Neljäs kerta nalletalolla

”Sinusta on tullut minun kaveri”, sanoi tirppa Riitta-tädille.

Eikä ihme. Oltiin nyt alkuviikosta nimittäin vuoden sisällä jo neljättä kertaa Ikaalisissa ja Titi-nallen talossa. Tällä kerralla pistäydyttin vain yksi yö; saimme nimittäin kutsun Ikaalisten kylpylässä järjestettyyn Ti-Ti Nalle & Merenalainen maailma – konserttikiertueen videotaltiointiin – siis sellaiseen, jonka voi sitten myöhemmin nähdä dvd:ltä. Jee! Vähänkö kiva muisto, etenkin jos siellä satutaan vaikka vähän vilahtamaan.

nallerekka lowres

Ja kutsuinpa mukaan kavereitakin! Totesin nimittäin, että olen kuulunut Blogirinkiin jo syksystä asti, mutta en vielä juurikaan live-tunne muita bloggaajia. No, nyt olen sitten tavannut jo ensimmäiset viisi: meidän vakkarimajoituspaikan eli Terme-hotellin pohjakerroksen valtasivat meidän lisäksi perheineen Pia (Jotain tekemistä), Henna (Pientä, suloista & vaaleanpunaista), Nanna (Kaikki äitini reseptit), Annaleena (Pata porisee) ja Emmi (Emmi Nuorgam), jonka kanssa tietty ollaan oltu jo piiiitkään blogituttuja. Hehe no ei niin pitkään. Muutaman vuoden :)

Ensin diskoiltiin!

diskossa

Hitsi miten jotenkin hienoa, että siellä se disko edelleen on! Ideahan tähän tuli meiltä täältä – tai no okei en omi ideaa, Nonariina sen ajatuksen viime keväänä heitti ilmoille, kun mietittiin jotain kivaa aktiviteettia meidän lukijatapamiseen. Että disko ois kiva. Joo! Kun ehdotin ideaa nalletalolle eteenpäin, ajattelin, että tyyliin peilipallo kattoon ja tavallinen cd-soitin riittävät meille. No, sen olen tässä oppinut, että kun sieltä napataan koppi, se napataan kunnolla! Lukijatapaamisessa oli nimittäin ensitestissä ihan mahtavat valo- ja musiikkijärjestelmät. Kuulemma savukonekin oli suunnitteilla, mutta sitten tuli varmaan jäitä hattuun paloturvallisuussyistä :)

Meidän Seela oli vielä lukijatapaamisen diskoilujen aikaan menossa vähän sivustakatselijan roolissa. Mutta nyt! Tyyppihän oli ihan täysillä mukana! Etenkin siskon kanssa yhdessä <3 Silva puolestaan oli vauhdissa oikeastaan koko kaksituntisen ajan – ja ihme kyllä virtaa riitti vielä sen jälkeen leikkihuoneellekin. Me siellä some-huhuiltiin vielä pokkana leikkiseuraa, mutta muut (normaalinukkumaanmenoajoilla varustetut) nallevieraskaverit olivat kuulemma jo ihan nukkumameiningeissä silloin. Me iltakukkujat :)

Seuraavana päivänä aamu-uinnin (toivottavasti mä oon muistanut kehua ton kylpylän lastenallasta!) jälkeen sitten ”the thing” eli konsertin taltiointi.

ohjeita lowres

Riitta-täti antaa ohjeita yleisölle ennen konserttia.

Samalla me yleisössä pääsimme kurkistamaan vähän tuotantoon – miten välillä vähän stopattiin ja roudattiin lavasteita, otettiin pätkiä uudestaan ja niin edelleen. Mutta itse asiassa yllättävän suorilta koko homma vedettiin pakettiin. Esiintyjät ovat selvästi niin pro, että ei siinä paljon uudelleenottoja tarvita. Ja Riitta-tädin lavakarisma (ja live-karismakin) tekee kyllä vaikutuksen kerta toisensa jälkeen.

riitta täti tervehtii lowres

Konsertin jälkeen oli taas nallehalailujen aika. Parasta!

