Ouluun!

”Oulu on paljon kauniimpi kuin Espanja!”, lapsi kuuluttaa innokkaalla äänellä.

”Ai mikä? Minkä sä sanoit, MIKÄ on kauniimpi?”, minä kysyn. En oikein tiedä, kuulenko nyt varmasti oikein. Siis Oulu…?

Kuva: Anna Karin Asplund

”OULU! Kyllä, Oulu!!! Minä RRRRRRAKASTAN Oulua!!!!”

(mainittakoon, että lapsemme eivät ole koskaan käyneet Oulussa)

”Minä haluan muuttaa Ouluun! Oulussa on aina kesä! Siellä on kukkia ja kukkapenkkejä! Ja ihmisiä! Ja kaappeja! Ihan niin kuin Suomessa! Ja hyllyjä! Siellä lasketaan mäkeä ja tehdään hiekkakakkuja rannalla! Oulu on MAAILMAN PARAS PAIKKA!!!!”

Kuva: Elina Karemo-Västrik

Terkut vaan meidän 3-vuotiaalta Ouluun!

 

PS. Kysäisin äsken omassa Facebookissa oululaisilta ja oululaismielisiltä ystäviltäni, että löytyisiköhän keneltäkään jotain kuvaräpsyä Oulusta. ”Ankeudesta plussaa”, hymiökirjoitin. Ei tullut ankeita kuvia, ei – vaan toinen toistaan upeampia. Auringonlaskuja, ruskaa ja puukortteleita. Meidän 3-vuotias taisi olla oikeassa!

40

You Might Also Like

 • Anniianv
  9.2.2018 at 13:48

  Kiitos terveistä!

  • krista
   9.2.2018 at 13:51

   Vilkutuksia Ouluun! :)

 • Tiba
  9.2.2018 at 16:41

  Terveisiä Oulusta! Valitettavasti täällä ei ole aina kesä, mutta onneksi täältä lähtee ensi viikon torstaina suoralento Teneriffan auringon alle! :D

  • krista
   9.2.2018 at 16:45

   Täydellinen yhdistelmä: pulkkamäkeä Oulussa ja hiekkakakkuja Teneriffalla! :)

 • Henna
  9.2.2018 at 17:07

  Haha ihana! Terveisiä sinne Oulusta! Kainuulaisena itsekin oululaistuin kyllä nopeasti, sillä myös minusta Oulu on valloittavan ihana kaupunki :)

  • krista
   9.2.2018 at 17:11

   Mulle itselleni on hassua kyllä Oulu jäänyt tosi tuntemattomaksi, vaikka Kuusamo siinä niin lähellä (sikäläisillä välimatkoilla mitattuna) onkin. Muistan käyneeni vain kerran luokkaretkellä, käytiin Tietomaassa, onkohan se vielä olemassa? Mutta varmaan olen käynyt muitakin kertoja, mutta jotenkin ihan pikaisesti vaan eikä muistikuvaa ole jäänyt. Ja muutaman kerran Oulun lentokentällä… Ja tietysti valtavan monesti siinä bussi/juna-asemalla!

   • Tiba
    9.2.2018 at 17:41

    Tietomaa on edelleenkin ja taitaa näkyäkkin tuossa ensimmäisessä kuvassa oikealla. :)

    • krista
     9.2.2018 at 17:46

     Hihi! Mä olin muistaakseni 8. luokalla silloin, kun siellä kävin. Hah siitä löytyisi muutama aika repeämisenhauska valokuvakin, tyylitajuni oli erittäin kohdallaan silloin(kin).

 • Tilia
  9.2.2018 at 17:13

  Oulussa on vaikka mitä kivaa tekemistä lapsille, Tietomaakin. Ja kesällä Nallikarin uimaranta. Ja jos ei tarkene uida, niin se kylpylä on siinä vieressä. Kyllä teidän täytyy lähteä ensi kesänä Oulussa käymään.

  • Tilia
   9.2.2018 at 17:14

   Vaikka yöjunalla, se on lapsista ehkä jännintä ikinä!

   • krista
    9.2.2018 at 17:33

    Sitä me ollaan itse asiassa monesti puhuttu, se vois olla tosi kivaa! Voisi vaikka mennä junalla ensin Ouluun ja siitä sitten vuokraautolla Sotkamoon ämmin luo – ihan tosi potentiaalinen kesäreissu!

