Pysähdys matkan varrella

Kaupallinen yhteistyö: ABC-asemat

Jo viime syksynä listasin (täällä) meidän perheen avainasiat onnistuneeseen pidempään autoilumatkaan. Se lista meni näin:


1. riittävän lyhyet ajopätkät ja sitten kivat pysähdykset (ABC:n leikkipaikat!)
2. ajoitus päiväuniaikaan
3. lasten tietokone ja satukirjasto hereilläoloajalle.

Me ollaan siis ihan ehdottomasti juuri sitä ABC-kansaa. Heh vaikka mätsäävät tuulipuvut eivät meidän perheessä ehkä kahisekaan, niin meille on silti ihan itsestäänselvää, että meidän automatkojen pysähtymispaikat ovat aina noita ABC-asemia – niillä pysähtymistä ihan odotetaan, eikä tosiaan vähiten niiden leikkipaikkojen (nimeltään Apsi Parkki – nerokasta!) takia.

Kun siis ajomatkan kuluessa lapset heräävät autopäikkäreiltä, ensimmäinen kysymys on se klassinen koska ollaan perillä koska ollaan perillä koska ollaan perillä koska pysähdytään. Joel sitten siinä (minä ajan) pikapikaa googlaa seuraavan ABC-aseman. Hmm pysähdytäänkö Toijalan ABC:lla vai ajetaanko vielä Lahdesjärvelle asti…? Välillä yhtälön ratkaisee lasten jaksaminen, joskus puolestaan Hesburger (jos mun mielessä välkkyy soijatortilla), mutta kaikkein useimmin leikkipaikan laajuus. Joiltain tutuilta reiteiltä on alkanut jo oppia, että missä ne monipuolisimmat leikkipaikat sijaitsivatkaan.

Meidän pysähtymisissä tärkeintä on hetken huokaisu (aikuisille) ja energian purkaminen (lapsille). Jos nuo kaksi tarvetta pamahtavat päälle yhtä aikaa ahtaassa autossa, niin siitä ei nauti kukaan. Meillä sellaiset 2-3 tunnin yhtämittaiset ajomatkat ovat ihan maksimi; sitten jo pysähdytään. Se tehdään mieluiten kiireettä ja niin, että pysähtyminen on matkan yksi olennainen ohjelmanumero.

Neljänneksi tuohon meidän viimevuotiseen listaan olisikin voinut lisätä matkanteon kiireettömyyden. Niin ajonopeuksissa kuin pysähtymisten kestossakin.

ABC-käynneissä on meillä selvä rutiini. Ensin veskiin. Sitten pyöritään hoomoilasina hetki ruokaa valitsemassa, Joel jää tekemään tilauksen, lapset kirmaavat leikkipaikalle ja minä yritän bongata hyvän pöydän Apsi Parkin läheltä. Lapset saavat leikkiä (energian purkaminen) siihen asti, kun ruoka tulee, ja sillä aikaa aikuiset istuvat ja juttelevat keskenään (hetken huokaisu). Sitten pestään kädet uudestaan – esimerkiksi Lahdesjärven ABC:llä oli käsienpesupiste leikkipaikan vieressä, kymmenen pistettä! – ja syödään.

Ruoan jälkeen lapset saavat palata takaisin leikkeihin (energian purkaminen). Aikuiset syövät rauhassa annoksensa loppuun ja juovat vielä kahvitkin (hetken huokaisu). Usein jälkkäriksi syödään jätskit, kesäisin tietysti ulkona.

Ja tadaa, näin on hoidettu lasten ja aikuisten matkatarpeet yhtä aikaa! Jos pysähtyminen on matkan loppupäässä, toinen aikuisista käy vielä ruokakaupassa lasten siinä vielä leikkiessä. Ja lähtiessä mä tankkaan auton.

Se, että me näin lapsiperheenä käydään ABC:llä, ei varmaan ole mitenkään yllättävää. Noissa paikoissa kun tällainen meidän skenen lapsiperheporukka on ihan erityisesti huomioitu, ja muutenkin fiilis kokonaisuudessaan sellainen, että siellä on mukava olla lasten kanssa. Siistit vessat, hyvät leikkisysteemit, lapsille maistuva ruoka ja toimiva ravintola. Siinäpä ne keskeiset. ABC:llä kuitenkin pysähtyy vakkaristi kuitenkin toinenkin mun reissuporukka: tanssiryhmä.

Mikä saa sitten tanssivan naisporukan pysähtymään (aina!) ABC:lla? Ruoka. Kun porukassa on erilaisia ruokavalioita, on aika olennaista, että kaikille löytyy syötävää. Etenkin vegaaneille on siellä kaikkein varmimmin syötävää tarjolla, missä päin Suomea tahansa. Alkuun olin itse asiassa ihan yllättynytkin, kun ryhmän vegaanit hihkuivat ABC:tä.

