”No se kun ne aina auttavat” – eli Ryhmä Hau

Yhteistyössä: Ryhmä Hau

Se iski ihan ilman ennakkovaroitusta ja yllättäen. Yksi alkusyksyn sunnuntai mummilassa ja yksi Yle Areenalta katsottu jakso. Ja se oli sit siinä.

”Ryhmä Hau, Ryhmä Hau, on jälleen vauhti päällä!”

Tästä buumista yllätyin kyllä ihan vilpittömästi.

Aiempaan, yhtä kovaa iskeneeseen prinsessamaniaan olin jotenkin etukäteen henkisesti varautunut. Mutta tämä Ryhmä Hau -homma tuli ihan puun takaa. Mikä saa normaalisti minimaalistakin jännitystä säikkyvät herkkikset fanittamaan täysillä näin… …vauhdikasta sarjaa…?

En osaa sanoa.

Silva itse sanoo, että se on niin kivaa, kun ne pelastaa kaikkia, jotka on pulassa.

Ehkä myös se voi vaikuttaa, että sarjassa ei ilmeisesti ole ilkeitä hahmoja juurikaan – vai onko se pormestari…? Siitä tytöt eivät ainakaan tykkää. Ikävät ja kiukkuiset hahmot (kuten Nalle Puhin Kani) ovat tavallisesti sarjoissa meidän tytöille liikaa; mutta ilmeisesti sitten jännittävät tilanteet sellaisinaan eivät niinkään haittaa. Tosi jännä juttu. Ainoastaan Halloween-ajan merirosvokummitusjakso jäi jo ihan otsikkonsa perusteella katsomatta. Rajansa kaikella.

Mutta päällimmäisenä tytöt ilmeisesti näkevät sarjassa sen, että ne aina auttavat toisia.

…ja onhan se ihan hyvä viesti hei: toisen auttaminen. Se on meillä kotonakin tärkeää. Esimerkiksi Silva-isosisko auttaa ihan spontaanisti Seelaa paljon – ja me aikuiset kyllä kiitämme ja huomioimme sitä jatkuvasti. Se on ihan sydäntäpuristavan ihanaa. Joskus äiti tai isi eivät edes saa auttaa, mutta isosisko saa. Kuten hiusten harjaamisen kanssa Instassa täällä näkyi.

Seelakin auttaa. Paljon. Seeluska tykkää erityisesti olla isin ”apustaja” kaupassa – se on ollut jo pitkään ikään kuin Seelan ja isin yhteinen juttu. Suomen-kotona iso avustamisjuttu meillä on aina ollut astianpesukoneen tyhjentäminen. Rikkoontumisuhallakin.

Ja tämäkin muuten Seelan erikoisuus: kauppakassien tyhjentäminen. Se on tärkeää ja melkein suru iskee, jos siinä ei jostain syystä pääse auttamaan. Sekä tietysti tämä: pyykit.

valitut-uusi-pyykit

Jostain kumman syystä inhamärkien pyykkien koneestaottamisen äiti saa tavallisesti tehdä ihan itsekseen, mutta lastaamisen tytöt kyllä hoitavat sellaisella innolla, että parempi on pysyä poissa alta. Tarkkaa vuoroa pidetään siitä, kuka saa avata pesuainelokeron, kuka kaataa, kuka pyörittää ohjelmanvalitsinta ja kuka painaa käynnistymisnappia.

Yhtä tarkkaa kuin hissinnappulan painamisvuorot – ja se on tarkkaa.

valitut-uusi-koneeseen

Mutta pidän kyllä tosi kivana ja tärkeänäkin, että lapset saavat auttaa ja osallistua. On se sitten kauppakassien purkua tai kukkasipulien istuttamista – joka ihan varmasti ois käynyt 15 kertaa nopeammin ilman näitä ”avustajia”. Enkä ajattele tätä edes mitenkään ”oppivatpahan nuorena kotityöt” -moraalikannalta vaan siksi, että se on mukavaa ja hyvätuulista yhdessä puuhastelua.

