Pakkauslista: lapsiperheen kuukausi Espanjassa

Lähtö kuukaudeksi Espanjaan on parin päivän päässä – pakkauslistan aika!

Yksi tässä vuosien varrella oppimistani pakkaamisjutuista on se, että pakkaamisen ei välttämättä tarvitse olla identiteettijuttu. Heh, selitän, mitä tarkoitan. Eli että sen ei tarvitse olla ”mä oon tällainen minipakkaaja, joka haluaa lähteä reissuun mahdollisimman kevein kantamuksin”, tai ”mä oon sellainen ihminen, joka haluaa varautua kaikkeen”.

Lue lisää: Pakkauslista: lapsiperheen kuukausi Espanjassa

Vaan on erilaisia matkaanlähtöjä, erilaisia elämän- ja perhetilanteita, erilaisia olosuhteita perillä ja jopa erilaisia fiiliksiä: että ajatteleeko just nyt sillä kertaa matkaan lähtiessä, että ”nyt en kyllä jaksa roudata mitään turhaa” vai ”tää on helpompi kantaa kotoa kuin lähteä siellä sitten heti etsimään”.

Öööö koska mä pääsen siihen listaan asti? En näköjään vielä.

Siinä missä aikoinaan oon ollut reippureissaaja-minipakkaaja (identitetttijuttuna), nyt on sellainen olo, että ihan joka hiuspinniä ei tarvitse laskea. Toisaalta viiden kuukauden Espanjan-talviin pakattiin suht suurpiirteisesti vähän kaikki, mitä lähes puolessa vuodessa ihminen tarvitsee – ei tässä kuukauden poissaoloon nyt ihan sellaisella pieteetillä pakata. Jotain välimuotoa kai.

Lisäksi kokemus on kyllä ihan älyttömän hyvin opettanut meidät jo näihin lähtöihin. Kovin paljon ei tarvitse miettiä, vaan pakkaaminen tapahtuu hyvinkin spontaanisti persnäppituntumalla.

Kas näin:
(listan jälkeen tarkemmin avattuna joitain juttuja)

Vaatetus:
– sisävaatteita 4-5 vaatekertaa koko porukalle (lyhyt- ja pitkähihaisia paitoja, mekkoja, leggareita)
– hupparit ja college-housut lapsille
– uikkarit ja taaperolle uv-vaatteita
– lippikset ja aurinkohatut
– sukkia, alusvaatteet, imetysrintsikat
– yökkärit lapsille
– tennarit ja läpyskäkengät

Vaatetukseen lämmintä:
– merinovillavaatteet koko porukalle
– kuoritakit ja vedenpitävät välikausikengät
– kevyet trikoopipot
– villasukkia
– putkihuivit ja pashmina-tyyppinen iso huivi

Kosmetiikka & hygienia
– hammasharjat ja -tahnat
– mun yöpurentakisko
– Niiskuneidin selvityssuihke ja harja
– Ceridal Oil
– Bepanthen
– perusvoide
– aurinkorasva
– deodorantti
– lasten vitamiinit
– peruspussukka perheen lääkkeitä (mm. kipulääkkeet aikuisille ja lapsille, laastareita, kuumemittari, astmalääke, närästyslääke, allergialääke aikuisille ja lapsille, samarin, hydrokortison)
– pikkupussukka meikkejä (ripsiväri, huulikiilto, kulmakynä, puuteri, hiuslenksuja, pinnejä)
– kynsisakset

Lapsille
– muutamia leluja ja kirjoja
– unilelut
– koulukirjat ja kirjoitusvälineet
– muut koulutehtävissä tarvittavat välineet (mm. paksumpaa piirustuspaperia ja virkkuukoukut)
– koululaisten omat tärkeät jutut (pakkaavat itse)
– puuvärit
– urheilulasit

Taaperolle
– rattaat kesäkuomulla
– turvakaukalo
– itkuhälytin
– pari kirjaa
– kantorinkkaa harkitaan vielä
– matkan ja eka päivän vaipat

Muuta
– kannettava, kännykät, Xplorat (ja kaikkiin laturit)
– rullaluistimet, rullalauta, kypärät ja suojat
– kylmäkassi eväitä varten
– villashaali
– aurinkolasit
– pari biitsirättiä

Lentokoneeseen
– koululaisille kirjat ja jotain puuhaa (pakkaavat itse)
– taaperolle pari ”pruuttaa” (smoothie-pussej) matkaevääksi
– normaali hoitolaukkusisältö
– käsidesi ja wipes-paketti, talouspaperia
– passit
– kelmu (jolla kelmutetaan kentällä turvakaukalo ja kantorinkka)

Pukeutumisen osalta oon aina sanonut, että Fugen talvi on niin kuin Helsingin toukokuu – kannattaa siis pakata niin kuin olisi menossa vapun ja kesäloman väliseen ajanjaksoon Helsingissä. Yleisin vaatetus lapsilla on ollut leggarit ja lyhythihainen/mekko, ja siinä päällä huppari. Tennarit tai vastaavat jalassa. Mulla puolestaan imetysmekko ja leggarit, huppari päällä. Lämpimällä säällä sitten pelkästään niillä mekoilla ja ehkä leggareilla. Viileinä iltoina on joskus tarpeen ihan joku pusakkakin, ja välikausikengät sateella.