Aika moni ABC onkin sitten muuten nähnyt esimerkiksi keikkojen jälkeen kotimatkalla, kun lavameikattu naislauma marssii alkuyöstä rykelmänä vessaan – se herättää muuten aika pitkiä katseita jossain tuolla Kuopion kulmilla. Vakkaripaikka! Siellä sitten rauhassa putsaillaan meikkejä ja poistetaan hiuslisäkkeitä. Ja sen jälkeen näytetään jo vähän tavallisemmilta ihmisiltä ja istutaan alas kasvishampurilaisille tai soijatortilloille. Muut kävijät eivät enää suoranaisesti tuijota, mutta vähän vaan salaa vilkuilevat, heh.

Huomasin tässä tänä kesänä meidän lähimmällä ABC:llä (Käpylä) tarran mobiilitankkauksesta. Onko kukaan kokeillut? Eli ABC-mobiiliappiin rekisteröidään oma Visa tai MasterCard (tai S-Business -kortti). Kun tuon sovelluksen ottaa käyttöön, ei tarvitse enää koskaan seisoskella maksuautomaatilla: ajetaan vain mittarille, avataan appi kännykästä, klikataan sen mittarin numero, jossa ollaan – ja tankataan.

Jepjep, taas iskee tämä nykyaika! Oon ehkä vähän hidas omaksuja monessa appijutussa, mutta tämän jo latasin kännykälle. Olin ehtinyt jo tankata, kun tuon tarran huomasin, mutta yritän muistaa ensi kerralla kokeilla tuota nyt ihan käytännössäkin!

Tuo mobiilitankkaus on ensimmäinen ABC:n tulevista mobiilipalveluista, ja he ovatkin nyt kyselleet viime aikoina asiakkailtaan, että millaisia uusia autoiluun liittyviä mobiilipalveluita kännykkään voisi laittaa.

Mulle tuli mieleen vain aika helppo mobiilipalvelutoive: haluaisin, että matkan varrella Joelin ei tarvitsisi enää nettisivuilta katsoa (sinänsä toimivasta) kartasta, että missä se seuraava ABC on. Matkaan lähtiessä voisi vaan kytkeä sovelluksen päälle ja se sitten automaattisesti ilmoittaisi, että missä on seuraava ABC. Kuinka monta kilometriä sinne on (ehkä myös arvioitu ajankohta saapumiselle) ja myös että mitä palveluita siellä on? Onko vaikka tehtaanmyymälöitä samassa tai onko jätskikiska auki. Ehkä sinne voisi laittaa omat toiveet ja appi kertoisi, että miten hyvin ne siellä täyttyvät – ja sitä kautta saisi vaikka kuvina halutessaan katsoa, että miltä se leikkipaikka näyttää :)

Löytyisikö teiltä muita ideoita? Saa heittää kreisejäkin! Mitä muuta haluaisit tehdä ABC-asemalla mobiilisti?

Kaikkien 31.7. mennessä ideansa tähän alle heittäneiden kesken arvotaan 20 euron S-ryhmän lahjakortti. Arvonta suoritetaan 2.8.2018 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Vastauksia voidaan nimettömästi hyödyntää ABC:n markkinoinnissa. Kilpailun järjestäjä on SOK, ja säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: ABC-asemat

11

You Might Also Like

 • Eeva
  19.7.2018 at 16:37

  Ois kiva kun vois mobiilissa tilata annokset valmiiksi seuraavalle abc-asemalle, helpottais kiireistä!

  • krista
   19.7.2018 at 16:40

   Joo! Ja jos ois jo syöttänyt kortin systeemiin jo joka tapauksessa tuota tankkausta varten, niin senhän voisi maksaakin jo etukäteen mobiililla niin, että ei tarvitsisi mennä kassalle/jonoon ollenkaan. Hei ja sit ravintola vois auton sijainnista arvioida, että mihin aikaan ruoan kannattaisi olla valmiina niin, että kun vaan astuu sisään ja pöytään, niin sais juuri valmistuneen ruoan eteen :) Haha, ja sit haluaisin varata parhaan pöydän Apsi Parkin vierestä samalla! :D (hih, näitä ideoitahan alkoi tulla :D )

  • Anna
   19.7.2018 at 18:38

   Tämähän on jo Hesburgerilla olemassa. Eli asemilla joissa on Hese tämä käytännössä heidän annostensa kohdalla oikeasti toimii ;)

   • krista
    19.7.2018 at 21:44

    Uuu! Mähän siis usein otan Hesen puolelta, jos asemalla on Hese – mutta muu perhe ottaa sit ABC:n ravintolan puolelta. Eli siis MÄ saisin itselleni ruoan etukäteen :D Ainakin hyvä ratkaisu, jos meinaisi olla nälkäkiukku kuskilla :D

  • Susanna Raunio
   20.7.2018 at 09:16

   Sama juttu tuli mieleeni ruuan tilaus valmiiksi kun meitäkin lähtee 5 tuonne Kittillään niin se ottaa aina aikansa tuo tilausten tulo ja syöminen.

