Pyykkiarvauksen voittaja (ja lajitteluneurootikon pyykkivinkki)

Kaupallinen yhteistyö/Dylon

Sunnuntain pyykinlajittelubloggaus muotoutui vähän niin kuin itsestään pienimuotoiseksi arvausskabaksi, ja lupasin keksiä lähimmäs arvanneelle jonkun kivan aiheeseen liittyvän palkinnon. Hmmm. Ja sitten keskustelussa useampikin kommentoija suositteli näitä tällaisia värinkerääjäliinoja…

Kuinkas sattuikaan: kun viime keväänä sain Dylonilta testiin röykkiöllisen erilaisia vaatevärejä, kasassa mukana oli myös pari pakettia just näitä liinoja. JA olen itsekin nykyisin niiden ihan himokäyttäjä. *)

No hitsi! Eikös siis olisikin ihan nappisopivaa, jos arvausskaban voittajalle kävisin ostamassa pari pakettia näitä Colour Catcher -liinoja, ja samalla vähän bloggailisin niiden käyttökokemuksistani…? Näin siis tehdään!

*) Ensimmäiset liinani sain siis Dylonilta – sen jälkeen olen kantanut näitä Prismasta kotiin ihan omalla rahalla :)

Pyykkineurootikon pelastusliinat.

 

Täytyy myöntää, että siinä keväisessä värjäysinnostuksessa nämä Colour Catcher -liinat jäivät kyllä totaalisen paitsioon, vaikka niitä minulle kovasti suositeltiinkin. Mielessäni ajattelin, että mä olen kyllä niii-iiin pyykinlajitteluneurootikko, että en taida tuollaisiin liinoihin uskaltaa luottaa. En kyllä sanonut sitä Dylonin edustajille ääneen :) Mutta keskityin vaan mieluummin siihen itseäni innostavimpaan osuuteen eli värjäilypuoleen, ja siitä bloggasin kokemuksianikin. Ja ne liinat jäivät hyllylle odottamaan parempia aikoja.

Pyykinlajitteluneuroosini perustuu siis siihen, että rakastan värejä. Ja meillä käytetään tosi paljon värikkäitä vaatteita. Lisäksi värisilmäni huomaa heti värien haalistumat ja muuttumiset, samoin myös pinnan nukkaantumisen. Eijeijeijeijei! (Samasta syytä melle ei ole suostuttu ottamaan vastaan kuivausrumpua, vaikka meille on anoppilan toimesta sellaista kovasti lahjaksi tyrkytetty) Haluan varjella rakkaita oransseja hippipaitojani viimeiseen asti. Ensimmäisen Intian-matkani jälkeisessä pyykinpesussa vuosia-vuosia sitten tein pari niin radikaalia pyykinpesumokaa ja pilasin useamman rakkaudella hippimarkkinoilla tingityn vaatteen (ja kaiken muun ko. koneessa olleen), että sain siitä elinikäiset traumat.

Ja niin minusta tuli pyykinlajitteluneurootikko.

*******

Nooh, niin kuin sunnuntaina kirjoitin, kesällä otin sitten henkilökohtaiseksi missiokseni meidän jär-jet-tö-mäk-si paisuuneen pyykkivuoren päihittämisen. Ja jotenkin siinä rykäyksessä sitten tuli mieleen, että no hitsi mä nyt sitten kokeilen noita, kun ne kerran tuossa hyllyllä ovat tilaa viemässä. Ja heitin Colour Catcherin mukaan koneeseen.

Heitin sitten toisenkin kerran. Ja kolmannen. Käytettyjen kahden paketillisen (yhteensä 30 koneellista) jälkeen olin ihan varma, että en enää ikinä pese pyykkiä ilman tuollaista liinaa.

Eli hommahan toimii siis niin, että yksi tuollainen liina heitetään mukaan pyykkikoneeseen. Ja se liina sitten kerää pesussa irtoavat värijäämät itseensä eivätkä ne leviä muuhun pyykkiin. Vähän niin kuin magneetti – tai niin ne ainakin taitavat mainostaa.

Välillä pyykin mukana ulos tuli ihan puhdas valkoinen liina – ja välillä niin kirkkaanpunainen tai turkoosi, että huh huh.

