Ne arvet (ja parit pillerit)

Eilisessä bloggauksessa kerroin lotraavani taas Weledalla. Keskustelussa pari lukijaa kyseli muista raskausarpien ehkäisyyn tarkoitetuista öljyistä, mutta kysymykset varmaan vähän hukkuivat sinne kommenttikenttään – niinpä ajattelin heti perään nostaa tämän uudeksi aiheeksi ihan erikseen!

Tämän raskaanaolijan perusarsenaali: Weledan öljy, Obsidan-rauta ja Multi-tabsin raskaus ja imetys -monivitamiinit.

 

 

On kai pakko olla ihan rehellinen: ensimmäisessä raskaudessa raskauden aiheuttamat ”tuhot” kropassa kauhistuttivat. Olin elänyt 34-vuotiaaksi asti sellaista elämää, jossa omaa kroppaa muokkaa lähinnä liikunta ja suusta alas menevä ruoka – elämää, jossa itse aika pitkälti olin pystynyt hallitsemaan sitä, miltä kroppa näyttää. Siitä ajatuksesta luopuminen tuntui… …no, siitä ajatuksesta ei olisi silloin halunnut luopua.

”Graah, mitä jos tulee raskausarpia!?! Tai selluliittia, herraparatkoon! Tai jos se napa pomppaa ulos kuopastaan eikä ikinä enää palaudu takaisin, voi apua-apua-apua!”

No joo, se napahan sitten pompsahti ulos synnytyksessä. Muistan ajatelleeni siinä ponnistustuskissa huutaessani, että ”voi paska”, mutta siihen se navan sureminen sitten jäi. Kröhöm oli ehkä vähän muuta ajateltavaa. Samoin silloin, kun sain pienen tuhisevan keskosnyytin syliini.

Lapsen tultua maailmaan sitä yhtä äkkiä tajusi, miten turhaa ja pientä kaikki raskausarpimurheet ovatkaan olleet. Tajusi myös (etenkin eri blogeissa näkyvät keskustelut siihen auttoivat), että miten yleisiä ne ovat – ja miten ne oppii hyväksymään elämän merkkeinä. Että ei se niin kamala tragedia olisi ollutkaan. Hemmetti vie, onhan itsellänikin vatsassa kolme arpea umpisuolenleikkauksesta sekä näkyvä arpi napakorusta. Eletty elämä näkyy, ei tässä täydellinen ole kukaan; kaukana siitä.

Nooh, sitten tuli tämä toinen raskaus, ja Weledan korkki kääntyi auki taas :)

*******

Niin kuin olen aiemminkin kirjoittanut (mm. täällä), en kyllä itse kovinkaan vahvasti usko siihen, onko näillä raskausarpia ehkäisevillä öljyillä mitään vaikutusta. Ehkä jotain pientä? Kosteuttamisen kannalta ainakin? Eniten arpiin tai niiden puutteeseen taitaa kuitenkin vaikuttaa perinnöllisyys tai ihon yleinen taipumus arpeutua tai olla arpeutumatta venyessään, esimerkiksi murrosiän kasvupyrähdyksissä.

Mutta sitten toisaalta on ihan kiva ajatella, että öljyllä niitä ainakin pyrkii ehkäisemään. Sitä paitsi se mahan öljysiveleminen aamuin illoin on jollain tavalla aika kivaa :)

*******

Itselläni on siis kokemusta ainoastaan tuosta Weledasta. Ja hyviä kokemuksia siinä mielessä, että eka raskaudella arpia ei tosiaan tullut – eikä tullut kahdessa raskaudessa sille ystävällekään, joka tätä öljyä minulle alun perin suositteli.

MUTTA – niin kuin TuuliaN eilen totesi: Weledan haju on aika… no: karsea. Itse olen siihen tottunut, mutta voin hyvin kuvitella, että jollekin se aiheuttaa akuutin yökkäysreaktion.

TuuliaN eilen kyselikin, että tietääkö joku jotain neutraalimman tuoksuista tököttiä raskausarpien ehkäisyyn. Ja perään riistahurjastelijamamma (hih repeilen edelleen joka kerta tuolle nimimerkille) huhuili, että onko kukaan kokeillut Madaran sikakallista mutta ylellisen oloista mahaöljyä.

