Perhanan perhana

Perhanan perhanan perhanan perhana.

Toivottavasti oli edes hyvää:

Rouskis. P*rkele.

1

You Might Also Like

 • ribis (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 15:04

  Hiiriä? Onpas todellakin ärsyttävää ja harmillista tuollainen :| No, ei auta kuin niellä tappiot ja ottaa parsinneula käteen. Lycka till!

  • Kristaliina
   30.11.2014 at 15:07

   Koiperhosia. Blaah.

   (huh ei onneksi hiiriä, niitä ei ole koskaan (vielä?) täällä sisällä ollut, saisin aikamoisen hepulin :) )

   Joo, pakkasessa kävi jo pari kertaa, ja nyt just heitin pesukoneeseen. Sitten täytyy katsoa, auttaako paikkaaminen. Oli kesän aikana ehditty syödä hiuki niin monesta paikasta, että ei välttämättä enää ole pelastettavissa… Yhyy…

   • Kristaliina
    30.11.2014 at 15:08

    Pari kertaa = pari päivää :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 16:18

  Niin tollaset luomuvillavaatteet (? en nyt parempaa sanaa keksi…) on siitä vähän erilaisia kuin muut, että niissähän ei ole mitään koinestoainetta… Eli just kesän ajaks jne. ne pitää pakata TIIVIISEEN muovipussiin. Just nythän se ei yhtään lohduta, mutta vastaisuuden varalle (ja jos joku lukija ei ole tiennyt)

  • Kristaliina
   30.11.2014 at 20:27

   Heh joo ja tämäkin tietysti periaatteessa tiedettiin, totuus on sitten tässä hässäkkäelämässä toinen… Haalari oli jäänyt vieläpä pesemättömänä kaappiin (suljettuun kaappiin siiskylläkin, ei avovaatehuoneeseen), ja oon ymmärtänyt, että pesemätön matsku on varsinkin noille tosi herkkua… Yks kasmir(?)villapaita meni kans…

   Toinen mahdollisuus on turkiskuoriaiset, mutta niitä ei olla kyllä täällä koskaan nähty. Toisin kuin niitä koiperhosia. Buhuu.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 20:21

  Koi syö mitä tahansa luonnonmateriaalia, ei pelkästään villaa.

  • Kristaliina
   30.11.2014 at 20:25

   Jep, huomattu on… :(

 • Annahoo (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 20:59

  Millä hankkiudutte koiperhosista eroon? Meillä oli niitä pari vuotta sitten ja kesti lähemmäs puoli vuotta ennen kuin niistä päästiin. Oli koiansaa ja vaatteiden pakastamista ja auringossa pitämistä ja ties mitä. Ja ahisti niin maan pirusti!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   30.11.2014 at 23:38

   Mä pääsin vaatehuoneessa majailevista (ja sieltä käsin ympäri asuntoa lentelevistä) koiperhosista eroon kertalaakista näin: Tyhjensin vaatehuoneen kokonaan, tuuletin vaatteet parvekkeella, jonka jälkeen vielä pesin koneessa, pesin vaatehuoneen lattiasta kattoon tolulla ja pakkasin kamat takaisin niin, että luonnonkuituiset tiiviisiin laatikoihin tai pukupusseihin. Pari koiden valloittamaa villapaitaa lensi surutta roskiin. Lisäksi vedin hyttysverkon ilmastointikanavan päälle, jottei niitä mahdollisesti lentelisi takaisin kerrostalon muista asunnoista (ehkä hieman liioiteltua, mutta halusin olla varma että riesasta päästiin…). Koiperhosia ei onneksi enää näkynyt!

   • Kristaliina
    1.12.2014 at 12:35

    Kröhöm no meillä siis noita lenteli joskus keväällä ja silloin… …hehe, oli käytössä manuaalinen torjuntamenetelmä. Eli läiskin käsillä niin kuin hyttysiä silloin, kun näin. Ei siis kovin tehokasta. Nyt syksyllä noita ei olekaan enää näkynyt, oiskohan ne jotenkin vuodenaikariippuvaisia.

    Täytyypä googlailla tuollaista koiansaa!

    Jostain syystä koit ei ole mulle niin ällöjä kuin vaikkapa kuoriaiset. Koska ”perhonen”? :) Mutta ärsyttäviä ne kyllä on!

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     1.12.2014 at 13:29

     Koita esiintyy kaikkina vuodenaikoina huoneissa. Lennossa ovat vain aikuiset yksilöt, mutta tuhon tekevät toukat. Suosittelen joulusiivoukseksi ensisijaisesti vaatehuoneen suursiivousta, vaikka se onkin teidän perheen eräänlainen tavaramerkki ja blogin lukijoiden lemppari. :)

     • Kristaliina
      1.12.2014 at 13:35

      Apua mutku ei meillä edes joulusiivota :D

      Realistinen totuus meillä tulee olemaan se, että yritetään elää noiden kanssa rinnakkaiseloa (minimoiden tuhot ja kiroillaan tarvittaessa) ja aletaan isompaan operaatioon sitten, kun… …elämä on siinä vaiheessa, että jaksamista riittää. Kymmenen vuoden päästä? :)

