Ihanaa herkälle iholle

Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

Rasti seinään! Nyt eletään jo selvästi marraskuuta (ei tarvitse edes kalenteriin vilkaista, kun sen näkee jo ikkunasta), mutta mun atooppisuuteen taipuvainen iho ei hilseile, kutise tai punoita yh-tään.

Joskus tässä kohdassa vuotta jalat ovat olleet jo sellaisilla suloisilla lohikäärmeensuomuilla. Suloisina siis niille, jotka matelijoista tykkäävät. Ja etenkin pakkasilla valkoinen ihopöly vaan lentelee, kun otan illalla leggarit pois jalasta. Oi, kuin lumihiutaleita!

Mutta tänä vuonna onneksi (ainakin tähän asti) mun iho on ollut täällä Suomessakin yhtä hyvässä kunnossa kuin Espanjan-talvina meri-ilmastossa. Toivotaan, että pysyykin sellaisena!

Olen käyttänyt nyt syyskuun puolivälistä asti Allergia-, iho- ja astmaliiton kautta testiin saamiani Avènen ihonhoitotuotteita, jotka on merkitty Allergiatunnuksella.

Avène oli merkkinä minulle yhtä aikaa tuttu ja uusi. Sen nimi ja jopa tuotteiden ulkonäkö olivat minulle tuttuja apteekista, siellä ne ovat olleet hyllyillä hyvin näkyvillä. Mutta jostain syystä en ole koskaan tullut kokeilleeksi niitä tätä ennen – hyvät lähtökohdat taas tällaiseen tuotetestiin!

Ennakkoasetelma oli toki suotuisa muutenkin. Mun herkälle iholle nimittäin jo pelkästään tuo Allergiatunnus on aina ollut aikamoinen takuu: niiden kanssa onnistumisprosentti on ollut täysi sata. Ja itse asiassa olen kokenut, että vaikka olen luonteeltani tuttuun ja turvalliseen jämähtäjä mulla on tietyt luottotuotteet, pieni vaihtelukin on hyvästä. En tiedä, onko tämä ihan hassua, mutta mun ihokin tuntuu välillä sanovan, että jotain uutta pliis. Kun ottaa uuden hoitotuotteen käyttöön, iho jotenkin ihan imee sitä uuden tuotteen kosteuttavuutta itseensä.

Näin kävi etenkin nyt tämän Avène Tolérance Emulsion -voiteen kanssa. Iho ihan janoaa sitä! Hörps kuuluu aamuisin, kun sitä kasvoilleni laitan.

(no ei oikeasti kuulu, kuvittelen vaan)

Tätä en muuten tiennyt: Avène löytyy itse asiassa Google Mapsista – se on kylä Etelä-Ranskassa! Sieltä löytyy lähde, josta pulppuaa bakteriologisesti puhdasta vettä, jonka terveysvaikutuksiin on uskottu jo 1700-luvulta asti. Siellä toimii myös hoitolaitos, Avéne-hydroterapiakeskus, jonne voi päästä hoitoon lääkärin lähetteellä. Keskuksessa hoidetaan mm. psoriasista ja vaikeaa atopiaa, ja noin puolet potilaista on pieniä lapsia.

Avène-tuotteiden ”juju” on, että ne kaikki sisältävät juuri tätä Avène-terveyslähdevettä. Allergiaa aiheuttavien raaka-aineiden määrä ja käyttö on minimoitu, ja valmistuksessa noudatetaan lääketehtaan tarkkoja standardeja. Kaikki tuotteet on myös kliinisesti testattu ihotautilääkärien valvonnassa.

Kaikki nämä testiin saamani tuotteet sopivat siis herkälle iholle – jopa hyvin haastavalle, ärtyneelle iholle. Eli etenkin jos ihosi ärtyy, punoittaa, kiristää tai kutisee helposti, just näitä kannattaa ehdottomasti testata!

Ja tietysti ihan tavalliselle sekaihollekin nämä sopivat.

Mainitsin jo aiemmin tuon ihanan kasvovoiteen, mutta silti lähden nyt liikkeelle tästä toisesta päästä, kun en malta olla hehkuttamatta tätä: nimittäin XeraCalm A.D. Ah!