   • krista
    20.7.2018 at 11:11

    Joo kyllä! Terkut muuten Kittilään! <3

 • Sarde
  19.7.2018 at 16:39

  Se ruuan tilaus etukäteen ois jees :-)

  • krista
   19.7.2018 at 16:41

   Joo kyllä! :)

   • Susa
    19.7.2018 at 20:30

    Me on joskus tilattu ruoka etukäteen valmiiksi soittamalla. Tavallaan se oli vanhanaikaisesti turvallisempaa ja luotettavampaa kuin tuo Hesen nettitilaus, vaikka on sekin toiminut. Meitä on vain niin iso perhe (7 hlöä), että kyllä siinä muutama kilometri ajellaan siinä ajassa, kun on tilaus lopulta valmis kaikkine erikoistoiveineen. Mutta siinähän se matka kuluu ja aikaa säästyy perillä, jos ei ole noin ruhtinaallisen pitkään taukoon aikaa kuin teillä. :)

    Kiva kyllä kerrankin lukea ABC-asemista jotain hyvää. Minustakin ne on näppäriä, monipuolisia ja edullisia ja yleensä tosi siistejäkin, mutta jotenkin niitä parjataan ja pitäisi pysähtyä kaikissa vastarintaliikkeen puljuissa. Kesäreissuilla me tykätään hyvillä keleillä kaikista eniten pitää taukoa omin eväin uimarannalla. Ihan jännää etsiä netistä siinä matkan varrella jotain rantaa ja poiketa pulikoimaan. :)

    • krista
     19.7.2018 at 21:55

     Haha, aika kuvaavaa että ei tullut edes mieleen, että niinki voi tehdä! :D Mutta siis totta kai, perinteisesti soittamallakin! Tää on vähän sama kuin se, että eräs vanhempi läheiseni ihmettelee meidän Alepa-kauppakassin käyttämistä; mutta kuitenkin mä muistan, että mummolassa tilattiin ajoittain myös kaupasta puhelimella soittamalla ja kauppias toi kuorman. Eli tavallaan ihan sama juttu, mutta uusi tapa tuntuu mukamas erilaiselta kuin se perinteinen :) Vaikka samasta on taustaltaan kysymys, ruoan kuljetuksesta kotiin!

     Joo mä kirjoitin tän mielelläni ja tosiaan tuolla viimevuotisessakin jo väläytin, että me tosiaan tykätään niistä kaikista Apsi Parkeista sun muista, vaikka ne ei hipster-uskottavia olekaan. No, ehkä se on se, me ei ollakaan hipstereitä vaan lapsiperhe, joka arvostaa sellaisia juttuja, jotka meidän matkantekoa helpottaa :)

 • Lilah
  19.7.2018 at 16:42

  Meidän matkanteko on aika erilaista, yleensä yhden pysähdyksen taktiikalla menee jo tosi kauas, kerran jopa Sallasta Turkuun. Mut on silti pääseet abc:t tulemaan tutuiksi, koska 6henkinen perhe liikkuu poikkeuksetta edullisimmin omalla autolla. Mä kaipaisin tietoa leikkipaikan laajuudesta. Surkeitakin on, joissa tekeminen lähinnä samaa paikallaan oloa kuin autossakin. Parhaat tosin alkaa olla yritys-erehdys-etsitty.

  • krista
   19.7.2018 at 16:48

   Jaiks, meiltä ei onnistuisi :D Ei edes multa kuskina, pakko päästä välillä saamaan silmät pois tiestä ja jaloittelemaan. Mutta ehkä myös kokemuskysymys?

   Joo leikkipaikan laajuus on hyvä tieto! Ne kun tosiaan vaihtelee ja jossain on IHAN helmiä kun taas meillekin on osunut niitä pienempiäkin välillä. Sit aina täytyy yrittää kaivella muistia, että kumpi olikaan parempi, tää vai seuraava vai sitä seuraava :D Etenkin kuvat ois hyviä!

 • Wislabon
  19.7.2018 at 16:49

  Mulla tulee ekana mieleen, että samassa appsissa vois näkyä myös tulevien asemien bensahinnat. Tällainen yleissovellus on jo olemassa, mutta eipä tuo haittaisi, vaikka olisi samassakin. Aika usein tulee verrattua hintoja ja varsinkin pitkällä matkalla saa jo selvää säästöä aikaan! :) Tai miten ois ruokien tilaaminen mobiilisti? Jos kiljuva nälkä huutaa takapenkiltä ja seuraavalle ABC-asemalle on vielä tovi matkaa, voisi tämä olla pelastus; suoraan jonojen ohi noutamaan ruoat pöytään ja vasta sen jälkeen leikkimään…

  • krista
   19.7.2018 at 22:01

   Totta! Ja sit tulee heti mieleen, että voisiko saada jonkun minipienen alennuksen tuota käyttämällä. No, bensasta ei ehkä anneta, mutta entäs ruoasta…? Siinähän säästää myös henkilökunnan kuormitusta ja helpottaa jonohuippuja, kun vaikka ruuhka-aikaan ei menekään parveilemaan jonoon vaan tilaus on mennyt automaattisesti keittiöön…? Hmm. Haha, heti mä alan ajatella alennuksia :D

 • Rosie
  19.7.2018 at 17:10

  Ruoan tilaaminen etukäteen saisi äänen täältäkin! Varsinkin kiireessä liikenteessä olijoille huippujuttu!