Vähitellen uskalsin laittaa punaisten pyykkien sekaan myös esimerkiksi puna-valkoisia vaatteita. Ja sitten sinisiä ja vihreitä samaan koneelliseen – ja jopa violettiakin mukaan, wohoo. Okei tämä saattaa kuulostaa vähän kummalliselta, mutta minulle pyykinpesijänä tuo on oikeasti iso juttu ja luottamuksenosoitus noita liinoja kohtaan.

Kaivoin roskakorista (kröhöm) kolme tuoreinta käytettyä liinaa. Vaaleanruskean neuleen jäljiltä (käsinpesuohjelmalla) tuli ihan puhdas valkoinen liina. Joelin siniset ja vihreät paidat tuottivat tuon keskimmäisen liinan – ja päällimmäinen tuli punaisten/violettien pyykistä. Lilat jumppahousut näköjään olivat päättäneet päästää värinsä, huh sentään.

 

Joo, eli niin kuin tuolla sunnuntain bloggauksessa pari muutakin kommentoijaa näitä suositteli, myös minä voin näitä kyllä kovasti suositella! Colour Catcherin sivuilla (kävin just ne tsekkaamassa) on muuten näköjään just nyt käynnissä tuollainen, että sieltä voi tilata itselleen ilmaisen näytteen. Täältä siis.

*******

Ja se arvausskaba!

Hih hih kylläpäs te nyt veditte kovasti arvioinne alakanttiin – itse asiassa vain ribis ja HelloAochi taisivat esittää yläkanttiin menneet arvaukset. Mutta kaikkein lähemmäs arvasi…

Monsteri lauma -blogin Jonnaa!

Ja viikattuja pyykkejä (WOHOO!) siis on yhteensä tasan 240 kpl.

Jonnaan arvaus oli 250 kpl, eli hyvin lähelle meni – jee! Jonnaa, heitä mulle sähköpostiin sun tavallinen postiosoite, niin laitetaan pikkupalkinto tulemaan!

Sunnuntaiurotyöni, jea!

 

 

PS. Ai niin, ja noita Colour Catcher -liinoja siis kuulemma saa Suomen Prismoista, Stockmanneilta ja monesta ns. halpahallista (ei kuitenkaan Tokmanni-ketjusta).

 

 

1

You Might Also Like

 • Keijupöly (Ei varmistettu)
  5.11.2013 at 13:53

  PItikin tuota liinaa sulle ehdottaa, mutta ehdit ensin! :)
  Meillä on ollut pitkään jo käytössä Dr.Beckmannilta samanlaiset, merkiltä löytyy myös kestoliina, joka toimii ihan yhtä hyvin, noin 30 pesua ohjeen mukaan. Koska mä en kuitenkaan ikinä muista kauanko se on ollut jo käytössä niin olen ostanut kertakäyttöisiä. Uskaltaa heittää valkoiset samaan koneeseen värillisten kanssa!

  • Keijupöly (Ei varmistettu)
   5.11.2013 at 13:54

   ..niin ja noita Beckmanneja löytyy ihan ääsmarketistakin.

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 13:58

   Mä en ole vielä (hui sentään) uskaltautunut niin pitkälle, että valkoisia ja värillisiä olisin samaan laittanut :) Paitsi joo vaaleanharmaita kyllä valkoisten kanssa! Ja samoin nyt oon uskaltanut just laittaa niitä puna-valkoisia punaisten kassa, mutta toisaalta oon laittanut niitä myös valkoisten kanssa. Wohoo! Isoja askelia multa :)

 • LauraEm.
  5.11.2013 at 13:56

  Meillä on ollu jotain värinkerääjiä, joita myydään prismassa ja myös siellä tokmannilla. Nyt ei pysty muistaan nimee, mut ne on sellasia huokosempia ja varmaan eri materiaalia, kun se värjäytyy tasasesti kokonaan eikä tollain paikotellen kun noi dylonin. En vaan tajua miks niistä tulee aina violetteja :D no kerran kun pyykissä oli pelkät punavalkoset verhot, oli laput punertavia, mut muuten ihan sama onko koneessa mustaa, sinistä, vihreetä, violettia, punasta, sekasin mitäkin, niin lappu on aina violetti. Vaatteiden salainen ainesosa?

