Treffi-ilta: Talvisirkus Uni

Joo, me ollaan just niitä ihmisiä, jotka lähtee sirkukseen ja jättää lapset kotiin.

Oikeasti olen kyllä jo ihan odottanut, että koska voin ottaa Silvan mukaan Hurjaruuthin jokavuotiseen Talvisirkukseen. Mutta sen aika ei ollut vielä tänä vuonna – esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Tirpalle tämä olisi ollut vielä aaaaaivan liian jännä.

Hehe, ja meinasi se olla (loppuosaltaan; siitä lisää myöhemmin) vähän liian jännä meille aikuisillekin.

Tämä taisi muuten olla kolmas tai neljäs kerta tämän viimeisen (lähes) kahdeksan kuukauden aikana, kun me ollaan päästy Joelin kanssa ihan kahdestaan ulos treffeille – tällä kertaa kiitos suunnitelmallisesti synkronoidun tuplamummilastenhoidon. Wohoo!

Sitä aikaa vaan odotellessa, että tällaisen treffilähdön voisi tehdä myös ilman sellaista epämääräistä rintalastan takana pusertavaa huolta. Vaikka tietää (lue: yrittää ajatella), että kyllä niillä kaikki sujuu – silti. Silvan jätän toki jo ihan ilman huolta, mutta voih meidän pieni Seela… 

Vaikka pienenpieni huolenjyvä koko ajan jossain taustalla nakersikin, silti tuntui tosi hyvältä olla edes joskus ihan Joelin kanssa kahdestaan. Uuu ihan pokkana täällä vaan ihmisten joukossa ilman lapsia. Tirpan sanoin: aikamoista.

Niin, ja itse tämä sirkus: Talvisirkus Uni siis.

Vau.

Olen käynyt katsomassa Talvisirkuksia jo… …no, aika pitkään, välillä (kuten viime vuonna) on toki jäänyt vuosia väliin. Ylivoimainen ykkönen on ollut vuoden 2010 Talvisirkus Sika. Senjälkeiset sirkukset eivät jotenkin omalta kohdaltani koskaan päässeet yltämään Sian veroisiksi – tämä on kai se ongelma, kun pääsee näkemään liian hyviä esityksiä :)

Mutta ehkäpä vuoden tauko teki hyvää – tämänvuotinen esitys tuntui taas niii-iiiin hyvältä!

Mutta sitten tämä.

Tämä viimeinen numero:

Ei hemmetti.

Sanotaan nyt vaikka niin, että olen ehtinyt nähdä nykysirkuksessa kaikenlaista. Mutta en ikinä-koskaan-milloinkaan mitään näin yksinomaan hullua, sairasta ja järjettömän vaarallista. Ei hemmetti. Ei hemmetti. Lopettakaa. LOPETTAKAA!

”Ei h*vetti toi kohta kuolee”, mä kuiskutin Joelille.
”Ei h*vetti tietääkö ton äiti, että mitä toi on tekemässä”, Joel supatti takaisin.

”Miehet.”, minä totesin esityksen jälkeen. ”Ne ajattelee, että tehdäänpä sirkusnumero – tilataan sellainen valtava rautakehikko ja sit tapetaan itsemme sillä.”

”Naiset.”, Joel totesi esityksen jälkeen. ”Miehet ei ikinä tekisi mitään tuollaista ilman naisia. Those guys are drowning in pussy right now.”

Ei heikkohermoisille.

Eikä sirkustyösuojeluasiamiehelle.

*******

Mutta joo, ihan mahtavan-mahtava Talvisirkus Uni siis Kaapelitehtaalla 6.1. asti.

Kantsii käydä pian katsomassa, jos haluaa nähdä myös tuon viimeisen numeron. Ennen kuin noi tyypit kuolee.

 

You Might Also Like

 • Kristaliina
  1.12.2014 at 13:40

  kop kop kop kop KOP!!!!!

  (sori :D )

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  1.12.2014 at 13:45

  Mä olen tuon Unen nähnyt nyt kahdesti ja tuota vikaa numeroa ei ollut yhtään sen helpompi katsoa vaikka tiesi mitä oli tulossa. HULLUT!!!

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 15:24

   Todellakin. HULLUT. Jos se olisi ollut jotenkin ”hallitun” näköistä, sitä olisi ollut ehkä helpompi katsoa. Mutta joo ei – sellainen akuutti ”tää ei pääty hyvin” -kauhu päällä.

 • riik
  1.12.2014 at 13:52

  Hei mäkin muistan tuon Talvisirkus sian. Se oli ihan mahtava :). Hienolta kuulostaa tämänkin vuotinen show, pitäisi kai yrittää päästä Helsinkiin ihan vaan sen kunniaksi.

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 15:24

   Suosittelen kyllä!

 • CougarWoman
  1.12.2014 at 15:27

  Haha, mä saavutan tuon viimeisen numeron angstin jo katsomalla kun Ykkösmies taiteilee tikapuilla/käyttää moottorisahaa/puuhailee jotain muuta talossa tai puutarhassa. :D (Veikkaan, että Asikaine allekirjoittaa tämän myös :P) 

  Mutta kuulostaa mahtavalta! Tahtoo leipää ja sirkushuveja! 