Avène XeraCalm A.D

Avènen kaikki XeraCalm -tuotteet on tarkoitettu erityisesti hyvin herkälle iholle: kutinaan taipuvaiselle, ärtyneelle tai atooppiselle iholle. Koko perheelle, ihan pienistä vauvoista alkaen! Tässä on siis kyse ihan erityisen hellävaraisista tuotteista.

Ja sitten tyylipuhdas intoilu: Tämä Avène XeraCalm A.D Cleansing oil oli nimittäin heittämällä paras ”suihkusaippua” (oikeastaan se ei ole suihkusaippua vaan puhdistusöljy), jota olen ikinä koskaan milloinkaan kokeillut! Siis ihana, ihana, ihana!

Ensituntumalta vähän pähkäilin tämän kanssa: hmm pullossa lukee cleansing oil (ja paljon ranskankielisiä sanoja), käytänkö tätä siis meikinpuhdistukseen, koko vartalon pesuun, käsien pesuun vai mihin? Aloitin kasvoilla ja tykkäsin, sitten vähän myöhemmin siirsin pullon suihkuun (”raaskiiko tätä edes käyttää koko vartalolle”), ja – no se ah. Mulla ei ole koskaan ollut ”suihkusaippuana” tällaista tuotetta!

Puhdistusöljyn koostumus on siis nimensä mukaisesti öljymäinen. Mutta kun sitä hieroo iholle, kyllä siitä sellainen pieni vaahtoavuuskin syntyy. Iho jää sen jäljiltä pehmeäksi ja yllättävän hyvin kosteutetuksi – tän kanssa mulla ei ole ollut ollenkaan sitä ”juokse äkkiä uimaan rasvassa tai koko iho halkeaa” -fiilistä suihkun jälkeen.

Tämä on siis tosian niin hellävaraista, että se on tarkoitettu jopa vauvojen kylpyveteen: vauvoille, lapsille ja aikuisille – kaikille. Ja tän kanssa on ihana, kun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi siitä, että valuuko suihkussa tuotetta limakalvoille (sellainen aiheuttaa mulle joskus oireita), sillä tämä sopii myös intiimialueille.

Tässä testiajan aikana hoksasin käyttää (oi kyllä, jopa minä) tätä myös höylällä sheivaamiseen, ja siihenkin se sopi ihan täydellisesti. Iho jäi tosi pehmeäksi eikä alkanut punoittaa sheivaamisen jäljiltä.

XeraCalm -puhdistusöljy on siis tietysti hajusteeton, parabeeniton, väriaineeton ja alkoholiton.

Oletteko te muut muuten koskaan peseytyneet pesuöljyllä? Mulle kerta oli ensimmäinen ja varsinainen ahaa-elämys!

Suihkun jälkeen olen käyttänyt tämän saman XeraCalm -sarjan hoitovoidetta, nimeltään Avène XeraCalm A.D. Lipid-replenishing Balm. Okei okei pitkä nimi, myönnettäköön, mutta kyllä se löytyy apteekista tai nettiapteekista ihan muistamalla Avène XeraCalm -hoitovoide. Siellä on balm ja cream -malliset voiteet, ja mulla oli siis testissä balm eli koostumukseltaan paksumpi.

Voidepurnukassa on muuten (mulle) uudenlainen steriili korkki, jonka kanssa askartelin hetken ennen kuin ymmärsin toiminnan: alkuun sitä pitää jonkin verran pumppailla ennen kuin se antaa ensimmäiset voiteet. Korkin idea on siis se, että se on täysin ilmatiivis ja voide pysyy yhtä steriilinä käytön loppuun asti. Tämä onkin tosi hyvä juttu: ei enää epämääräisiksi kellastuneita viimeisiä rippeitä voidepurkeista!

