Kaapissa

Kotona.

En aio nyt edes aloittaa tuosta märästä harmaudesta, vaan skippaan sen kokonaan. Skipidipidi-di di-dit-di skipidipidi-di di-dit di. 

Sen sijaan aion aloittaa kaapista.

Joelin kaveri asusteli siis matkamme ajan täällä puutalossa talonvahtina. Ottaen huomioon ne muutamat kerrat, kun olen joskus aikoinaan kyseisen nuorenmiehen Kallion-kommuunissa käynyt ja sen, että hän oli lähtenyt täältä sivarikertausharjoituksiin (täh? onko sellaisiakin?) muistamatta, että me ollaan tulossa sillä aikaa takaisin, puutalo oli yllättävän siisti ihan just tasan sen näköinen kuin sen jätimme. Melkein kuin täällä ei oltaisi asuttukaan. Paitsi kun sattumalta aukaisin yhden keittiön kaapeistamme.

TÄH? Se on järjestänyt tän kaapin!

Siivousinto on jotenkin täysin random – siksi huomasin heti kelailevani, että hmm mitä ihmettä kaiken takana on. Keittiöstä löytyi myös tyhjä konjakkipullo – onko näillä kahdella asialla jokin yhteys? (luetaan sellaisella Nikke Knatterton -äänellä)

Entä mistä on ilmestynyt puutalon ikkunalaudalle poslinen kynttilälyhty ja pieni Minigrip-pussillinen silkkinauhaa…?

Mmmmmitä?

 

You Might Also Like

 • kao kao
  3.3.2015 at 19:16

  Tervetuloa kotiin! 

  Mä iloitsin jo näkösällä olevasta nurmikosta tänään. Kyllä se kevät tulee :)

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 19:18

   P*rkeleen optimisti. Oho eiku anteeksi. Kiitos <3 Kiva olla takaisin. Okei ketä mä luulen huijaavani tolla :D

   • kao kao
    3.3.2015 at 19:27

    Ha ha, se nurmikko on varmaan vihertynyt mun kanssa täällä kateudesta, koska te olitte melkein kuukauden Espanjassa :) Vantaa ei ihan pärjännyt vertailussa.. :D :D :D

 • Pingale
  3.3.2015 at 19:29

  Wtf, justhan te viime viikolla etelään lähditte..?!

  Aika kuluu järkyttävää vauhtia ja samalla niin hitaasti. Tervetuloa takaisin! Jäämme odottelemaan näiden kertomiesi arvoitusten ratkeamista :)

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 19:50

   No niinpä! Onkohan koskaan kolmejapuoliviikkoinen kulunut noin nopeasti – no okei edellisellä kerralla Thaimaassa, kun oltiin sen verran aikaa reissussa :)

 • MarjaH (Ei varmistettu)
  3.3.2015 at 19:32

  Tervetuloa takaisin! Asiasta kukkaruukkuun, Pikkukakkosessa tuli tänään Ennin Intia, jossa 5-v. Enni-tyttönen esittelee elämäänsä Intiassa. Ovat vissiin perheensä kanssa siellä vapaaehtoistyössä. Kannattaa katsoa :)

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 21:24

   Hei kiitti vinkistä, täytyypä tsekata jos se ois netissä kans!

 • A. Sinivaara
  3.3.2015 at 20:01

  Oho! Joko se kuukausi meni! Mä herkuttelin eilen ajatuksella mennä joku kesä Balille kuukaudeksi. Monen mielestä varmaan hulluutta, kun kerran asun Kaliforniassa, mutta voi kai sitä silti haluta vaihtelua :D

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 21:23

   Oijoi, kuulostaispa ihanalta! …mutta kuukausi on lyhyt, hitsi että meni nopeasti! 

 • Paprika (Ei varmistettu)
  3.3.2015 at 20:19

  Hmm. Ei sillä, että pitäisin teitä mitenkään sotkuisina… Meillä näyttää vähän samalta, niin tuli vain mieleen, että ehkä se on vain avannut sen kaapin ja kaikki on tippunut sen niskaan ja sen on tarvinnut nostella ne sinne takaisin :D Näin meillä voisi käydä. Haha.

  • elinamanda (Ei varmistettu)
   3.3.2015 at 20:23

   Hahaha, tää mullekin tuli mieleen. :D

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 20:30

   Tää on niii-iiin mahdollinen! :D Huvittavaa myös se, että kaikki kama ei ole kaaapissa takaisin, vaan osa on paperikasseissa keittiössä… Ei mahtunut? Meidän järjestelmälläpä (lue: sullominen) mahtui! :D

 • Eija/Tässätalossa (Ei varmistettu)
  3.3.2015 at 20:27

  Pöh, siellä on ollut nainen. Ihan varmasti.