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 21:39

   Hehee – joo mut moottorisaha on kyl paha!

  • Asikaine
   2.12.2014 at 21:28

   ;´D Kyllä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  1.12.2014 at 15:53

  Siis mitä tuossa vikassa numerossa sitten oikein tapahtuu? :D

  • Sinisuu (Ei varmistettu)
   1.12.2014 at 16:28

   Laita YouTubeen hakusanaksi ’wheel of death’ (ja katso mieluummin niitä missä ei lue lisäksi ’accident’ :P)

   • Kristaliina
    1.12.2014 at 16:41

    Huijuijui, ai tuon nimi on ”wheel of death” – pakko sanoa, että on aika kuvaava nimi…

 • possu
  1.12.2014 at 16:08

  Pojat on vähän niinkuin hamsterit juoksupyörässä, mutta aika paljon jännittävämpää.

 • -jenni-
  1.12.2014 at 20:28

  Äääh mäkin haluun treffeille ja sit taas en halua olla vauvasta erossa :) No ehtiihän tuota… mut tuli mieleen, että mitenkä se olikaan: palaatko ens kuussa töihin?!

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 20:43

   No niinpä – toi ristiriita on jotenkin riipivä! :) …vielä näin 8 kuukauden jälkeenkin, vaikka tietysti se on jo vähän helpottanut :)

   Jälkimmäiseen kysymykseen sit taas tulossa myöhemmin, kun on ensin… …no asiat itsellä ja työpaikalla tiedossa :)

   • -jenni-
    1.12.2014 at 21:21

    Ja tämä meidän tapaus, kun ei syö tuttia eikä suostu juomaan pullosta, niin ei oikein kukaan häntä hoitoon huolikaan :)

    Arvasin, mutta utelias :)

    • Kristaliina
     1.12.2014 at 21:23

     Joo meillä sentään noi kaks kelpaa, mutta muuten vauveli on ihan äiti-äiti-äiti ja isi-isi-isi -tyyppi; muiden on vähän (paljon) vaikea hoitaa… Kiihtyy nollasta sataan sekunnissa eikä lepy millään, jos äiti/isi ei ole iholla. Mieluiten äiti.

 • Kummelikopplan
  1.12.2014 at 21:14

  Toi sama kuolemanpyörä oli myös Sirkus Florentinon repertuaarissa tänä syksynö. Siinä tyyppi kulki ympyrän ulkopuolta silmät sidottuina kunnes tahti kiihty liian kovaksi ja hän melkein lensi kyydistä. Ihan kamalaa katsottavaa varsinkin kun shown mittaan oli ollut muistakin läheltä piti tilanteita.

  • Kristaliina
   1.12.2014 at 21:22

   Hui! Mehän kans oltiin Florentinossa, mutta tää jäi näkemättä, kun tirppa halusi jo ennen puoliaikaa kotiin <3

 • Elkku
  2.12.2014 at 12:43

  Onko Race Horse Company tuttu ryhmä? Pääosin suomalaisia nuoria miehiä, jotka lienevät kansainvälisesti tunnetumpia kuin suomessa (jossa sopivien estradien käyttöön saaminen on liian haasteellista). Juhlaviikoilla tänä syksynä esityksensä Super sunday kaupunginteatterin isollalavalla oli huikeaa ja paikoin hyvin jännittävää katsottavaa. Nyt ryhmä on osana White nights esitystä, jonka ensi ilta oli juurikin Suvilahdessa. Esitykset pyörivät suunnilleen jouluun asti. Lipputilanteesta en tiedä. Enkä ole vielä nähnyt onko kuolemanpyörä mukana tuossa showssa.

  • Kristaliina
   2.12.2014 at 21:37

   Jee kiitos vinkistä!

   Nimi on tuttu, varmaan just Juhlaviikkojen mainoksista – mutta mä oon kuvitellut jotain ravihevoshommia :D

 • sup (Ei varmistettu)
  4.12.2014 at 12:19

  Oliko tuolla sirkuksessa kovin kovat äänet? Meidän kohta 4v pelkää/ ei tykkää kovista äänistä ja metelistä niin mietin kannattaako sitä viedä tuonne. Tokihan lavan jännittävät tapahtumat voivat olla mielenkiintoisempia kuin pelottavat äänet sitten loppujen lopuksi.

  • Kristaliina
   4.12.2014 at 16:08

   Hmm no me istuttiin aika takana, mutta jotenkin en kiinnittänyt ääniin kamalasti huomiota… Ehkä ei siis ”perushuomiokynnyksen” ylittävää, mutta kyllä siellä sellainen live-bändi oli ja vastasi esityksen musiikista – eli ehkä suht kovaa kuitenkin… Apua miten surkea vastaus multa :D

   Muutenkin esitys oli aika jännä, vaikka siellä alle kouluikäisiä katsomossa olikin. Ehkä kuitenkin enemmän aikuisille suunnattu kuin lapsille… Vaikka tosiaan oli siellä paljon lapsiakin!