  • LauraEm.
   5.11.2013 at 13:57

   (Taitaapi muuten olla just noita edelle ilmaantuneessa kommentissa mainittuja beckmanneja.)

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 14:02

   Näistäkin tulee muuten joskus tasavärisiä ja joskus tällaisia laikukkaita! Ehkä jopa useammin tasaisia, mutta nyt sattui roskiksessa olemaan päällimmäisenä tällaiset laikukkaat :)

   Hei voisko sulla olla ihan sinne koneen uumeniin tarttuneena jotain violettia jäämää…? Niihin kalkki- ym. saostumiin kun kuulemma voi tarttua väriä, ja ne voi päästää sitten yllärinä väriä koneeseen – siitä keskusteltiin joskus aiemmassa värjäysbloggauksessa täällä. Mä vedin puhdistusaineet koneeseen tuon aiemman keskustelun jälkeen, ja jatkossakin ajattelin silloin tällöin puhdistella, ettei tule ylläreitä… Mutta noi liinat tosiaan toimii kyllä sellaistenkin ylläreiden torjujina!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    5.11.2013 at 14:07

    Pesin käsin juuri uutta mustaa paitaa ja kolmannestakin pesuvedestä tuli punaruskeaa. Mustastakaan ei siis aina irtoa harmaata vaan sitä punaista sävyä on mukana muissakin kuin punaisissa. Ällötti kyllä ajatella että ilman käyttöönottopesuja tuo kaikki ylijäämäväri olisi kosketuksissa ihooni.

    • Kristaliina
     5.11.2013 at 14:15

     Joo hei ja mä pesin kerran sellaista oranssia Intiasta ostettua hippihuiviani (käsin). Siitä tuli myrkynvihreää väriä ihan törkeästi. Täh?

   • LauraEm.
    5.11.2013 at 16:11

    Hmm, pari muutakin on kyllä ihmetellyt omassa käytössään sitä ainaista violettia. Tosin voi olla että jos jotkut moskajäämät tuo sen violetin esiin, niin… voispa kyllä putsata koneen muutenkin.

  • T-100
   5.11.2013 at 16:57

   Tummia vaatteita värjätään aina punapigmenttiä käyttäen. Siitä violetti väri värinkerääjiin.

 • Kristaliina
  5.11.2013 at 14:13

  Silvan vaatteet itse asiassa on meillä poikkeus – ne (ylläri ylläri) menee kuivaustangolta suoraan kylppäriin, jossa Silvan vaatteet on (jopa suht siististi vaatelajin mukaan) sellaisissa näteissä olkilaatikoissa… Hyvä me! :) Mutta joo just tuosta mainitsemastasi syystä, että jos ne jäisivät lojumaan jonnekin, ne saattaisivat jäädä jo pieniksi ennen kuin sieltä kasanpohjalta löytyisivät. Samoin Silvan harsot/peppupyyhkeet menevät suoraan narulta kylppärin koreihin.

  Pinnis-järjestelun ”ongelma” tosiaan oli siinä, että siitä oli vähän liian helppo kaivaa vaatteita takaisin käyttöön :) Eli siinä olleet vaatteet itse asiassa tosi hyvin siitä ”kiersivät” takaisin käyttöön. Ainoat pohjalle jääneet vaatteet olivat muutamat kesähepenet, jotka olivat jääneet sinne tietysti siksi, kun syksy tuli ja niiden käyttö loppui :) Eli parit kesävaatteet siellä pohjalla olivat vanhimmat :)

  Tuossa kuvassa ne ovat sängyn päällä, ja sieltä ne (ylläri vol 2) siirtyivät siististi omille hyllyilleen vaatehuoneeseen. Meillähän (ylläri vol 3) ON vaatehuoneessa omat hyllyt ”vaatelajeittain” (paidat yhdellä, hameet yhdellä, housut yhdellä hyllyllä jne.), jos me niitä vaan käytetään.

