Oi Fuengirola, Fuengirola

Voi Fuengirola, Fuengirola – näytit meille kyllä ihan parastasi!

Naureskelin pariinkin otteeseen (täällä ja täällä) ”Fugen” suomalaisuustihentymälle, mutta toivottavasti teille kävi muissa yhteyksissä ilmi, että me todella tykättiin tuosta paikasta ihan hullun lailla! Näin Suomen harmauteen (missä hemmetissä se meille lupailtu ”kyllä Suomessakin on jo kevät” piileskelee, kysyn vaan!) palattua tekee vielä kerran (ainakin) mieli kääntää ajatukset Espanjan taajuudelle – ja kyllähän minulta useampaan otteeseen matkailuvinkkejä kyseltiinkin.

Vielä kerran, Fuge.

Meidän helmikuinen matkamme ei ajankohdaltaan säänsä puolesta sijoittunut ihan Fuengirolan kukkeimpaan kauteen. Mutta meille kävi ihan satumainen tsägä! Säät olivat aivan huiput; viimeiset 1,5 viikkoa jopa niin kesäiset, että paikallisetkin sitä jatkuvasti ääneen päivittelivät. Mittari näytti vielä iltaseitselmältäkin kahtakymmentä, ja päivisin se oli keskimäärin 23 astetta. Just hyvä. Parina viimeisenä päivänä oli jopa kuuma.

Mutta enimmäkseen mentiin, niin lapset kuin aikuisetkin, ohut pitkähihainen & housut -yhdistelmällä. Illalla päälle nakattiin villatakki ja lapsille tuulen vuoksi pipot.

Ja me kun oltiin pakattu mukaan villavaatetta ja välikausipukua. Niitä ei todellakaan tarvittu.

Vaikka varoituksena siis tuleville lomansuunnitelijoille: tavallisesti helmikuu on tuolla koleampi, ja erityisesti tuuli on navakka. Nytkin tuuli ajoittain aika kovasti (erityisesti alkuaikoina), mutta se olisi suurimmaksi osaksi aika lämmintä tuulta.

Itse ”Fuge” on ihan kaupunki (68 646 asukasta vuonna 2008; mutta kesäkuukausina asukasmäärä noin kolminkertaistuu, kertoo Wikipedia), ei varsinaisesti mikään vehreä keidas siis. Ihanan kaupunkialueestakin tekee kuitenkin piiiiitkä (muistaakseni 8 km) hyvinhoidettu ranta – luonnollisesti kuorrutettuna kauniilla rantabulevardilla ja rantaravintoloilla.

Wikipedia myös kertoo, että fuengirolalaisista 40 % on ulkomaalaisia. Suomalaisia niistä on 4500, ja koko Costa del Solin alueella 15 -20 000 pysyvästi asuvaa suomalaista eli se on yksi suurimmista suomalaissiirtokunnista maailmassa (sama lähde edelleen).

Ei siis mikään ihme, että Finnairin lentoemäntä toivotti erityisesti vanhemmille matkustajille ”mukavaa oleilua” eikä ”mukavaa lomaa”.

Suomalaisten lisäksi näin helmikuussa näkyi paljon myös brittejä ja hollantilaisia. Ja meille jäi sellainen näppituntuma, että usein tietyille alueille kertyy tiettyjen maiden edustajia; suomalaisia erityisesti Los Bolichesissa ja Pacosissa. Pacosissa on mm. suomalainen koulu, ja käsittääkseni myös sikäläinen suomalainen seurakunta on tosi aktiivinen vaikkapa päiväkerhotoiminnan järjestämisessä.