XeraCalm -hoitovoide on mun määritelmällä sellaista ”keskipaksua”. Se ei imeydy sekunnissa ”laitoinko mä edes voidetta” -tilaan, mutta toisaalta se ei myöskään jää kerrokseksi iholle niin pitkäksi aikaa, että se ehtisi kerätä kaikki talouden villakoirat puoleensa. Itselleni ihaninta on ollut illalla suihkun jälkeen käyttää hoitovoidetta ja pujauttaa sen jälkeen päälle lapsuudestani tuttu, äitini vanha vohvelikankainen kylpymekko. Suoraan farkkuja en hoitovoiteen käytön jälkeen vetäisi jalkaan vaan antaisin ensin rauhassa imeytyä. Eli rasvauksen jälkeen löysät vaatteet ja iltapuuhiin – itse käytän ihon hoitovoiteet siis aina iltaisin.

Olen käyttänyt nyt syksyn ajan tätä koko vartalolle samalla tahdilla kuin pesen hiukseni: en joka päivä, vaan joka toinen tai joka kolmas päivä. Pyrin siihen, että en totuta kroppaani ”ennakkoon” kokovartalorasvaamiseen ihan joka päivä. Toki sitten reagoin tarvittaessa, eli jos iho alkaa selvästi kuivua, lyhennän rasvaamisen väliä.

Käsien kanssa on tapahtunut myös pieni ihme. Vaikka etenkin näin korona-aikaan käsiä pestään paljon, en ole tarvinnut käsienkään rasvaamista edes päivittäin. Tuntuu tosi kaukaiselta, että aikoinaan mulla oli työpaikalla työpöydällä rasvatuubi, josta piti laittaa rasvaa käsiin monta kertaa päivässä. Nyt tajuaa, miten rasvan laadulla on väliä. Silloin käytin jotain tuoksuvaa mitävaan-rasvaa; kasvoille kyllä käytin kaikenlaisia kalliita aineita, mutta käsistä ajattelin, että ”no ihan sama”.

Eipäs muuten ollutkaan ihan sama! Jos olisi ollut tällainen parempi hoitovoide, olisi riittänyt vähempikin rasvaaminen!

Ja tosiaan myös tämä XeraCalm -hoitovoide sopii jo vauvan iholle, niin hellävaraiseksi se on suunniteltu. Säilöntäaineeton, hajusteeton, väriaineeton ja alkoholiton.

Sitten se kasvojen hoitovoide, tämä:

Avène Tolérance

Kasvoilleni valitsin siis testattavaksi Avénen Tolérance Extrême -tuotesarjan emulsion, sekin on Allergiatunnuksella varustettu.

Tolérance-tuotteissa on käytetty enintään seitsemää raaka-ainetta, eli tässä on ajateltu juuri sitä, että tuote olisi mahdollisimman hyvin sopiva allergisille ja eri aineille herkistyneille. Tässä emulsiolssa on vielä yksi vähemmän eli vain kuutta eri raaka-ainetta.

Ja tämä oli se aiemmin mainitsemani ”kuului vaan hörps” -tuote! Eli tämä imeytyy kasvoihin niin vauhdilla, että hyvä että ehtii levittää. Emulsio sopii siis valtavan hyvin esimerkiksi meikin alle, sillä tämä kosteuttaa ja rauhoittaa, mutta ei juurikaan vaadi imeytymisaikaa.

Koostumus ja fiilis on siis hyvin kevyt, ja siksi ajattelin tätä alkuun vain päivävoiteena. Mutta niinpä vain tässä lukee, että ”aamuin illoin”, eli jos haluaa käyttää vain yhtä voidetta, niin tämä sopii hyvin molempiin. Ja keveydestä huolimatta tän kanssa iho on pysynyt ihmeen kosteutettuna ihan iltaan asti.

Tosi ihanasti kosteuttava ja ihoa rauhoittava kevyt kasvovoide siis!

Myös tässä on tällainen erikoinen korkki, jonka idea on pitää tuote steriilinä ja puhtaana koko käytön ajan. Korkin käytössä  on tärkeä pyyhkäistä se puhtaaksi käytön jälkeen, jotta se ei tukkeudu – jos sinne jää vanhaa rasvaa jumiin, rasva ”ampuu” seuraavalla käyttökerralla, haha. Tulette kyllä huomaamaan, kun testaatte. Siihen saa kyllä sitten parilla ”ampu lentää” -yllärillä hyvän käyttötatsin, kantapään kautta ja silleen, haha.

Ei säilöntäaineita, hajusteita, väriaineita tai emulgaattoreita.

