Puutalolasten taikablogi: siivoamisessa tulee puhdasta

Siivoamisessa tulee puhdasta. Ja kun sitä siivoaa, niin tulee kyllä parempi mieli leikkiäkin, kun on siistiä joka paikka. Niin kuin minulla juuri nyt, kun siivottu, niin tuntuu, että haluaisi leikkiä aivan valtavasti.

Minä rakastan siivoamista. Silloin laitan leluja paikoilleen ja järjestän uusia paikkoja leluille. Silleen tulee puhdasta.

Minä inhoan siivoamista, en tykkää yhtään. Siksi koska se on niin raskasta. Silloin ei voi yhtään leikkiä, vaan kaikki siivoaa vain kaikki lelut pois.

Yleensä me siivotaan sunnuntaina illalla, koska sunnuntai on hyvä päivä, kun siinä ehtii hyvin siivota. Siivoamisessa menee joskus kauan ja joskus lyhyesti. Jos siivoaa reippaasti, niin menee lyhyesti. Aikuiset siivoaa aikuisten tavarat ja lapset siivoaa lasten tavarat.

Tänään me siivottiin leluja ja joulukoristeita. Joulukuusi vietiin pois ja joulukoristeet otettiin pois. Se tuntui ihanalta. Se tuntui myös ihan vähäsen surulliselta, koska joulukoristeet otettiin pois.

Kun isi vei joulukuusen pois, se oli sotkuista. Koska siinä meni havunneulasia lattialle. Se näytti hassulta ja hauskalta, kun sai imuroida. Minä olen auttanut isiä imuroimisessa.

 

29

You Might Also Like

 • Anna
  14.1.2019 at 13:07

  Siivoaminen voi olla kivaa tai tyhmää, riippuen miten siihen suhtautuu. Minä siivosin viime viikolla lapsen kanssa niin että leikimme ensin tekevämme osasta leluista noitakeittoa (sammakoita yms.) ja sitten leikimme rosvoja jotka pakkasivat kaikki tavarat autoon joka oli oikeasti hylly. Sitten lapseni ajoi hurjaa vauhtia karkuun poliisia niin että minä ja pikkusisko keikahdimme ihan kumoon takapenkillä. Meillä oli hauskaa ja kaikki lelut saatiin siivottua paikoilleen.

  Meillä on joulun jälkeen tapana heittää kuusi parvekkeelta alas. Silloin meidän kodissa tulee vähemmän sotkua kun kuusi on ihan parvekkeen oven vieressä. Ja heittäminen on hauskaa ;) Tätä ei tosin kannata tehdä jos asuu kerrostalossa. Etti kuusi putoa jonkun päähän. Meillä on parvekkeen alla vain omaa pihaa mihin saa kyllä heittää kuusen.

  • krista
   15.1.2019 at 20:36

   Hauska tarina, kivoja juttuja! Siivoamisleikki oli varmasti hauskaa, mekin voitaisiin joskus kokeilla!

   Kuulosti hassulta, että heitätte kuusen alas parvekkeelta! Meidän kodissa ei voi tehdä niin, koska muuten se paukahtaa juuri niin kuin sanotte jonkun päähän! Koska me asutaan kerrostalossa. Terveisiä koko perheelle!

 • Tia
  14.1.2019 at 23:10

  Oottepa ollu reippaita! Meillä siivottiin joulu pois jo viime viikolla vaikka ulos kun katsoo niin tuntuu ihan joululta kun lunta on niin paljon ja lisää vaan sataa 😊

  • krista
   15.1.2019 at 20:38

   Ne ei taida olla Espanjassa….

   Ihana tunne tulee siitä, että teillä on paljon lunta! Terveisiä teille, toivoo Silva ja Seela!

 • Miira
  17.1.2019 at 21:14

  Minäkään en tykkää siivoamisesta. Paitsi siitä kun tulee siistiä. Minun pikkuveli, Eeti, on 2vuotias ja se sotkee hirveästi, vaikka minä yritän paljon siivota. Joskus minäkin sotken paljon.
  Meiltäkin otettiin joulukuusi ja joulukoristeet pois.

  • krista
   17.1.2019 at 22:11

   Kiitos kirjoituksesta, ja sama juttu kuin meillä! Onhan se myös välillä sitä, että ei jaksa siivota ja tuntuu ikävältä, kun kaikki on sotkuista ja yrittää siivota. Terveisiä toivoo Silva ja Seela koko perheelle!