Kröhöm ja jos äiti ei sit aina vaikka jaksakaan kontata mukana lattialla pikku-ukkeileita liikuttamassa – niin leikitään sitten yhdessä mieluummin vaikka avustamista laittamalla yhdessä niitä pyykkejä koneeseen. Koska niitähän riittää.

valitut-uusi-leikkimatolla

Nämä näiden kuvien Ryhmä Hau -lelut ovat ensimmäisemme (vai lasketaanko nämä?) ja saimme ne blogiyhteistyön myötä iiiisona pakettina tänne Espanjaan asti. Voi sitä onnenpäivää! Todennäköisesti myös tytöjen joululahjatoiveet tulevat olemaan Ryhmä Hauta – viime vuoden tapaan olemme luvanneet, että tytöt voivat valita lelukuvastosta (ne roudattiin Suomesta tänne mukaan) yhden lahjatoiveen, joka sitten toteutetaan.

Näillä näkymin tuo ensimmäisten kuvien kissapehmolelu saa ensi jouluna koiraseuraa: Silva haluaa todennäköisesti Haltin ja Seela haluaa Samppa-tyttö-vauvan.

Koska siis Samppahan on tyttö. Ja sen oikea nimi on Samppa-tyttö-vauva. Ettäs tiedätte, terveisin Seela.

?????????????

Oletteko muuten kysyneet, mikä teidän lasten mielestä on se ”se juttu” tässä sarjassa – miksi juuri tämä on niin huima buumi? Ja tuntuisi myös vetoavan sekä tyttöihin että poikiin, vai oletteko huomanneet saman…?

 

PS. Jopa ne prinsessat ovat ihan selvästi jääneet meillä tänä syksynä nyt tän pelastuspartiohomman varjoon. Vaikka ovat ne prinsessatkin tietysti edelleen tyttöjen mielestä ihania.

33

You Might Also Like

 • Vimpula
  19.11.2016 at 17:38

  Meilläkin tämä iski kovaa herkkään 3v tyttöön, jolle yleensä kaikki kouhotus on pelottavaa. Parasta kuulemma on just tuo sama: ”Kun ne aina auttaa”. 😍

  • krista
   19.11.2016 at 17:49

   Tää on kyllä jännä juttu – ja kun omaan silmään se on kuitenkin aika action-action ja paljon nopeatempoisempi kuin aiemmat ohjelmat, joista nuo on tykänneet. Mutta ihan kiva, että tuli vähän erilainen buumi sen prinsessahomman rinnalle. Ihan mukavasti vähän erilaista tarinakuvastoa :)

 • Tilde
  19.11.2016 at 17:57

  Parasta on kuulemma Sampan paloauto ja Toman ilmatyynyalus, sanoo 3v poika. Se pormestari on ihan hyvis, vähän sellainen hössö ja höntti kuten lemmikkikanansakin.

  • krista
   19.11.2016 at 17:59

   Hmm mikäköhän siinä pormestarissa on sitten meidän tyttöjen mielestä niin kurjaa…? Pitääpä vielä kysyä tarkemmin, kun heräävät päikkäreiltä!

   • Kattilakoo
    19.11.2016 at 18:03

    Se naapurikylän pormestari (mies) on vähän ilkimys – haluaa aina olla parempi ja keinottelee päästäkseen tavoitteeseensa.

    • krista
     19.11.2016 at 18:09

     No hei SE se sit varmaan on se ikävä!

 • Nuun
  19.11.2016 at 18:04

  Pahis on se naapurikaupungin(?) miespormestari (Hanttinen? Halttunen? tms) kissoineen. Yrittävät aina huijata kaikissa kisoissa. :)

  • krista
   19.11.2016 at 19:16

   Jesh, pahis tunnistettu!

 • MirvaK
  19.11.2016 at 18:08

  Mä en tunne oikein ohjelmaa mutta pk:ssa neiti 4v on leikitty ryhmä hauta ja parasta on ”Kaja (koska sillä on se helikopteri) ja kun ne lähtee aina pelastamaan”.

  • krista
   19.11.2016 at 19:18

   Meillä kans Silva on leikkinyt tätä hoidossa, niin Suomessa kuin Espanjassakin. Täälläkin muuten Ryhmä Hau on iiiiiso hitti, joka kaupassa niitä leluja ja tarvikkeita. Läheisestä basaarista ostettiin jo juomamukit ja juomapullot Silvan kerhoon :) Eväsrasiat oli loppu, kaikilla täällä on sellaisia :D

 • Mii
  19.11.2016 at 18:31

  Meidän kohta 4v tytön mielestä ryhmä haussa tehdään kivoja juttuja. Se onkin ollut nyt reilun vuoden ihan 1. Ohjelma. Pehmoleluja on kerätty aina palkkiona kun on nätisti menty nukkumaan.
  Ja joululahjalistalla on kaikkee ryhmä hauta (ja frozenia)

  Mun mielestäkin se on lastenohjelmaksi ihan kiva. Vihaan sellasta kouhotusta ja huutamista.

