinkin :)

  • krista
   1.2.2018 at 18:43

   Hei onpa hyvä kuulla! Just tuollaisia kokemuksia mä oon kuullut omilta tutuiltakin! Niin joo ja AIKUISTEN vaatteitakin, multa varmaan just löytyisi jotain Espritiä, joka on (kröhöm) kutistunut kaapissa :D

   Kiva, että alekoodille oli käyttöä! :)

 • Lauralis
  31.1.2018 at 20:46

  Alekoodi käytetty ja tilattu lapsille vaatteita kevääseen sekä ensi talveen. :)

  Emmy.fi-sivustolla kävin kurkkaamassa ja aika kovilta vaikuttivat ainakin juuri Reiman haalareiden hinnat. 39,90 € oli tuollaisessa vanhemmassa Reiman haalarissa, joita itse olen kirppiksiltä piharymypuvuiksi löytänyt 5-10 eurolla ja eteenpäin antanut ilmaiseksi.

  Me kierrätetään lastenvaatteita paljon kavereiden kesken ja ostan myös niin live-kuin facebook-kirppareilta. Peruspaidat, housut, kuluneemmat ulkovaatteet ym. annan tutuille eteenpäin. Parempia ulkovaatteita ja esimerkiksi arvokkaampia sisävaatteita (kotimaista käsityötä tms.) olen myynyt niin live- kuin facebook-kirppareillakin. Ja osa tietysti menee esikoiselta nuoremmalle. Osa käy siinä välissä kaverin lapsella :)

  • krista
   1.2.2018 at 18:55

   Jesh, kiva kun oli koodille tarvetta!

   Joo samaa mieltä, mun mielestä emmy.fi:ssä on korkeammat hinnat tosiaan kuin esim. meidän FB-kirppikseltä. Toisaalta myyjällehän se on ihan hyvä, kun kerran tuolla hinnalla menee kaupaksi :) Ehkä se on just se, että ostajaporukkaa on enemmän…

   Hitsi meillä on jostain syystä kavereiden kesken kierrätys aika vähäistä, varmaan samanikäisiä lapsia…? Mutta se ois kyllä näppärää! Tästä tulee kyllä mieleen nyt kunnostautua kirppis-hommissa sitten Suomeen palatessa! Ois kiva saada meiltä pieneksi jäänyttä tavaraa jo pois nurkista! :)

 • Tilia
  3.2.2018 at 11:28

  Olen yhden satsin myynyt aikanaan Emmyllä, ehkä ennen kuin sen käyttö oli oikein yleistynyt? Osan tavaroista olivat hinnoitelleet reilusti kalliimmaksi kuin itse olisin paikallisella kirppiksellä kehdannut, esim. merkkikengät menivät kaupaksi hyvällä hinnalla, tyyliin itse olisin laittanut 5 euroa ja he 25 euroa. Sisävaatteet taas ehkä menivät halvemmalla kuin olisivat merkin omalla FB-kirppiksellä menneet, mutta toistaalta ei tarvinnut itse postitella niitä jokaiselle erikseen. Emmy myös kuntoluokitteli ne omilla kriteereillään ja muutamat vaatteet, jotka olivat täysin käyttämättömiä – jopa käyttöönottopesu oli tekemättä – oli kuitenkin luokiteltu vain tyydyttävään kuntoon ja hinta oli sen mukainen. Vaatteet joutuu myös aika hyvin silittelemään, jotta näyttäisivät hyviltä Emmyn kuvissa. Livekirpparilla ihminen näkee vaatteen kunnon jotenkin selvemmin, vaikka ei olisi silitettykään. Itselleni olen jotain vaatteita Emmyltä ostanut, lapsille niukemmin, mutta postikulut on aika suolaiset suht kalliin hinnan lisäksi sitten kuitenkin ja vaatteen koko on aina vähän arvoitus netistä tilattaessa. Noin puolet ostoksista on ollut sitä, mitä toivoin, puolet lähteneet kiertoon. Kerran sain reikäisen tuotteen, mutta siitä hyvittivät kyllä koko hinnan. Yhdet lenkkarit ovat kyllä olleet aivan superostos Emmyltä itselleni. Säästin ainakin satasen, koko oli just eikä melkein ja edellinen käyttäjä ei ollut niitä varmaan kuin sovittanut jalkaansa, tuskin oli ulkona otettu niillä askeltakaan.

