Puutalolasten taikablogi: hampaat irtoaa

Vuoden ensimmäisenä päivänä minulta irtosi kaksi hammasta. Toinen aamulla ja toinen illalla.

Ensimmäinen irtosi aamulla siksi, koska isi pesi hampaitani, ja hammas vaan irtosi sinne harjaan.

Toinen irtosi illalla siksi, kun isi yritti laskea viiteen ja sitten vähän nykäistä, ja minä väistin juuri, kun tuli se viisi. Ja sitten se hammas irtosi.

Nyt en voi syödä kunnolla leipää. Tuntuu hassulta ja hauskalta. Ja näyttää hyvältä!

51

You Might Also Like

 • Elina
  2.1.2019 at 11:32

  Meillä Santeri odottaa kovasti hampaiden putoamista, muttei ne vielä edes heilu. Onko Silvalla vinkkejä millä hampaat saa heilumaan? Näytät ihan koululaiselta, ekaluokalla aika monelta puuttuu hampaita. Terveisiä Raisiosta sinne Espanjaan. Tykätään teidän taikablogista :)
  Terveisin Elina 37v, Santeri 6v ja Topias 4v.

  • krista
   3.1.2019 at 10:45

   Mäkin oon neljä!, kertoo Seela.

   Terveisiä Santerille ja Topiakselle! Pitää varmaan vaan odottaa ja odottaa ja viimeistään ekaluokkalaisena ne hampaat rupeaa heilumaan ja irtoilemaan. Kiitos, että tykkätte blogista!

 • Anna
  2.1.2019 at 11:55

  Todellakin näyttää hyvältä! Pyydä äitiä tai isiä leikkaamaan sinut leivät ohuiksi tikuiksi niin saat purtua niitä sieltä suun sivusta ;)
  Olipas hyvä tapa aloittaa uusi vuosi.

  • krista
   3.1.2019 at 10:47

   Kiitoksia paljon! Kyllä, ehdottomasti teen niin, pyydän leikkaamaan leivät, hyvä idea! Hyvää uutta vuotta!

 • -paula*
  2.1.2019 at 11:59

  Wau! Onpa hauskalla jutulla alkanut vuosi! Meidän Aino 4 v. myös kovasti odottaa, että hampaat lähtisi ja pääsisi eskariin, mutta molempia hänen pitää vielä hetkinen odotella. :)
  Hauskaa vuoden jatkoa puutalolapsille, teillä on tosi kiva oma blogi!

  • krista
   3.1.2019 at 10:49

   Kiitoksia! Varmasti pitää vielä odottaa, koska neljävuotiailla niin kuin minun siskolla ei ole vielä eskari-ikää tarpeeksi. Päiväkodissa varmasti myös leikitään kivoja leikkejä ja hauskoja juttuja, ja ei se eskarikaan sitten niin erilaista ole kuin päiväkodissa käyminen. Hyvää uutta vuotta ja terveisiä Ainolle!

 • Elina
  2.1.2019 at 12:19

  Näyttää tosi hyvältä! Mahtava juttu 👍❤️

  • krista
   3.1.2019 at 10:50

   Kiitos!

 • Karina
  2.1.2019 at 13:21

  Mahtavaa! Ja näyttää kyllä kivalta kun on ammottava aukko siinä etuhampaiden paikalla :)
  Meillä on tokaluokkalainen Nooa-poika, ja kun hänellä lähtivät nuo etuhampaat ja uudet kasvoi tilalle, niin ne uudet hampaat olikin paljon isommat kun ne vanhat hampaat, ja aluksi oli ihan hassun näköistä kun oli niin isot hampaat! Siihen kyllä tottui sitten nopeasti. Ja nyt tippui ne kaksi muuta hammasta siitä ympäriltä ja kun siihen tulee uudet hampaat, jotka on myös isommat, niin näyttää koko hammasrivistö hienolta.
  Onneksi olkoon! Kyllä nyt kelpaa aloittaa koulu syksyllä :)

  • krista
   3.1.2019 at 10:53

   Kiitos! Terveisiä Nooalle! Varmasti hienot hampaat tulossa! Minullakin näkyy ihan pikkuisen niitä rautahampaita jo.

 • Taija E
  2.1.2019 at 13:41

  Vau, näyttää hienolta! Meidän melkein 6 vuotiaalta Veeralta irtosi muutama viikko sitten ensimmäinen hammas. Irtosi päiväkodissa hama helmiä tehdessä. Kuulemma ihan yhtäkkiä. Hoitaja laittoi hampaan pakastepussiin ja kotona sitten pällistelimme koko perhe irronnutta hammasta. Kiva, kun kirjoitatte Taikablogia! :)

  • krista
   3.1.2019 at 10:55

   Kiitoksia ja jatkan taikablogin kirjoittamisessa ja kerron toooooodella paljon juttuja! Terveisiä Veeralle! Minäkin tykkään tehdä hama-helmiä, mutta minulla ei ole koskaan tipahtanut hammas, kun teen niitä.

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  2.1.2019 at 18:25

  Hyvältä näyttää eskarilaisen suu :) nyt vaan koita pitää palmusunnuntaihin asti hammaskolo auki niin helposti pääset pukeutumaan pääsiäisnoidaksi. Hyvää uuttavuotta!

  • krista
   3.1.2019 at 10:57

   Kiitoksia! Noidaksi aion pukeutua, koska ei ole oikein muita asuja, yritän pitää hampaani kololla niin pystyn pukeutumaan! Hyvää uutta vuotta!

 • Miira (Tiina)
  2.1.2019 at 20:41

  Moi,minun nimeni on Miira,minä olen saman ikäinen kuin Seela.
  Äiti lukee minulle tätä teidän blogia,ja äiti itse lukee teidän äidin blogia.
  Minulla ei ole vielä irronnut yhtään hammasta.
  Minä sain sampan ja sen paloauton joululahjaksi. Haluaisin vielä haltin,robokoiran,ja valppaan.
  Täälä suomessa tuli hirveästi lunta ja tuuli,mutta kävimme silti pulkkalenkillä. Oletteko käyneet rannalla tai uimassa? Onko sielä tosi lämmin?

 • krista
  3.1.2019 at 11:01

  On täällä lämmin! Juuri tällä hetkellä ei ole niin lämmin, ollaan käyty rannalla!

  Kiva joululahja sinulla! Meillä ei ole vielä Sampan paloautoa, mutta meillä on kaksi Samppaa. Toiselta puuttuu jalka ja toinen on ihan haalea. Seela sai joululahjaksi vahtitornin. Meillä on myös Kaja, Vainu, Riku, Robokoira, Hauvaunu, lenturi, mutta ei Valpasta eikä Rollea. Kiva Miira, että luet meidän blogia!

  Minun on toooosi-tosi kiva vastata näihin kommentteihin. Kaikki kirjoittaa niin kivoja juttuja, näihin on kiva vastata!

 • Pampula
  3.1.2019 at 20:22

  Wau, hienoa! Alemmassa kuvassa näyttää ihan siltä, että sinulla on auennut koulun portit. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Se on sanonta ja tarkoittaa sitä, että kun lapsella irtoaa kaksi vierekkäistä etuhammasta, hän alkaa olla hiljalleen valmis kouluun 😊 hyvää uutta vuotta!

  • krista
   4.1.2019 at 11:13

   Kiitoksia Pampula! Ihana nimi sinulla, oli hassu mutta ihana! En olekaan tiennyt tuota sanontaa, että koulun portti avautuu. Kuulostaa hauskalta. Olen valmis kouluun, mutta eskari on tämän päiväkotien ja kerhojen paras eskari!