Kokemuksia?

Trendi-lehtihän haki viime talvena tämän blogin kautta testaajia erilaisille raskausarpia ehkäiseville/poistaville voiteille: onko kukaan näistä testaajista kuulolla? Mitäs testailitte ja minkälaisin tuloksin?

 

 

 

 

PS. Ninalta tuli juuri tätä bloggausta kirjoittaessani voidevinkki tuohon eiliseen keskusteluketjuun – kopsaan sen mukaan myös tänne:

”Mikäli ne raskausarpiöljyt hajuineen alkaa tökkimään, voin suositella Dermosilin Extra voidetta. Vähän tönkköähän se on mutta hinta ei päätä huimaa eikä se haise miltään. Ite selvisin raskausarvista tällä, yhtä pientä arpea lukuunottamatta.”

 

 

 

You Might Also Like

 • Cpop
  9.11.2013 at 14:44

  Miä käytin welendaa jonkun aikaa raskaana ollessa, kunnes en vaan enää voinut sietää sen voimakasta hajua. Sitten käytin normaalia rasvaa ja ei ole arpia tullut ei.

 • Eerika
  9.11.2013 at 14:48

  Itselläni on käytössä Bio-Oil ja siinä on mielestäni mieto tuoksu. Raskausarpien ehkäisyn lisäksi kuiva ihoni tarvitsee öljyämistä erityisesti vatsan alueella kun se joutuu nyt koville. Huomaan sen kiristävän ja kutisevan jos jää aamu- tai iltaöljyämiset tekemättä! Tehosta ei kuitenkaan voi koskaan tietää, mutta itse koen öljyämisen tosi mukavaksi ”vauvahieronnaksi” ja ihonhoitona jottei kiristävää tunnetta tulisi. Ja jos sitä saisi valita, niin kyllähän sitä kuka tahansa valitsisi mieluummin ettei raskausarpia tulisi kuin että niitä tulee, vaikka kuinka ne hyväksyisi kehoonsa sitten loppupeleissä! Hyvää läträystä siis sinne :)

 • JonnaH. (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 14:48

  Luulen, että ihan neitsytkookosöljykin ajaa saman idean. Tuoksu on hyvä ja hinta edullinen, lisäksi sitä voi myös syödä. :p http://www.biodelly.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:39

   Hei tästä mä oon kuullut paljon hehkutusta ystäviltäkin!

   • Kat_ (Ei varmistettu)
    11.11.2013 at 10:45

    Just tilasin iHerbiltä Cococaren kookosöljyä sekä saman valmistajan manteliöljyä. Ne on aivan ihania, ja saan ne molemmat kotiin asti vaan n. 11 eurolla. Uskon niiden sopivan myös raskausarville, jos nyt ylipäänsä mikään on auttaakseen. Ihanan pehmeä ja hyväntuoksuinen iho nyt ainakin tulee. Suosittelen :)

 • FFFifi
  9.11.2013 at 14:55

  Mä en usko noihin yhtään :P En rasvannut paljoa, mutta joskus kun muistin käytin Tarjoustalon halvinta kaakaovoita sisältävää rasvaa :D Ei tullut arpia, mutta eiköhän se ole geeneistä kiinni… On mulla kyllä muutama ”raskausarpi”, mutta ne on tulleet muista jutuista kuin raskaudesta.

  Kaakaovoin pitäisi olla ihmeaine raskausarpien ehkäisyyn, samoin sheavoin (=karitevoi). Sheavoita käytän muutenkin kaikkeen, se on huippukamaa kyllä. Netistä voi tilata, tai esim. Stokkalta saa Melvitan. Itse ostan Kaubamajasta jotain italialaista merkkiä. Sekä shea- että kaakaovoi on tosi miedon ja miellyttävän tuoksuisia.

  Kookosöljy varmasti pelaa myös, mutta itse en kestäisi sen hajua raskaana :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 15:07

  Itse olen meneillään olevan raskauden aikana testannut Weledan lisäksi Bio-Oilin, Bebesistä saatavan Earth mama angel babyn Strech mark -öljyn ja lopulta päätynyt Body Shopin Cocoa Butter voidestickiin. Sen tuoksu miellyttää minua enemmän kuin yhdenkään öljyn ja se myös imeytyy erittäin hyvin ja jättää ihin pehmeäksi… tehosta en osaa sanoa, mutta ainakin toistaiseksi arvet on pysyneet näkymättömissä.