  • krista
   19.11.2016 at 19:20

   Meillä muuten lapset saivat kiitokseksi lentojen sujumisesta Ryhmä Hauta – uudet sukat :D Olin kyllä ne ostanut jo ennakkoon ja muutenkin olin antamassa, mutta sit kun tytöt olivat niin mallimatkustajia, niin tuli mieleen antaa ne sukat palkkioksi :D

 • Miitu
  19.11.2016 at 18:58

  Auttaminen ja hyväntuulisuus on varmaan isoja juttuja. Mut luulen, että yks isoimmista jutuista on se, että pienet pennut pelastaa höpsöjä aikuisia pulasta. Lisäksi tämä on yks niitä harvoja, joka iskee samalla voimalla sekä tyttöihin että poikiin mahdollistaen hyvin myös yhteisleikit.

  • krista
   19.11.2016 at 19:23

   Tää on totta – tää vetoaa sekä tyttöihin että poikiin! Tyttöhahmoja on harmillisen vähän (Kaja – ja onko Halti myös?), mutta alkuunhan meidän lapset olivat sitä mieltä, että sitä buldogia (?) lukuunottamatta kaikki olivat tyttöjä. Sitten ystävät hoidossa paljastivat karuun totuuden :D Mutta silti tuntuu, että tätä ei ole erikseen suunnattu kummallekaan sukupuolelle vaan pikemminkin huomioitu molemmat – mikä on tosi hyvä juttu!

   • Vimpula
    20.11.2016 at 08:45

    Minua vähän harmitti aluksi, että on vaan yks vähän päälle ympätyn oloinen vaaleanpunainen tyttöhahmo, mutta kun sarjaan tutustui tytön kanssa huomasi, että auttamisen sanoma on hyvä ja onhan se Kaja cool helikopterin kanssa. Meillä toinen suosikki on Rolle, koska sen väri on keltainen, sitten punainen Samppa. 😄

    • krista
     20.11.2016 at 10:29

     Mulla ihan sama! Tosi monessa sarjassa perinteisesti on just poikahahmoja, joilla on omat ominaisuudet (vahva, vilkas, viisas…) ja sitten on yksi tyttöhahmo, jonka ”ominaisuus” on ”tyttö”. Ärsyttävää. Esimerkiksi smurffit. Mutta itsekin pääsin tuosta tässä sarjassa nopeasti yli. Ja pisteet siitä, että Kajalla on tosiaan helikopteri eikä se ole mikään stereotyyppinen kahvinkeittäjä/laastarinlaittaja-sivunaishahmo.

 • Torey
  19.11.2016 at 21:16

  Isompi on tykännyt auttaa pyykkien kanssa enemmän, pienelle taas kauppakassin tyhjentäminen on suurta huvia. :D

  • krista
   19.11.2016 at 21:28

   Samat huvit :) Meilläkin Seelalle tosiaan kauppakassien tyhjentäminen on Se Juttu, se on jotenkin tosi tärkeä juttu <3

 • Rinkeli
  19.11.2016 at 21:18

  Ensimmäinen kosketus kyseiseen sarjaan meidän typyllä tuli jo ennen vuoden ikää. Telkkari oli auki ja sieltä tuli joku Ryhmä Hau-mainos. Typy nauliintui telkkarin ääreen välittömästi. Että kai ne tekijät on saaneet piilotettua sinne jonkin piiloviestin lapsille :D ja onhan se biisi tosi mukaansatempaava, niin suomeksi kuin se dvd-versio paw patrol, voit luottaa taikatassuun jne :D
  Meillä kaikki pitää olla ryhmä hauta, vaatteet, palapelit, figuurit, pehmeä Riku unikaverina jne :D joululahjaksi tulossa lisää.
  Ja kyllä äitikin tykkää ;)