  • Kristaliina
   3.3.2015 at 20:29

   Satiininauha, kynttilät… Hmm :D

   • fifty (Ei varmistettu)
    4.3.2015 at 16:58

    Nauhoista puheenollen, fifty shades of gray??
    Kynttilä.. satiininauha. …

    • Kristaliina
     4.3.2015 at 17:03

     Kynttilää muuten ei oltu yhtään poltettu. Eli oliko tämä ollut vain suunnitelma, joka oli äkillisesti tyrehtynyt meidän saapuessamme takaisin kotiin…? (edelleen Nikke Knatterton -äänellä)

  • mm. Julia
   4.3.2015 at 08:48

   Sama tuli heti mieleen! Kaiken takana on naaaaineeeeen… Niin se vaan menee. <3

 • Eelmou (Ei varmistettu)
  3.3.2015 at 20:45

  Mäkin veikkaan, että kaiken takana on naiiinen!

 • Mar-Jatta (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 00:26

  Mä luulin lapsena, että siinä lauletaan, että ”kaapin takana on nainen”.

  • ri (Ei varmistettu)
   4.3.2015 at 07:17

   mä luulin kans :)

 • Kukka / Ja puu puhkesi kukkaan (Ei varmistettu)
  4.3.2015 at 12:59

  Olisiko käynyt näin:

  Sivariharjoituksissa talonvahti tiesi tapaavansa vanhan sivariaikaisen tuttavansa, jonka kanssa he olivat lyöneet vetoa siitä, että sivarien kertausharjoitukset olisivat vain tasapuolisuusilluusion luomiseksi tekaistu säännös, jota ei koskaan pantaisi käytäntöön. Vedonlyönnin häviäjän oli määrä tuoda voittajalle konjakkipullo, sillä molemmat olivat konjakin ystäviä.

  Talonvahti oli hävinnyt vedonlyönnin, mutta ei niellyt tappiotaan suosiolla. Hän päätti jekuttaa vanhaa ystäväänsä sivariaikojen muistoksi. Hetken aprikoituaan talonvahti muisti kommuunikaverinsa saaneen muutama vuosi sitten lahjaksi ällistyttävän kallista konjakkia, josta jäänyt pullo edelleen lojui kommuunin roskiskaapissa estäen kappia sulkeutumasta kunnolla. Mielessään talonvahti näki sivarikaverin ilmeen tämän havaitessa, että arvokas pullo piti sisällään pelkkää hanavettä. Mielikuvan inspiroimana talonvahti nouti pullon, mutta ei harmikseen kyennyt enää löytämään pullon ympärille kuuluvaa satiininauhaa. Koska jekun idea oli niin loistava ja valmistelut jo pitkällä, talonvahtia ei häntä huvittanut jättää hommaa sikseen, vaan hän poikkesi kaupassa ostamassa samankaltaista satiininauhaa.

  Palattuaan puutaloon talonvahti huomasi silkkinauhan päiden repsottavan ja pelkäsi halvannäköisen yksityiskohdan pilaavan koko kujeen. Googlaamalla hän selvitti, että päät oli viimeisteltävä polttamalla, sain siten lopputulos menisi täydestä sivarikaverinkaltaiselle konjakkiasiantuntijalle.

  Etsiessään tulitikkuja ja löysi kaapin, josta arveli niiden potentiaalisesti löytyvän. Mutta joutui pettymään huolimatta siitä, että oli tyhjentänyt koko kaapin keittiön pöydälle. Kynttilälyhty kaapissa sentään oli, sitä talonvahti arveli voivansa hyödyntää. Kaikki kaapista puretut tavarat eivät mahtuneet takaisin ja turhautuneena talonvahti nosteli osan niistä paperikassiin myöhempää järjestelyä varten. Hän havaitsi itsensä varsin tympääntyneeksi ja päätti syödä jotain ennen homman jatkamista.

  Ruokatauolla talonvahdin puhelin soi ja hän siirtyi toiseen huoneeseen puhumaan äitinsä kanssa. Puhelun aikana talonvahti muisti, että sivariharjoitusten alkua oli siirretty aikaisemmaksi. Hän tuli luvanneeksi äidilleen, että alkaa heti pakata tavaroitansa, eikä viitsinyt jättää lupausta täyttämättä. Ilta kului pakkaamisen parissa, ja talonvahti unohti tyystin koko konjakkijekun.

  Seuraavana aamuna talonvahti syöksyi lähtökiireessä keittiöön ja näki konjakkipullon, kynttilälyhdyn, kaapista tyhjentämänsä tavarat sekä satiininauhan, mutta päätti jättää ne sikseen ja lähti ajoissa kertausharjoituksiin toivoen, ettei sivarikaveri enää muistaisi vedonlyöntiä.

  • Kristaliina
   4.3.2015 at 13:05

   :D :D :D :D apua en kestä, tää on parasta ikinä :D :D :D

   • stev
    4.3.2015 at 13:33

    Mä olin tulossa kirjoittamaan, että muista Krista sitten kertoa mikä oli kaiken selitys, mutta tuon tarinan jälkeen ei tarvitsekaan. Haluan uskoa, että kaikki meni juuri niin kuin tuossa kerrottiin! Hih… :D :D :D Ihan paras!