      Aika ärsyttävä ajatus kyllä, että jos ne siellä näin talvisaikaankin nakertavat…

      Vaatehuone on täysin rempattu (mm. hyllyt on ihan uudet)  ja kaikki vaatteet laitettu sinne pesukoneen kautta silloin kolmisen vuotta sitten. Meinasin sanoa, että ihan vasta – mutta onhan kolme vuotta tietysti jo… …kolme vuotta :)

 • Pussitusta (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 21:52

  Jatkossa Minigrip-pussiin Ruskovillat ja vastaavat. Tai Ikean vastaavaan, kun elätte siellä Ikean lähellä. Likaiset vaatemyttykasat on kaikkien tuholaisten unelmapaikkoja, ikävä kyllä. Ei ne entisaikojen ihmiset ihan vaan huvikseen niitä viikkosiivouksia tehneet, vaan paljolti koiden, lutikoiden, torakoiden ynnä muiden aisoissa pitämiseksi. Jotka tulevat takaisin kovaa kyytiä. :(

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 12:32

   Ruskovilloille meillä onkin melkein kaikille pussit – vielä kun niihin tosiaan sais aikaiseksi ne laittaa :) Joo mutta omaa syytä tosiaan, ois pitänyt muistaa pestä ja laittaa pussisäilytykseen. Mutta… äh.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  30.11.2014 at 23:39

  Turkiskuoriaiset oli mun poissa ollessani mussuttanu mun arvokasta lempimekkoani, joka on laadukasta villaa. Ja ihan keskeltä rinnusta. Parin sentin pätkältä. En oo keksiny miten sen sais pelastettua… Mut noh, can’t blame. Ei ihme, että just se maistui… Jatkossa tämmöset menee tiukkaan pakettiin.

 • Puutalolainen (Ei varmistettu)
  1.12.2014 at 07:16

  Turkiskuoriaisia on Helsingissä todella paljon, joten voi hyvin olla sellainenkin. Suosittelen ostamaan setripuuta vaatekaappiin (saa esim. Ruohonjuuresta), sillä pysyvät poissa. :) Ja kesäksi villat muovipussiin!

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 12:30

   Sitä setripuuta onkin iiiiiisot määrät kylvettynä ympäri vaatehuonetta ja kaappeja :) Muistaakseni sitä sai ihan Prismastakin tai jostain muusta peruskaupasta – vai oisko ollut Oulunkylä K-rauta…

 • hetkinen... (Ei varmistettu)
  2.12.2014 at 09:01

  Osaisiko kukaan sanoa, että mistä tuollaiset reiät johtuvat silloin kun ei näy tuholaisen tuholaista? Aiheuttaako pesuaineet moista? Niitä olen vaihdellut ja silti sama juttu. Ja pesupalloakin on epäilty (jos siinä olisi vaikka teräviä kohtia), sitäkin vaihdeltu mutta sama juttu. Mistä niitä tuholaisia pitäisi etsiä kun ei ne pesi edes villalankojen joukossa??

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  2.12.2014 at 22:45

  Turkiskuoriaisen toukat syövät tosi täydellisiä reikiä, noi ei näytä niiltä. Ja jos koita teillä näkynyt, niin niitä varmasti. Ja niitä turkiskuoriaisia on lähinnä kerrostaloissa, etenkin vanhoissa. Niitä voi olla tosi vaikea löytää, paras merkki on niiden jättämät kuoret, ja ne reiät. Ovat tosi pieniä ja menevät kerälle tai vilahtavat lattialistojen alle, jos säikähtävät, jolloin niitä on vaikea ymmärtää toukiksi, näyttää pieneltä kivenmurulta. Mutta kyllä pesukonekin tekee reikiä joskus, tai suurentaa reiän alkuja.

 • Lattemude
  3.12.2014 at 10:41

  Ruskovillan koiansa on kuulemma ihan paras. Niitä vain viljelemään ympäri kämppää.

  • Kristaliina
   3.12.2014 at 12:45

   Ai niillä on sellaisia? Jee! Vai tarkoittaako se vaan, että Ruskovillan vaatteita sirotellaan ympäriinsä – se ainakin toimisi :D

 • inas (Ei varmistettu)
  15.12.2014 at 21:39

  Moro, meillä koit valloitti pikkuhiljaa kaikki kaapit ja laatikot, syöden reikiä varmaan kahteen kolmasosaan tekstiileistä. Täytyy näin jälkikäteen sanoa, että en ymmärrä omaa läiskintätekniikkaamme silloin. Olisi pitänyt myrkyttää saman tien. Olimme kaupunkilaistolloja ja juuri maalle muuttaneita.
  Lopulta vaadittiin tonnin arvoinen myrkytysmies taloon, jolloin kaikki piti pakastaa, saunottaa tai pestä kuudessakympissä. Myrkyttäjä sanoi, että peli on menetetty siinä vaiheessa, kun niitä lentelee sisällä.
  Jos jotain hyvää tuon äärimmäisen stressaavan ajan jälkeen, niin olihan kaapeissa tilaa, kun laitoin kaiken reikäisen roskiin…
  Inkku