  • krista
   19.11.2016 at 21:33

   Meillä tytöt on muuten ihan LUMOUTUNEITA, kun näkevät noita Ryhmä Hau -vaatteita lapsilla. Meillä on tosiaan vaan ne sukat ja ne on kyllä lempparit :D

   Onkohan siellä tosiaan jotain piiloviestejä? :D Että miten se on JUST TÄÄ, mikä kolahtaa kaikille. Hassu juttu. Osin se on varmasti sitä, että fanitetaan sitä, mitä kaverikin. Mutta on siinä varmaan jotain muutakin :)

   PS. Tätä kirjoittaessa Seela tuossa vieressä täysillä laulaa sitä tunnaria ja heiluttelee meidän itseaskartelemia (heh se insta-kuva) Ryhmä Hau -koiralappusia :D

 • Katrushka
  19.11.2016 at 21:53

  Mun mustaan huumoriin uppoaa miten ohjelman nimi taivutetaan, kun katsotaan Ryhmä hauta. Lapseton kaveri katsoi mua pitkään ai että mitä se lapsi katsoo 😳
  Lapsi taitaa tykätä ohjelman reippaudesta, värikkyydestä ja toiminnallisuudesta.

  • krista
   19.11.2016 at 21:59

   Haha! Mä jotenkin pystyin kuvittelemaan tuon ilmeen :D

   No, meillä se eilen kääntyi tyttöjen rallatuksissa muotoon ”tyhmä hau, tyhmä hau” :)

 • Atro Niiniluoto
  19.11.2016 at 22:07

  Jos haluaa auttaa, ei voi kieltää.

  • krista
   19.11.2016 at 22:17

   Just näin! Ja on varmasti hyvä tukea ja ruokkia sitä lapsen luontaista auttamisen iloa: tulee hyvä mieli, kun auttaa toista <3

 • Neiti Nimetön
  19.11.2016 at 22:37

  Meidän lasten suosikki on Peppa Pig. Samaistuvat, kun sarjassa on isosisko, pikkuveli, äiti ja isä, kuten meillä kotonakin. Coolein juttu Peppassa on, että ne puhuvat englantia. Ryhmä Hau ollaan etsitty Areenasta, olen kuullut siitä paljon hyvää ja sun kirjoitus vain vahvistaa käsitystä. Mutta yhden jakson jälkeen halusivat vaihtaa Peppaan, mikä toki on sekin opettavainen ja sympaattinen sarja. Mitään aiheeseen liittyvää rekvisiittaa meillä ole, mutta Peppaa leikitään usein roolileikkinä… Terveisin Mummy Pig.

  • krista
   20.11.2016 at 10:46

   Joo Pipsa Possu on meilläkin kestosuosikki, nyt viime aikoina enemmän Seelalla kuin Silvalla. Te varmaan kans katsotte siis englanniksi? Meillä on yksi oma suomalainen dvd, mutta enimmäkseen on katsottu Youtubesta englanniksi. Sit meillä on kaksi Pipsa Possu -kirjaa (mukana myös täällä) ja ne on Seelalle tosi tärkeitä.

   Täällä on muuten Pipsa Possu -leluja ja kamaa ihan eri sfääreissä kuin Suomessa! Huomattiin se jo viimeksi, ja silloin Silva sai Pipsa Possu -uikkarit (edelleen sopivat heh). Mut kauppojen leluvalikoiman perusteella täällä kolme isointa on Ryhmä Hau (ehkä isoin), ja sit Pipsa Possu ja prinsessat. Frozenia ei näy kovin paljon, enemmän niitä muita prinsessoja.

 • Veera
  20.11.2016 at 00:00

  Meillä Ryhmä Hau on myös kova juttu 2 ja 4 vuotiailla herkkiksillä. Isompi on katsonut sitä ihan pienestä asti erityisen mielellään, eikä kyllä silloin osannut fanittaa samaa kuin muut. On muutenkin sellainen, että ei ole pakko olla niinkuin muut vaan tekee ja tykkää mistä haluaa.