Sitten vielä neljäs suositus, silmänympäryksille:

Avène Soothing Eye Contour Cream

Silmänympärykset ovat herkkäihoiselle joskus vähän hankalat: niitä haluaisi kosteuttaa, mutta toisaalta itselleni ainakin alkaa just tuonne silmäkulmaan tulla helposti punaiset läikät merkkinä siitä, että nyt on jotain epäsopivaa laitettu herkälle alueelle.

Tämä Avènen Soothing Eye Contour Cream on kuitenkin tarkoitettu herkälle tai jopa ihan ärtyneelle silmänympärysiholle. Se poikkeaa monesta muusta silmänympärysvoiteesta siinä, että tätä saa laittaa myös liikkuvalle luomelle! Eli jos teillä on liikkuvalla luomella ärtymystä tai ihottumaa, niin tässäpä voide sinne!

Voide lievittää kutinaa ja ihon kiristelyä, punoitusta ja turvotusta. Mun näppituntumalla tämä voide on paksumman oloinen kuin moni muu silmänympärysvoide. Jos silmänympärysihon ärtyminen on akuutisti päällä, tätä voi käyttää ensimmäisinä päivinä 2-5 kertaa päivässä riippuen siitä, miten voimakasta ärtyminen on. Ja jatkossa sitten aamuin illoin.

Tätä voi siis käyttää jatkuvassakin käytössä erittäin herkille silmänympäryksille, tai sitten vaihtoehtoisesti sitä voi pitää hyllyllä niitä ”huonoja silmänympäryshetkiä” odottelemassa.

Ja hei muistakaa seuraavaa siitepölykautta ajatellen: tämä Avène Soothing Eye Contour Cream sopii atoopikkojen lisäksi myös esimerkiksi siitepölyallergiasta kärsivän silmänympärysoireita helpottamaan!

Aivan ihana, mulle uusi (joskaan ei maailmalle uusi: Eau Thermale Avène viettää juuri 30-vuotissyntymäpäiväänsä) merkki siis tämä Avène. Iso suositus etenkin herkkäihoisille, mutta kaikille muillekin! Ja etenkin tuo XeraCalm -puhdistusöljy kannattaa painaa mieleen.

Avènen tuotteita saa siis apteekeista ja apteekkien verkkokaupoista.

Näiden testien jälkeen olen myös erittäin kiinnostunut esimerkiksi heidän meikeistään: sieltä nimittäin löytyisi Allergiatunnuksella merkattu ripsivärikin!

 

 

PS. Ensi viikon maanantaina käynnistyy Allergia- iho- ja astmaliiton Ihoviikko, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa. #minunihoni-somekampanja jakaa tarinoita erilaisista ihoista ja ihmisistä niiden sisällä.

Ihoviikon tapahtumat löytyvät täältä – ja jos et ole vielä Allergia- iho, ja astmaliiton jäsen, täällä kannattaa liittyä. Jäsenmaksu on vain 27e/vuosi (sillä saa myös Allergia- Iho- ja Astma -lehden, josta mä itse tykkään tosi paljon), ja sama jäsenmaksu kattaa kaikki perheenjäsenet.

8

You Might Also Like

 • Tuija
  5.11.2020 at 17:20

  Minä olen vuosia ollut Dermosil suihku- ja kylpyöljyn vannoutunut käyttäjä! Ihanan hellävaraista, pehmeää öljyä, joka kuitenkin hiukan vaahtoaa. 🤩 Jakuten sanoitkin, aivan parasta sheivaamiseen!

  Tällä Dermosilin tuotteellakin on muuten Allergia- ja astmaliiton tunnus. 😊 Ja se Suomessa valmistrttu tuote.

  https://www.dermosil.fi/ihonhoito-tuotteet/vartalo/vartalon-puhdistus/3820-sensitive-suihku–ja-kylpy%C3%B6ljy

  • krista
   5.11.2020 at 17:34

   Sekin on mulle nimenä ihan tuttu, ja tuo Allergiamerkki kyllä kertoisi, että sopisi varmasti mullekin! Ja joo, siis tuo pesuöljyn öljymäinen rakenne oli vaan niin i-ha-na. Kyllä ehdottomasti pesuöljyn käyttäjä tuli mustakin!