  Vaatehuoneen tilaa helpotti myös se, että Joel siivosi sen lattialla olleen likaisten vaatteiden röykkiön muun pyykin sekaan. Joelilla kun oli ollut tapana heittää likaiset pyykit sinne (siellä alla oli pyykkikori, mutta se pursusi yli) ja se oli vallannut ison osan tuota kävelyreittiä vaatehuoneesta. Nyt vaatehuoneen tilanne onkin jo huomattavasti lohdullisempi :) Mutta ei se varmaan sellaisena kovin pitkään pysy :D

  Samana iltana muuten otin jo telineeltä kuivumasta uudempia pyykkejä. ARVAA VAAN, oliko kiusaus heittää ne siihen tyhjään pinnikseen :D :D :D Kiltisti kuitenkin vein vaatehuoneeseen :)

 • Jonnaa
  5.11.2013 at 14:11

  Jippii!!!

  Mies tuossa vieressä nauraa et kai sä nyt osasit arvata kun meillä on samanlainen pyykki vuori makuhuoneen nurkassa,Josta viimeeksi tänään aamulla etsittiin pojan jumppa vaatteet.

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 14:14

   Hihihii sulla vaan oli niin harjantunut pyykkivuorenarviointisilmä! :D :D :D

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 20:44

   No mun on pakko myöntää, että niin mäkin oon pari kertaa tehnyt :) Mutta en kovin värjäysherkille vaatteille, kun siitä tehosta ei ehkä niin toka kerralla voi olla varma…

 • Cpop
  5.11.2013 at 15:15

  Miä oon oppinut vanhemman polven ompelija käsityöläiseltä että kannattaa laittaa pyykin sekaan suolaa niin värit pysyy (:

  • Cpop
   8.11.2013 at 21:15

   Viimeksi taisin käyttää merisuolaa, mutta nyt ei ole tullut käytettyä kun suola loppui enkä ole muistanut ostaa:D Ihan joku halpis suola käy oikein hyvin, ei tarvitse olla mitään erityistä. Rumpuun olen ruokalusikallisen tai kaksi heittänyt yleensä (:

   On pitänyt itsekin kokeilla tuota ruokasoodaa, mutta en ole löytänyt sitä kuin ihan säälittävän pienissä pakkauksissa ):

 • GoodieFoodie (Ei varmistettu)
  5.11.2013 at 15:28

  Mä tartuin ihan epäoleelliseen, mutta ohh, miten voi elää ilman kuivausrumpua? :) Intohimoisena rumpukuivaajana listasin tähän laitteen plussat ja miinukset:
  + ei tarvitse käyttää huuhteluainetta
  + pyyhkeistä tulee pehmeitä ja imukykyisiä
  + muustakin pyykistä tulee pehmeää
  + säästää kuivaustelineen verran tilaa lattialta
  – kuluttaa sähköä
  – rumpuun ei voi laittaa kaikkea pyykkiä (jotkut materiaalit kutistuvat helposti ja jotkut…eivät vain sovi sinne, esimerkiksi lampaantaljat – kyllä, kokemusta on)
  – vie tilaa lattialta tai pesukoneen päältä

  Mulla ei ole pyykinlajittelufiksaatiota, mutta näköjään rumpukuivaukseen on… Moneen junaan ja niin!

  • LauraEm.
   5.11.2013 at 16:09

   Mä taas koen, että rumpukuivattu pehmee vaate tuntuu jo käytetyltä :D pyyhkeetkin on musta parempia semikarheina.

   Huuhteluainetta en käytä muutenkaan ja kuivaustelineen saa kaappiin (tietty jos kuivattavaa on jatkuvasti, vie se epämääräsesti tilaa ja on tiellä), joten ainakaan vielä meillä muutaman viikkokoneellisen kanssa ei kuivurille oikein oo kun miinuksia.

   • Vadelma
    5.11.2013 at 17:10

    Mulla taas rummusta löytyy kamalasti omia hiuksia, jotka siis muuten olisi varmaan kaikkien neuleiden selässä kiinni tiukasti.