  • krista
   20.11.2016 at 10:51

   Tää on kyllä niin jännä, että tää vetoaa herkkiksiinkin! Kun mun silmään se tosiaan on aika vauhdikas ja nopeatempoinen ja siinä on kaikenlaisia vaaratilanteita. Meillähän Silva on kiinnostunut myös kaikista turvajutuista (kypärät, turvaliivit, turvavyöt) eli ehkä tää jotenkin siihenkin liittyy, niillähän on kans kypäröitä (ainakin parilla) ja liivejä – ja pelastavat :)

 • Wewwaton
  20.11.2016 at 00:47

  Meillä myös on 4 ja 2 v. mielestä ihan paras! Ja meidän buumi on kestänyt jo yli vuoden. Kuopuksen ehdoton lemppari jos saa valita. Ja äiti tykkää juurikin siitä että ei ole mitenkään erityisesti suunnattu tytöille tai pojille, vaan lapsille!

  Meilläkin se merirosvojakso oli suorastaan pelottava ekalla kerralla, mutta enää ei jännitä kun on katsottu jo niin monta kertaa. 😊

  • krista
   20.11.2016 at 10:54

   Heh meille tuli tytöille totaalistoppi jo sitä alkukuvaa katsellessa ja kun äiti luki jakson nimen. Yritin kysellä, että katsotaanko yhdessä, mutta EI. Se oli selkeä linjanveto näilltä :D

   Lempparijakso sen sijaan on tainnut olla se merenkoiran laulu. Sitä katsottiin mooooonta monta monta kertaa :) Nyt täällä meillä ei ole niin hyvää nettiä, että se kestäis videoiden katselun. Monta jaksoa jää väliin. Mutta nyt sitä sitten leikitään itse. Koko ajan. :)

 • Karin
  20.11.2016 at 00:52

  Meillä ei Ryhmä hau ole vielä mikään juttu, mutta tartun tuohon kotityöjuttuun.
  *
  Esikoinen, poika, on alle 2-vuotias. Auttaa laittamaan pyykkiä koneeseen. Avaamalla pesuainelokeroa ja painamalla tällä hetkellä mielellään koneen luukun aukaisunappia, kun pitäisi painaa käynnistystä. Tästä meillä on hiukan erimielisyyksiä. Äidille tehdään kapselikahvia (minä laitan töpselin seinään, täytän vesisäiliön, säädän vesimäärän ja otan lopuksi kapselin pois, poika laittaa laitteen päälle, kapselin paikoilleen, lukitsee kapselin, laittaa mukin alle ja painaa kuumavesinappia). Tiskikonetta tyhjennetään yksi astia kerrallaan ja käynnistyksestä poika on itse keksinyt, mistä pesuaine otetaan lapsilukon takaa.
  Kauppakassia tyhjennetään (mm. kananmunat on syytä pelastaa ajoissa),
  takan sytytyksessä ojennetaan puita jotka vanhempi saa laittaa takkaan).
  Ja meillä pyritään siihen, että poika saisi painaa hissin nappia aina kun mahdollista.
  Meillä on myös päädytty antamaan lapsen sekoittaa lastalla paistinpannulla olevaa ruokaa, koska lapsi tekee sitä joko luvalla tai ilman.
  Imurilla poika ”ratsastaa” ja säätää sitä imutehoa. Hiukan turhauttavaa joskus.
  *
  Mä olen miettinyt ihan sitä kotityöaspektiakin, mutta olen jo ennen lapsia ollut sitä mieltä, että lapset pitää ottaa arkiaskareisiin mukaan. Ettei ole olemassa laatuaikaa jolloin käydään matkoilla/ leikkipuistoissa/ uimassa/ elokuvissa, vaan on aikaa jolloin tehdään asioita yhdessä ja aikaa jolloin tehdään asioita erikseen.
  Mutta käytännössä olen myös todennut, että lapsen ohjattu, lapsen halusta lähtevä osallistuminen kotitöihin myös vähentää epätoivottua käytöstä. Välillä huomaan toistavani ”ei, ei, ei, ei, ei,..”. Silloin olisi ihan hyvä ohjata lapsen käytöstä positiiviseen suuntaan ja tehdä kotitöitä yhdessä, koska se on lapsesta hauskaa. Lapsi saa onnistumisen kokemuksia, oppii asioita ja on aikuisen kanssa vuorovaikutuksessa. Ja tekeepähän niitä kotitöitä edes joskus, kun teini-ikäisenä ei todennäköisesti halua niitä enää tehdä.
  *
  Jouluna aion opettaa tuon ipanan tekemään piparkakkuja muotin kanssa. Apua!