  • krista
   19.7.2018 at 22:02

   Kyllä! Tää ois kyllä hyvä juttu!

 • Anna
  19.7.2018 at 18:00

  Toi sun ideasi lähimmistä asemista ilmoittamisesta kuulostaa tosi hyvältä! Ja samoin jo jonkun täällä keksimä ruoan etukäteen tilaus – jos on tiukemmalla aikataululla liikenteessä eikä energianpurkutarpeita niin suit sait sukkelaan veskihommat, tankkaus, ruoat naamariin ja matka jatkuu!

  • krista
   19.7.2018 at 22:04

   Joo terkut vaan sinne ABC:lle, että tällaisia täällä kaipaillaan! Ihan samaa mieltä!

 • Amaalia
  19.7.2018 at 18:14

  Ruoan tilaaminen ehdottomasti! Ja ehkä myös kauppakassi-palvelu? Että saisi ne iltapalat tms. ostettua kätevästi samalla reissulla.

  Päivän tarjoukset voisin myös lukea läpi. Esimerkiksi hyviä vinkkejä tuliaisiin, jos on jäänyt viime hetkeen (ups :D).

  ABC:llä keskimäärin homma toimii hyvin, mutta tuota tilattua ruokaa on joskus odotettu jopa 45 min, mikä on aivan liikaa kun olisi kiire kotiin/kohteeseen. Se viivästyttää matkaa ainakin 30 min normaaliin. Mieluiten syömme buffetista – jonka aukioloaika voisi olla muuten laajempi!

  • krista
   19.7.2018 at 22:12

   Joo hei kauppakassin noutopiste mökille mennessä! Siinähän on se Sale joka tapauksessa eli Alepa Kauppakassin idean soveltaminen siihen, käyttäisin!!!

   Meillä on kans ollut joskus odottelukokemuksia, mutta ylivoimaisesti suurimmalta osin (sanotaan tyyliin 95%) on mennyt ihan tosi sujuvasti. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, että joskus voi olla ruuhkautumista vaikka yllättävästä ruuhkahuipusta/sairastumisesta/tms johtuen. Kunhan ei tule tavaksi :) Mutta ihan ehdottomasti ylivoimaisesti eniten tuolla on ollut sellaista tehokasta asiakaspalveluhenkistä porukkaa töissä. Palvelusta en muuten muistanutkaan sanoa; tosi usein ABC:llä nimittäin on jotenkin tosi hyvä palvelu, sellainen positiivinen henki, senkin takia siellä on kiva käydä :)

 • Hanna-Marleena
  19.7.2018 at 18:51

  Meillä ei toiminut tuo S-mobiilin lähimmät ABC-asemat, jotenkin hitaasti päivittyi tai ei ollenkaan. Piti google mapsia käyttää päällä ettö paikantui ja käyttää S-sovellus kiinni. Viimeksi pitkä matka ajettiin Rovaniemi – Uusikaupunki, 10 tuntia ajoa yhteen suuntaan. Noin kolme pysähdystä suuntaansa. Kuudesta pysähdyksestä kolme kertaa ABCllä. Mutta haluaisin reaaliaikaisen polttoaineenhinnan näkyviin sovellukseen.
  Hesburgerillahan voi tilata sovelluksella etukäteen, en ole itse kokeillut.

  • krista
   19.7.2018 at 22:25

   Heei siis nyt urpo täältä (minä siis, heh) kyselee: S-mobiilissa siis ON jo tuollainen ominaisuus, että kertoo lähimmät ABC-asemat…? No hei JEE, sehän se siis se ominaisuus olikin, jota kaipailin :D Ehkä mun pitäisi sitten lisätä tuohon mun toiveeseen, että TOIMIVA sellainen, jos teillä oli haastetta siinä! Täytyypä ensi kerralla katsella sieltä!

  • Paula
   20.7.2018 at 16:01

   S-mobiili on eri sovellus ku tää mobiilitankkausappi, se takkuilee monessa asiassa.

 • Anna
  19.7.2018 at 19:04

  Hesburgeriinhan ruuan saa jo tilattua etukäteen ja myös maksettua niin että voi vaan kävellä tiskille (ohitusjonoon, ;)) ja noukkia ateriansa. Toki tätä voisi hyvin laajentaa myös ABC:n omiin ruokiin.

  Tuosta vessojen siisteydestä muuten sen verran että minusta ABC:n vessat ovat järjestään aika epäsiistejä verrattuna vaikka Matkakeitaan vessoihin.

