Puutalolasten taikablogi: päivän asut

Isosiskon asu:
Me oltiin menossa markkinoille päin ja minulla oli päällä keltainen villatakki, jonka minä itse valitsin. En muista mistä olen saanut sen, mutta varmaan mummilta ja ukilta. Se keltainen villatakki on minun lemppari, koska se on auringon värinen. 

Villatakin alla minulla oli raitamekko, jossa on punaisia, vaaleanpunaisia, keltaisia ja vihreitä raitoja. Halusin laittaa sen päälle siksi, koska vaan halusin laittaa sen. Minulla oli yksisarvisleggarit siksi, koska pidän yksisarvisista.

(”Mutta niitä ei ole olemassa”, pikkusisko huomauttaa.)

Keltainen hattu minulla oli siksi päässä, koska se on nätti ja se suojaa auringolta. Se sopii myös yhteen minun auringonvärisen villatakin kanssa, koska ne on samaväriset.

Minni Hiiri -kengät valitsin siksi… Oikeastaan minä en valinnut niitä itse, koska aikuinen valitsi ne. Olisin halunnut siniset paljasjalkakengät, jotka Seelakin halusi. Tai kaverin antamat vanhat kengät. En saanut laittaa siksi, koska ne oli liian isot ne toiset, ja ne toisetkin oli liian isot.

Minulla oli äidin laukku lainassa ja minä tykkäsin pitää sitä. Kutsun sitä kukkalaukuksi, joskus kutsuin sitä myös jätskilaukuksi. Minulla oli siellä koira, ei oikea koira vaan leikkikoira.

Pikkusiskon asu:
Minulla on kukkavaatteet, niitä minä en ole valinnut itse. Minä en tiedä, että onko se mekko, mutta kutsun sitä mekoksi. Kiva kukkamekko.

Minulla on jalassa pinkit kengät, niitäkään en valinnut itse. Olisin halunnut laittaa toiset siniset paljasjalkakengät, mutta ne oli vielä liian isot. Tykkään niistä siksi, koska vaan tykkään niistä.

Mutta raitapöksyt, ne olen valinnut itse. Halusin laittaa raitapöksyt, koska sen minä itse halusin. Minulla oli My Little Pony -sukat, koska isi valitsi ne tai joku aikuinen.

Silva laittoi mulle kukan hattuun. Laitoin itse aurinkolasit. Koska jos tulee aurinkoisia kohtia, niin ei tulisi… tai no Silva pakkasi ne, en minä niitä pakannut.

Villatakin minä valitsin itse. Siinä on eläimiä. En muista, mistä se on ostettu. Minä tykkään siitä siksi, koska siinä on niin paljon eläimiä.

31

You Might Also Like

 • M-M
  29.1.2019 at 20:16

  Moi. Me lasten kanssa luettiin hampaat irtoaa juttua, mutta ei voitu kommentoida siihen. Milla halusi kysyä, että sattuiko se, kun sinun isi yritti nykyistä hampaan? Tässä vielä Millan, jolla on toinen yläetuhammas melkein irti terveisiä, minua pelottaa, kun se hammas heiluu, että se viereinenkin hammas irtoaa. Teillä molemmilla on tosi hienot vaatteet. Ja minä tykkään niistä.

  • krista
   29.1.2019 at 20:20

   Silva vastaa:
   Kiitos ja se ei sattunut juuri yhtään! Se tuntui vaan jännittävältä. Ei tarvitse pelätä! Ilman hammasta tuntuu vähän hassulta, ässän sanominen on alussa vähän hankalaa. Nyt olen jo tottunut sanomaan sen. Terveisiä koko perheelle!

   • M-M
    31.1.2019 at 21:59

    Nyt se hammas lähti. Ja kun minun pikkuveli löi sitä pupulla niin se lähti. Eikä se sattunut. Missä sinä asut? T. Milla

    • krista
     31.1.2019 at 22:42

     Hassua! Olipas kiva juttu, että hammas lähti ja huomasit myös, että ei se satu! Asun kerrostalossa Espanjassa ja Suomessa omakotitalossa.

 • Karina
  5.2.2019 at 19:33

  No nyt vasta luin tämän kirjoituksen! Teillä on tytöt ihania vaatteita ja tosi värikkäitä. Tuollaisista värikkäistä kuviollisista vaatteista tulee oikein iloiseksi. Varmaan siksi halusitte laittaa ne paljasjalkakengät jalkaan kun ne on uudet eikä niitä ole vielä tullut niin käytettyä – eiköhän ne jalat kasva aika nopsaan ja saatte ne viimeistään kesällä Suomessa jalkaan. Eikö ole kivaa kun ei Espanjassa tarvitse pukea niin kauheasti ulkovaatteita päälle? Talvella Suomessa menee aina niin paljon aikaa kun on sisävaatteiden päällä villapuku ja sitten vielä haalari tai toppahousut ja takki ja sitten vielä kauluri. Meillä Nooa-poika kyllä välillä valittaa kun pitää laittaa toppahousut mutta eipähän tule sitten ulkoleikeissä kylmä! Voi vaikka istua lumikasassa. Muuten jäätyisi pylly :)