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 17:27

   Mä oon ihan hurjasti kuullut kuivausrumpuhehkutusta varmaan lähes kaikilta lapsiperheystäviltämme, mutta mulla itselläni on vain se yksi piiiiiitkä miinus, joka laittaa kieltäytymää ko. kapineista: se, että se voi kuluttaa vaatetta/kangasta ja haalistaa väriä… Mutta tää on tosiaan tää mun oma henkilökohtainen värifiksaationi, joka onnistuu kumoamaan kaikki plus-merkit :)

   Hih arvatkaa vaan, kuinka paljon meille on kyseistä laitetta sukulaisten toimesta tyrkytetty :)

   Kuivaustelineistä kyllä mielelläni hankkiutuisin eroon. Meillähän on tällä hetkellä iso sauna kokonaan käyttämättä ja haaveena on, että lauteet otettaisiin veks (ja hankittaisiin esim. nostettavat lauteet tai luovuttaisiin saunasta kokonaan), ja siihen tilaan saisi hyvin pyykinkuivaustilaa ja muutakin pienimuotoista kodinhoitohuonetta.

   Me kun ollaan siitäkin outoja, etä meillä ei koskaan saunota :) Ollaan asuttu täällä kaksi vuotta ja sauna (ja se on vieläpä sellainen viihtyisä ja iso) on lämmennyt tänä aikana tasan kaksi kertaa…

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  5.11.2013 at 17:37

  Joo, yhdyn tuohon, että varsinkin lakanat, tyynyt, peitteet ja pyyhkeet on kertakaikkisen pakko saada rumpuun. Kyllä jos joku sen nyt pois veisi, tulisi järjetön ikävä! :) En toki itsekään kaikkea laita, mutta siis eihän tyynytkään ole lainkaan kuohkeita pesun jälkeen, jos ei niitä rummuta! Tai peitot! Tosin mulle tuli toi niiden pesuvimma nimenomaan rummun saavuttua taloon, kun tajusin kuinka ihanan kuohkeita niistä rummutuksen jälkeen tulikaan… Ihan kuin uusia! :) Mä luulen että kun Krista pääset rummun makuun ja opit ne mitä juuri SINÄ haluat rummuttaa, eikä pyykkineurootikko voi hetken päästä enää kuvitellakaan elämää ilman rumpua… ;)

 • Liisa
  5.11.2013 at 17:45

  Mulla on vähän ristiriitainen suhde noihin värinkerääjäliinoihin. Mulla on niitä kyllä itselläni, ja heitän sellaisen koneeseen jos pesen (uutta) puna- tai mustavalkoista vaalen pyykin seassa tms. Kyllähän ne yleensä hieman värjääntyneenä tulee ulos mutta en ole niin varma, olisiko tuo irtonnut väri kuitenkaan tarttunut muuhun pyykkiin vai vaan huuhtoutunut viemäriin (mitä pidän usein todennäköisempänä). Mutta toisinaan otan tosiaan riskin siitä, että kapitalisti jymäyttää minua 6-0 ja heitän liinan koneeseen. :D

  • Vadelma
   5.11.2013 at 18:31

   Haha, mä oon miettinyt ihan samaa, että ehkä ne värinkerääjät on vaan jotain supervärjäytyvää materiaalia, joka imaisee kaiken värin itseensä. Onhan se värjäytynyt vesi ihan kaikkialla siellä koneessa, joten jos joku vaate olisi tehty yhtä väriäimevästä materiaalista, miten se väri yhtäkkiä hyppäisikin vain liinaan, eikä vaatteeseen…

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 20:42

   Hih älä älä älä nyt ihmeessä sano tuollaista ääneen just neuroosistaan parantumassa olevalle :D Nooh, nyt ollaan tosiaan sillä tasolla, että en enää uskaltaisi pestä pyykkiä ilman tuollaista liinaa – että silleen :) No onneksi eivät ole kovin kalliita, muistaakseni kolmen euron pintaan on tuollainen 15 kappaleen paketti – pieni hinta pyykkimielenterveydestä :)

 • Vadelma
  5.11.2013 at 18:34

  Rumpukuivaus kuluttaa ehkä vaatetta, mutta kuivaustelineet, ripustaminen, taitosjäljet, kissan narulta metsästämät sukat jne kuluttavat mun hermoja. Olen tehnyt ihan selkeän priorisoinnin, mitä tässä huushollissa kulutetaan mielummin, ja materia ei ollut se voittaja.