Disclaimerina tähän, että nyt elettiin tosiaan helmikuuta eikä turistisesonkia, mutta isoksi yllätykseksemme ”suomalaisedustuksen” läsnäolo ei tuntunut tippaakaan ikävältä, oikeastaan päinvastoin. ”Mistä te olette?” – ”Suomesta” -kysymyspari ei ollut jotenkin ollenkaan nolo, vaan jotenkin ihan sellainen täysin neutraali tai jopa positiivinen. Mitään suomalaisten kaljaturistien maineenpilaamisstereotypioita ei siis tarvinnut kantaa niskassaan, vaan oletus oli jotenkin sellainen, että ”täällä teitä on iät ajat asunut ihan peruksenaan, ”täysivertaisina” kaupungin asukkaina”. Rantakojuissakaan kukaan ei huudellut perään ”Suomi Finland perrrrrkele”:ttä tai ”Anttilan hinta, Stockmannin laatu”:a. Itse asiassa koko meininki oli hyvin vähän ”turistinen”; jopa rantabulevardia kävelevät afrikkaistaustaiset krääsänmyyjät olivat leppoisaa ja päällekäymätöntä porukkaa.

Voi tietysti olla, että meno on parin kuukauden päästä jotain ihan muuta.

Lapsille Fuengirolassa oli tosi paljon kivaa. Pieniä leikkipuistoja oli vähän joka kulmalla, ja rannalla kiipeilytelineitä parin korttelin välein. Ja isompia leikkipuistoja löytyi myös niin että riitti. Meidän lempparimme taisi olla ”mölypuisto” eli Plaza de Espana:

…ja mölypuistoksi sitä kutsuttiin siksi, että eka kerralla sen viereisellä aukiolla oli joku kummallinen poljemmekuntopyörääteknomusiikinpauhatessa-tapahtuma. 

Hauskin toteutus puolestaan taisi olla Miramarin (ostokeskus?) lähellä sijaitsevassa puistossa, joka oli niin kuin jättimäinen leikkilaiva:

Eikä sekään muuten haitannut, että isoimpien leikkipuistojen yhteydessä oli myös kivat ulkoilmakahvilat – oi tällaisia kun saisi Suomeenkin (tämä kahvila siis laivapuiston vieressä):

Lapsille oli tarjolla myös Bioparc-eläintarha sekä rannalla upouusi pienten lasten Sould park -huvipuisto, joka avattiin juuri matkamme aikana:

Aaaa niin ja Sould parkin ulkopuolella myös perinteinen iiiiiihana nitisevänatiseva karuselli:

Ai niin ja hevosajelua – turistikierroksella hevoskärryssä ajelu taisi olla yksi tirpan matkan kohokohdista:

Kasvissyöjän paratiisiksi Espanjaa en ole voinut nimittää aikaisempien kokemustenikaan (kuukauden reppureissu joskus vuonna 2003 sekä turistipakettimatkat Benalmadena Costassa ja pari kertaa Teneriffalla) perusteella – eikä asia ollut juuri nytkään muuttunut. Kasvissyöjän ainoa vaihtoehto saattoi olla vaikkapa…

….juustolautanen. Ööö niinku kirjaimellisesti. Tiedustellessani muita vaihtoehtoja sain tarjoilijalta vastaukseksi: ”It’s complicated”. Kyse oli vähän ns. paremmasta ravintolasta lounasaikaan.

Nooh, mennään sitten iltapäivällä lasten nukahdettua johonkin toiseen ravintolaan, niin jatkan lounastani siellä. Jepjep, sieltä sai sitten…

…perunaa.

Viikko- ja kuukausivuokrattavia asuntoja Fuengirolassa näkyi paljon. Keskimääräisistä hinnoista minulla ei valitettavasti ole tietoa, mutta silmiini osui mm. 250 euron viikkohintaa ja 600-700 euron kuukausihintaa. Ihan tutulla suomen kielellä palvelevia toimistoja (paikallislehtien mainosten mukaan) löytyy – toisaalta myös huijauksia on tapahtunut (asuntoa ei olekaan), eli asuntoa etsiessä kannattaa huolella perehtyä suositteluiden googlaamiseen.