äiti nalle rajattu

Että kyllä. Nallefaneja ollaan meillä edelleen. Mua itseä jotenkin (ehkä) eniten ilahduttaa sellainen kiireettömyys. Mä luulen, että nämä nallet käy jonkinlaisen nallekoulutuksen :) Vaikka nallet eivät puhu, silti he jotenkin ihanasti ottavat lapsiin kontaktia ja pystyvät lapsihärdellin keskelläkin antamaan jotenkin omaa aikaa lapsille. On se sitten pieni yhteistanssahdus, halaus, sylissäpito, päänsilitys, kainalonkutitus… …sellaista huomiointia. Mä jotenkin… …huomaan sen. Arvostan sitä ihan tosi paljon.

Ja mä uskon, että se on näille lapsille niii-iiin tärkeää ja osa näiden nallejen viehätystä. Sellainen aitous. Vilpittömyys. Tykkään.

tiri tanssii rajatti

Tiri-vauvalla oli aikaa tanssittaa tirppaa.

Ja hei! Mulla koko tuollaolon ajan pyöri mielessä, että hitsi pitäisköhän alkaa taas miettiä sellaista samanlaista lukijatapaamista kuin viime keväänä…?

En ole siis mitään päättänyt (järkkäilymäärä oli viimeksikin aika iso; toisaalta oli se tosi palkitsevaa sitten kuitenkin, kun kaikki viihtyivät!) saatikka kysynyt nalletalon kantaa :) Tai Joelin kantaa :D Mutta kysynpä ensin teidän kantanne!

Olisiko kiinnostusta? Jos joskus tuossa keväällä…? Viime kevään tunnelmiahan oli täällä – ehkä jotain ihan samantyyppistä..?

 

PS. Note to self: kun tutustut uusiin ihmisiin…

persilja hampaassa lowres

…mieluiten älä tee sitä persilja hampaassa.

Hupsis.

 

15

You Might Also Like

 • Henna
  13.1.2016 at 17:20

  Kiva postaus ja oli kiva nähdä! :)

  • krista
   13.1.2016 at 17:22

   Niin oli; ja kiva, kun pääsitte paikalle ja tykkäsitte! <3

 • Karoliinan
  13.1.2016 at 17:21

  Me just puhuttiin jouluna että olispa kiva tulla tällaseen lukijatapaamiseen! Meillä kun ei oo yhtään lapsiystäviä meidän 13kk pojalla.

  • krista
   13.1.2016 at 17:31

   No hitsi hän olisi sitten just jotain 1,5 vuotta tuolloin keväällä – nalleiässä jo :) Ois kyllä kiva tavata livenä!

 • Karoliinan
  13.1.2016 at 18:13

  No olis! Tuntuu ku menis tapaan jotai läheistä tai julkkista :D

  • krista
   13.1.2016 at 18:24

   Hehe, mieluummin sit läheistä kuin julkkista :D Mä oon nimittäin ihan täystavallinen ihminen sit livenä(kin) tavatessa, tämä ennakkovaroituksena annettakoon :D

 • Eedith
  13.1.2016 at 18:43

  Ihanalta näyttää meno! Me ollaan käyty nalletalossa kerran ja siitäkin on jo 2,5 vuotta aikaa. Mutta saman kiireettömyyden huomasin myös! Talo täynnä porukkaa, mutta silti siellä oli rauhallinen tunnelma ja Nallet halasivat lapsia pitkään. Pienempi lapsistamme oli silloin 1,5 vuotta ja aivan haltioissaan nalleista. Nallet huomasivat hänetkin, kyykistyivät hänen tasolleen, halasivat, taputtelivat päähän jne. Ehkä voisi mennä taas ensi kesänä :)

 • M-M
  13.1.2016 at 18:46

  Järjestä kesällä ☺ Meillä on kesälomareissu päätetty tehdä nalletaloon ☺

 • Tuisku
  13.1.2016 at 18:53

  Oi, tapaaminen olisi kiva! Viime vuonna oltiin häämatkalla tapaamisen aikaan (kivaa sielläkin kyllä oli). Silloin jo sanoin, että jos uusi tulee joskus, niin mukana ollaan!

