Asioita, joita odotan Espanjalta

Enää neljä päivää!

Kuluvien neljän päivän keskeisin tavoite on selvitä tuolla pääkalloliukkailla ilman, että keneltäkään perheenjäseneltä taittuu raaja. Tai niska. Toisena tavoitteena on tietysti saada maailma valmiiksi. Perus.

Mutta ihan pian se taas koittaa! Meidän erityissuosikkikohta on päivä nolla, jolloin kaikki on edessä. Se on perjantai!

Tulevalta kuukaudelta odotan erityisesti:

Aamupaloja parvekkeella. Se tuntuu jotenkin ihan erityiseltä: että on aamuisinkin jo niin lämmin, että tarkenee (joko hupparissa tai ilman) syödä aamupalan ulkosalla! Myös Suomen kesässä se on aina merkkihetki, kun on ensimmäinen aamupala ulkoilmassa.

Kivoja koulupäiviä. Oon varmaan jotenkin outo: nautin omien lasten opettamisesta. Odotan sitä, että taas rakennetaan seinälle meidän hieno liimalappulukujärjestys; meillä on ihan omanlainen systeemi rakentunut ja päästään hommiin. Odotan innolla myös sitä, että herätyskello ei soi kuukauteen vaan voi heräillä perheen omalla tahdilla (lue: aikuiset taaperon tahdilla ja koululaiset omalla tahdillaan).

Taaperoa hiekalla. Vuosi sitten oli vielä ihan eri meininki, kun taapero ei vielä edes kontannut! Rannalla ollessa taapero pysyi viime vuonna vielä enimmäkseen ”sylikyytiläisenä” – paitsi viimeisenä iltana, jolloin jotenkin innostuttiin sotkemaan leikkimään hiekassa. Mutta siis ihana nähdä, mitkä ovat taaperon ensifiilikset beach lifesta.

Taaperoelämyksiä muutenkin. Viimeksi hän oli pieni sylissä, vaunuissa ja repussa viihtyvä pötkylä – nyt aktiivinen tutkija, kävelijä ja leikkijä! Leikkipuistot, täältä tullaan!

Rullaluistelua ja skeittailua rantakadulla. Tämä pieni tekeminen on nyt jotenkin vaan niin helppoa, kun asustellaan ihan siinä rantakadulla. Pidemmänkin koulupäivän jälkeen tulee vapauden fiilis, kun lähtee lasten kanssa rullikset kainalossa ulkoilemaan.

Ensimmäistä eläintarhakäyntiä. Ostimme viime vuonna vuoden kausikortit, joten kaikella logiikalla niiden pitäisi olla voimassa vielä maaliskuun alkupuolella. Pitää tsekata päiväykset. Tsekattu! Eka viikko päästään vielä vanhoilla kausikorteilla!

Eväsretkeä näköalakukkulalle. Heh viimeksi ei päästy kertaakaan sinne ihan kukkulalle asti, vaikka yritettiin muutamia kertoja. Porukka hyytyi jo siinä vaiheessa, kun oltiin kävelty Los Bolichesista Pacosiin asti ja poikettu matkan varrella kaikissa ”hei nytpä käydäänkin tuolla samalla” -impulssikohteissa. Käännyttiin sitten aina kukkulan juurella takaisin. Jospa nyt kavuttaisiin jopa ihan ylös asti!

Lemppariravintoloita. Suomessa meillä on ollut aika tiukka säästölinja – ja viime vuotta tiukempaa budjettia yritämme pitää Espanjassakin. (koska hoitovapaa ja sähköauto ja niin edelleen) Mutta totta kai muutamia kertoja ainakin pitää päästä käymään niissä tutuissa lemppariravintoloissa.

