Pysähdys matkan varrella

Kaupallinen yhteistyö: ABC-asemat

Jo viime syksynä listasin (täällä) meidän perheen avainasiat onnistuneeseen pidempään autoilumatkaan. Se lista meni näin:


1. riittävän lyhyet ajopätkät ja sitten kivat pysähdykset (ABC:n leikkipaikat!)
2. ajoitus päiväuniaikaan
3. lasten tietokone ja satukirjasto hereilläoloajalle.

Me ollaan siis ihan ehdottomasti juuri sitä ABC-kansaa. Heh vaikka mätsäävät tuulipuvut eivät meidän perheessä ehkä kahisekaan, niin meille on silti ihan itsestäänselvää, että meidän automatkojen pysähtymispaikat ovat aina noita ABC-asemia – niillä pysähtymistä ihan odotetaan, eikä tosiaan vähiten niiden leikkipaikkojen (nimeltään Apsi Parkki – nerokasta!) takia.

Kun siis ajomatkan kuluessa lapset heräävät autopäikkäreiltä, ensimmäinen kysymys on se klassinen koska ollaan perillä koska ollaan perillä koska ollaan perillä koska pysähdytään. Joel sitten siinä (minä ajan) pikapikaa googlaa seuraavan ABC-aseman. Hmm pysähdytäänkö Toijalan ABC:lla vai ajetaanko vielä Lahdesjärvelle asti…? Välillä yhtälön ratkaisee lasten jaksaminen, joskus puolestaan Hesburger (jos mun mielessä välkkyy soijatortilla), mutta kaikkein useimmin leikkipaikan laajuus. Joiltain tutuilta reiteiltä on alkanut jo oppia, että missä ne monipuolisimmat leikkipaikat sijaitsivatkaan.

Meidän pysähtymisissä tärkeintä on hetken huokaisu (aikuisille) ja energian purkaminen (lapsille). Jos nuo kaksi tarvetta pamahtavat päälle yhtä aikaa ahtaassa autossa, niin siitä ei nauti kukaan. Meillä sellaiset 2-3 tunnin yhtämittaiset ajomatkat ovat ihan maksimi; sitten jo pysähdytään. Se tehdään mieluiten kiireettä ja niin, että pysähtyminen on matkan yksi olennainen ohjelmanumero.

Neljänneksi tuohon meidän viimevuotiseen listaan olisikin voinut lisätä matkanteon kiireettömyyden. Niin ajonopeuksissa kuin pysähtymisten kestossakin.

ABC-käynneissä on meillä selvä rutiini. Ensin veskiin. Sitten pyöritään hoomoilasina hetki ruokaa valitsemassa, Joel jää tekemään tilauksen, lapset kirmaavat leikkipaikalle ja minä yritän bongata hyvän pöydän Apsi Parkin läheltä. Lapset saavat leikkiä (energian purkaminen) siihen asti, kun ruoka tulee, ja sillä aikaa aikuiset istuvat ja juttelevat keskenään (hetken huokaisu). Sitten pestään kädet uudestaan – esimerkiksi Lahdesjärven ABC:llä oli käsienpesupiste leikkipaikan vieressä, kymmenen pistettä! – ja syödään.

Ruoan jälkeen lapset saavat palata takaisin leikkeihin (energian purkaminen). Aikuiset syövät rauhassa annoksensa loppuun ja juovat vielä kahvitkin (hetken huokaisu). Usein jälkkäriksi syödään jätskit, kesäisin tietysti ulkona.

Ja tadaa, näin on hoidettu lasten ja aikuisten matkatarpeet yhtä aikaa! Jos pysähtyminen on matkan loppupäässä, toinen aikuisista käy vielä ruokakaupassa lasten siinä vielä leikkiessä. Ja lähtiessä mä tankkaan auton.

Se, että me näin lapsiperheenä käydään ABC:llä, ei varmaan ole mitenkään yllättävää. Noissa paikoissa kun tällainen meidän skenen lapsiperheporukka on ihan erityisesti huomioitu, ja muutenkin fiilis kokonaisuudessaan sellainen, että siellä on mukava olla lasten kanssa. Siistit vessat, hyvät leikkisysteemit, lapsille maistuva ruoka ja toimiva ravintola. Siinäpä ne keskeiset. ABC:llä kuitenkin pysähtyy vakkaristi kuitenkin toinenkin mun reissuporukka: tanssiryhmä.