  Jaa, mitä voisi mobiilisti tehdä? Itsellä ei ole kännykässä edes nettiä, mutta miehellä on ja tähän asti ehdotetut ideat ovat kivoja. Koiraihmisenä noin ilman mobiiliakin arvostaisin suurempaa koiraparkkien määrää. pitkällä matkalla koira mukana eikä sitä voi jättää kuumalla kelillä autoon. Eli varjoisia koiraparkkeja tai vaikka talon ilmastointiin kytkettyjä rakennuksen kyljessä joissa lähellä vesipiste kupin täyttöä ajatellen. Jollain ABC:lla on ollutkin ihan ok koiraparkki. Olikohan jossain Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Varjoisia parkkeja kuitenkin kaipaisin enemmän. Ja koiraparkin olemassaolon voisi myös ilmoittaa seuraavaa asemaa ilmoittaessa. Eli myymälöiden ja leikkipaikan varustelun lisäksi selkeät tiedot myös koiraparkista ja vaikka siellä kopissa/häkissä joku lämpömittari jonka lukema tulisi suoraan tuonne sovellukseen tietoon. Koiraihmisille tällaiset tiedot olisivat kullan arvoisia ja tieto siitä että jollain huoltoasemalla on hyvä koiraparkki määrittää aika pitkälti huoltoasemavalintoja tai sitä juostaanko vaan nopsasti vessaan tai napataan evästä matkaan vai voiko pysähtyä ja syödä rauhassa ja ottaa jälkkäriä.

  Mies ehdotti että kaikkiin S-ryhmän ravintoloihin, huoltoasemiin ja kaikkiin mahdollisiin ruokapaikkoihin tulisi yksi yhteinen sovellus millä voi tilata ruuan valmiiksi tai tehdä pöytävarauksia yms. Eli samalla sovelluksella voisi hakea vaikka lähimmän Rosson, tehdä sinne tilauksen/varauksen ja noutaa sovittuun aikaan tai saapua sovittuun aikaan. Tai Pitsabuffassa sama homma. ja tietty niin että sovelluksen kautta tilatut ateriat voi maksetaan sovelluksella etukäteen. Eli ei pelkästään ABC:n omaa systeemiä vaan se että S-ryhmän vahvuus on yhteneväisyys niin miksi ei veisi sitä tämän sovelluksen avulla koskemaan kaikkia S-ryhmän ruokapaikkoja.

  • krista
   20.7.2018 at 10:31

   Hei hurjan hyviä molemmat, sekä sun että miehesi ehdotus! Koirattomana tuollaisia ei tule ajatelleeksikaan, mutta huh etenkin tällaisella kuumuudella koiran kanssa matkustavalla on varmasti tosi olennainen tieto, että missä saa koiransa mukavasti vilpoisaan tilaan!

   Ja samoin tuo miehesi ehdotus, mulle tuli heti mieleen, että miten käyttäisin :) Tuossa Viikin Prisman yhteydessä on Chico’s ja joskus me ollaan tehtykin sitä, että käyty ensin tilaamassa ja sitten Prismaan, ja kaupassa käynnin jälkeen syömään. Mutta sit kun ei voi aina arvioida, että paljonko siellä Prismassa menee aikaa… Eli että voisi tyyliin kauppareissun loppuvaiheessa laittaa tilauksen ja maksaa, niin ois ruoka siellä sit heti odottamassa. Ostoksissa kun on tietysti jotain maitotuotteita, niin ei tee ihan kovin kauan mieli odottaa, vaikka ne kylmäkassiin pakkaiskin. Useamminkin käytäisiin kyllä siinä Chico’sissa jos saataisiin se logistiikka kauppareissun yhteydessä toimivaksi :) Ennen kauppareissua taas ei voi, kun täydellä vatsalla iskee väsymys eikä jaksa ajatella kauppa-asioita :)

   • Tilia
    20.7.2018 at 10:43

    On jäänyt tänä kesänäkin monella huoltoasemalla (muillakin kuin ABC) kokonaan meidän perheeltä ruoat syömättä, kun ei voi koiraa jättää paahteeseen autoon. Olishan se ihmisillekin kivempi tulla varjossa seisseeseen autoon tauolta, kun kaikilla ei ole edes ilmastointia autossa vielä nykyäänkään. Meidän koira haukkuu hysteerisesti koko ajan, jos sen laittaa jonnekin metallikoppiin pihalle odottamaan (ja ne on ihan hirveitä yleensä muutenkin), mutta omassa autossa, jossa on ikkunat raollaan ja joka on varjossa, osaa kyllä odottaa nätisti. Eli varjostavia puita kaikille parkkiksille, myös kauppojen! Eikä haittaa, jos koiraa pystyy uittamaan pysähdyksellä, niin saa viilennettyä kivasti.