Vink vinkkinä myös puskaradio – niin moni suomalainen kun tosiaan omistaa sieltä asunnon, joka on osan vuodesta tyhjillään. Eli kannattaa huudella vaikkapa Facebookissa, josko tutuntuttujen kautta löytyisi jotain. Itse asiassa omasta FB-kaveripiiristäni olen huomannut useammankin onnistuneen ”asunnonvaihdon”, jossa ulkomailla asuvat suomalaiset ovat saaneet majoituksen Suomen-lomalleen ja vastaavasti suomalaiset päätyneet lomailemaan jonnekin ulkomaille. Kannattaa kokeilla!

Jos asunnon suhteen miettii optimaalista sijaintia, niin keskustasta on tietysti lyhyt kävelymatka kaikkialle. Los Boliches on seuraava junapysäkki (edelleen kaupunkimainen) ja Pacos puolestaan jo vähän kauempana ja sellaista rauhallisempaa asuma-aluetta. Sijainti kannattaa tietysti valita sen mukaan, mitkä omat toiveet ovat – ja aikooko käyttää autoa. Jos autoilee, saattaa vähän kauempi sijainti olla kiva. Heh tai jos ei kavahda hurjia kävelymatkoja (niin kuin me); kyllä sitä kepeästi sellaisen 10 kilometriä (joista osa järjetöntä ylämäkeä) päivässä tuli varmaan käveltyä… …vesipullojen, kauppakassien, vaunujen ja kantovälineiden kanssa, voiherranjestas.

Myös lähiseuduilla olisi ollut paljon nähtävää. Ajatuksena oli mm, päiväretki Mijakseen tai Benalmadenan perhospuistoon – ja haaveiltiin jopa muutaman päivän matkasta vähän kauemmas Cadiziin; Joelia kiinnostaa mauriarkkitehtuuri ja minulla yleisesti ”muuten vaan” -tasolla on paikkaan jonkinlainen ”joskus sinne” -päähänpinttymä.

Kuukausi meni kuitenkin niin nopeasti ja tekemistä riitti lähelläkin (plus että kaiken elämysilotulituksen lisäksi todettiin, että välillä on ihan kiva vaan loikoilla omalla terassilla ja lukea satuja), että todettiin, että joskus toiste. Heh eräs vanhempi herrasmies totesi rantaravintolassa meidän iloisesti tanssivaa tirppaa ja käsiäänviuhtovaa taaperoa katsellessaan, että ”teillä ei taida tulla aika pitkäksi”.

Oikeassa oli.

Heh muuten pakko todeta, että huomasimme jossain vaiheessa, että meidän päivittäisiä tekemisiämme tyyliin joka ikinen hetki määritti se, että ”mikä voisi olla lapsien kannalta kivointa tekemistä”. Oikea kahden vanhemman voimin vedetty lastenviihdytysloma siis.

Mutta tämän havainnon jälkeen totesimme välittömästi, että mitä me nyt muuta täällä tehtäisiin.

Että jos oltaisiin täällä vaan kahdestaan, olisihan se ihan hemmetin paljon tylsempää. Enemmän oltaisiin varmasti istuskeltu ravintoloissa (no sitä tehtiin nytkin, erityisesti lasten päikkäriaikaan oli ihana istahtaa johonkin terassille rauhassa) ja matkailtu lähiseudulla.

Ilman lapsia oltaisiin todennäköisesti myös hyvin paljon vähemmän vierailtu leikkipuistoissa.

Mutta hitsi onhan tämä lapsiperhemeininki vaan niin kivaa. Hullua actionia, mutta samanaikaisesti hullun kivaa myös. Riemusta kiljahtelevien pikkutyyppien ilo välittyy kyllä sataprosenttisesti meihin vanhempiinkin – ja tämä on kuitenkin vain ohikiitävä hetki elämästä, kun lapset ovat pieniä. Näitä aikoja tule vielä ikävä.

Eiiiih, mulla on vielä niii-iiiin paljon vinkattavaa – kaikkea ei mitenkäänmitenkään saa yhteen postaukseen! Hitsi mä taidan haudutella näitä vielä ja palata huomenna vaikkapa jonkinlaisen 5+1 vinkkiä (tai jopa 10+1 vinkkiä) postauksen kanssa!