Kukkia. Ihan eka päivänä haluan kipaista kukkakioskilla ja ostaa omalle parvekkeelle parit kukat! Lisäksi odotan kaikenlaisia kukintavaiheita: mantelipuiden kukinta on tavallisesti maaliskuussa jo mennyttä, mutta ainakin appelsiinin ja jakarandapuun kukkia on todennäköisesti bongattavissa. Aaah!

Mijasia. Siitä on tullut perheen lempparipäiväretkikohde. Tänä vuonna tulee vähän erilaista kun ei vuokrata autoa (taas ne budjettisyyt) ja taksilla kulkukaan ei onnistu turvakaukalologistiikan takia. Joten taiteillaan sinne bussilla; sen pitäisi sujua suht sujuvasti, mutta eka kerralla varmaan vähän säätämistä oikeiden bussien ja -pysäkkien löytämisessä.

Yleinen oleminen. Muistan viime vuoden eka päiviltä, että jotenkin sitä vaan hymyili niin paljon, että lopulta poskiin sattui. Hykerrytti, kuplitutti. Ei, eijeijei, se ei ole närästys vaan jostain sisältä valtoimenaan kumpuileva määrittelemätön ilo.

Siellä olemisessa on vaan jotain, mikä tekee meidät onnelliseksi. Sitä varmaan odotan taas eniten!

Neljä päivää lähtöön on!

39

You Might Also Like

 • Saara H
  26.2.2024 at 17:00

  Siitä keskustan bussiaseman kyljestä/edestä on ainakin ennen aina lähtenyt bussi Mijas Puebloon 20 minuutin välein. Helppoa kuin heinänteko. Vaikka itellä onkin aina ollut auto, on monet tutut tottuneet kulkemaan tällä paikallisbussilla. :)
  Terkuin ent rantamuskaritätsy

  • krista
   26.2.2024 at 17:06

   Heiiiii rantamuskaritätsy, kiva kuulla susta! Oletko vielä talvia noissa maisemissa?

   Täytyypä kokeilla tuota bussia, kiitos vinkistä!

 • Saara H
  26.2.2024 at 17:20

  Oi, olisinpa! Olin 12 talvea ja nyt yritän totutella väkisin näihin Suomen talviin, toinen talvi menossa. Miten kaipaankaan sinne! Sain keuhkosairauteeni biologisen lääkkeen, joka toimii 100%. Se on onni, ja samalla elämänmuutos kaikessa ihanuudessaan on myös haikeata :) niin hullulta kuin se kuulostaakin sairauden ollessa kyseessä. Mutta teille ihanaa kuukautta siellä, kyllä minäkin siellä käyn jatkuvasti lyhyitä pikkupätkiä. Kerran kun se ihmiseen menee, se ei pois enää lähde, Espanja:)

 • Karina
  28.2.2024 at 11:00

  Oi ihanaa! Pitäkää mahtava kuukausi :)
  Me elätellään vieläkin toivetta päästä sinne jonnekin Malagan läheisyyteen kesäkuussa, jos vesitilanne sallii. Itse haluaisin niin päästä käymään just tuolla Mijasissa sun blogin innostamana :D Kohta täytyy kyllä niitä lentojakin varailla että kerropa sitten miltä vaikuttaa. Ihan hirveä tilanne jos kesällä ei ole vettä, mutta alue on myös turismista riippuvainen :(

 • Venla
  28.2.2024 at 19:59

  Ihanista ihaninta reissua!

  • krista
   29.2.2024 at 07:54

   Kiitos! <3

 • Nadja
  1.3.2024 at 10:07

  Ihanaa ja riemua täyttä nolla-päivää teille kaikille!<3 Ja turvallista matkaa tietysti :)
  Mekin ollaan jo varattu lennot talvikaudelle :D varmistaakseen että varmasti pääsemme sinne Mijaseen ja Fugeen samaan paikkaan <3

  • krista
   5.3.2024 at 15:17

   Kiitos! <3 Tuttuun paikkaan meneminen on kyllä ihanaa, kun kotiutuminen käy niin helposti <3