  • krista
   20.11.2016 at 10:59

   Hahaha imuriin meidän tytöt on vetäneet rajan; molemmat pelkäsivät pieninä sitä ääntä ja vieläkin Seela haluaa eri huoneeseen (ja mielellään ovi kiinni), kun imuroidaan. Mutta oon kyllä kuullut näistä lapsista, jotka RAKASTAVAT imurointia. Tuo ratsastaminen kuulostaa kyllä aika kivalta :D

   Mulle tuli muuten tuosta mieleen yksi tosi ihana muisto lapsuudesta: lakanoiden vetäminen! Mä aina ”autoin” ja sit siihen kuului myös se, että mä pääsin siihen keskelle ”keinuun” eli aikuiset molemmissa päissä keinuttivat lasta siinä keskellä. Oi se oli kivaa! Vieläkin mulla on lakanoiden viikkaamisesta sellainen, että haluaisin, että se tehtäis just sillä tavalla (miten monta vetoa jne) kuin mitä silloin lapsuudessa tehtiin. Se oli niin tärkeää silloin <3
   -
   Joo, ehdottomasti piparihommiin! Meillä kans sitä on harrastettu jouluisin. Täälläkin on Suomi-kauppoja, todennäköisesti (toivottavasti!) saadaan tuttua piparitaikinaa täältäkin. Tai siis öö voishan sen taikinan itsekin tehdä, mutta... ...en tee :D

   • Karin
    21.11.2016 at 13:47

    Lakanoiden veto kuuluu varmaan johonkin pohjoismaiseen kollektiiviseen muistiperimään :D . Just jostain luin (todennäköisesti laadukkaasta lähteestä kuten iltapäivälehdestä), että lakanoiden veto on pohjoismainen juttu.

    • krista
     21.11.2016 at 13:51

     Joo meillä oli ihan sellainen tietty tapa, millä se tehtiin – että kuinka monta heilutusta ja miten ne kiepsautetaan :) Mankelinkin joskus meidän äiti hankki, mutta ei sitä kai muistaakseni koskaan kovin paljon käytetty.

    • krista
     21.11.2016 at 13:53

     Hahaa, mä menin heti googlaamaan tän :D http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1462506936039

 • Nnu
  20.11.2016 at 12:18

  Ryhmä hau oli jossain vaihees iso juttu omilla pojillani. Ja töissä se on lapsilla vieläkin iso juttu.
  Ryhmä haussa yhdistyy monta lasten lempiasiaa: eläimet, hälyytysajoneuvot, autot, yhteistyö kaverit yhdessä tekeminen, kiltteys ja ei pelottava ohjelma hyväntuulisuus, tietokone ja elektroniikka (Rikulla ne vempeleet), paljon eri hahmoja ja koska kyseessä on eläimet ei tuu niin suurta tyttö/poika jakoa vaan voi tykkää kaikista. Ja tietty tohon kaikkeen yhdistettynä se oheiskrääsä.

  • krista
   20.11.2016 at 16:08

   Hei tosi hyvä tiivistelmä – näin se varmaan on! Sekin tuli vielä mieleen, että hahmoja on niin monta ja ne ovat kaikki (kai?) samaan tapaan kivoja eli niitä on lasten helppo leikkiä, jokainen saa tasapuolisen hahmon. Vrt. esim. näissä prinsessoissa on se yksi päähahmo (no Frozenissa sentään siskokset) ja helposti tulee erimielisyyttä, että kukas onkaan se Tuhkimo ja kuka Tuhkimon koira (niin kuin meillä kotona :D )

 • Maukka
  20.11.2016 at 12:57

  Mä kyllä valjastan hoitolapsiani vaikka mihin avustamisiin, esimerkiksi pyykinpesuun. Vanhinkaan ei tosin vielä ylety tiskialtaalle, mutta eiköhän senkin aika vielä tule.

  • krista
   20.11.2016 at 16:10

   Ihan hyvä! :) Ainakaan meillä se ”auttamisen” oikea hyöty voi hyvinkin olla miinusmerkkinen (välillä vähempikin auttaminen riittäis), mutta ajatus on tärkein ja se, että tulee hyvä mieli niin auttajalle kuin autetullekin!