    • krista
     20.7.2018 at 10:55

     Joo näistä koiraperheiden palveluista/huomionnista voisi tehdä ihan sellaisen kilpailuedun! Varmasti paljon koiraporukkaa kuitenkin maanteillä liikkuu, koiranäyttelyissäkin ympäri Suomen ym.

    • Anna
     20.7.2018 at 11:32

     Koiraparkin viereen siis autoille koiraparkkiruudut joissa on varjoa saatavilla ja se kraana edelleen lähellä :) Samanlainen kuin lapsiperheille, mutta se olisikin koiraperheille ja sijaintia ei määritä oven läheisyys ja ruudun leveys vaan paikan varjoisuus :) Ja kraanassahan voi olla letku ja joku paikka missä koiraa voi suihkutella. Joku kahluuallas kuulostaa pidemmän päälle vähän ällöltä ja isoja altaita joissa vesi kiertää ja puhdistuu on hankala ja varmasti liian kallis laittaa, mutta joku letkusysteemi ei varmasti olisi liikaa. Vähän kun kastelee mahaa niin se jo auttaa koiraa.

     • krista
      20.7.2018 at 11:33

      Joo! Koiraparkkiruudut! Ja mobiilisovellukseen tieto, että mistä näitä löytyy ym!

     • Tilia
      20.7.2018 at 14:47

      Moni ABC on myös veden äärellä (ainakin meidän maakunnassa), että pihasuunnittelussa vaan huomioon, että koiraa pääsee kastelemaan järvessä. Mitään leväistä ällöallasta en tosiaankaan kaipaa.

 • Ems~
  19.7.2018 at 19:31

  Joo hei ruoan etukäteen tilaaminen saa äänen täältäkin! Itselläni lähinnä kyllä kokemusta junnusporttaajien kanssa isolla bussilla (tai jopa neljällä) saapumisesta ABC:lle syömään ja olispa maukasta, kun joukkueenjohtaja saisi jo kisapaikalla bussin lähtiessä kaikkien ruokatilauksen tehtyä ja maksettua! Taittaisi hyvin myös työntekijöiden ruuhkaa, kun osaisi kohdentaa paikalla olevien työntekijöiden resurssit hiukan ennen h-hetkeä keittiön puolelle, eikä parisataa nälkäistä lasta tuu ihan yllärinä. Saapumisaikakin kun on yleensä aika hyvin tiedossa siinä vaiheessa, kun bussi starttaa liikkeelle. ;)

  • krista
   20.7.2018 at 10:33

   No hei TODELLAKIN just tuollaiseen tilanteeseen se olisi ihan mahtava! Ja tosiaan palvelee samalla myös henkilökuntaa ja muita asiakkaita, jotka osuu porukan kanssa yhtä aikaa syömään! Teille vois olla tuossa appsissa vielä joku paljousalennuskin, joukkueenjohtajalle ilmaiset ruoat :)

   • Ems~
    20.7.2018 at 22:09

    No niinpä! Itse asiassa taitaa ollakin jo niin, että jos ”matkanjohtaja” tuo ison lössin ruokailemaan, niin tienaa siinä samalla itselleen ruoat – sekin ihan tosi kiva juttu!

 • Ninni_B
  19.7.2018 at 20:53

  Ruoan etukäteen tilaaminen (ja maksaminen), kauppakassi, tarkemmat palvelukuvaukset ja lähimmät/reitin varrella olevien asemien paikannus saa kannatusta täältäkin!

  • krista
   20.7.2018 at 10:57

   Jesh, samoin kannatan! :)

 • Kiskis
  19.7.2018 at 23:08

  En kuulu itse ideani kohderyhmään (vielä), mutta työskentelen heidän kanssaan. Liikuntarajoitteisille olisi kätevää jos mobiilipalvelulla saisi tilattua huomtoaseman pihalle apurin tankkaamaan tai muuten huoltamaan autoa. Esimerkiksi pyörätuolia käyttävä kuski säästyisi autosta ulos siirtymisen vaivalta jos apuri tulisi pihaan sovelluksen kutsunappia tai jotain vastaavaa painamalla. Sama apuri voisi vaikka kiikuttaa ne kauppakassipalvelun kassit ja etukäteen tilatut take away-ateriat autolle jos olisi tarve. Vain vessareissua ei voisi suorittaa autossa istuen.

  • krista
   20.7.2018 at 11:01

   No todellakin! Tämähän on tosi hyvä idea! Voisikohan tätä kehittää yhdessä jonkun… mikäs se liitto on, Invalidiliitto? ABC yhteistyöhön Invalidiliiton kanssa, oispa hyvä juttu!

 • Tinttiti
  19.7.2018 at 23:35

  Kannattaa ehdottomaati kokeilla tuota mobiilitankkausta, on superkätevä! Nykyään miehen kanssa tehdään niin, että apukuski laittaa tankkauksen kuntoon mobiilista ja toinen saa sitten jo kävellä bensakorkille. Kyllä on kätsää ja nopeaa! Ja kuittikin sitten tulee automaattisesti pdf-tiedostona s-mobiiliin (jos maksaa s-tililtä), niin sieltäpä on helppo sitten hieman pitää silmällä esimerkiksi kesän tankkauksia.
  Perustettiin vihdoin kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen yhteinen s-tili, johon kumpikin laittaa kuussa tietyn määrän rahaa, ja sieltä sitten maksellaan yhteiset kulut. Olen suorastaan koukuttunut seurailemaan kaikkia bonustasoja ja muita, parasta!