Hygieniatuotteiden osalta espanjalaiset hajustavat kaiken, joten oon kokenut parhaaksi ottaa omat kosteusvoiteet ym. mukaan. Käsisaippuan (LV) ostan sieltä päästä Suomi-kaupasta, vaikka totta kai sen hinta siellä onkin isompi, kun mukana hinnoissa on aina kuljetuskustannukset sinne.

Lääkkeistä kaiken saa sieltä, mutta erityisesti lasten lääkkeet halutaan tuoda Suomesta. Nimimerkillä joskus lapset nimesi jonkun nestemäisen särkylääkkeen nimellä ”tulilääke”, kun se oli niin pahaa. Aikaa on toki kulunut tuosta, voi siellä nykyään olla paremman makuisiakin lääkkeitä.

Vuosi sitten vauvan pakkauslista täällä.

Unohtuiko jotain?
(luultavasti unohtuu kyllä, vähän tässä heh tohinaa päällä)

21

You Might Also Like

 • äiti
  28.2.2024 at 13:38

  moi
  Tuleeko sinun lapsille kellopuhelimet mukaan reissuun mitä ne toimii siellä espanjassa

  • krista
   28.2.2024 at 19:38

   Joo tulee mukaan! Viime vuonna toimi ainakin ihan ongelmitta. Syksyllä Disneylandissa Pariisissa ne ei jäljittäneet kunnolla, mutta Espanjassa toimi ihan samaan tapaan ja samalla hinnalla kuin Suomessakin. Toivottavasti tänäkin vuonna sama juttu!

 • Lilah
  28.2.2024 at 16:11

  Meillä taas ei ennen oltu minimalistipakkaajia, kun joka lentolippuun kuului iso ruumaan menevä matkalaukku. Vaunut/rattaat sen sijaan haettiin aina Torin annetaan-osastolta, vietiin kohteeseen eikä koskaan tuotu takaisin vaan lahjoitettiin viimeisenä lomapäivänä jollekin tarvitsevalle. Nyt kun joka laukku maksaa erikseen, vuokrataan asunto jossa on pyykkikone ja matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla.

  • krista
   28.2.2024 at 19:41

   Joo tää laukkupeli on jotenkin ihan älytön suo nykyään :D Hinnat näyttää jotain ihan muuta, sitten yhtäkkiä laukuilla ja paikoilla hinta onkin jotain muuta ja joissain lipuissa on laukut valmiina ja joissain ei. Meille tuli menomatkalla sellaiset liput, johon kuuluun neljä laukkua, mutta paluuseen kuuluu KAHDEKSAN laukkua, omg. Ei siis ollut halvempaa hintaluokkaa enää myynnissä. Eksyinpä aiheesta, mutta siis aaaargh se lippujen osto (ja vertailu) oli jotenkin taas niin hankalaa!

   Mutta siis joo me mentiin ennen lapsia ja vielä lastenkin kanssa reppureissuolosuhteissa vaan käsimatkatavaralla niin, että rinkkakin oli riittävän pieni. Ei tarvinnut jäädä matkalaukkuja odottelemaan. Mutta siihen aikaan taisi olla kokoluokatkin erilaisia, että minkä kokoisia laukkuja sai käsimatkatavaraan tuoda. Nythän nekin vaihtelee.

 • Anna
  28.2.2024 at 21:03

  Onko kokemusta miten kentällä kohdellaan noita turvaistuimia? Minulle tuli heti kauhukuva, että ksseja heitellään sinne ja tänne ja istuin kolisee miten sattuu. En siis luota ihmisiin yhtään ja joskus joku sanoi, että ei kannata mitään särkyvää ikinä laittaa ruumaan kun käsittely on kovakouraista. omakohtaista kokemusta ei ole mihinkään suuntaan.

  • krista
   29.2.2024 at 07:57

   Itsehän sitä ei näe, mutta matkalaukuille ja viime kerralla myös rattaiden suojalle käyneiden koljuhen perusteella sanoisin, että kyllähän ne siellä kolisee. Tämä on vähän näitä, että ei ole kuin huonompia ja vielä huonompia ratkaisuja (kohdepäässä ei olisi ollut tarjolla muuta kuin kasvot eteenpäin -istuimia ja en hyväksy sitä 1,5-vuotiaalle, lisäksi taksiyritysten istuimet voi olla mitä vaan vuosikymmentä), joten vähiten huono vaan on valittava. Me laitetaan aina kelmuun ja alle pehmusteita, mutta jos se vaikka jostain kuormasta tipahtaa, niin (järkytys-emojeita tähän).