Viimeinen biitsipäivä?

Vaikka viimeiset 18 päivää (täh? ollaanko me oltu täällä jo niin kauan?!?!) täällä onkin paistanut aurinko, se ei kuitenkaan estä meitä suomalaisia huokailemasta, että ”no jokohan ne sateet kohta alkavat”. Heh, niin tyypillistä.

fuengirola-ranta

Mä oon just se sellainen jokaisen mummelin kanssa kadunkulmaan säätilasiunailemaan jäävä ihmistyyppi.

Ja nyt, kun sääennusteen mukaan ihan selkeästi aurinkokelit ovat tältä erää ainakin viikoksi ohi, vietimme lauantaina perheen kanssa mahdollisesti viimeistä biitsipäivää vähään aikaan.

fuengirola-saaennuste

Siinä uv-puvuissamme (ja kellukkeet valmiina käsissä) biitsille taivaltaessamme vastaan käveli paikallisia, joilla oli toppatakit ja toppasaappaat. Pipot syvällä korvilla.

Vauvat vaunuissa toppapusseissa.

Onhan nyt talvi. Lämpömittarissa ”kalseat kakskytyks”.

rantatuoli-fuengirola

Meitsit uikkareissa biitsillä, että uhhuhhuh on kuuma. Vähän lisää aurinkorasvaa, muistakaa lapset juoda reippaasti, tulkaa välillä varjoon.

No, oikeasti täällä on ollut just sopiva.

rannalla

Mutta ehkä tässä nyt tosiaan on uusi säätilaulottuvuus alkamassa. Tavallaan sitä ”Espanjan talvi voi olla tosi kalsea” -meininkiä jo ihan odottaa. Jollain hassulla tavalla haluaa tietää, että no millaista se sitten on. Kun tosiaan sekä tällä kertaa että kaksi vuotta sitten (silloin helmikuu) ollaan kuitenkin näistä tosi aurinkoisista keleistä päästy vaan nauttimaan.

simpukat

Mutta ollaan me ajateltu vähän talveakin. Siis sellaista ”oikeaa lumista talvea”.

Tästä nimittäin ajaa Sierra Nevadaan vain reilut pari tuntia. Ja sehän on siis laskettelukeskus. OMG. Jotenkin ihan hullu ajatus.

Mutta hullunhauska.

Muutama päivä siellä; pääsisi rakentelemaan lumiukkoja ja vähän vetämään pulkkaa jossain lumikasassa. Etenkin joulun alla vois olla kiva – tosin en tiedä, onko siellä jotkut megasesonkihinnat silloin, ehkä pari muutakin on saanut saman idean…

Onko kukaan käynyt siellä? Kokemukset tervetulleita!

idsimpukat-kakussa
Nyt vielä simpukoita ja biitsitunnelmia.

Huomenna saattaa sataa.

32

You Might Also Like

 • Marika
  20.11.2016 at 21:52

  Onko noi ihanat lakit siihen kilpailuun liittyen… yritin tsekata sivuilta.

  • krista
   20.11.2016 at 22:28

   Hih ei ollut Mithua tänään :) Nuo hatut ovat itse asiassa merkkiä nimeltään Kukamuu, ja niitä tekee kierrätyskankaasta Riikka. Nämä on jo meidät toiset samanlaiset hatut; haluttiin ostaa uudet samanlaiset, kun ekat jäi pieniksi :)

 • Anna
  20.11.2016 at 22:18

  Me asutaan Sevillassa, mutta ei olla käyty Sierra Nevadassa vielä kertaakaan. Hinnat on kuulema aika tyyriit, mutta moni lähtee sinne tosiaan ihan pulkkamäkeen ja ihmettelemään lunta :) Granada on tosi kaunis kaupunki, ehkä majoittautuminen siellä olisi halvempaa ja sit sieltä käsin päiväretkiä sinne Sierra Nevadaan?