  • krista
   20.7.2018 at 11:06

   No hei vähän hyvältä kuulostaa! Meilläkin siis Joel voisi klikata mut sinne valmiiksi ja mä vaan sitten tankkaisin! Mä itse asiassa jollain tavalla inhoan (?) tankkaamista, pitkitän sitä aina viimeiseen asti ja menen vasta, kun bensamittari vilkuttaa niin, että pelkään jääväni tielle just ennen bensistä. En tiedä mikä siinä on, mikä mua siinä tankkaamisessa ärsyttää :) Mutta tuolla tavalla olisi jo niin helppoa ja nopeaa, että ei tarvitsisi enää ärsyyntyä, täytyy ehdottomasti alkaa itselläkin käyttää tuota!

   Joo meillä on kans tuo yhteinen tili niin kuin vasta kirjoittelinkin, ja se on kyllä tosi hyvä systeemi! Me kans seuraillaan bonuksia ja aika paljon saadaankin :)

 • Roosa-Maria
  20.7.2018 at 08:47

  Ruokien tilaus etukäteen ois hyvä, myö pyritään aina pysähtyy mahdollisimman nopeesti ja välillä otetaan vain evästä mukaan autoon. Nyt koiran tultua taloon olisi kiva tietää myös, onko pysähdyspaikalla terassia tms, mihin saisi koiran mukaan myös, jolloin kaikki voisivat evästellä yhtä aikaa.

  • krista
   20.7.2018 at 11:08

   Jesh selvästi tuo ruoan ennakkotilaus ois tosi suosittu palvelu – ja koirien palvelut! Mahtava, että kyselevät näin asiakkaalta ja toivottavasti näitä saadaan pian käyttöön! :)

 • Tilia
  20.7.2018 at 11:03

  Meidän lapset on aina inhonneet ABC-huoltamoita – ja mikä on syy? Ne hirveään ääneen huutavat käsienkuivausaparaatit vessoissa. Pienempänä alkoivat aina itkeä pelosta siitä melusta eivätkä suostu käyttämään vieläkään. Voisko ne vaihtaa perinteiseen pyyherullaan?

  Mulla on kyllä myös sellaiset kokemukset, että ABC:n vessat ja leikkipaikat ei ole mitään siisteimpiä ja puhtaimpia. Itse asiassa pelkään aina ihan hulluna vatsatautiepidemiaa, jos meidän lapset on leikkipaikkaa käyttäneet. Eikä ole koskaan tullut sellaista kokemusta, että lapsiasiakkaat olisi otettu henkilökunnan taholta jotenkin erityisen hyvin huomioon. Käytetäänkö me vääriä ABC:ita?

  Kahvipuolen valikoimaa voisi myös piristää. Voisi olla raikkaampia välipalavaihtoehtoja niiden iänikuisten viinereiden lisäksi. Monesti sitten mieluummin tosiaan ostaa kaupan puolelta jotain, mikä syödään matkalla autossa, kun mitään terveellisiä välipaloja ei ole vitriinissä tarjolla. Haudutettu tee olisi myös plussaa näin teenjuojan näkökulmasta. itse käyn myös työmatkoilla ABC:illa ja tosiaan se puuduttaa, kun jokainen on ihan samanlainen ja täsmälleen samat tuotteet on vuodesta toiseen vitriinissä…

  Ääni myös tuolle nopeammalle ruokien tilaamiselle ja tulolle, vaikka sitten etukäteen jo autosta. Meillä ei kanssa ole tuntikausia aikaa pysähdyksiin ja liian monesti on liian kauan kestänyt ABC:llä. Linjaston ruoat taas ei itselle iske oikein koskaan. Viimeksi syksyllä taas kokeilin enkä tee sitä virhettä hetkeen uudestaan. Joku kunnon salaattibaari olisi raikas vaihtoehto, ja siinä ei tarvitsisi odotellakaan yhtään.