Onko teillä (erityisesti te, jotka olette jo kyselleet – mutta myös tietty kaikki muut!) jotain, josta erityisesti haluaisitte kuulla kokemuksia vaikkapa omaa matkaanne pohtiessanne? Laittakaa kysymyksiä tulemaan, yritän vastailla niihin!

Heh mutta jos ei ole rivienvälistä ilmi jo tullut, ihan hurjan paljon suosittelen Fuengirolaa lapsiperheille – ja erityisesti näin pidempiaikaiseen oleiluun paikka oli huippu! Fuge rules! Toivottavasti päästään sinne toistekin!

 

You Might Also Like

 • Toveri (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 17:45

  Mä haluaisin kuulla, että huomasitteko lapsissanne mitään kehitystä esim. motorisissa taidoissa matkan ansiosta, kun tuolla varmaan tuli touhuttua ihan erilailla ulkona kuin mitä tähän aikaan vuodesta Suomessa olisi voinut? Niin voisi kuvitella, että tulisi paljon taitoja lisää molemmille, vai?

  • Kristaliina
   5.3.2015 at 10:58

   Oi miten hoksasitkin kysyä – kyllä! Silvasta tuli reissun aikana oikea pieni apina, joka keikkui rohkeasti menemään noissa kiipeilytelineissä. Viime kesänä kiipeily ei kiinnostanut tyyppiä vielä yhtään eikä toppavermeissä ole tullut paljon edes kokeiltua; mutta nyt tapahtui siis ihan-ihan selkeä kiipeilyläpimurto. Muutenkin tirppaan tuntui tulleen tosi paljon sellaista yleistä reippautta, esimerkiksi tuolla huvipuistossa halusi aika vauhdikkaisiinkin laitteisiin (joissa ikäraja 3 eli meni niihin jopa vähän ”alaikäisenä”) ja selitti vaan ylpeänä, että minä olen niin iso tyttö, että minä tykkään nyt tällaisista <3 Ja esimerkiksi pomppulinnaan meni yksin isompien lasten kanssa; SnadiStadissa niihin ei ole uskaltanut edes mun kanssa käsi kädessä…

   Seelan suhteen isoin kehitys taisi olla se, että hampaita on nyt tuplasti siihen, mitä lähtiessä :D Ja Seela oli myös tosi paljon hyvällä tuulella (kuten kuvistakin ehkä näkyy); tuo kehitys kyllä oikestaan alkoi jo siitä, kun Joelkin jäi kotiin eli on enemmän aikaa huomioida pikkutyyppiä. Seelan motoriikkakehitys sen sijaan ei oikein päässyt edistymään syystä että kivilattiat :( Vaikka siis matotettiin olkkaria niin, että vauveli pystyi siinä edes vähän konttailemaan, niin kotona alkaneet yksinseisontayritykset ottivat kyllä vaarallisuussyistä nyt stopin. Sama oli muuten Silvan kanssa aikoinaan; sehän oli oppinut just kävelemään, kun lähdettiin Italiaan, ja siellä piti sitten pitää kädestä kiinni koko ajan kivilattioiden takia. Tuntui, että kehitys meni jopa taaksepäin silloin. Mutta ehtiihän sitä :)

   • Toveri (Ei varmistettu)
    5.3.2015 at 11:09

    Kiva kuulla! Monet sanoo, että tuolla etelän lämmössä lapset ottaa sellasia kehitysharppauksia :) No kyllä Seela sitten kesällä täällä ehtii!

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     5.3.2015 at 12:47

     Meillä on lapsista 2/3 oppineet uimaan etelässä, 1 lähtenyt kunnolla konttaamaan ja nousemaan seisomaan etelässä ja 1 lähtenyt kävelemään etelässä. Jotenkin se ympäristönvaihdos vaan houkuttelee kokeilemaan uusia juttuja, vaatteiden vähäisyys helpottaa liikkumista ja varmaan on merkityksensä silläkin, että vanhemmat ehtii paremmin seurata lasten juttuja ja kannustaa jatkuvasti. Mutta toisaalta meilläkin noiden juttujen herkkyysiät on lapsilla olleet juuri tuolloin eli olisi se sama kehitys voinut yllättäen käydä kotimaassakin.