  • Ei ole se ja sama, mitä iholleen pistää (Ei varmistettu)
   9.11.2013 at 22:33

   Eikös mm. Body shopin rasvassa ole parabeeneja? Ja nehän voi toimia hormonihäiritsijinä, joten jättäisin väliin (googlaamalla löytyy lisätietoja… aika monethan valmistajat on nykyisin alkanut mainostaa sitä, ettei tuote X sisällä parabeeneja, koska niiden turvallisuus ei ole ihan varmaa).
   Öljyt, joissa ei ole turhia lisäaineita, on paras ratkaisu.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    10.11.2013 at 11:44

    Valitettavasti tuo Body Shopin stckki ei ole parabeeniton, vaikka kyseisen firman useat tuotteet ovatkin. Itse en ole näissä asioissa niin tarkka, joten olen hyväksynyt sen osaksi rasvavalikoimaa. Ja postauksessa pyydettiin suosituksua miellyttävän tuoksuisista maharasvoista, ei parabeenittomista rasvoista.

    • Kristaliina
     10.11.2013 at 18:42

     Hups, ai tällaisistakin pitäisi muistaa/jaksaa/tietää huolehtia…

     Mäkään en jotenkin jaksa olla niin tarkka aina ihan kaikesta – tai vähän valikoiden :) Mutta aina hienoa, jos joku on valveutunut :) Eka raskaudella jostain syystä kuitenkin teki mieli jättää esim. kasvo- ja silmänympärystvoiteet pois ja siirryin ihan AqualanL:ään. Ei vaan jotenkin tuntunut hyvältä laittaa kovin paksuja aineita iholle, ehkä tuoksutkin vaikuttivat. Ja sille tielle jäin :)

     Mä oisin kyllä jotenkin kuvitellut, että Body Shopin tuotteet on mahdollisimman myrkyttömiä. Mielikuvat, mielikuvat :)

 • Jenn-
  9.11.2013 at 15:33

  Mä myös uskon enemmän siihen geenien vaikutukseen ja valitettavasti mä kuulun niihin, jotka raskausarpia saa. Mä olen onnistunut jo jossain teini-iässä saamaan pakarat täyteen raskausarpia, vaikka en tosiaan ollu silloin mikään lihava, vaikkakin en myöskään mikään pieni peppuinen.

  Mä käytin aluksi kanssa tuota Bio-Oilia, mutta en tykännyt sen hajusta yhtään, niin kuin en kyllä mistään hajuista raskausaikana. Sitten ostin myös tuota Earth Mama -öljyä, jossa taisi muistaakseni olla miellyttävämpi tuoksu. No, raskausarvilta en todellakaan säästynyt, vaan olin mahastani ja kyljistäni kuin seepra punaisilla raidoilla. Mutta tuskin siitä öljyämisestä nyt ainakaan haittaa on ja auttaahan se siihen kutinaan ehkä.

 • Annikainen (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 15:39

  Käytin Born to Bion manteliöljyä ja säilyin arvitta.:)

 • elppis (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 16:26

  Aiemmista lihomisista arpia. Raskaudesta ei yhtään, ei voiteita ollut käytössä.

 • phocahispida
  9.11.2013 at 16:35

  Hei, minä testasin Trendin kautta BioOilia ja testin lähtöpostaus löytyy täältä:

  0,5-v synnytyksestä tilanne oli tämä:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/vartalo-raskauden-jalkeen-puolivuotiskatsaus

  Testijakson aloituspostaus arpeutumistaipumusselityksineen yms.:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/ei-suolaa-haavoihin-vaan-rasvaa-arpiin

  Tuloksia testijakson jälkeen täältä:
  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/rasvausraportti-eli-auttaako-mikaan-raskausarpiin

  Ja n. 1,5-v synnytyksestä kroppa näytti vielä lisää BioOilia läträttyäni tältä:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/07/31/tassa-kehossa-naissa-nahoissa/