Mikä saa sitten tanssivan naisporukan pysähtymään (aina!) ABC:lla? Ruoka. Kun porukassa on erilaisia ruokavalioita, on aika olennaista, että kaikille löytyy syötävää. Etenkin vegaaneille on siellä kaikkein varmimmin syötävää tarjolla, missä päin Suomea tahansa. Alkuun olin itse asiassa ihan yllättynytkin, kun ryhmän vegaanit hihkuivat ABC:tä.

Aika moni ABC onkin sitten muuten nähnyt esimerkiksi keikkojen jälkeen kotimatkalla, kun lavameikattu naislauma marssii alkuyöstä rykelmänä vessaan – se herättää muuten aika pitkiä katseita jossain tuolla Kuopion kulmilla. Vakkaripaikka! Siellä sitten rauhassa putsaillaan meikkejä ja poistetaan hiuslisäkkeitä. Ja sen jälkeen näytetään jo vähän tavallisemmilta ihmisiltä ja istutaan alas kasvishampurilaisille tai soijatortilloille. Muut kävijät eivät enää suoranaisesti tuijota, mutta vähän vaan salaa vilkuilevat, heh.

Huomasin tässä tänä kesänä meidän lähimmällä ABC:llä (Käpylä) tarran mobiilitankkauksesta. Onko kukaan kokeillut? Eli ABC-mobiiliappiin rekisteröidään oma Visa tai MasterCard (tai S-Business -kortti). Kun tuon sovelluksen ottaa käyttöön, ei tarvitse enää koskaan seisoskella maksuautomaatilla: ajetaan vain mittarille, avataan appi kännykästä, klikataan sen mittarin numero, jossa ollaan – ja tankataan.

Jepjep, taas iskee tämä nykyaika! Oon ehkä vähän hidas omaksuja monessa appijutussa, mutta tämän jo latasin kännykälle. Olin ehtinyt jo tankata, kun tuon tarran huomasin, mutta yritän muistaa ensi kerralla kokeilla tuota nyt ihan käytännössäkin!

Tuo mobiilitankkaus on ensimmäinen ABC:n tulevista mobiilipalveluista, ja he ovatkin nyt kyselleet viime aikoina asiakkailtaan, että millaisia uusia autoiluun liittyviä mobiilipalveluita kännykkään voisi laittaa.

Mulle tuli mieleen vain aika helppo mobiilipalvelutoive: haluaisin, että matkan varrella Joelin ei tarvitsisi enää nettisivuilta katsoa (sinänsä toimivasta) kartasta, että missä se seuraava ABC on. Matkaan lähtiessä voisi vaan kytkeä sovelluksen päälle ja se sitten automaattisesti ilmoittaisi, että missä on seuraava ABC. Kuinka monta kilometriä sinne on (ehkä myös arvioitu ajankohta saapumiselle) ja myös että mitä palveluita siellä on? Onko vaikka tehtaanmyymälöitä samassa tai onko jätskikiska auki. Ehkä sinne voisi laittaa omat toiveet ja appi kertoisi, että miten hyvin ne siellä täyttyvät – ja sitä kautta saisi vaikka kuvina halutessaan katsoa, että miltä se leikkipaikka näyttää :)

Löytyisikö teiltä muita ideoita? Saa heittää kreisejäkin! Mitä muuta haluaisit tehdä ABC-asemalla mobiilisti?

Kaikkien 31.7. mennessä ideansa tähän alle heittäneiden kesken arvotaan 20 euron S-ryhmän lahjakortti. Arvonta suoritetaan 2.8.2018 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Vastauksia voidaan nimettömästi hyödyntää ABC:n markkinoinnissa. Kilpailun järjestäjä on SOK, ja säännöt löytyvät täältä.

Kaupallinen yhteistyö: ABC-asemat

11

You Might Also Like

 • Johanna
  27.7.2018 at 12:41

  Ruuan tilaus etukäteen olisi kyllä hieno juttu!

 • laurasss
  28.7.2018 at 23:22

  Mobiilisovellukseen kuvat kustakin Apsi-parkista etukäteen! ”Jäädäänkö tälle ABC:lle vai ajetaanko seuraavalle, missä isompi/monipuolisempi leikkipaikka?”

 • 1 2