 • Cpop
  4.3.2015 at 17:47

  Muistan itekkin kun en syönyt muuta eläinperäistä kuin kananmunia, maitotuotteita (nekin laktoosittomana) ja kalaa + muita mereneläviä satunnaisesti.. Niin minullekkin on ollut vaikeata välillä löytää sopivaa ruokaa espanjassa ollessani.. ja minä sentään syön sitä kalaa jne.. Minulle ja eräälle toiselle porukan kasvissyöjälle vitsailtiin, kun espanjalaisille lihakin on kasvis ja ihan oikeasti joskus kun kyselin ruokapaikoissa kasvisruuan perään, olin jopa etukäteen opettellut sanomaan ”soy vegetariana” (vaikken varsinaisesti ollutkaan)niin osotettiin listasta että no tässähän on vaan kanaa… Söin aika usein sellaista La Palmalaista(vai kanariansaarien..?) ”perinne” roskaruokaa eli Papas Locasia, pelkillä ranskalaisilla, juustolla ja kastikkeilla(yleensä siinä on kanaa, lihaa ja nakkeja myös)…

  • Kärttyri
   6.3.2015 at 03:03

   Musta tuntuu, että noi ei vaan osaa ajatella kasvisruokaa oikein. Vähän samaan olen törmännyt Baltian maissa (tosin itse en ollut se kasvissyöjä). Kasvisruoka = siivutetut tomaatit lautasella.

   Kun olis niin helppoja ruokalajeja, jos edes vähän yritettäis: sienipasta tai -risotto, pasta tomaattikastikkeella, neljän juuston pitsa (todella terveellinen, vatsani ei tykännyt yhtään) tai fetasalaatti… Uunikasviksetkin olis parempia kuin noi – ilmeisesti – ranskalaiset. 

   Sit vaan joku falafelia myyvä kebabpaikka etsintään :D

 • Kiipeilyteline (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 18:03

  Ehkä lievästi koomista, että nuo teidän ihailemat kiipeilytelineet ovat kotimaisen Lappsetin mallistosta. Todellinen Suomi-loma! :)

  • Kristaliina
   4.3.2015 at 18:06

   Joo, huomattiin merkki kyllä! :)

   • karkkimaria
    5.3.2015 at 12:45

    Ja tuollainen merirosvolaiva löytyy kahviloineen muuten Porin Kirjurinluodosta….että onhan näitä meillä Suomessakin ;)

    • Mairet (Ei varmistettu)
     5.3.2015 at 15:07

     Samanlainen laiva kahviloineen löytyy myös Alahärmän PowerParkista :)

     • Laura Meikkipää
      6.3.2015 at 07:06

      Ja Lauttasaaresta!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 18:05

  pakko kommentoida: asuin itse espanjassa au pair-vuoden, ja meidän pikku asuinalueen leikkipuistossakin oli oma kahvila. kaikki äidit, jotka oli kotona, tuli sinne lasten kanssa koulupäivän jälkeen, skidit vaan leikki keskenään ja äidit joi kahvia. Noita vois olla Suomessakin enemmän – varsinkin tuollaisten isompien skidien kanssa ihan kiva. Miinuksena kyllä se, että vanhemmat ei ikinä osallistunut lasten touhuiluun, joi vaan kahvia, antoi välipalan ja totesi että nyt lähdetään.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   4.3.2015 at 18:06

   ..niin ja tuollahan 3 veet käy jo ”koulussa”, tai niin ne lapset ainakin tykkää asian ilmaista. (:

   • Cpop
    4.3.2015 at 22:18

    Joo kyllä ne ihan koulun aloittaa 3-vuotiaana (: Tietysti ei tuon ikäiselle vaan ole ihan samanlaista käytäntö olla koulussa kuin jollain 6-7 vuotiaalla. Opettelevat kuitenkin kirjoittamaan, lukemaan ja laskemaan kaikenlaista simppeliä (: On varmaan verrattavissa johonkin eskariin se näiden 3-vuotiaiden koulu. Viisi vuotiaana lapseni serkku opiskeli jo englannin alkeita koulussa (:

  • Kristaliina
   5.3.2015 at 11:00

   Heh joo ja tuolla huvipuistossa aikuiset joi viiniä ravintolassa, kun lapset leikki keskenään… 

 • kao kao
  4.3.2015 at 18:14

  Näytätte niin onnellisilta kaikissa kuvissa. Mä ja mun vatsahaavaepäily ollaan edelleen kateellisia :)

  Mun mielestä lasten kanssa on kiinnostavampaa matkustaa, ne järjestää aina jotain säpinää. Äidin 60-vuotislahjamatka ei olis ollut ollenkaan niin ihana, ellei mulla ja äidillä olisi ollut mukana siskoni 10-vuotiasta tytärtä. Kyllä me tykätään olla kahdestaankin, mut se säpinä ja ilo. Ne tulee lapsista. 

  Tosin helppo huudella kun on matkustanut tuollaisten 10-vuotiaiden kanssa ja niitä on yleensä matkalla vain yksi. 

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 18:39

  Teidän Seela on kyllä niin mainionnäköinen, oikea hymyhurmuri!!! :)

  • Kristaliina
   5.3.2015 at 11:00

   #seelafanclub :) <3

 • Tossavainen (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 21:02

  Tollanen ihan samanlainen laiva on muuten Lauttasaaren uimarannalla (tai oli ainakin n. 7 vuotta sitten, kun siellä viimeksi kävin).

  • Kristaliina
   4.3.2015 at 21:14

   Oi! Päiväretkelle Lauttasaaren!!!!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    4.3.2015 at 23:08

    Laiva tääktä meiltä.löytyy ja kesäisin vierestä mahtava kahvilakin! Olin juuri tulossa kommentoimaan, että tuo laivaleikkipuisto kuva voisi hyvin olla tuosta meidän lähirannalta :)

   • kao kao
    4.3.2015 at 23:08

    Ja sen laivan vieressä on kahvila. Ainakin kesäisin :) 

   • Ee (Ei varmistettu)
    5.3.2015 at 07:08

    Niin ja sen Lauttasaaren laivapuiston vieres on muuten kahvilakin ;)

    • Laura Meikkipää
     6.3.2015 at 07:08

     Joo aivan täydellinen lomakohde, meidän oma Kassari!

 • Ansku BCN (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 21:10

  Olipa teillä mukava irtiotto arjesta! Minäkin oli viime helmikuussa positiivisesti yllättynyt Fuengirolasta. Seurasin jokunen vuosi sitten Suomen telkkarista tullutta ohjelmaa, jossa seurattiin Fugen elämää, eikä se silloin kuulostanut ihan mun jutulta. Kiva paikkahan se kuitenkin oli, saatiin pullaa ja karjalanpiirakkaa :)

 • PikkuKirppunen (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 21:39

  Hei, pakko on linkata, vaikkapa kesälomavinkiksi: http://www.kirjurinluoto.fi/puisto.html
  Kyseessä on siis ihan Porin keskustan tuntumassa sijaitseva iso puistoalue, joka on ollut olemassa jo niin kauan kuin minä muistan; olen itsekin käynyt siellä leikkimässä pienenä, ja siitä nyt on aikaa. Oma suosikkini oli tuo merirosvolaiva (hmm, kun siellä ei nyt ihan hirveästi muuta kyllä ollut silloin kun minä muksu olin – paitsi ne eläimet), joka hämmentävän paljon muistuttaa tuota Fugen laivaa. Siksi siis linkkasinkin.
  (Samalla kyllä pakko vähän entistä kotikaupunkiani mainostaakseni on todeta, että jos sille suunnalle joskus menettä, niin käykää ihmeessä Yyterissä: meri ja hienohiekkainen, loivasti syvenevä ranta – ah ihanuutta, niin muksulle kun aikusellekin).