  Onko nyt tarpeeksi vertailukohtia/tuloksia? :D

 • Piipo79
  9.11.2013 at 16:37

  Mä en käyttänyt öljyjä tai rasvoja ja kävin ehkä normaalia ahkerammin kuumissa suihkuissa (eli ihon ois pitänyt kuivua tajuttomasti). Tulos: ei raskausarpia. En kyllä osannut jotenkaan edes pelätä niitä, koska ei ne musta mitään niin pahan näköisiä edes ole.Kyllä se on siis ihan ihon kudostyypistä kiinni tuleeko niitä vai ei, rasvasi tai ei. Mut kuten sanoit, se rasvaus on varmaan ihan mukava tuokio joka päivä. Varmaan pikkunöttönenkin sen aistii masun läpi!

 • EevaE (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 16:44

  Komppaan Tuulia, tuo haju, yöööööök! Käytin ekan raskauden aikana Weledan öljyä ja vältyin arvilta. Tokan kohdalla en voinut enää edes harkita öljyn käyttöä ihan vaan hajun takia, mutta en silti saanut arpia. Veikkaan (tämän valtaisan otoksen perusteella ;)), että pääosin raskausarpien syntyyn vaikuttaa geneettiset tekijät, sillä olin järkky valas tokan raskauden aikana.

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:47

   Heeeei kahden otos nyt sentään on tuplat tähän mun omaan (tänhetkiseen) yhden otokseen verrattuna :D

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   11.11.2013 at 10:46

   Kolmas tulossa, ei rasvaa eikä arpia toistaiseksi. Mutta suonikohjulotto…siinä on ”onni” todella suosinut, ihan sama mitä asialle yritän tehdä. Jalat pystyssäkään en voi 9kk maata.

 • poppaliini (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 16:55

  Itse käytin ihan tavallisia luonnon öljyjä, kuten kookosöljyä, jojobaöljyä ja manteliöljyä :) Kaakaovoitakin taisin välillä masuuni sipaista :)

 • Jestanpoo (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 17:27

  Manteliöljy, on kuule niin luomua ja ei haise :)

 • -mimmu- (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 17:57

  Esikoista odottaessani en käyttänyt öljyjä/rasvoja ja tulihan niitä arpia. Nyt toista pientä odottaessa olen käyttänyt BioOilia ja tykkään kun se ei jätä ihoa rasvaiseksi ja tuoksuu ihanalta ja tosiaan on ihana hieroa isoa vatsaa <3 varmaan en tässäkään raskaudessa rasvaisi,mutta kun iho kutiaa niiiiiin älyttömästi niin on pakko. Arpia on tullut ja maha näyttää ”raadellulta”,mutta toisaalta myös HALUAN että arpia tulee ja jää muistoksi tästä ihanasta ajasta<3 äkkiä ne kuitenkin vaalenevat raskauden jälkeen, ainakin viimeksi..harmi.

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:49

   Ihana ajatus tuo raskausmuistot! <3

 • Kukkavarvas (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 17:57

  Mulla kaatui toi Weledan arpiöljyn käyttö nimenomaan tohon hajuun. Kun oli muutenkin paha olo ja haju tökki niin ei vaan pystynyt. Vaikkakin se kyllä kosteutti talvipakkasilla tosi kivasti. Noi kaikki Weledan Calendula-tuotteet tuoksuu tolle samalle mutta musta ne muut ei haise noin voimakkaasti. Päinvastoin, niissä muissa se tuoksu on pikemminkin sellainen miedon miellyttävä eikä tollainen pistävä okseuttaja. Tai sitten se johtuu siitä että niitä on käyttänyt ei-raskaana aikana :)

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:52

   Heh mä taas sain kerran lahjaksi sellaisen Weledan toisenlaisen kosteusvoiteen (ruusuntuoksu?), ja se tuoksu on kyllä mulle vähän… no ei niin mun makuun. Täytyypä muuten laittaa kierrätysryhmään menemään eteenpäin! :)