  • Kristaliina
   5.11.2013 at 19:14

   Hihi!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   6.11.2013 at 09:21

   Rumpukuivaus kuluttaa energiaa ja tosiaan kutistaa ihan niitä rumpuun soveltuviakin vaatteita yhden koon verran jatkuvasti käytettäessä. Narukuivaus taas sopivasti kosteuttaa muuten kuivaa huoneilmaa. Parasta on tietysti pihalla kuivaus muina kuin siitepölyaikoina. Toki peittoihin, tyynyihin ja vaikka untuvatakkiin rumpu on ihan ehdoton – nuo kuivaankin äitini luona kerran vuodessa :-)

   • Kristaliina
    6.11.2013 at 11:45

    Ooo, tosi hyvä idea – ens sunnuntaina lähteekin peitto/tyynykuorma mukaan sunnuntailounaalle anoppilaan! :) Kiitos vinkistä!

 • possu (Ei varmistettu)
  5.11.2013 at 20:06

  Nuo Beckmanin kestoliinat koneeseen ja kuivausrumpu. En luovu.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  5.11.2013 at 20:36

  Hah, tollaset liinat tulis mulle niin tarpeeseen! Mä nimittäin viskaan kaikki pyykit AINA sekasin. Ehkä jos on joku tosi tosi spesiaalitapaus, niin laitan erikseen :D Ylipäätään oon koittanut jo vaatteiden hankintavaiheessa kiinnittää huomiota siihen, että ne on helppo pestä (kaiken muun seassa). Ja valkoista mulla ei hirveästi olekaan. Tietty joskus oon mokannut ja värjännyt vaatteita vähän hassuiksi, mutta 99 % kerroista onnistun ihan mainiosti :)

 • Raissi
  5.11.2013 at 21:24

  Niin rasittava kuin se kuivaustelineen räppänä onkin, en minäkään kuivausrumpuun sitä vaihtais. Just tuon haalistumisen ja nukkaantumisen takia. En kestä haalistuneita nukkaisia vaatteita. Ehkä siinä on minun neuroosini tämän pyykkiasian suhteen ;-)

 • kahden äiti
  6.11.2013 at 10:48

  Mäkin löysin noi liinat joku kuukausi sitten, tykkään! Pesin jopa farkkujen ekan pesun muitten pyykkien kans eikä värjäytyny muut vaatteet yhtään. Vielä pitäs testata et laittais valkosen lakanan mustan pyykin sekaan, en oo vielä uskaltanu :D

  Katoin tota kuvaa et meitä on viis, ja oon ihan satavarma ettei meillä oo noi paljoo vaatteita yhteensä jos lasketaan kaikki tällä hetkellä käytössä olevat :D (jo pieneksi jääneet ja isommat jotka odottaa käyttäjää, ei lasketa koska ne on varastossa laatikoissa)

  Kuivausrumpua olen haaveillu että joskus sen hommaan, lähinnä peittojen ja muitten vuodevaatteitten pesuun kun noita pissavahinkoja tulee näillä pienillä, plus sit jos on oksennustauti niin toi olis sillon ihan ehoton. Miks sitä ei sit oo hankittu? Siks ku mä rakastan pyykkien ripustamista ja siitä kaappin lajittelua. Kaikista kivoin kotihomma ikään! :D Vielä kun olis kunnon tilat ja isot pitkät narut että sais lakanat suoraan kuivumaan niin ah :P

  Tohon puhtaitten vaatteitten vuoreen voisin antaa vinkin :D Viikkaan telineeltä suoraan kaappiin ennen kuin laitat uudet kuivumaan, sillon viikkausvuori ei koskaan pääse liian isoksi kun ei oo sitä läjää missään. Plus telineeltä on helppo napsia aina jokaisen vaatteet erikseen ettimättä. Niinku mä teen niin et ekana viikkaan isän vaatteet ja vien kaappiin, seuraavaks omat -> kaappiin, esikoisen vaatteet..jne

 • Hosuli
  7.11.2013 at 17:04

  Hahaa, mää oon myös maaninen lajittelija, mutta nyt oon selvästi kohdannut voittajani. :D Mulle riittää harmaa-sininen-vihreä, punainen-oranssi-keltainen, valkoinen ja musta-ja-muut-tosi-tummat. Violetit sitten sävyn mukaan. Uusien vaatteiden ja ekojen pesujen kanssa olen varovaisempi ja saatan lajitella vielä tarkemmin, mutta noilla kategorioilla olen välttynyt värjäytymisiltä. :) Liinat on mulle ihan uus juttu, jännää.