 • Katri
  20.11.2016 at 14:52

  Kysyin just Viljolta, miksi Ryhmä Hau on hyvä. Vastaus oli selkeä: ”koska siinä pelastetaan kaikkia tyyppejä”. :D Että tiedä sitten. Mut kova on!

  Terkkuja muuten sinne etelään! Tässä sulle pikku haaste liittyen teidän uuteen kotiin. ;)
  http://www.onnistain.fi/2016/11/punaisen-maton-paikka.html

  • krista
   20.11.2016 at 16:12

   Täsmälleen sama kuin täällä :) Kysyin huvikseen taas tänä aamuna Silvalta uudelleen (josko ois mieleen tullut jotain uusia näkökulmia), ja se sanoi sanasta sanaan ihan saman :) Niin se vaan on :)

   Kiitos haasteesta! Katsotaanpa, saisinko täällä toteutettua jollain tavalla… Voiskohan sen maton viedä tuonne biitsille? :)

 • Minna
  20.11.2016 at 18:25

  Olen ollut hiljainen lukija jo vuosia, mutta nyt täytyy kommentoida, tuli niin hassu yhteensattuma. Mun kummityttö, siskontyttö, nimesi erään isovanhemmilla majailevan vauvanuken myös Samppa-tytöksi aikoinaan, saaden aluksi aikuisissa aikaan hieman hämmennystä, mutta pian pelkkää innostunutta hymyä. Nimi on säilynyt nyt jo pari vuotta ja pienempi serkkutyttökin leikkii edelleen Samppa-tytöllä ilman mitään vastaväitteitä nimestä. :)

  • krista
   20.11.2016 at 21:12

   Hih Samppa on kyllä oikein sopiva tytön nimi – miksipä ei? :) Me aikuiset vaan ollaan turhan rajoittuneita. Tänään muuten lauleskelin Mattia ja Teppoa (oi kyllä :D), ja Silva kysyi, että mikä laulu tuo on. Siitä sitten päädyttiin siihen, että Silva kyseli, että kumpi niistä on täti; Matti vai Teppo. Oli sit kuulemma tosi tylsää, että ne olivat molemmat setiä :D

 • Mmm
  20.11.2016 at 22:23

  Sarja on kiva ja ehdoton suosikki meilläkin. Ainoa mikä mua risoo on tuo oheiskrääsä, ja sekin on nyt vasta alkanut ottamaan kunnolla päähän. Ihan normimeinikiähän nuo hahmot kulkuneuvoineen jne on tähän mennessä olleet, mutta tämän yhteistyökamppiksenkin myötä joka paikassa vastaantuleva Hau-vaunu on jo liikaa. Lelu jonka ovh on jotain satasen, wtf?

  • krista
   21.11.2016 at 11:10

   Mulla ei ole se vielä alkanut nyppiä – kivoja leluja nämä – mutta toisaalta nää on vasta ekat, en tiedä, mitä pidempi altistus tekee :D Rekan hinta on kyllä suolainen, tavalliset pienet kulkuneuvot sentään kohtuuhintaisia ja netistä katselin just jonkun nettikaupan alehintojakin – miten nyt muistan jopa alle kympillä nähneeni niitä ajoneuvopakkauksia vai katsoinko ihan väärin, en enää löytänytkään… Täällä nää on muuten huomattavasti edullisempia! Pehmot näyttäisivät olevan 7 euron luokkaa. Noita kovia figuureja ei ole näissä lähikaupoissa näkynyt, mutta varmaan jossain lelukaupoissa ois, pitääkin käydä kurkkimassa hintoja…

 • M-M
  21.11.2016 at 00:16

  Mä kyselin Millalta miksi se tykkää Ryhmä Hausta ”eiku äiti, mie haluan niitä leluja!”. Lopulta sain vastaukseksi, koska ne pelastaa aina toisia.

  • krista
   21.11.2016 at 11:12

   Haha! Joo kyllä meidänkin tytöillä on ollut silmät lautasina, kun on muilta lapsilta nähneet esim. pehmoleluja kainalossa :D

   Ps. Mä vinkkaan nyt tässä sulle ja kaikille, jotka sattuvat tänne asti lukemaan. Mä sain näitä (aika isoja palkintoja) myös arvontaan, laitan Instaan lähiaikoina arvottavaksi!

  1 2