 • Vierailija H (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 18:35

  Murrosiässä kasvaahujahdin yhtenä kesänä niin paljon, että sain raskausarvet reisiin. Eli taitaa olla taipumusta raskausarpien saamiseen. Ensimmäisessä raskaudessa käytin ensin Clarinsin raskausarpivoidetta ja kun se loppui, en raaskinut enää ostaa samaa (kallista) tuotetta, mutta tarjouksesta kyllä saman merkin toista kosteusvoidetta. Tuoksu oli molemmissa mieto ja koostumus kiva, eikä siis tullut yhtä ainutta arpea vatsaan. Nykyisessä raskaudessani olen kokeillut Vichyn raskausarpivoidetta, ja siinäkin on kiva mieto tuoksu. Kun tuon olen lotrannut loppuun, ajattelin josko kokeilisin SebaMedin raskausarpivoidetta, joka oli muistaakseni varsin kohtuuhintaista. Olen sen verran laiska ihon rasvaaja, että minun on pakko ostaa jotain sellaista tuotetta, josta tulee vähän ylellinen hemmottelufiilis, että tuotetta tulee käytettyä :)

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:53

   Ai SebaMedilläkin on? Se on kyllä ainakin suihkusaippuassa ollut hyvä merkki mun atooppiselle iholle…

   • Vierailija H (Ei varmistettu)
    10.11.2013 at 20:46

    Juu SebaMedilla on myös, mutta en siis ole ainakaan vielä itse kokeillut. Arvoin viimeksi juuri sen ja Vichyn tuotteen välillä, mutta kuten kirjoitin siitä mun hemmottelufiilistarpeesta, niin Vichy vastasi siihen mielikuvaan paremmin :) Mutta apteekista kun kysyin, niin ”kauppasivat” sitä ihan siinä missä kalliimpiakin tuotteita.

 • Margeli (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 19:04

  Mä käytin kahdessa raskaudessani ihan apteekin peruskamaa eli Aqualan L ja Ceridal-öljyä vaihdellen ja yhdessä. Mulla on atooppinen iho ja muutenkin joudun rasvaileen joka suihkun jälkeen (tai ainakin pitäisi…) joten nuo olivat mulla käytössä muutenkin. Selvisin ilman arpia vaikka maha oli todellakin valtava molemmilla kerroilla :D

 • Sillypäänts
  9.11.2013 at 20:31

  Mi ullakin oli weledaa ja sen hajun takia oli pakko se lopettaa. Miten raskaana oleville on suunniteltu niin pahanhajuinen tuote?! O.O Weledasta siirryin bodyshopin mangon tuoksuiseen öljyyn ja lopuksi taisin läträtä perusnivealla ja aqualanilla.

  Arvet helahti punaiseksi parissa viikossa rv 35 jälkeen rasvauksesta huolimatta. Mahan rasvaus oli kyllä mukava yhteinen iltarutiini ennen nukkumaan menoa vaikka siitä ei arpien suhteen tainnut olla mitään apua :D

  • Kristaliina
   10.11.2013 at 18:55

   Oooo mangon tuoksu kelpais kyllä mullekin niii-iiiin paljon paremmin kuin tuon Weledan!

 • S ja M (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 20:33

  Biothermin rasva. Mulla meni kaksi tötsää raskauden aikana, kallista mutta riittoisaa. Teininä pillerit lihotti ja geeneihin sopien raskausarpia tuli silloin paljon. Raskaana 22kg painoa lisää, eikä arven arpea missään. Tarkempaa nimeä en muista, myyjät kyllä tietää, jos kysyy. Hyvä tuoksu, levitty hyvin ja jotenkin ylellinen tuote! :)

 • R-vierailija (Ei varmistettu)
  9.11.2013 at 20:49

  Minä rasvailin Dermosilin suklaaöljyllä mahaani raskauden ajan. Tuote ei ole siis tarkoitettu mitenkään erityisesti raskauden ajalle, vaan on ihan normaali kosteuttava ihoöljy. Ei tullut arpia, paitsi tisseihin maidonnousun jälkeen. Itse tykkäsin tuolla rasvailla nimenomaan hyvän tuoksun takia, joten ehkä suosittelisin muillekin vain etsimään jonkun hyvän tuoksuisen rasvan tai öljyn, jolloin sitä tulee helpommin käytettyäkin. :)

 • 1 2