  • krista
   20.11.2016 at 22:31

   Se vois olla! Toisaalta mä aloin akuutisti haaveilla jostain ”mökkimajoituksesta”, mutta en mä edes yhtään tiedä, onko siellä mitään sellaista :D Sain muuten just ystävältä Facebookiin kuvan tämän hetken Sierra Nevadasta – näytti just siltä, mitä säätä me lähdetiin Suomesta pakoon :D Ei kovin houkuttelevalta, pakko myöntää :D Ehkä pitää sen kanssa odottaa vielä vähän parempaa talvea! :)

 • SJV
  21.11.2016 at 12:02

  Kuinka kauan ootte Espanjassa? Oliko hankala saada kerhopaikka? Puhutaanko kerhossa espanjaa? Meillä ehkä ensi talveksi suunnitteilla parin kuukauden setti kahden lapsen kanssa.

  • krista
   21.11.2016 at 12:10

   Viisi kuukautta ollaan! Meidän kerho on IHANA, suomalainen kerho, yli 3-vuotiaille eli Seela ei harmi kyllä pääse. Kerhoon on kai aiemmin päässyt ihan vaan tulemalla, mutta oon käsittänyt, että tänä syksynä se on ollut niin suosittu, että nyt juuri ei mahdu enää mukaan. Me laitettiin viestiä sinne keväällä (että tultais marraskuussa) ja sitten uudestaan muutama viikko ennen tänne tulemista. Ja onneksi päästiin! Eli kannattaa jokin aika ennen tuloa laittaa sinne viestiä! Jos haluat, laita mulle privaviestiä niin kerron tarkemmat yhteystiedot ja muut käytännön kuviot :)

 • Annu
  21.11.2016 at 22:00

  Tuo ”viltti” varmaan on mithua ;)

  Mihin aikaan siellä laskee aurinko näin ”talviaikaan”? Ihan mielenkiinnolla kysyn…hyvä jos täällä on valoisaa edes enää neljän aikaan.

  • krista
   21.11.2016 at 22:13

   Tuo viltti on IHANA; mutta ei Mithua vaan jostain mun reissulta, kääk en muista mistä, ehkä Tansaniasta…

   Täällä puoli seitsemän illalla alkaa olla hämärä, seitsemältä jo ihan pimeä. Eli niihin aikoihin! Aamulla on valoisaa jo, kun herätään – auringonnousua en ole nähnyt :)

 • Kaisa
  22.11.2016 at 14:49

  Pakko kirjoittaa kun ensi viikolla Fugeen saavumme :) tosin vain kahdeksi viikoksi moikkaamaan vanhempiani, jotka asuvat siellä talven. Voi kun lämpimiä päiviä vielä olisi :) mukanamme tulee 1v 8kk poika ja reissusta vissiin vähän erilainen kun vuosi sitten vauvan kanssa :D

  • krista
   22.11.2016 at 16:17

   Toivotaan, että sateet tulevat kaikki tässä tällä viikolla! Nyt juuri täällä vähän kirkastuu ja sade-ennusteeseenkin on ilmestynyt auringon kuvia sinne tänne, joten toivotaan, että saderintama on ohimenevä!

   Meillä kans Seela oli täällä eka kertaa alle vuoden ikäisenä, nyt sitten vähän erilaista. Mukavaa lomailua teille, ja jos satut näkemään meitä, niin tule ehdottomasti juttelemaan! Täällä muutenkin kaikki suomaiset jututtavat toisensa, joten juttelemaantulemiskynnys on mahdollisimman alhainen! :)

 • Johanna
  22.11.2016 at 22:29

  Voiskohan se piilotettu mithu olla toi värikäs juttu joka on parin kuvan reunoissa pilkottamassa? Oli aika vaikea yrittää keksiä, mikä se vois olla! :D

  • krista
   22.11.2016 at 22:51

   Hihii, piti ihan miettiä, että mitä tarkoitat – mutta sit tajusin, se on rantatuoli! :) Tai sen rantatuolin pehmuste siis, aika värikäs :) Ei ollut siis Mithua piilossa täällä. Seuraavana päivänä (ma) oli piilossa rannerenkaat, ja seuraavan kerran sitten ens viikolla! :) Mutta hyvä bongaus; ois hyvinkin voinut olla just tuolleen! :)