  • krista
   20.7.2018 at 11:17

   Ootteko viime aikoina käyneet? Meidän Seelahan friikkaa sitä ääntä enkä mä muista, että koskaan ois ollut ABC:llä sitä ongelmaa, kyllä niissä ihan ne pyyherullat on olleet… Meillä se ongelma on lähinnä Mäkkäreissä joskus tullut esiin :D Ja Espanjassa. Ja leikkipaikat kyllä ihan vimpan päälle, tosin se on ihan totta, että joissain paikoissa ne on vanhempia/pienempiä. Ehkä joku vanhempi/pienempi ABC on jättänyt tuollaisen fiiliksen…? Mekin pysähdyttiin kerran sellaisella vanhemmalla ja selvästi muistan, että ajattelin (kun sitä leikkipaikkaa oli niin odotettu), että no oho, täällä onkin aika pieni leikkipaikka – mutta en nyt sit tietysti millään muista, että mikä se oli :D Tää kuvien leikkipaikka oli Lahdesjärvellä, se oli ainakin niin puhdas kuin olla ja voi, ja tosiaan käsienpesupiste sit siinä heti vieressä, mikä oli mun mielestä tosi ihana pieni lisä. Mäkään en välttämättä johonkin hampurilaispaikkojen leikkipaikkoihin ole kovin mielellään lapsia päästänyt, mutta noissa ei kyllä yhtään ole soinut vatsatautipelkokellot :)

   • Tilia
    20.7.2018 at 14:57

    Ainakin Heinolassa on ne kamalat kuivausaparaatit olleet. Voidaan harkita pysähtyä ensi kerralla, jos niitä varmasti ei ole enää siellä. :)

    Viitasaarella leikkipaikka oli varmaan entisessä tupakkakopissa eikä ollut kovin houkutteleva siisteydeltäkään, mutta tästäkin on jo joku vuosi, kun siellä on käyty.

    Ja Kanavuoressa ne vessat on jotenkin tosi oudosti ja sokkeloisesti siellä alakerrassa, ei ole paljon ajateltu, että sinne voisi tulla bussilasteittain eläkeläisiäkin huonoine jalkoineen tai vanhempia pienten lasten kanssa, joita joutuu portaissa auttelemaan.

    • krista
     20.7.2018 at 15:37

     Heinolassa me ollaan pysähdytty mutta en kyllä millään nyt muista kuivaushommaa, Seela taisi olla vauva silloin vielä… Mutta hei, mäpäs kysyn ja kerron (varmaan ensi viikkoon menee), että mikä on siellä nykyinen tilanne :)

     Kuvagooglauksen perusteella Viitasaaressa ja Kanavuoressa ei ollakaan pysähdytty. Mutta joo, niiden FB-sivuillakin näin vastuksen alakertavessoihin, että harmi kyllä asemien tilat/koot vaihtelevat ja joskus on vähän hankalampiakin tilaratkaisuja pitänyt tehdä. Sen kannalta muuten oiskin hyvä, jos vaikka just mobiilisovelluksessa olisi kuvat, niin palautuisi mieleen, että hei tuolla oli se, jossa oli hyvät tilat vaikka just lapsille – että ajaa sit suosiolla seuraavalle ABC:lle, jos on matkalla vaikka mahdollista valita, että ottaako pysähdystauon heti vai tunnin päästä :)

 • Tiina
  20.7.2018 at 23:07

  Täällä tuore kokemus ABC Renkomäki Lahti. Paikka vaikutti suht uudelta, mutta ne käsienkuivaajat! Se meteli, aivan järkyttävää! Jokainen asioiva sitä tuntui ihmettelevän. Olisi kyllä kiva tietää, miksi ne on niin järkyt!?!

  Samalla reissulla, loppumatkasta lapsella yllätti pissahätä ja eikun viime kilometreillä Kanavuoren ABC ja alakerran vessat. Portaat hankalat kulkea ja tilat oli todella epäsiistit klo 21 aikaan sunnuntai-iltana.

  Ja, se ruoka. Joskus saanut aivan ala-arvoista ja pahaa sapuskaa. Nyt viimeksi oli onneksi hyvää. Hyvä ruoka, parempi mieli ja loppumatka.

 • Karoliina
  21.7.2018 at 07:31

  Käytän mobiilitankkausta ja se on kyllä huippu kätevä, ei tarvi seisoskella maksuautomaatilla ja pelätä skimmauslaitteita 😊
  Mobiilissa ois huippu kun näkyis eri asemien polttoaineiden hinnat reaalina, ei tarvis aina muistaa ulkoa abc:n ja prisman hintoja kauppareissulla, kun yrittää tankata siellä kummassa halvempaa.

 • Lilja
  22.7.2018 at 15:01

  Mulla on abc:n ruoista karmaisevat kokemukset… Käteviä tietysti kun on leikkipaikka vieressä ja pääsee kauppaan samalla. Nykyään tehdään niin että googletetaan matkan varrella olevia kivoja ravintoloita ja pysähdytään niissä. Tällä reissulla menomatkalla lounastettiin Kuopion Santorinissa ja takaspäin Wanhassa satamassa ( tosi kiva leikkipuisto vieressä).

 • kukka
  24.7.2018 at 08:49

  Olen kyllä ihan tyytyväinen ilman mobiiliakin, mutta saattaisin käyttää mobiilisovellusta, jos ruoan voisi tilata etukäteen.

  Ihanaa heinäkuuta!

 • Venla
  26.7.2018 at 08:48

  Ruoan tilaus ja maksu mobiililla!

 • 1 2