 • Oliver
  5.11.2020 at 18:42

  Yleensä en jaksa lukea kosmetiikkajuttuja yhtään mutta nyt tavasin ainakin puoleenväliin. Sääret nimittäin kutiaa talvisin ihan järkyttävästi. Ehkäpä saan aikaiseksi testata tuota balmia sen sijaan että vaan kärsin. Niin kuin yleensä.

  • krista
   5.11.2020 at 18:51

   Hihiii, ja tällaisen pitkän jutun puoliväliin kun silti pääsit (etenkin jos et tavallisesti kosmetiikkajutuissa pääse), niin se mulle ansioksi katsottakoon :D

   Joo siis ehdottomasti kantsii testata eikä vaan kärsiä! Suihkusaippuan vaihto tuohon XeraCalmin öljyyn ja sit tuolla balmilla rasvaus, niin uskon että toimii! <3

   • Oliver
    5.11.2020 at 20:58

    Joo normaalisti en kyllä lue yhtä lausetta pitempään :)

    • krista
     6.11.2020 at 08:58

     Haha jesh! *tuulettaa* :D

  • Anna
   5.11.2020 at 21:24

   Minäkin luin ehkä melkein puoliväliin ja meinasin tulla kommentoimaan että ei ole mitkään pesuöljyt tuttuja, mutta ihan kosteusvoiteella pesen välillä talvisin jos on oikein kuiva ilma ja iho mutta en sitten kehdannutkaan kun en edes lukenut tekstiä loppuun :D
   Käytän niin vähän kosmetiikkaa ikinä että en yleensä vaivaudu kuin pikasilmäilemään aiheeseen liittyviä tekstejä seuraamiltani ihmisiltä. Mutta löysin miselliveden pari viikkoa sitten. Yleensä olen käyttänyt lähinnä kookosöljyä, Erioilia ja tummelia. Huulille vaseliinia ja hiuksille Erittäin hienoa suomalaista tervashampoota xD Siinä kosmetiikka valikoimani perus aineet :P

   • krista
    6.11.2020 at 09:04

    Hei tuo kosteusvoiteella pesuhan onkin aika hyvä kuivan ihon niksi! Ihan kaikki kosteusvoiteet siihen ei sovi (rakenne voi mennä oudoksi), mutta joskus oon sitä onnistuneesti testannut oikein ”kuivalla kaudella”.

    Ja sullahan on oikein hyvän kuuloinen kosmetiikkayhdistelmä, pääasia että löytyy omalle iholle sopivat jutut. Misellivesi on kyllä muuten tosi näppärä! Tykkään helppoudesta, ei tarvitse huuhdella. Avenellakin on muuten (tosi hyvä!) misellivesi, mutta en vaan pystynyt mahduttamaan tähän juttuun kaikkea, kun tuli muutenkin niin piiiiiiitkä :D

 • Iina / MouMou
  5.11.2020 at 19:54

  Oi, tuosta silmänympärysvoiteesta on pakko vinkata mun äidille. Hänen silmäluomensa pahimmillaan hilseilevät. :/

  • krista
   5.11.2020 at 20:49

   Jesh, tämä on varmaan täydellinen just silloin, eli tätä voi ihan laittaa ärtyneellekin iholle ja todella rauhoittaa! <3

 • Jenni
  5.11.2020 at 19:59

  Tuo silmänympärysvoide on aivan ihme tuote! Auttaa vaikka olisi silmäkulmat auki ja vaikuttaa nopeasti. En muista miten päädyin ensimmäisen kerran ostamaan mutta jotain ongelmaa varmasti oli. Siitä saakka ollut luottotuote, jota löytyy aina kotoa.

  • krista
   5.11.2020 at 20:53

   Mahtava kuulla! <3 Mulle jää kans kyllä ihan ehdottomasti vakikäyttöön! Ja tuo oli jotenkin ihan vau-efekti, että voi vaikka allergiaoireisiinkin laittaa. Mulla on ollut sellainen käsitys, että silmien lähelle ei voi juuri mitään "helpottavia voiteita" laittaa, mutta tätäpä voi! <3