  • murina
   4.3.2015 at 22:02

   Just olin samaa tulossa huutelemaan, että kyllä merirosvolaivoja löytyy ihan Suomestakin :D 

  • Kristaliina
   5.3.2015 at 11:07

   Joo mä kans googlasin ”merirosvolaiva leikkipuisto” ja löytyi paljon ihan samannäköisiä laivoja! Ehkä tuokin oli sitä Lappsetia, mitä tuolla näki leikkipuistoissa paljon – oispa muuten jännä tietää, onko sitä vaan tuolla Fugessa (koska suomalaisasutus) vai ihan ympäri Espanjan, tietääkö joku? Eka iltana naureskeltiin yhdessä leikkipuistossa, että ihan niin kuin kotona, paitsi palmut lavasteena :)

   Ja oi, Yyteri. Oon käynyt siellä joskus kymmenen (oho) vuotta sitten, mutta harmi kyllä just silloin sattui hurjat sateet eikä päästy rantaa muuta kuin ihan katsomaan vaan, että ”oispa ihana jos ei satais”. Tuo leikkialue kuulostaa kyllä tosi kivalta; silloin ei sitä sattuneista syistä edes huomattu, kun lapsiin liittyvät asiat olivat vielä itselle täysin näkymättömiä silloin :) Kotimaanmatkailu joskus kesällä vois olla kyllä kivaa!

   • PikkuKirppunen (Ei varmistettu)
    5.3.2015 at 16:00

    Luulisin et ovat samoja Lappsetin tuotteita; joskus vuosia sitten, kun käytiin amkista Rovaniemen Lappsetilla vierailulla, muistelisin että meitä kierrättänyt henkilö olisi maininnut, että heidän välineitään on lähtenyt myös muun muassa Espanjaan (samoin kun ikäihmisille tarkoitettuja virkistyspuistovälineitä [vai mitä ne nyt ovatkaan]).

    • PikkuKirppunen (Ei varmistettu)
     5.3.2015 at 16:02

     Niin siis hyvin luin kommenttisi, kun katsoin, että kysyit, ovatkohan ne… No, laitetaan huonon sisälukutaidon piikkiin sen enempiä selittelemättä.
     Mutta siis ilmeisesti Lappsetin kamoja lähtee aika moneen paikkaan maailmassa, ainakin jos katsoo heidän kotisivuiltaan kohtaa yhteystiedot… Melkonen määrä maita.

 • Sertt (Ei varmistettu)
  5.3.2015 at 01:08

  Niin samat ennakkoluulot ja niin sama lopputuloskokemus kuukauden mittaiselta fuengirola-lomaoleilulta viime syksynä. Oli KIVAA ostaa munkkia, tuli kotonen olo, eikä yhtään suomalaiset häirinny. Sen jälkeen oltiin kuukausi muualla espanjassa, ja tuli jopa ikävä, kun siinä vaiheessa ois voinu jo kaivata vähän seuraakin. Ekana kuukautena oma perhe oli oikein riittävästi, eikä suomalaisten kanssa tullu sen enempää hengailtua.
  Mutta oikein kiva paikka kyllä, lasten kanssa rauhassa käpyteltiin päivät pitkät, aurinko paistoi ja puistoissa käytiin ahkerasti. Ikävä takaisin!!

 • mungoliini (Ei varmistettu)
  7.3.2015 at 09:32

  miksi otitte mukaan buggigset, ettekä vikingejä :D tuli niinkun ekana mieleen

  • Kristaliina
   7.3.2015 at 09:45

   Siihen muuten onkin ihan selkeä syy :) Meillä nimittäin on Bugiksiin se lentokoneenkestävä kuljetuslaukku, joka on ihan superhuippu! Ei oikeastaan edes harkittu, että otettais Vikingit ruumaan kolisemaan… Mutta sit nyt taas esim. kylpylälomalla meillä on Vikingit mukana, koska ne menee autossa selvästi pienempään tilaan :)

   • mungoliini (Ei varmistettu)
    8.3.2015 at 19:56

    niistähän tuleee buggigsia lyhyempi&amp;kapeampi paketti ainakin valmistajien mittojen mukaan, meniskö ne samaan laukkkuun?