 • Heli
  13.1.2016 at 19:16

  Järjestä jooko! Myö kaivataan ystäviä ja meidän napero on toukokuussa 1,5 v., eli varmaan ihan osuvassa iässä! :)

 • Nanna
  13.1.2016 at 19:49

  Oli tosi kiva tavata teidän pirtsakka perhe! Puutalobabyä tarttee lukiaa jatkossakin!

  • krista
   13.1.2016 at 19:53

   Kiva, että pääsitte paikalle! :)

 • vannikkila
  13.1.2016 at 20:31

  Joo, olisi kiinnostusta, jos vaan aika sopii :) Tai no tietty mieluiten ei Ikaalisissa, ku on itärajalta katsottuna kaukana :D

  Tää istuis muutenkin niin hyvin, mä kun olen harrastuspohjalta alkanut opetella lapsikuvausta. Toi olis niin sopiva tilaisuus :) (Oon muutenkin salaa haaveillut, et ois teidän tyttöjen kanssa voinut kuvailla. Tulis erilaista kokemusta kun olisi kaksi noin samanikäistä, kun yleensä kuvaillut yhtä kerrallaan. En vain viitti portfoliota ihan näin julkisesti jakaa.)

 • Jenn-
  13.1.2016 at 21:22

  Viime keväänä kirjoitin, että Titit ei oo meille tuttuja, mutta nyt meillä on täällä jo kaks Titi-fania! Varsinkin toi meidän pikkuinen tykkää. Että mekin voitais harkita, jos sellaista järkkäätte.

 • Pia
  13.1.2016 at 23:04

  Kiitos kutsusta vielä, meillä oli kyllä ihan mahtava reissu!
  Oli kiva tavata teidän poppoo, toivottavasti jossain käänteessä törmätään taas! ;)

 • Marsikka
  13.1.2016 at 23:47

  Voi että olisi kyllä kiva taas tulla lukijatapaamiseen! :) Lapsikin olisi nyt ihan erilailla mukana kuin viimeksi, varmaan olisi discosta aivan tohkeissaan. Mutta sitten toisaalta kun nuo nallet ei vieläkään oikein mua itseäni innosta ja sen myötä ei olla nalleihin sen enempää tutustuttu, niin on vähän se puoli sitten… Ääähh!

  Ei oo muuten tullut kommentoitua piiitkään aikaan, teidän ihana reissukin meni ihan kommentoimatta. :o On taas tämmöinen hiljaisempi kommentointijakso näemmä meneillään vaikka täällä taustalla kokoajan oonkin. :)

 • Sari
  14.1.2016 at 00:03

  Joo mukana! Mut jospa myös jotenki kaikki osallistujat vois tällä kertaa jotenki osallistuu järkkäilyihin, ettei teillä ois niin iso homma niissä? Tai tosin suurin osa on varmasti suunnittelua+sopimista mihin on vaikee muiden osallistua. Mutta siis ees jotenki vähän, että tekin voitte myös lomailla:)

 • rinkeli
  14.1.2016 at 21:12

  Hei joooo!
  Me ei viimeksi tultu, kun tää meidän oli niin pieni. Mutta toukokuussa tää ois jo 1,11kk, eli todellakin tultais diskoilemaan nallejen ja teijän muiden kanssa! ^_^

 • Annaleena
  15.1.2016 at 09:36

  Kiitos vielä vauhdikkaasta ja ikimuistoisesta nallereissusta! Oli kiva tavata! :)

 • HaLi
  18.1.2016 at 15:59

  Hei!!! Ehdottomasti lukijatapaaminen Ikaalisiin. Meillä täällä 3 Ti-TIfania ja on ollut tarkoituksena vierailla Ikaalisissa nyt keväällä. Jos siihen saa vielä yhdistettyä lukijatreffit niin JEEEE!