 • nro26
  9.2.2018 at 17:51

  Ai kauhee sentäs… Noo, vaikka kesä on lyhyt, niin on se kesällä aika vetävä, joskin hyvin tuulinen, paikka, ja pakko sanoo että oululaiset on kyllä mukavia. Oululaisten mukavuuden huomaa erityisen hyvin kun viettää ensin esim. vuoden Turussa, ja lähtee sitten käymään Oulussa :D

  • krista
   9.2.2018 at 17:57

   Hei nyt mulle tuli mieleen yksi Oulu-käynti! Oltiin Joelin kanssa siellä pari tuntia sinä kesänä ennen lapsia, käytiin pohjoisessa silloin ja Ouluun mentiin junalla ja siitä autolla (? vai toisella junalla?) eteenpäin kohti pohjoista. Ehdittiin käydä siinä syömässä ja etsittiin muistaakseni auki olevaa pitseriaa tai falafel-paikkaa. Kaikki olivat tosi ystävällisiä, mutta falafel tuntui jotenkin oudolta niiden mielestä kai, näyttivät jotenkin yllättyneeltä. Mieleen jäi joku hiljaisia (oli jo myöhä) katuja pitkin pyöräillyt tyttö, joka heti ensivaikutelmalta vaikutti kivalta, kun se mietti sitä falafeliä. Hmm. Paitsi olikohan se sittenkin Rovaniemi :D :D :D En muistakaan :D :D :D

 • Lilah
  9.2.2018 at 20:53

  Off topic, mutta Pierrellä näköjään kaikki merinot vielä tänään -40%. Harmi etten tarvii mitään mut josko joku muu tarttis 🙂

 • Sanni
  9.2.2018 at 23:07

  Oulu on hieno paikka ja oululaiset❤️ Olen vuoden asunut Turussa ja voi näitä turkkulaisia😐 Lähes 20 vuotta asuin Oulussa.

 • Nuppunen
  9.2.2018 at 23:18

  Lisää terveisiä Oulusta! Me muutettiin just tänne muutaman ”etelän” vuoden jälkeen takaisin ja ai että sielu on alun muuttohärdellin jälkeen saanut levätä tässä pohjoisen talvessa <3 Tänne kannattaa ehdottomasti tulla vaikka kesällä käymään, löytyy hyviä ravintoloita, potnapekka ja esim. ihana Ainolan puisto lapsille :)

 • Hihi
  10.2.2018 at 13:27

  Jee lisää terkkuja Oulusta! Muutin itse tänne viime kesänä töiden perässä. Aikaisemmin olin käynyt vain pari kertaa läpikulkumatkalla. Ihan huippu kaupunki, tykkään tosi paljon :) Vaikka toi ikuinen kesä nyt ei ihan osunut nappiin niin kyllä teidän Seelalla jotain selvänäkijän lahjoja on :D

 • Appa
  10.2.2018 at 18:58

  Tää Appa mummu on miehineen kotoisin tuolta noin kainuusta, meillä on siellä talviasuttava suuri mökki mutta silti käymme matkan takia vain kesällä, nooh ollaan oltu usein kyllä talvellakin mutta kun mökissä ei ole suihkua eikä sisävessaa niin emme lähde talvella aivan helposti lasten kanssa, toki pääsemme milloin vain suihkuun anopille ja näin mutta ei tuo matka oikein innosta istua autossa about 9 tuntia, siinä menee jo rahaa kun pitää jatkuvasti pysätä syömään ja kahville koko porukan kanssa, on meillä toki omaakin evästä mukana mutta ei ne riitä kun olemme isolla porukalla kovin pitkälle, outoa kun nälättää vaikka vain istuu autossa, Oulu on minulle siinä mielessä rakas paikka koska minut pelastettiin aikoinaan lapsena siellä, olisin kuollut varmaan alle 12 vuotiaana mutta suuri leikkaus. Ihanaa kun sain näin hienon elämän ja jatkan blogiesi kivaa lukemista, oletko syntynyt Sotkamossa, en nyt aivan muista?

  • krista
   11.2.2018 at 11:30

   Ihanaa Appa mummu kun kommentoit, nämä aina tosi paljon ilahduttaa. On niin rikkaus, kun täällä on kaikenikäistä porukkaa, parikymppisistä opiskelijoista mummoihin!

   Mä olen itse asiassa syntynyt Kemissä mutta mun perhe muutti Kuusamoon, kun olin ihan pieni vauva, ja siellä mä olen sitten lapsuuteni asunut, vuonna 96 muutin Helsinkiin. Mutta mun äiti asuu nykyisin Sotkamossa! Mä itse siellä en ole koskaan asunut kun olin jo silloin muuttanut jo pois kotoa. Mutta tutuksi se on tullut sitä kautta. Mutta kaikkein ”omimmat” paikat mun lapsuudessa on ollut Kuusamo ja mummolat Posiolla ja Kittilässä pienessä kylässä Levistä vielä vähän eteenpäin :) Mutta harvemmin tuollakin on tullut käytyä viime vuosina, tuntuu se tosiaan se ajomatka niin pitkältä. Nyt, kun lapset ovat isompia, niin oli jo aika yllättävän helppoa :)