  Itse suosin etupäässä myymistä 1-2 kertaa vuodessa paikallisella livekirpparilla, jossa saa pöydän edullisesti, tai erityisesti lastentuotteisiin erikoistuneella kirpparilla, jossa hyväkuntoiset merkkivaaatteet menevät ihan kivasti kaupaksi, vaikka pöydän hinta on kalliimpi. Jos pöytä on halpa, voi vaatteetkin laittaa halvalla ja siellä menevät samalla sekä merkkivaatteet että merkittömät. Jos taas pöytä on kallis, täytyy olla ainakin muutamia hyviä ”täkyjä”, jotka menee varmasti, ja sitten loput on plussaa. Livekirpparissa on se hyvä puoli, että samalla saa myös turhia leluja pois ja lelut pöydässä houkuttelevat ostajaa pysähtymään myös vaatteiden pariin. Yksittäisiä kalliimpia ja todella hyväkuntoisina säästyneitä ulkovaatteita voin myydä myös FB-kirppiksillä erikseen joko noudolla tai postituksella, vaikka se säätämistä onkin. 5 euron haalarin takia en kuitenkaan jaksa sitä noutorumbaa aloittaa. ”Keskitason” vaatteita annan kavereille, sukulaisille ja loput, jotka eivät mene kellekään ja ovat vielä ehjiä ja tahrattomia, lahjoitan SPR:n kirppikselle. Meillä kerätään myös tekstiilijätettä, niin sinne saa sitten ne, joista ei ole enää käyttöön. Joistakin leikkaan myös matonkuteita ja virkkaan mattoja tai koreja. Täkäläisessä roskalavaryhmässä on myös kelpo ompelijoita, joille kelpaa sellaiset ulkovaatteet, jotka vaatii vetskarin vaihdon tai jonkun muun tavikselle hankalamman tuunauksen. Joihinkin vaatteisiin on myös itse vaihdatettu vetskarit ompelijalla tai suutarilla, vaikka se kallista onkin, mutta periaatteen takia ja jos vaate on sellainen, että sillä on odotettavissa käyttöarvoa vielä seuraavalle lapselle.

  • krista
   4.2.2018 at 18:50

   Jesh, kiitos – tosi kiva kuulla ihan kokemuksia!!! Mä mietin tuota, että mun mielestä tuntuis varmaan jotenkin kummalliselta, että joku muu hinnoittelee tuotteet. MUN tuotteet :D Mutta siinä pitää vaan sitten varmaan henkisesti asennoitua siihen, että sieltä tehty hinnoittelu on mitä on eli joku menee sit kalliimmalla ja joku halvemmalla, kääk :)

   Meillä ois Suomessa ihan lähellä hyvä lastentarvikekirppis, mutta jotenkin mulla itsellä sen käyttö on vaan jäänyt. En siis ole myynyt koskaan, mutta Silvan ollessa 0-1 -vuotias kävin sentään ostajana siinä usein. Kirppiksessä sinänsä ei ole yhtään mitään vikaa, mutta se on varmaan vaan tottumiskysymys. Jossain vaiheessa tuntui hankalalta mennä sinne kahden lapsen kanssa (mitä se onkin; se on ahdas kirppis) ja sit se käyntirutiini unohtui ja tuli FB-kirppisrutiini tilalle. Mutta hyvinkin sitä voisin joskus kokeilla.

   Aijaijai miten nautinnollinen ajatus mulle tuo teidän roskalavaryhmä! Löytyisköhän meidänkin seudulta sellaista…? Mä en raaski laittaa rikkinäisiä mihinkään roskiin kun TIEDÄN että joku vois tehdä siit jotain, mutta sit en ole tiennyt, että mihin ne saisi menemään! Täytyypä etsiskellä meidän alueen roskalavaryhmiä sitten, kun palataan Suomeen! En tajunnutkaan, että niissä voi olla myös vaatetta, oon vaan aina ajatellut, että niissä on tavaraa…