    • Kristaliina
     8.3.2015 at 21:44

     Joo ne menee tosiaan autossa pienempään tilaan, mutta se laukku on sellainen… …muotoiltu. Silleen, että just niille Bugisten osille on omat vähän niin kuin lokeronsa, johon ne asettuvat tukevasti ja kolisematta. Heh jos oikein oon katsonut – Joel ne on aina sinne laukkuun laittanut ja laukun purkanut :D Mutta joskus jos ois aikaa ja energiaa, vois vaikka kokeillakin! 

 • -kata- (Ei varmistettu)
  7.3.2015 at 18:35

  Fugessa ja ympäristössä on useampia kasvisravintoloita ja monissa ravintoloissa loistavat kasvisannokset – harmi, ettette osuneet niihin. Ystäväni on asunut useamman vuoden Fugessa ja kehuu aina ravintoloiden kasvisannoksia, kasvissyöjä kun on. Hänen mukaansa tarjonta on parempaa kuin Suomessa. Tässä muutamia vinkkejä: Vegetalia (todella hyvä lounaspöytä ja monipuolinen listä, paljon luomua), Wok directo (wokattavat kerätään itse raaka-ainebuffasta eli saa sellaisen annoksen kun haluaa, paljon kasviksia), Santorini (rantakadulla, paljon kasvisannoksia). Merenderoista (rantaravintola) saa myös hyviä kasvisannoksia, toki pääpaino kalassa. Samoin italialaisista löytyy paljon kasvisannoksia. Marbellassa on useampi kasvisravintola.

  Pidän Fugesta paljon, siellä pystyy viettämään loman ihan ilman suomikontakteja, jos pysyttelee turistikatujen ulkopuolella. Kaupungissa minua viehättää juuri se, että se on oikea espanjalainen kaupunki, ei turisteille rakennettu lomakylä.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.4.2015 at 12:48

  Muistatko Krista tuon souldparkin hintoja? Ollaan lähdössä toukokuun alussa Fugeen ihan minibudjetilla ja ois kiva tietää vähän etukäteen, että mihin on rahaa :)

  • Kristaliina
   16.4.2015 at 13:04

   Se oli siis sellainen ihan minihuvipuisto heti siinä rannalla, alueelle sisäänpääsy ilmainen. Sit siellä ostettiin sellainen luottokortin tyyppinen kortti, jolle ladattiin se määrä, mitä halutiin. Oiskohan ollut 2,50e yksi laite, 10 eurolla 5 kpl ja 20 eurolla 12 kpl; jos oikein muistan. Korttia pystyi käyttämään useampana päivänä, me käytiin siellä varmaan neljä kertaa; meillä oli siis 20 euron kortti, mutta siinä taisi olla jotain alkuajan häikkää (puisto siis juuri avattiin silloin), kun tuntui että saldo ei pienennyt millään :)

   Sit siellä oli ihan sellaisia euron kolikolla toimivia juttuja myös, siis sellasia vaikka autoja kuin joissain kauppojen auloissa Suomessakin :)

   Oi, ihanaa matkaa teille! Tekisi mieli kyllä takaisin; Fuge oli niiii-iiiiin kiva! Minibudjetilla elo oli aika helppoa, jos esim. kokkailee itse, kun ruoka siellä oli niin paljon halvempaa kuin Suomessa. Kauppareissun kassaosuus teki aina iloiseksi :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    16.4.2015 at 13:22

    Kiitos! On kyllä niin ihanaa mennä. Fuge on niin helppo lasten kanssa ja itsellekin ihan kiva.